7/24 Açık Landrover'cılar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan HakanBastoncu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46,274
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,140,638

Etiketler

Ynt: 7/24 Açık Landrover'cılar

çağlar' Alıntı:
5 liraya stobuda unutma ;D ;D ;D

Camı 1 lira , milyoncuda satıyorlar ;D ;D ;D ;D

Şakamaka ben sinyal camı almaya gittiğimde torbayla almıştım içinde 15 tanemi ne var ;D ;D ;D

discovery-V8' Alıntı:
low da 100 km yapan araç varmı bildiğin ;D ;D ;D 20-30 la giderken rahat geçer low dan hi a.herkes yapamaz tecrübe gerekiyor biraz, zamanla alışıyorsun.
Frenleri kitleyerek her vitese geçerim ,
şanzımanı da elime alır,eve götürürüm ;D ;D ;D

yazargezeryolçizer' Alıntı:
Frenleri kitleyerek her vitese geçerim ,
şanzımanı da elime alır,eve götürürüm ;D ;D ;D

low ve hi bildiğin şanzımandan bir farkı yokki sadece 2 vitesi var okdar, birde senkromeç yok kara düzen şanzıman , devirlerini tutturursan trak diye geçiyor, low 5 te giderken vitesi 1 e al ,araziyi hi a çek azıcık gaz ver o kadar. ;D ;D ;D

discovery-V8' Alıntı:
Sedat aslında dün düşünüyordum, Disco I i ben hiç kıramadım, Defenderi kırılmaz yapabilirim hatta parçalarım hazır zaten kırılmaz olacak, fakat hep alyt yapı aynı diyoruz ama aslında çok ince farklar var, Defender larımız eski, çoğunluk 94 model altı, 94 sonrasında aslında göze batmayan çok şey değişmiş, birbirlerine uyuyorlar ama aynı değiller.

Arkası Disk frenli defender sayısı piyasadakilerin %1 i, disk fren deyip geçmemk lazım, disk fren için kullanılan kovan ve aks yapısı , aks kapakları, diferansiyelin içi bile farklı , Disco I de bunlar bize standart geliyor, Defenderda bunları yapmak için 4500 tl yi gözden çıkarmak lazım, yada ikinci el 1000-1500 TL , Aynı farklılıklar öndede var oda bir okadar tutar, ama Discoda bunlar standart, ana şanzıman zaten konuşmaya gerek yok yağ soğutucusuna kadar üzerinde rn380 , Defenderda yine bir okadar harcamak lazım , motor defenderlarda hep eski 2,5 benzin veya dizel 30 yıl öncesinin teknolojisi sözüm ona devlet ekonomik olsun diye sadece bu iki motoru almış, ama Discoda herkül gibi v8 bize standart geliyor.

Yol performansı ve konforu hiç konuşmyorum zaten kıyaslanmaz, Sözün özü Disco I bence en iyi alternatiflerden biri, Fiyat uygun parça uygun ve bulunabilir, modifkasyonda sınır yok daha ne olsun.

Yavuz senin, Türkiye şartlarında diye başlayan cümlelerle yazdıklarını daha yeni anlıyorum ben.

Biz olaya hep dünya ölçeğinde bakıyoruz. Hatta benim son yıllarda yaşadığım tecrübeler hep Toyota yı işaret ediyor.
Bu durumda Toyota konusunda fanatikleşmemize sebep oluyor. Bu gereksiz fanatizim benim içimde halen var. Aklım sürekli gidip geliyor.
Ancak olaya Türkiye şartlarında bakınca durum değişiyor. Kesinlikle Disco I çok doğru bir seçim.

Ben FJ40 için ön sinyal aradığımda Türkiyede 270 TL istemişlerdi. Surideki arkadaşıma arattırdım bulamadı (arka sinyallerle, FJ70 ön sinyali getirmişti bana), Trablustakilere söyledim bulamadı. En sonunda Bingazide bir arkadaş bulup hediye etmişti bana. ;D Şİmdi aynı şeyi Disco I veye defender için düşünelim. ;)

Bİzim araçlarda fransizlar daha iyi anlaşilan turbo dizele tapiyor adamlar.
Kaanin araçda 2 çekere dusebiliyosun avantaş ama orta kilitsiz sorun çikarmi artisi var eksisi var. içerden bir dugmeyle geçiyor hemde 2h yeşil bir dugme ebayda vardi 19 dolar. aslakmi :smiley:

RedlinE' Alıntı:
Bİzim araçlarda fransizlar daha iyi anlaşilan turbo dizele tapiyor adamlar.
Kaanin araçda 2 çekere dusebiliyosun avantaş ama orta kilitsiz sorun çikarmi artisi var eksisi var. içerden bir dugmeyle geçiyor hemde 2h yeşil bir dugme ebayda vardi 19 dolar. aslakmi :smiley:

iş çıkarma mücahit..

iş istiyosan bi defender ısmarlayım sana ;D ;D ;D

çağlar' Alıntı:
16 ya 10 jant buldum 1600 lira mangels brasil.ihtiyacı olan varsa.

abooow , 3 cm offset 15 veya 16 ya 8 inch sac LR jantı 150 TL ;D ;D ;D
hsbasar' Alıntı:
Yavuz senin, Türkiye şartlarında diye başlayan cümlelerle yazdıklarını daha yeni anlıyorum ben.

Biz olaya hep dünya ölçeğinde bakıyoruz. Hatta benim son yıllarda yaşadığım tecrübeler hep Toyota yı işaret ediyor.
Bu durumda Toyota konusunda fanatikleşmemize sebep oluyor. Bu gereksiz fanatizim benim içimde halen var. Aklım sürekli gidip geliyor.
Ancak olaya Türkiye şartlarında bakınca durum değişiyor. Kesinlikle Disco I çok doğru bir seçim.

Ben FJ40 için ön sinyal aradığımda Türkiyede 270 TL istemişlerdi. Surideki arkadaşıma arattırdım bulamadı (arka sinyallerle, FJ70 ön sinyali getirmişti bana), Trablustakilere söyledim bulamadı. En sonunda Bingazide bir arkadaş bulup hediye etmişti bana. ;D Şİmdi aynı şeyi Disco I veye defender için düşünelim. ;)

Ben arka tampon stoplarını kırdım hatrılarsan güvençte berberdik Disconun yan yattığı zaman, Altuğla konuştuk anadolunki uyuyormuş dedi , Gittim anadol sinyali aradım ucuz olur diye , bulamadım, Bir sorayım dedim LR cılara, orjinali 80 TL Çift olarak, yan sanayi 48 TL mi neydi yine çift , içinde duyları bile var, aramaktan vazgeçtim direk aldım geçtim , piyasada anadolunki yok Disconun ki var hemde çeşit çeşit ;D ;D ;D ;D

Çaglar olay bir sviç mekanik bir sorun yok yanliş degilsem. Yapilabilirse çok güzel olacak çünki kilitlerde devreye girmiyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,787
Kayıtlı Üye Sayımız
166,602
Kaydolan Son Üyemiz
aytar6363

SON KONULAR

Geri