4. Geleneksel Gezenbilir Doğa Sporları Festivali (02-03 Temmuz 2011)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan serkan şen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 404
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 51,137
Ynt: 4. Geleneksel Gezenbilir Doğa Sporları Festivali (02-03 Temmuz 2011)

Çok güzel bi etkinlik oldu herşey bence güzeldi fakat şu konuları söylemek isterim bizler kendimizi doğa ve hayvansever olarak adlandırıyoruz ancak az kişide olsa bu konuda aramızda çok bilinçsiz arkadaşlarımız olduğunu görüyorum ben yıllardır dağlarda,arazilerde ve denizlerdeyim yürüyüşle yapılan çok çeşitli doğa sporları yapıyorum ancak ormanda geçişi engelleyen bi ağaç dalını bile kırmam bi çiçeğin üstüne basmam yani doğaya en az zararı vermeye çalışırım ancak bazı arkadaşlar arazi araçlarıyla köylülerin hayvan meralarını veya vahşi hayvanların yaşam alanlarını tahrip ediyorlar köy yolları duruken yaylalara meralara girmek bence çok yanlış eğer kendini doğa ve hayvansever olduğunu iddia ediyorsan bence kesinlikle doğaya zarar vermemeli ayrıca araçla yapılan bi etkinlikle nasıl doğayla iç içe olunuyor bunuda anlamıyorum son olarak biz festivalden dönerken tüm çöplerimizi yakarak imha ettik ancak her yer çöp dağları olmuştu doğa adına üzüldüm hem de çok üzüldüm...

Etiketler

Yerel ekibin ilgisizliğinden bahsedilmiş önceki mesajlarda ve olumsuzluklardan. Geçen yılki orgazizasyonuda yerel ekip yapmış ve bunun haricindede başka organizasyonlarda yapmıştır.
Geçne yıl yerel ekip orman bölge müdürlüğünden 9 ster odun aldığından katılımcılar odun parası vermemiştir köylülere. Şehir merkezinden 35 km uzak kamp alaınıa seyyar wc çıkarıldığından sıkıntı yaşanmamıştır. vsvsvsv.
Bu yıl ki org. yerel ekip pasifize edildiğinden ist dan tüm resmi yazışma ve izinler yapılmaya çalışıldığından vb sebeplerden yerel ekip bir miktar kırılmış ve sorunlar yaşanmıştır.
Halbuki o coğrafyayı ve insanını en iyi tanıyan resmi makamlarla en iyi diyaloğu kuracak kişler onlardı.
Aksaklıklar çok olsada kaynaşma ve tanışma dinlenme için katılanlar sanırım memnun oldu. Dağıtılacak 3 koli GEZENBİLİR plakalıklarınında unutulması geri gitmesi ayrı bir aksaklık.

adventureman' Alıntı:
Çok güzel bi etkinlik oldu herşey bence güzeldi fakat şu konuları söylemek isterim bizler kendimizi doğa ve hayvansever olarak adlandırıyoruz ancak az kişide olsa bu konuda aramızda çok bilinçsiz arkadaşlarımız olduğunu görüyorum ben yıllardır dağlarda,arazilerde ve denizlerdeyim yürüyüşle yapılan çok çeşitli doğa sporları yapıyorum ancak ormanda geçişi engelleyen bi ağaç dalını bile kırmam bi çiçeğin üstüne basmam yani doğaya en az zararı vermeye çalışırım ancak bazı arkadaşlar arazi araçlarıyla köylülerin hayvan meralarını veya vahşi hayvanların yaşam alanlarını tahrip ediyorlar köy yolları duruken yaylalara meralara girmek bence çok yanlış eğer kendini doğa ve hayvansever olduğunu iddia ediyorsan bence kesinlikle doğaya zarar vermemeli ayrıca araçla yapılan bi etkinlikle nasıl doğayla iç içe olunuyor bunuda anlamıyorum son olarak biz festivalden dönerken tüö çöplerimizi yakarak imha ettik ancak her yer çöp dağları olmuştu doğa adına üzüldüm hem de çok üzüldüm...
onu of-road severler deil organisyonu yapan arkadaşlar düşünücekti.. ve sanırım off-road kavramının ne anlama gelidğinin farkında deilsinz ki araçlarla yapılan bir etkinlikte doğayla iç içe nasıl olunur diyosunuz..

adventureman' Alıntı:
Çok güzel bi etkinlik oldu herşey bence güzeldi fakat şu konuları söylemek isterim bizler kendimizi doğa ve hayvansever olarak adlandırıyoruz ancak az kişide olsa bu konuda aramızda çok bilinçsiz arkadaşlarımız olduğunu görüyorum ben yıllardır dağlarda,arazilerde ve denizlerdeyim yürüyüşle yapılan çok çeşitli doğa sporları yapıyorum ancak ormanda geçişi engelleyen bi ağaç dalını bile kırmam bi çiçeğin üstüne basmam yani doğaya en az zararı vermeye çalışırım ancak bazı arkadaşlar arazi araçlarıyla köylülerin hayvan meralarını veya vahşi hayvanların yaşam alanlarını tahrip ediyorlar köy yolları duruken yaylalara meralara girmek bence çok yanlış eğer kendini doğa ve hayvansever olduğunu iddia ediyorsan bence kesinlikle doğaya zarar vermemeli ayrıca araçla yapılan bi etkinlikle nasıl doğayla iç içe olunuyor bunuda anlamıyorum son olarak biz festivalden dönerken tüm çöplerimizi yakarak imha ettik ancak her yer çöp dağları olmuştu doğa adına üzüldüm hem de çok üzüldüm...

Yazınızın altına imzamı atıyorum. Arazi araçlarıyla yaylalara, meralara girerek insanların binbir emek harcayarak yaptıklarına tahribat vermek, arkada çöp dağları bırakarak ayrılmak... Bence bunlar organizasyondaki aksaklıklardan çok çok önce konuşulması ve düşünülmesi gereken şeyler :(

Beni yönetimden olduğum için taraflı olmakla da suçlayabilirsiniz, zaten buna hazırlıklı olarak yazıyorum bu mesajı ama "etkinlikler iptal oldu" diye değil, "neden iptal oldu?" diye düşünmek, iğneyi biraz da kendimize batırmak sanırım daha adaletli olacak.

Bu arada araçlarla yapılan etkinlikte doğayla içiçe olmak demek, insanların özeline girerek onlara zarar vermek değildir diye düşünüyorum...

penguen' Alıntı:
Yazınızın altına imzamı atıyorum. Arazi araçlarıyla yaylalara, meralara girerek insanların binbir emek harcayarak yaptıklarına tahribat vermek, arkada çöp dağları bırakarak ayrılmak... Bence bunlar organizasyondaki aksaklıklardan çok çok önce konuşulması ve düşünülmesi gereken şeyler :(

Beni yönetimden olduğum için taraflı olmakla da suçlayabilirsiniz, zaten buna hazırlıklı olarak yazıyorum bu mesajı ama "etkinlikler iptal oldu" diye değil, "neden iptal oldu?" diye düşünmek, iğneyi biraz da kendimize batırmak sanırım daha adaletli olacak.
onu organizatör düşünücek diyorum ve demeye devam ediyorum burda yapılan organizasyonlarda her çadıra çöp poşeti dağıtıldı vs vs vs ... ve mera dedinz yer doğal bir ortm köylülerin herhangi bir amaç harcayarak yaptıkları bir yer deil..kusura bakmayın ama bu bahsettiklerinizin hepsi yapılan organizasyonların beceriksizliğinden başka bişey deil...odunu bile tonu 150 lirayken biz çuvalına 20 lira ödedik.. buda yeterli olur sanırım..

bu etkinlik 700-800-1000 kişi deniliyo bu kadar büyük katılımlı bi organizasyon için 5 kişilik küçük bir ekibin o kadar ZAMAN EMEK harcaması bence hiçte yadsınamayacak bi durum evet benimde geçen yıl ve bu yıl hoşnutsuzluklarım oldu organizasyonla ilgili ama sırf bu harcanan EMEK için yapıcı bir dille iyi bir üslupla yardım edebileceğimiz konularda el uzatarak. dile getirilen aksaklıklarda oldu elbet bunlarda yine yapılamadı belki bu yıl ama bir ticari durumu olmayan gönüllülük esası ile çalışan bu kadar insanı birbiri ile buluşturan harika arkadaşlar edinmemizi sağlayan büyük bir sitenin beklentiler karşılanmadıgı için bu kadar üslup dışı eleştirilmemesi gerek. zevk almayan hayal kırıklıgı yaşayan tekrar elbet gelmeyecektir. bu da hakkıdır. ben hep etkinlik yapmaya hiç bir etkinliği kaçırmamaya çalışan benimle gelen arkadaşlarımın dahi festival alanında yüzünü görmeyen biriyim neden çünkü yılda bir iki defa görebildigim insanlarla çok güzel anlar geçiriyorum. hoşnutsuzluklarımızı bırakalım bi kenara diyorum.

benim rahatsız olduğum konu ise site dışında bi konu oraya gelen kişilerle ilgili inanılmaz gürültücü patırtıcı kamp alanında gecenin bi yarısı anlamsız hal tavır sergileyen, doğaya köylüye saygısı olmayan ve bazı sorunların yaşanmasına neden olan kişilerle ilgili. lütfen şehir sınırları dışına çıkıp tamamen kendimizi özgür hissettiğimiz doğadada yalnız olmadıgımızı bilelim ister böyle grupla ister 3 kişiyle gittiğimizde insanları doğadaki canlıları aklımızdan çıkarmayalım bizim özgürlüğümüz başkasının özgürlüğüne rahatına huzuruna yaşamına vs. tecavüz etmesin.

cumaa gecesı saat 2,45 de kamp yerınde olduk 03,15 ıtıbarı ıle cadırımızı kurmus defenderımızı yanımıza park etmıs korkunc yagmurun altında hıc ıstıfımızı bozmadan keyıf jacklerımızı yudumladık nerdeyse 3 gun boyunca yerımızden hiç kalkmadan devam ettık.. organızasyonda aksaklıklar vardı ööleydı booleydı ama onemlı olan orda olup bunun keyfını yaşamaktı bikere ortam cok guzeldı muhtesem bır doga vardı yagmur olmasına ragmen çok fazla sıkıntı yasamadık burda konusup fıkır alısverısınde bulundugumuz abılerımızle kardeslerımızle bırebır tanısma fırsatı bulduk araclarını gorduk tabıkı herkes gıbı bızde yarıslara gırmeyı cok ıstedık butun sene aracımızı hazırlayıp burda oyunlarda lımıtlerını zorlamayı planlamıstık ama olmadı..

3-5 kendını bılmezın yaptıklarını malesefkı katılan herkes gıbı bızde vebalini ödedik.. kurallara uymamayı! mılletın merasına tarlasına gırıp talan etmeyı!, gereksizce v8 lerrın aragazlarını olur olmaz saatlerde bagırttırmayı kamp alanı dahıl heryerde spın atıp 0 cızmeyı maarıfet sanan arkadaslar yuzunden bunlar oldu! kımse kusura bakmasın bunu yapanlarda uzerıne alınsın.. benımde tarlama merama gırseler bende sıkayet ederım kardeşim ! oralara gıdıp kımsenın duzenını bozmaya hakkımız yok ınsan gıbı gelıp eglencemıze bakıp ınsan gıbı hareket etmek gerekıyor.. kımseye camur atmaya gerek yok sedat gıdıp tarla mahfetmedı adamın ugrastıgını kendım gordum muhtarla bırlıkte koyluler valıye kadar sıkayet ettıler dua edelım cumartesı aksamı jandarma burdan kalkın gıdın demedı ozaman noolcaktı?? ! bunuda dusunduler allahtan valı ınsafa geldı..!

kamp alanınde bızde cok sınırlendık.. bu sekılde davrananları uyarmaya gerek yok cunku bukadar kalabalık bır ortamda ınsanların nasıl davranacagını bılmelı bu cok onemlı.. haa organızasyonda eksıklık yokmuydu vardı tabı, ama buna kulp takmak elestırmek kolay oraya eglenmeye gelıpde elını tasın altına sokan kac kısı vardı sormak ıstıyorum??.. organıze komıtesınde kac kısı vardı bılmıyorum ama ben organızasyonda yoktum bagısımı yaptım devam ettım aaanın keyfını cıkarttım acıkca solemek gerekırse harıka bır 3 gun gecırdık guzel ınsanlarla tanısma fırsatı oldu bırde butarafından bakalım gerısı hıkaye abı kımseyı rahatsız etmeden eglenmeme bakarım yıne yapılsın yıne ordayım.. önce insan olalım sonra off road yaparız.. bu olaylara sebep olan arkadaslarda oturup dusunsunler bız nerde yanlıs yaptık dıye..

[attachment=1]

[attachment=2]

we.jpg

onr.jpg

Birincil amacımız ,hangi şartlarda olduğu önemli değil ,doğada olmak,diğeri de istediğimiz kişilerle olmak.Birincisini seçmek bizim elimizde değil ,ne gelirse kabulümdür diyenler zaten

oradadır.Ben bu ortak paydayı ön plana çıkaran herkesi tebrik ederim,gece -1 kadar düşen o soğuğa ve yağmura rağmen çadırını açıp orada kalan arkadaşları tebrik ederim.

İçinizde ki en rahat grup bizdik,kampta ve arkadaşlarımızla birlikteydik birbirimize sorduğumuz da tek eksiğimizin ateş olduğuna karar verdik neden rahatsızdık büyük çoğunlukla of road

araçlarından.Ama kampta bu negatif durumu analiz etme vaktim oldu bu yüzden keyifliyim diyebilirim.Benim açımdan of road araç kullanıcıların hepsi aynı tarz kişilerdi ama öyle değilmiş

bunu anladım.Sabahın 7 sinde dev gibi aracını çalıştırıp bizi rahatsız etmemek için inanılmaz sessiz gitmeye çalışan arkadaşlarımız da vardı ama küçücük kırmızı jipiyle uyuyan herkesin insani

ihtiyaçlarını sıfır gören o sessizlikte heryeri inleten üstelik bu sesi uyuyan insanları ta yanlarına kadar gidip yapan insan da vardı.Bu ayrımı yapmamak, bu işi doğaya saygı kurallarını, bireylerin

özgürlük ve köylünün yaşam alanını çiğnemeden yapan arkadaşlara karşı saygısızlık olurdu.

Bizim karavan grubu olarak ciddi bir manifestomuz var http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=53157.0 eğer yoksa of road gruplarının da bu tarz bir çalışma yapmaları gerektiğini

düşünüyorum .

Herkes kendi bakış açısıyla an larına an lar kattı,benim aklımda kalan bu keyifli an lardı.

[attachment=1]

[attachment=2]

Benden önce ki 8 mesajı okumadan yolluyorum.

gezenbilir 4. yıl 1.jpg

gezenbilir 4. yıl 2.jpg

penguen' Alıntı:

aynı sekilde bende katılıyorum burada organizasyonu düzenleyenler herkezi aynı anda konrol edemezler kontrol hepimizde ne olursa olsun bazı temel kurallar var ve o kurallara uymak mecburiyetindeyiz böle büyük bi organizasyonu düzenleyip kontrol etmekte cok zordur bence yönetim elinden geleni yaptı

k.bakmayın ama sakarya dada aynıları oldu 0 çizmeler vsvsvs.. ama ne yarış iptal edildi ne çöpler sağda solda kaldı ne başka bir sorun yaşandı....Üstüne vali gelip tek sorun olan tuvalet sorununu bi dahaki organizasyona düzelticeklerini söyledi

Ben doğa ve deniz aşığı birisiyim insan sevdiğine asla zarar veremez yere bile basarken bi böceğe karıncaya basmamaya özen gösteriyorum araçların ezdiklerini düşününce off road'ın kesinlikle bi doğa sporu değil sadece bi hobi olduğuna inanıyorum neyse konuyu uzatmanın ve birbirimizi kırmanın lüzumu yok .Saygılar...

Tolga Bey,
Eğer ılımlı yaklaşarak, gördüğünüz olumsuzluklar için (Bir daha böyle birşeylerin yaşanmaması adına) bize fikirlerinizle destek verseydiniz, (ki siz başka organizasyonlarda bulunmuşsunuz sanırım) size hiç kimse "hayır" demezdi. Hatta bundan mutluluk duyardık. Bir dost kazanırdık. Ama siz zaten bir daha katılmayacağınızı yukarıda beyan edip, ipleri en başından kopartmışsınız. Sanırım bu seçiminizden sonra başka söze, polemiğe girmeye de gerek yok...
Saygılarımla...

offroad_54' Alıntı:
onu of-road severler deil organisyonu yapan arkadaşlar düşünücekti.. ve sanırım off-road kavramının ne anlama gelidğinin farkında deilsinz ki araçlarla yapılan bir etkinlikte doğayla iç içe nasıl olunur diyosunuz..

offroad kavramını bide sizin açınızdan dinlesek bilgilensek.. güzel olmazmı

offroad_54' Alıntı:
onu organizatör düşünücek diyorum ve demeye devam ediyorum burda yapılan organizasyonlarda her çadıra çöp poşeti dağıtıldı vs vs vs ... ve mera dedinz yer doğal bir ortm köylülerin herhangi bir amaç harcayarak yaptıkları bir yer deil..kusura bakmayın ama bu bahsettiklerinizin hepsi yapılan organizasyonların beceriksizliğinden başka bişey deil...odunu bile tonu 150 lirayken biz çuvalına 20 lira ödedik.. buda yeterli olur sanırım..

bi çuval oduna 20 tl para ödemek arz talep meselesi bunun için herkez odun aldı yada almadı kimimiz çalı çırpı topladı. bunuda sorun haline getirip birilerine yüklemek yanlış bence geçen yıllarda bahsettiğiniz sorunların tuvalet vs. hiç biri olmadı bu yılda bence uzaklık abartılmamalı ben günde 3 kere gittim. eeee ne oldu peki hiç bişi :D organizasyonu beceriksizce diye tanımlamışsınız allahaşkına hiçmi iyi yanı yoktu bu organizasyonun

bence yarış yerine böle yerlerde nasıl hareket edilmeli nasıl davranılmalı bunula ilgili birifing verilmeliydi

penguen' Alıntı:
Tolga Bey,
Eğer ılımlı yaklaşarak, gördüğünüz olumsuzluklar için (Bir daha böyle birşeylerin yaşanmaması adına) bize fikirlerinizle destek verseydiniz, (ki siz başka organizasyonlarda bulunmuşsunuz sanırım) size hiç kimse "hayır" demezdi. Hatta bundan mutluluk duyardık. Bir dost kazanırdık. Ama siz zaten bir daha katılmayacağınızı yukarıda beyan edip, ipleri en başından kopartmışsınız. Sanırım bu seçiminizden sonra başka söze, polemiğe girmeye de gerek yok...
Saygılarımla...
evet birçok organizasyonda bulundum.Bi dahada katılmayı düşünmüyorum..Burdan etkinliğe gelirken bir çok arkadaşımıza abimize kardeşimize geçen seneki organizasyondan yola çıkarak hep övdük gelmelerini katılmaları istedik ve birkaçı geldi ve bana organizasyon için dedikleri (bu muydu o müthiş etkinlik vs vs )yeterli oldu.. K. bakmayın ama yine söylüyorum olacakların en başından düşünülmesi gerekirdi..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR