4. Geleneksel Gezenbilir Doğa Sporları Festivali (02-03 Temmuz 2011)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan serkan şen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 404
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 51,918

Etiketler
Ynt: 4. Geleneksel Gezenbilir Doğa Sporları Festivali (02-03 Temmuz 2011)

bayram' Alıntı:

evet üstat aynen yinede takip. 1. makinede bu kadar , birkaç foto da 2. makinede var. onlarda salı günü :smiley:

Bu ekibin tamemen gönüllü olarak bu işi yaptığını biliyoruz. Fakat organizasyonun başından beri neyin hangi saatte yapılacağı hiç belli değildi. Oraya kurulan ana kamp çadırı altında konuyu ve organizasyonun programını bilen kimseler bulamadık. Sorduğumuz soruların hiç birine tatmin edici bir cevap veremediler. Tırmanma duvarında tutulan süreler tamamen amatörceydi. Zamanı geç durdurdun 1sn düşük yaz diye zaman tutulmaz. Bir iş gönüllü olarak yapılıyor olabilir ama ciddiyetsizce yapılması insanların tepkisini çekti. Özellikle yerel ekibin ilgisizliği ve köylüler ile ilgili problem huzur kaçıran olaylardı.

Son gün olan yarışın saatinin son güne kadar belli olmaması, bu gün anakampa inip yarış iptal dedikodularını soracak kimsenin olmaması insanların kayışı kopardığı son noktaydı.
Biz cuma gününden beri oradaydık ve yarış iptal olmuş lafını duyduktan sonra hemen toparlanıp alanı terkettik. Şunu söyliyeyim ben ve arkadaşlarım seneye kesinlikle katılmayacağız.

En basitinden örnek vermek gerekirse geçen sene Düzce-Yörük Yaylasındaki festivalin ilk kez düzenlenmesine rağmen hemen yerel ekibin düzenli, özverili ve ciddi olmalarından dolayı kat kat güzel geçmişti. Ne köylülerle ne de başka kişilerle hiç bir problem çıkmamış çok güzel bir kamp geçirmiştik. Hatta kampa gelen ekipten çok köylüler vardı izlemeye gelen.

Genede güzel saatler dakikalar geçirdik. Tekrar söylüyorum geliş gidiş yada orada verdiğimiz 30tl'ye değildir bu tepki. Saygılar.

sonunda benim dilimden konuşan birisi çıktı. :smiley:

Amacım konuyu uzatmak değil ama gelir gelmez ilk yazdığınız haram olsun aldığınız paralar çok kötüydü hiçbir beklentimizi karşılayamadılar tarzı bir yazı olunca bende şaşırdım. Keşke önce güzel olanları paylaşıp sonrada yapıcı eleştirilerle gelecek sene nasıl bu sorunlar olmaz, nasıl düzeltilir diye önerilerinizi yazsaydınız. Hatta şu konuda bir sıkıntı vardı gelecek sene o işi ben üstleneyim o sıkıntıyıda gideririm deseydiniz.

Ben orda olamadım orda olan şeylerle ilgili de konuşamam sadece burdaki ifade şekli ile ilgili fikrimi yazıyorum. Gelecek sene orda olursam sorun olan işlerde sorun olmaması için bizzat çaba gösteririm.
:smiley:

Biz oraya gidemeyenler olarak fotograflarla videolarla yetinicez, siz oraya gitmiş olanları şanslı insanlar gözüyle görüyoruz.

paylasım ıcın tesekkurler...guzel kareler :smiley:

İşim gereği 4 senedir ilk kez Gezenbilir Festivalinde olamadım. Yüreğim orada idi. Fotoğraflar gelecek ve güzel anılar paylaşılacak elbette inanıyorum. Ama bu tür henüz yeni yeni kendini tamamlayan organizasyonlarda sorunlar olabilir. Sorunlar birlikte çözülür. ;)

Tempus' Alıntı:
Keşke önce güzel olanları paylaşıp sonrada yapıcı eleştirilerle gelecek sene nasıl bu sorunlar olmaz, nasıl düzeltilir diye önerilerinizi yazsaydınız. Hatta şu konuda bir sıkıntı vardı gelecek sene o işi ben üstleneyim o sıkıntıyıda gideririm deseydiniz.

Kürşad arkadaşımız ile bu güne kadar hiç aynı fikirde olmamıştık.. ama şu cümlesinin altına imzamı atarım..
Şu kötü bu kötü demek her daim kolaydır. Ama dükkan sizin :smiley: Nasıl daha iyi olur kısmında bizden fakınız yok. Çalışmak isteyen festivalde buyursun çalışsın. "Çalışmak istemem ama fikrim var" diyen fikir versin. Tüm fikirler değerlendirilecektir eminim. Hayata geçirilebilenlerin hepsi de geçirilecektir.
Birlikte büyüyoruz :smiley:

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

P1020983.jpg

P1020982.jpg

P1020981.jpg

P1020980.jpg

P1020979.jpg

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

P1020978.jpg

P1020977.jpg

DSC_2758.JPG

DSC_2759.JPG

DSC_2761.JPG

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

DSC_2762.JPG

DSC_2763.JPG

DSC_2764.JPG

DSC_2766.JPG

DSC_2765.JPG

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

DSC_2767.JPG

DSC_2768.JPG

DSC_2770.JPG

DSC_2771.JPG

DSC_2772.JPG

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

DSC_2773.JPG

DSC_2775.JPG

DSC_2776.JPG

DSC_2778.JPG

DSC_2779.JPG

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

DSC_2783.JPG

DSC_2784.JPG

DSC_2785.JPG

DSC_2787.JPG

DSC_2788.JPG

Gezenbilir'in festivaline ilk kez katılmış bulunmaktayım. Organizasyon düzenlemeleri hoş bir şey ama eksikliklerin farkedilmemesi ve giderilmemesi festivalin en büyük problemiydi.
En basiti bir kaç probleme değinmek gerekirse
- tuvalet yoktu. karşıda bulunan otele arabalarla taşınmak zorunda kaldık.
- odun yoktu. köylüler ise fırsattan istifade bir çuval odunu 20 liraya alanda bulunanlara sattılar. bu en büyük problemlerden biriydi.
- etkinlik iptali bir türlü kesinleştirilemedi. öğlen saat 1 gibi her şey kesinleşti zaten günün yarısı öldüğü için eşyalarımızı toplayıp alanı terketmekten başka bir şey yapamadık.
- köylülerle ilgili sorunlar çıktı ve aslında problem çıkmaması gereken olaylardan büyük problemler çıkıp iş bolu valisine kadar gitti.

elbette ki gezenbilir üyeleriyle buluşmak çok güzel ve özeldi. ama bu konularda gerekli hassasiyet gösterilmedi ve kişisel yorumumu eklemem gerekirse eğer bundan sonraki festivallerde böyle olacaksa katılmayı düşünmüyorum.
tüm etkinliği düzenleyen görevlilere teşekkürler.
kolay gelsin...

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

DSC_2789.JPG

DSC_2790.JPG

DSC_2791.JPG

DSC_2792.JPG

DSC_2794.JPG

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

DSC_2796.JPG

DSC_2801.JPG

DSC_2807.JPG

DSC_2810.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,855
Kayıtlı Üye Sayımız
166,649
Kaydolan Son Üyemiz
kendinibilmez

Geri