4. Geleneksel Gezenbilir Doğa Sporları Festivali (02-03 Temmuz 2011)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan serkan şen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 404
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 51,069
Ynt: 4. Geleneksel Gezenbilir Doğa Sporları Festivali (02-03 Temmuz 2011)

cidowsky' Alıntı:
bi çuval oduna 20 tl para ödemek arz talep meselesi bunun için herkez odun aldı yada almadı kimimiz çalı çırpı topladı. bunuda sorun haline getirip birilerine yüklemek yanlış bence geçen yıllarda bahsettiğiniz sorunların tuvalet vs. hiç biri olmadı bu yılda bence uzaklık abartılmamalı ben günde 3 kere gittim. eeee ne oldu peki hiç bişi :D organizasyonu beceriksizce diye tanımlamışsınız allahaşkına hiçmi iyi yanı yoktu bu organizasyonun
vardı tek güzel yanı hep beraber olmaktı ama bunu biz burdada yapıyoruz bu kadaar yol katetmenin bi anlamı yoktu.. :D

Etiketler

ncmsrn' Alıntı:
Yerel ekibin ilgisizliğinden bahsedilmiş önceki mesajlarda ve olumsuzluklardan. Geçen yılki orgazizasyonuda yerel ekip yapmış ve bunun haricindede başka organizasyonlarda yapmıştır.
Geçne yıl yerel ekip orman bölge müdürlüğünden 9 ster odun aldığından katılımcılar odun parası vermemiştir köylülere. Şehir merkezinden 35 km uzak kamp alaınıa seyyar wc çıkarıldığından sıkıntı yaşanmamıştır. vsvsvsv.
Bu yıl ki org. yerel ekip pasifize edildiğinden ist dan tüm resmi yazışma ve izinler yapılmaya çalışıldığından vb sebeplerden yerel ekip bir miktar kırılmış ve sorunlar yaşanmıştır.
Halbuki o coğrafyayı ve insanını en iyi tanıyan resmi makamlarla en iyi diyaloğu kuracak kişler onlardı.
Aksaklıklar çok olsada kaynaşma ve tanışma dinlenme için katılanlar sanırım memnun oldu. Dağıtılacak 3 koli GEZENBİLİR plakalıklarınında unutulması geri gitmesi ayrı bir aksaklık.

Aslında hiç yazmadan bu topici okumaktı niyetim. Öncelikli amacım kimseyi kırmak değil, ancak; bir yanlışı düzeltmek istiyorum.

Sayın ncmsrn böyle biraz garip oldu ama kusura bakmayın. İsminizi yazmamışsınız.
Bu yılki organizasyonda yerel ekip pasifize edilmemiş aksine biraz daha kendilerinden hissedilsin diye çaba harcandığını düşünüyorum.
Nereden mi biliyorum? Aladağ Orman İşletmesi, Sivil Savunma Müdürlüğü ve Vali yardımcısından onaylatarak, Bolu Valiliği Dernekler Masasına dilekçeleri bizzat kendim teslim ettim. Belediyeye verilmek üzere Çağrı'ya yine dilekçeyi elden ben verdim.
Geçen haftalarda Sedat Bolu'ya geldi. Yer seçimi vs. için ilimizde misafir oldu. Yerelden arkadaşlarda bunu biliyor ve ulaşılabilen bir çok kişi ilede görüşüldü. Buraya kadar yanlışım varsa ismi geçen kişi yada kurumlar düzeltir zaten...

Sayın misafirler.
2-3 kendini bilmezin köylüye sinkaflı söz ile hitap ederek organizasyonun akışını bozmaya hiç hakkı yoktu diye düşünüyorum. Katılımcıların bir çoğu geri döndüğünde biz o insanlarla (bürokrat ve halk) yüz yüze bakarız, lütfen bunu unutmayalım...
Katılımcılara ne kriterde olacağını şimdilik bilmesemde bir kısıtlama getirilmesini düşünmeye başladım.

Tüm Gezenbilir.
Emeği geçenlere teşekkürler. Bir sonraki festivale yine gelirim, yine gelirim...

siz bu düşüncelerle devam edersenz arkadaşlarınızla çıkıp yekten bi gezi yapmanızı tavsiye ederim iyi gelir :D

camouflage' Alıntı:
Aslında hiç yazmadan bu topici okumaktı niyetim. Öncelikli amacım kimseyi kırmak değil, ancak; bir yanlışı düzeltmek istiyorum.

Sayın ncmsrn böyle biraz garip oldu ama kusura bakmayın. İsminizi yazmamışsınız.
Bu yılki organizasyonda yerel ekip pasifize edilmemiş aksine biraz daha kendilerinden hissedilsin diye çaba harcandığını düşünüyorum.
Nereden mi biliyorum? Aladağ Orman İşletmesi, Sivil Savunma Müdürlüğü ve Vali yardımcısından onaylatarak, Bolu Valiliği Dernekler Masasına dilekçeleri bizzat kendim teslim ettim. Belediyeye verilmek üzere Çağrı'ya yine dilekçeyi elden ben verdim.
Geçen haftalarda Sedat Bolu'ya geldi. Yer seçimi vs. için ilimizde misafir oldu. Yerelden arkadaşlarda bunu biliyor ve ulaşılabilen bir çok kişi ilede görüşüldü. Buraya kadar yanlışım varsa ismi geçen kişi yada kurumlar düzeltir zaten...

Sayın misafirler.
2-3 kendini bilmezin köylüye sinkaflı söz ile hitap ederek organizasyonun akışını bozmaya hiç hakkı yoktu diye düşünüyorum. Katılımcıların bir çoğu geri döndüğünde biz o insanlarla (bürokrat ve halk) yüz yüze bakarız, lütfen bunu unutmayalım...
Katılımcılara ne kriterde olacağını şimdilik bilmesemde bir kısıtlama getirilmesini düşünmeye başladım.

Tüm Gezenbilir.
Emeği geçenlere teşekkürler. Bir sonraki festivale yine gelirim, yine gelirim...

Ortada bir yanlış anlama varsa ben özür dilerim.
İlhami bey yazdıklarım cuma günü sanayi sitesinde yerel grubumuzun araçlarının son durumunu kontrol ederken çay molasında konuşaulan konuya istinadendir. Bu konuşmada tüm yazışmaların ist yapıldığı boloof yazısının hala klüpte beklediği bazı sorunlar nedeni ile org. yerinin son anda değiştirildiği boloff ason anda sadece kurtarma görevi verildiği diğer konulardan pasifize edildiği vsvsvsvs konuşmalar olmuştur.

Değerli dostlar;

Gezenbilir festivaline ilk kez ve en uzaktan gelen kişi olarak (Adana) bende gözlemlerimi paylaşmak isterim.

Herşeyden önce belirtmek istediğim Gezenbilir bir sivil toplum hareketedir. Yani gönüllülerden oluşur. Buradaki faaliyet için bir grup insan tamamen gönüllü olarak hiçbir maddi çıkar gözetmeden işlerini güçlerini bırakarak iyi niyetle çaba sarf etmiştirler. Herşeyden önce sırf bunun için bile onlara müteşekkirim. Ben ilk kez bu değerli grubun siz değerli üyeleriyle tanışmış olmaktan büyük keyif aldım. Ve herşeyden önce bu gruba ait hissettim kendimi. Değerli dostlar yıllarca sivil toplum organizasyonlarının içinde yer aldım, hep gözlemlediğim bir grup insanın canla başla çalıştığı çok daha büyük bir grubun ise uzaktan izleyerek eleştirdiğidir. Zira eleştirmek gerçekten en rahatı ve kolayıdır. Oysa keşke eleştirmek yerine 2-3 gün öncesinden bu arkadaşlarımızı arayıp yardım edebileceğimiz bir şey var mı diye sorsaydık. Eminim değerli katkılarımıza kimse hayır demezdi.

Peki sırf gönüllüler diye bu arkadaşları eleştirmeyelim mi? Elbette eleştirelim, madem ki böyle bir organizasyonu yapmaya soyunmuşlar eleştiriye hazır olmalılar. Ancak eleştiri adı altında bu arkadaşlarımızı demoralize edecek bir linç girişimi yapılacaksa o zaman ilk taşı en günahsızımız atsın.

Tuvalet yoktu doğru, ama eminim olsaydı da pis diye eleştirecektik. Odun alsaydılar ıslaktı diyecektik. 30 lira yerine 10 lira alsalardı kimimize o da çok gelecekti. Yani eleştirmek kolay ancak önce çuvaldızı kendimize batırmalıyız. Maalesef doğaya saygı ilk şartımız olmalıyken içimizdeki sayıları binde 10 lar seviyesinde olan doğaya ve insana saygısız bir avuç kişiyi durduramadık bunun bedelini de off road etkinliklerinin iptaliyle ödedik. 2 gün keyif yapacağız diye orada bulunan yaylacıların ve hayvanlarının yaşam alanına tecavüz etmeye, meralarını çamur içinde bırakıp talan etmeye, tarlalarına girmeye hakkımız yoktu ama maalesef yaptık.

Sonuç olarak bu dernek ve bu forum kurucularının değil üyelerinindir. Bu yaklaşımla hepimiz hem başarılardan hem başarısızlıklardan ortak derecede sorumluyuz. Ben çok değerli dostlar edindim. Sadece bu tarz etkinliklerde değil hayatımın tam içinde yer almalarını isteyeceğim insanlarla tanıştım. Başka organizasyonlarda seve seve katılımcı olacağım gibi, elimden gelecek ne olursa yapmaya da hazırım.

Festivalde emeği geçen tüm arkadaşlara ve kampta özlediğimiz o komşuluk kültürünü bizlere yaşatan tüm dostlara teşekkürlerimi sunuyorum. Saygılarımla.

Not: Önerilerim elbetteki olacak öneri hakkımı saklı tutuyorum ama bu başlığın buna uygun olmadığını düşündüğümden (yanılıyor olabilirim) yazmadım. Böyle bir başlık açılırsa orada açılmaz ise de direkt yöneticilere mail yoluyla ileteceğim.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=77589.0

Burada başlayalım mı?

ncmsrn' Alıntı:
Ortada bir yanlış anlama varsa ben özür dilerim.
İlhami bey yazdıklarım cuma günü sanayi sitesinde yerel grubumuzun araçlarının son durumunu kontrol ederken çay molasında konuşaulan konuya istinadendir. Bu konuşmada tüm yazışmaların ist yapıldığı boloof yazısının hala klüpte beklediği bazı sorunlar nedeni ile org. yerinin son anda değiştirildiği boloff ason anda sadece kurtarma görevi verildiği diğer konulardan pasifize edildiği vsvsvsvs konuşmalar olmuştur.

yerel ekipten kastınız ne anlayamadım ama boloff yerel bir ekip değil türkiye çapında bir çok organizasyon da görev almış ve alnının akıyla çıkmış bir kulüptür.geçen yılki organizasyonu da baştan sona kulübümüz organize etmiş ve başarıyla sorunsuz bitirmiştir.
bu yılki organizasyona gelince.biz bu organizasyona kampa 2 gün kala ender beyin bize başvurusu ve geçmişteki samimiyetimizden dolayı sadece off-road oyunlarını düzenlemek için dahil olduk ve ender beyle beraber kamp alanına yakın bir yerde parkur çalışmalarını yapıp gereken izinleri ve hazırlıkları yaptık.ama malesef pazar sabahını göremeden gece yarışın yapılmayacağını öğrendik ve kamp yerini en erken biz terkettik.boloff kulübünün bundan başka bu organizasyona dahiliyeti sadece herkez gibi kamp amaçlıydı.

Doğayı kuşları,ormanı seven herkes iyi bilmelidir ki off - road sportif olarak zayıf olan insanın mekanik araçlarla (arazi donanımlı)doğada, doğaya karşı yapılan mücadelesidir. off road' cuların Sanırım bu aktivite de artık yeri yok ki ,o kadar emek ve zaman harcanan araçlarla on-road aktiviteler tavsiye ediliyor bazı arkadaşlar tarafından. Beyler samimi olalım organizasyon sınıfta kaldı, otu çimeni merayı bahane etmeyelim. Çöp torbası verilmeyen,seyyar tuvalet kurulmayan,merada köylülerin mera evlerinin dibinde yanlış seçilenoyun ve kamp yerinden bahsedelim. Yoksa yok dal kırmam kıranlarıda istemem falan fulun tarzı zihniyetle bu iş çözüme kavuşmayacaktır.

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

IMG_9415.jpg

P1020984.JPG

P1020985.JPG

P1020988.JPG

P1030005.JPG

erkan14' Alıntı:
yerel ekipten kastınız ne anlayamadım ama boloff yerel bir ekip değil türkiye çapında bir çok organizasyon da görev almış ve alnının akıyla çıkmış bir kulüptür.geçen yılki organizasyonu da baştan sona kulübümüz organize etmiş ve başarıyla sorunsuz bitirmiştir.
bu yılki organizasyona gelince.biz bu organizasyona kampa 2 gün kala ender beyin bize başvurusu ve geçmişteki samimiyetimizden dolayı sadece off-road oyunlarını düzenlemek için dahil olduk ve ender beyle beraber kamp alanına yakın bir yerde parkur çalışmalarını yapıp gereken izinleri ve hazırlıkları yaptık.ama malesef pazar sabahını göremeden gece yarışın yapılmayacağını öğrendik ve kamp yerini en erken biz terkettik.boloff kulübünün bundan başka bu organizasyona dahiliyeti sadece herkez gibi kamp amaçlıydı.
Erkan bey, sanırım bu açıklamanızla herkes bu seneki sorunlu kampın nedenlerini anlayacaktır.Biz geçen seneki kampın başarısını baz alarak değerlendirme yapıyoruz.
Umarım "yerli tavşanı yerli tazı tutar " atasözünden anlaşılacağı gibi kimse yerel faktörleri göz ardı ederek bundan sonra organizasyon yapmaz. geçen yılki başarılı organizasyonunuzdan dolayı tekrar teşekkürler

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

P1030003.JPG

P1030008.JPG

P1030009.JPG

P1030024.JPG

P1030016.JPG

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

P1030025.JPG

P1030026.JPG

P1030029.JPG

P1030031.JPG

P1030048.JPG

şartlar ne olursa olsun orda olmak vardı ancak bazı olumsuzluklardan katılamadım takip ederken bile hoş dostlarla berabar olmak işin en güzel tarafı inşallah gelecek sene orda olmayı çok istiyorum katılan arkadaşlara ve katılamayan arkadaşlara sağlık ve esenlikler dilerim

Tüm Gezenbilir ailesine,

Mükemmel bir yaylada, olağanüstü güzel manzaralar içerisinde, çok keyifli 2 gece 3 gün geçirdik. Emeği geçen tüm arkadaşlara içten teşekkürler.
Bundan sonraki etkinliklerde yaşamamamızı dilediğim birkaç olumsuzluk şunlardı.

**Etkinliğin son gününde yapılması gereken off road gösterilerinin yapılamaması öncelikle organizasyonun yetersizliğinden kaynaklandığını düşünüyorum. Bu tür organizasyonlarda genel olarak bir kaç kendini bilmezin çıkması olasıdır. Önemli olan bunu önceden tahminle önlemlerini almaktır.
**Birkaç yüz metre yürümektense ihtiyaçlarını orman içlerinde gideren arkadaşların oralara bıraktıkları naylon poşet, ıslak mendil, gazete kağıdı v.s. Gezenbilir ailesine hiç ama hiç yakışmadı.
**Doğada etkinlik yapma özgürlüğümüz etrafımızdaki dostlarımızı rahasız edecek boyutlara ulaşıyordu. Gece saatlerinde yüksek sesle müzik dinleyenler, bağırarak şarkı söyleyenler, hatta sabahın erken saatlerinde V8 motorları bağırtarak 4x4 araçlarıyla mera alanlarında zigzag yapanlarımız vardı.
**Kamp ateşi için gerekli odunlar ücreti karşılığında neden organizatör arkadaşlar tarafından toptan temin edilmez ? Bireysel çabalarla köylü dostlardan temin edilmeye çalışıldı.

Selamlar,

Konuşacak çok şey var fakat ben kendimce önemli olanları yazacağım.

cuma gününden gittim oraya haliyle yağmur çamur vs. karşılaştım...Düşündüğüm ilk şey çadırımı kurmak sonra da ısınmak oldu.. çadırımı kurdum fakat yakacak odun sıkıntısı nedeniyle çok üşüdüm...
arabamın marşına basıp sabah kadar çalışır vaziyette içinde uyumasını da bilirdim.. e o zaman da ne anlamı kalırdı oraya gitmenin...!

1. si yönetim bir kamyon dolusu odunu ANAKAMP diye kurulan çadırın yanına yığmak olabilirdi ki böylelikle hem ısınmış olurduk, hem çuvalı 20 liradan odun almazdık, hem de insanlar ellerinde baltalarla yaş, kuru dinlemeden ağaçlara zarar vermemiş olurlardı ve verdiğimiz para en azından ısınmamıza yeterli olabilirdi diye düşünüyorum.. (ya da söylenseydi de kendi odunumuzu getirseydik)

2. si alkolü alıp alıp yerinde duramayan, doğayı ve orda dinlemeye gelmiş insanları düşünmeden off-road yapan arkdaşlar için de basit ama iş gören bir pist yapılmış olsaydı belki de bunlar yaşanmazdı.. çünkü insanlar gereksinimlerini tamamladıktan sonra eğlence moduna geçiyor ve eğlenirken de başkasını düşünmeyip bu tür sorunlar yaşanabiliyor.

geri kalan organizasyonlar olmuş olmamış çok umursamıyorum.. çünkü gezenbilir dostarıyla doğada birlikte olmak bnm için en büyük etkinlikti.

emeği geçen herkese çok teşekkürler.. böyle bir festivali sene de bir değil ayda bir düzenleyin lütfen :smiley:))

Tartışmaları okuyorum da gerçekten herkesin birbirine nasıl hakaret ettiğini görüp şaşırıyorum. Birincisi bu sitede bulunan bazı insanlara alenen kendini bilmezler denmesi kişinin kendi terbiyesini belli eder. Bu etkinlikteki aksaklıklar açıkça bir grubun üstüne yıkılıyor ve böylece etkinliğin kusurlu yanları örtülmeye çalışılıyor. Ben ilk defa katıldım bu etkinliğe ve çok heyecanlıydım. Ama sanki çok etkinlik yapıldı da bir grubun davranışı yüzünden festival mahvoldu izlenimi verilmesi de sinirlerimi gerdi açıkçası.

Bu olay yaşanmadan önce gerçekleştirilen tek etkinlik tırmanma yarışıydı. ertesi gün de off-road yapılacaktı. kimse kusura bakmasın ama milleti kilometrelerce uzaklıktan çağırıp bir kaç etkinlikle olayı kapatmak bir eksikliktir. mera mera diye bağıran arkadaşlar önce bunu bir kabul etsinler.

ikincisi, o olayda baştan sonuna kadar her şeyi gözlemleme şansına sahip oldum. olayı bilip bilmeden, gözlemlemeden insanlara hakaret etmek sizin önyargınızın göstergesidir. Orda hata var mıydı?acı Evet vardı o da neydi biliyor musunuz? İki üç araç çekilirken, meraklı kalabalığın ve araçlının gelip alanı doldurmasıydı. yoksa o olay büyümeyecek yarım saat bile geçmeden orda kimse kalmayacaktı.

off-road'ın iptal olduğunu pazar günü öğlen anca öğrenebildik ki günün yarısı ölmüştü. eşyalarımızı toplayıp gidelim derken zaten bir iki saat daha geçti. giderken de hep beraberdik yani bizim için sıkıntı olmadı burda edinilen dostluklar çok sıkı bağlarla bağlı birbirine.

neyse ne, bir etkinlik gelip geçti. he, yine de güzeldi çünkü arkadaş çevremizle görüştük. Hep beraberdik. Geçen bir etkinliğin ardından buraya gelip klavye şövalyeliği yapmayalım, insanların arkasından konuşmayalım lütfen. festivaldeyken bu konu konuşulup tatlıya bağlandı zaten, aynı yemeği ısıtıp ısıtıp önümüze koymaya gerek yok.

Ayrıca çöp meselesine değinmek gerekirse, çöpünü toplamayanlar vardı evet ama ben ve benim çevremdekiler ellerinde poşetler bütün yarattığımız çöpleri toplayıp arabamıza yükleyip gittik. toplamayanlar varsa daha dikkatli olabilirlerdi. bir dahaki etkinlikte böyle olması temennimle.

bundan sonra bu festival hakkında yorum yapanların da bu konuya dikkat etmesini diliyorum. eleştirileri saygı çerçevesinde yapmak, hakaretten uzak durmak en iyisidir.

saygılar.

Kolay gelsin.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,708
Kayıtlı Üye Sayımız
166,547
Kaydolan Son Üyemiz
Tsukuyomi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR