ilkerilker' Alıntı:vakit ayırıp yardımcı olmaya çalıştığınız için çok teşekkür ederim...
Maşallah diyelim de nazar değmesin.... Zahmet edip resim eklemişsiniz, tekrar teşekkür ederim, ama resimlerde şnorkelden gelen hortumla hava filtresi bağlantısını nasıl yaptınız onu anlayamadım,,,... saygılarımla,,,...huseyin43' Alıntı:cengaver yaa![]()
huseyin43' Alıntı:resimde görünen üst bölgeye şnorkel geliyor alt kısmada motordan gelen hava emiş borusu bukadar basit
huseyin43' Alıntı:anladım seyit bey size çap kaç olucak ben bi bakarım arkadaşlara
Hüseyin bey benim araçta dizel TM 30 motoru var. Hava filtresi yağlı ama şekil olarak sizinkinden biraz farklı biraz daha şişman ve üstünde şnorkelden gelecek hortumu takacak bir yer yok acaba biz öyle bir yer yapsak işe yarar mı... Sanırım denemek lazım.seyit' Alıntı:Filtrenin hava emiş borusunun dış çapı 75 mm den biraz fazla.Dolayısıyla ön filtrenin altındaki boru bunun üzerine geçeceği için iç çapı bundan biraz daha fazla olacak.Ayrıca hangi cc araç için olduğu da önemli.Ortalama 2500 cc den küçük motora ait olmamalı.Yoksa tek silindir küçük motorların falan da var,fakat kapasite sorunu olur.
Bunu kaputun altında filtrenin hava emiş borusu üzerine doğrudan geçireceğim.Her ik taraf aynı çapta da olabilir.Bir manşon geçirip her iki taraftan gelen boruyu karşılıklı olarak manşon içinde de birleştirebilirim.huseyin43' Alıntı:direkmi bağlıyacaksınız yoksa şınorkele mi yani arada başka filtre olucakmı ?
ilkerilker' Alıntı:Hüseyin bey benim araçta dizel TM 30 motoru var. Hava filtresi yağlı ama şekil olarak sizinkinden biraz farklı biraz daha şişman ve üstünde şnorkelden gelecek hortumu takacak bir yer yok acaba biz öyle bir yer yapsak işe yarar mı... Sanırım denemek lazım.
Seyit Hocam sizin resmettiğiniz ön filtre ben bizim traktördekine çok benzettim. Çapını filan bilmem ama Massey Ferguson'un Gold serisi traktörlerinde kullandıgı ön filtre belkide işinizi görür. Yarın resmini çekip eklerim.... Saygılarımla...