Ynt: 4. Geleneksel Gezenbilir Doğa Sporları Festivali (02-03 Temmuz 2011)
HErkese Selamlar
Festival ile ilgili olan tüm eleştirileri ( haklı / haksız ) saygıyla karşılıyorum. Bir kaç noktanın altını çizerek eleştirilere cevap vermeden herkesle paylaşmak istediğim şeyler var.
İlk olarak ben tüm gezenbilir üyelerini bir ailenin parçası olarak görüyorum, ve kendi aile üyelerimden çok ağır hakarete varacak şekilde eleştiriler duymak beni çok daha ayrı kırıyor. Gönülden doğaya ve ilişkili sporlara ilgi duyan herkese kapısı açık bir organizasyon, oluşan aklaklıklarda hiç kimsenin suçu değil bir çok üyemizin paylaştığı gibi bu işi yapan ve idare edenlerin yani başında benim de bulunduğum ekibin sorumluluğudur. son 2 haftadır günde 3 saat uyuyan ve hasta ayakta duramayacak halde iken festival alanında herkesle ilgilenmye çalışarak oluşan aksaklıkları gidermeye çalışan diğer tüm arkadaşlarım gibi gönülden paylaşan biri olduğumu bilenler bilir.
Beni Festival alanında olupta görmeyen var mı acaba?
Arkadaşlar unutmayın 3. Festivali de biz yaptık gene çok eleştirildik, 4. festival daha iyi olacak diye bir şey yok, tamamen amatör ruhla yapılan bir organizasyonda hatalar olur birlikte düzelteceğiz, birlikte geliştireceğiz.
Lakin eğer bu eleştirilerin amacı bizi kırıp, cezalandırmak ise buyurun hepsi benim şahsi olarak kabulumdur. Hepsini hoş görüyourum beklentileri biz öyle çok yüksellttikki şimdi altında oluşan durumlarda hepiniz mutsuz oluyorsunuz.
Fakat unutmayın kimse " kötü olsun diye bir şey yapmaz". Bizlerde yapmadık, eğer iyi niyetimizden şüphe ediyorsanız, o zaman başka ciddi problemler var demektir.
unutmayın bundan 5 sene önce bu çapta organizasyonların sayısı bir elin parmaklarını geçmez idi, aranızdan bir çoğunuzun birbirinizi tanıma ihtimali bie yıoktu belki, ne bu kadar kamp sever, ne bu kadar off road ile ilgilenen insan vardı. Lütfen sadece günü düşünmeyiniz, geleceğe bakınız nereden nereye geldik, ve bunu bizle yaptık, olan aksaklıklarda aranızdan sizden biri olan bizlere bu kadar acımasızca saldırırken hiç vijdanınız sızlamıyorsa benim de diyecek hiç bir sözüm yok.
Formula 1 gibi çok ciddi bir organizasyonda bile ne büyük sıkıntılar olurken biz çok defa daha elde yok avuçta yok parasızlıkla neler yaptık. Kim inanıyorsa alınan 30 tl bağışın bu işin masraflarını karşıladığına çok büyük hata yapıyordur. bir çok arkadaşımız cebinden dünya para harcayarak hepimizin festival alanında bir arada bulunmasının zeminini hazırlamışlardır. Biz bizimle yürekten birlikte olan herkesin orada olan birlikte olma arzusudur. En ufak bir porblem olduğunda siyasi insanlar gibi birbirimize saldıracağımıza kenetlenip daha iyisini yapmanın yollarını aramamız daha akıllıca olacaktır.
Biz yüzde yüz haklı olsak emin olun sizlerin bizim yanımızda durmanıza gerek yok biz çok sağlam dururuz ayakta, lakin bizim hatalı olduğumuzu düşündüğünüz yerlerde bizim arkamız da durun ki biz daha da güçlenelim, daha iyi şeyler yapalım,
Tüm akasaklıklara rağmen gelip katılan, gelmek isteyipte gelemeyen herkese, bizle yürek birliği yapmış tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederim.
Benim açımdan en iyi şey bir sürü küçük üyemizi bu işe teşvik etmek idi, tırmanış duvarında Efe abi ve çiğdem ile birlikte bir sürü ufaklığı duvara tırmandırdık sembolik de olsa.
Benim hata olarak gördüğüm şeyde kendimize çok güvenip ilk defa köylü ile iç içe bir yerde organizasyon yaptık neticeleri ortadadır. Hiç bir şeyin üstünü örtecek değiliz, her şeyde ortadadır. Biz oluşan aksaklıkları farkındayız lakin etkinliğin tadının kaçmasının sorumluluğunu hiç bir şekilde kabul etmiyorum.
Derneğin yönetimi de etkinlikteki aksaklıklardan ötürü her türlü incelemeyi yapacak gerekirse beni ve sorumluluğu olanları görevden alacaktır.
Hoşgörü gösterip bizlerle birlikte olan tüm arkadaşlarımıza canı gönülden teşekkür ederim
Saygılarımla
Ender KURUTLU