3 Sistem Buzdolapları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 209
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 123,554
Ynt: 3 Sistem Buzdolapları

Omer hatirlayacak bir karavanci agabeyimiz soyledi bu detayi. Hemde ustune basa basa. İsmini Omer hatirlarsa belki bu bey bulunup daha detayli bilgi alinabilir.

Etiketler

Üç sistem buzdolapları(12v-220v-LPG) amonyak gazlıdır, amonyak gazı ısıtılırsa soğutma yapar, üç sistem demek gazın üç değişik yolla ısıtılmasını anlatır;
1) 12v rezistans ile ısıtılır
2)220v rezistans ile ısıtılır
3)LPG pilot alevi ile ısıtılır
yani gazı(amonyak) üç sistem ısıtılabilen demektir...

Bazı üçsistemlerde 12v ve 220v soğutma Peltier ile sağlanır, sadece üçüncü sistemi(amonyaklı) LPG ile ısıtılarak soğutulur..

atiladi' Alıntı:
Üç sistem buzdolapları(12v-220v-LPG) amonyak gazlıdır, amonyak gazı ısıtılırsa soğutma yapar, üç sistem demek gazın üç değişik yolla ısıtılmasını anlatır;
1) 12v rezistans ile ısıtılır
2)220v rezistans ile ısıtılır
3)LPG pilot alevi ile ısıtılır
yani gazı(amonyak) üç sistem ısıtılabilen demektir...

Bazı üçsistemlerde 12v ve 220v soğutma Peltier ile sağlanır, sadece üçüncü sistemi(amonyaklı) LPG ile ısıtılarak soğutulur..
En doyurucu teknik bilgi bu oldu. Teşekkürler. Sistemin nasıl çalıştığını kavrayınca diğer detaylar da aydınlanıyor. 12v ile fazla enerji sarfiyatı meselesi de böylece aydınlanmış oldu.

Arkadaşlar, bilgi paylaştıkca artar, hepimiz zaten ellerdeki parmaklar gibiyiz, tek başımıza herşeyle uğraşamayız, ancak bilgilerimizi birleştirerek doğru sonuçlara ulaşabilirz, önemli olan çorbada tuz olacak kadar katkı yapabilmek. Yavaş yavaş başlayan şu kış günlerinde, , hernakadar birbirimizi şahsen tanımasakda, hoşca vakit geçirecek sohbetlere vesile olarak, amacımız bilgi dağarcığımızı zenginleştirmek...

Bu kompresörsüz, 3 sistem olarak kullandığımız buzdolapları için daha detaylı teknik bilgiler arayan arkadaşlar aşağıdaki bağlantıları inceleyebilirler.

http://www.mmoistanbul.org/yayin/tesisat/83/5/

http://www.cam.net.uk/home/StKilda/electrolux.html

http://forum.donanimhaber.com/m_33015332/mpage_1/key_//tm.htm#33060478

İlk iki tanesi şu ana kadar bulabildiğim en detaylı incelemeler.
Selamlar
Ferhat

elektrolux 4401 model 103 litre 3 sistem buzdolabı almak istiyorum tavsiye edermisiniz, Yusufun aldığı dolaptan alacaktım ama önüme böyle bir seçenek çıktı ne dersiniz

Sn; Buralpdi, ilgilendiğiniz dolap kompresörlü deyil, absorbe sistem, soğutma verimi düşükdür, kullananlardan tavsiye almanızı tavsiye ederim, çünkü absorbe sistem için fiyat bence yüksek... 65 lt hacimli FM(faik minibar) veya Kleo üç sistemleri 300-400 TL'ye ikinci el bulabilirsiniz..Ayrıca ilan ankarada ve bir yılı aşkındır veriliyor, bu arada bir ankaralı gidip görmüştür diye düşünüyorum, sadece fiyatından dolayımı satılmadı bilemiyorum, ilandaki fotoğraf da temsili, ürünün gerçek fotosu yokki güncel görüntüsünü analiz edebilelim..

Atilla bey uyarılarınız için teşekkürler, doğru söylüyorsunuz
kullanan arkadaşlar bakalım ne yorum getirecekler

Amonyakli buzdolaplar madem verimi dusuk neden hala uretiliyor cok merak ediyorum. Huseyin Pelik cok memnun uc sistem buzdolabindan. Kullanan da bir yigin insan var. Benim de fikrim her nekadar kompresorluden yana ama yine de bu kadar kiside yaniliyor olamaz diye dusunuyorum.

Yeni versiyon dolapların çoğu kompresörlü 12-24v..Üç sistemlerin üretildiği yıllarda mutlaka bir devrimdi, ama sistemin kompresörlüye göre veriminin düşük olması gerçeğini değiştirmiyor, eski üç sistemlere karşı deyilim böyle anlaşılmasın, zaruriyet halleri için hala vazgeçilmez bir seçenek, ama kullanılanların çoğu yorgunlukdan, ufak tefek arızalarından ve sistem eskimelerinden dolayı artık rakıya buz yapamıyor, dışarıda hava 40 derece iken karavanın içinde dolabın tıkıldığı delikde nasıl bir ısı altında çalışmaya mahkum olduğunuda düşünürsek verim düşüklüğünü anlamakda zorlanmayız...

http://www.sahibinden.com/elektrolux_karavan_buzdolabi-58WQQaXQQ15975677WQQpXQQdisplayitem

Bahsedilen ilan bu mu?
Bu ise; fotoğraftaki soğutucu 103lt değil. Elektrolüx kaliteli bir üründür diye biliyorum. 3 sistem buzdolaplarının verimi kompresörlüye göre düşüktür ama sessizliği ve sadece lpg ile haftalarca kesintisiz çalışması ile ön plana çıkıyor. Bende Faik 60lt var. Elektrolüks kullanan arkadaşlar ürün hakkında daha detaylı bilgi verebilirler.

vic vega
sana önereceğim kompakt sistem için yapacağın tek şey onu ucuz nasıl alabilirim?
LG D6530
seveceksin.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,756
Kayıtlı Üye Sayımız
166,569
Kaydolan Son Üyemiz
lystrakon

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR