69 Tuzla Willys Motor Revizyonu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan huseyin43 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 265
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 67,209
Ynt: 69 Tuzla Willys Motor Revizyonu

güzel bir düşücenceyle yola çıkmışsınız ve kapılar çok şık olmuş,,, ama dediğiniz gibi arka biraz yüksek olmuş,,,
bunun üstüne ne yapıcaksınız? hardtop neden düşünmediniz acaba? Yanlış mı gördüm yoksa benzettim mi... kullandıgınız malzeme şu balkon ve merdiven korkuluğu için kullanılan nikalajlı borulardan mı? bunun üstüne ne yapıcaksınız? (sanırım tente) hardtop neden düşünmediniz acaba?

Etiketler

kapı çerveleri aliminyum içlerinde demir profiller var diger parklak olanlarda aliminyum.
tente için yaptık yazın takıp sökmelik zaten araç tenteli şuanda foto çekemedim sadece.

Hayırlı Olsun,,,... Aliminyum malzeme çok hoşuma gitti... Önümüzdeki günlerde bende avatardaki 1965 willys i toplamayı düşünüyorum... benim araç sac kabinli.. üstündeki kabini portatif hale getirmeyi planlıyorum... yaz kullanımı için kabini sökünce yerine roll bar olarak bu aliminyum borulara benzer nikalejlı borular kullanmayı düşünüyordum... diğerleri kadar sağlam olur mu bilmiyorum ama araştıracağım,,,...
Saygılarımla,,,...

Alüminyum hiçbir zaman demir boru kadar sağlam değildir allah göstermesin aracın takla attığı zaman sizi koruyacak olan olan sağlam bir roll bardır.Bence güvenlik her zaman önde gelir.

marmariscj7' Alıntı:
Alüminyum hiçbir zaman demir boru kadar sağlam değildir allah göstermesin aracın takla attığı zaman sizi koruyacak olan olan sağlam bir roll bardır.Bence güvenlik her zaman önde gelir.
Haklısınız,,, aliminyum demir kadar sağlam değildir, daha esnek ve daha dayanıksızdır... Roll barr ın önemini bizzat yaşayarak farkedenlerdenim. Traktör devirdiğimde sağolsun roll bar hayatımı kurtardı yoksa birkaç takla daha atıp beni de altına alacaktı. Acaba bu aliminyum nikelajlı boruların çok daha kalınını kullansak verim alabilirmiyiz. Nikelajlı olması cazibesini arttırıyor benim için,,, Olmazsa demir borudan yaparız,,,...

Kesinlikle aliminyum saglam değildir demirden biz sadece tentemizi sabitlemek amaçlı yaptık o aliminyumları

aracın üzerindeki rolbarlar 4mm kalınlıgında kalorifer borularıdır çoksaglam ve tamponlara baglıdır hiç bir şekilde esneme kırlma yapmaz devrilse bile... saygılar

huseyin43' Alıntı:
en çok merak eden seyit bey'di :smiley:

Sözünü ettiğim yer ok işareti koyduğum kısımlardı.Oralarada tekrar bir çerçeve daha dönmüşsün.İşaretlediğim aliminyum çerçeve ile ön siperin kendi çerçevesi arasında sandviç konumunda herhangi lastik fitil var mı?
Çadırı dikecek arkadaş bu karkas üzerine bir yorum yaptı mı?Çadırın gerginliğini sağlayabilecek mi?Sanki çadır biraz torbalanma ve çöküklük yapabilecek gibi duruyor.
Neyse çadırdan sonra bu merakımı da yenerim artık.

IMG_20121229_091208.jpg

IMG_20121229_091253.jpg

Maşallah ben beğeniyorum aracı,,, aracın iç kısmının daha doğrusu göğüs kısmını komple görebileceğiz bir resim görebilir miyiz,,, ayrıca silecekleri nasıl uydurdunuz,,, bu konuda bilgi alabilmemiz mümkün müdür?
Saygılarımla,,,...

merhaba arkdaslar.öncelikle aracınagüle güle bin. arkdaslar ben sanayide esnafım benım 2 tane jeepim var bıtanesi köyde garajda 52 model yüksek kaput ( beypazarında zamanında yüksek kaputa çevrilmiş ve kısa şaseden sadece 20 cm kadar uzun hale gelmiştir.cj5ile cj7 arasındakı fark gibi) şuan motoru acık ama butun parçaları mevcut kaporta boya istiyor çekme belgeli borcu harcı yok. diger jeepımde 63 uzun şase tuzla. tuzlamı kasasını ındırdım şase bakımını sıfırdan yaptım alt yapı tamamen bıttı kaportada çürükler vardı yapıldı.çelik jantlı hatta 4 tanede 31.10.50 lastık aldım duruyor takmadım. arkdaslar aracın boya kaporta ısı kaldı tabi ufak tefek işleride duruyor koltukları bmv derı koltugudur.deposu faln takılacak butun parçaları var. çekme belgeli borcu yok istenıldııgnde trafıge sokuluyor. arkadaslar jeeplerımı sevıyorum ama hevesım kaçtı ugrasamıyorum dükkandada yer yok adım atılmıyor ben bunu alırım dıyen olursa 2 jeepi 7000lıraya verebılırım bütün parçalrıyla beraber. msj gönderebılırısnız he bu arada kastamonuluyum

PICT0177.JPG

PICT0178.JPG

PICT0180.JPG

PICT0181.JPG

Sayın caner_tee
Size öncelikle hayırlı satışlar diliyorum fakat araçlarınızla ilgili ilanı, ilan panosunda konu açarak paylaşırsanız daha doğru olur diye düşünüyorum,,, zira burası Hüseyin bey'in aracı ve üstünde yaptıgı işlemler için açılmış bölümdür,,, Nacizane uyarımdan ötürü kusuruma bakmayın,,, Saygılarımla,,,...

huseyin43' Alıntı:
var abi ama fitile gerek kalmıyacak nasıl beğendin mi ? iyi kamış mıyız ?
Yine de fitil koyduğun iyi olmuş.Yoksa o aliminyum çerçeve ile ön siper çerçevesi arasından girecek suyu pek önliyemezdin.
Bir de o aliminyum çerçeveleri yerine şayet vida sistemi ile tesbit etmiş isen sökme-takma işini hızlandırmak/pratikleştirmek adına kaput mandalı dediğimiz tür gerdirmeli mandallardan yararlanabilecek bir hale getirebilirsen( Benimki öyle) gerektiğinde yolda giderken bile kenara çekip 3-4 dakika içinde açmak ve örtmek mümkün olur.
Kolay gelsin.

ilkerilker' Alıntı:
Maşallah ben beğeniyorum aracı,,, aracın iç kısmının daha doğrusu göğüs kısmını komple görebileceğiz bir resim görebilir miyiz,,, ayrıca silecekleri nasıl uydurdunuz,,, bu konuda bilgi alabilmemiz mümkün müdür?
Saygılarımla,,,...

teşekkürler. gögüs yeni moda pükürtme pilastikle kalıdır dokundugunuzda siliği andıran bi temas hissi verir.

silecekler tofaş silecek motoru ve silgi kolları var nasıl uydurduk ön cam siper yeniden dizayn edildiği için sileceklere göre yapıldı diyebilirim

i.jpg

caner_tee' Alıntı:
merhaba arkdaslar.öncelikle aracınagüle güle bin. arkdaslar ben sanayide esnafım benım 2 tane jeepim var bıtanesi köyde garajda 52 model yüksek kaput ( beypazarında zamanında yüksek kaputa çevrilmiş ve kısa şaseden sadece 20 cm kadar uzun hale gelmiştir.cj5ile cj7 arasındakı fark gibi) şuan motoru acık ama butun parçaları mevcut kaporta boya istiyor çekme belgeli borcu harcı yok. diger jeepımde 63 uzun şase tuzla. tuzlamı kasasını ındırdım şase bakımını sıfırdan yaptım alt yapı tamamen bıttı kaportada çürükler vardı yapıldı.çelik jantlı hatta 4 tanede 31.10.50 lastık aldım duruyor takmadım. arkdaslar aracın boya kaporta ısı kaldı tabi ufak tefek işleride duruyor koltukları bmv derı koltugudur.deposu faln takılacak butun parçaları var. çekme belgeli borcu yok istenıldııgnde trafıge sokuluyor. arkadaslar jeeplerımı sevıyorum ama hevesım kaçtı ugrasamıyorum dükkandada yer yok adım atılmıyor ben bunu alırım dıyen olursa 2 jeepi 7000lıraya verebılırım bütün parçalrıyla beraber. msj gönderebılırısnız he bu arada kastamonuluyum

teşekkürler ama bunu ilan bölümünde duyurursan daha cok kitleye hitap edebilirsiniz saygılarımla...

seyit' Alıntı:
Yine de fitil koyduğun iyi olmuş.Yoksa o aliminyum çerçeve ile ön siper çerçevesi arasından girecek suyu pek önliyemezdin.
Bir de o aliminyum çerçeveleri yerine şayet vida sistemi ile tesbit etmiş isen sökme-takma işini hızlandırmak/pratikleştirmek adına kaput mandalı dediğimiz tür gerdirmeli mandallardan yararlanabilecek bir hale getirebilirsen( Benimki öyle) gerektiğinde yolda giderken bile kenara çekip 3-4 dakika içinde açmak ve örtmek mümkün olur.
Kolay gelsin.

mandal için çok geç artık :smiley: tente yapıldı bile

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,834
Kayıtlı Üye Sayımız
166,624
Kaydolan Son Üyemiz
turbotesisat

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR