3 Sistem Buzdolapları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 209
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 123,554
Ynt: 3 Sistem Buzdolapları

Arkadaşlar,

Akyaka da bir Alman karavancıyla sohbette konu buzdolabına geldi...

Hararetle 3 sistemi savundu...

Dedim eğim olursa çalışmıyor, lpg de verimli değil vb...

O dediklerin 10 sene öncesine kadardı, artık eğim vb gibi bir dert yok istediği kadar yatık olsun sorun yok dedi...

Keza performans olarak ziyadesiyle yeterli olduğunu ekledi...

50lt nin ideal olduğunu, daha büyüğün tüketimi ciddi artıracağını, artık her yerde market vb. olduğunu dolayısıyla o ebatın fazlasıyla yeteceğini söyledi...

12V dolapları söylediğimde, belirli peryotlarda ona elektrik bulmak gerektiğini , bunun çok kısıtlayıcı olduğu belirtti...

Ülkemizdeki 3 sistem elektrolux ler genelde 10-15 yıllık...

Dolayısıyla bu Alman amcanın dedikleri doğru olabilir ne dersiniz, yeni teknoloji Dometic lpg-12V-220V buzdolapları kullanışlı mıdır?

Etiketler

taiga' Alıntı:
O dediklerin 10 sene öncesine kadardı, artık eğim vb gibi bir dert yok istediği kadar yatık olsun sorun yok dedi...

Haldun, alman amca ne kasdetti anlamadım ancak 3 sistemde soğutmayı sağlayan amonyak'dır. Amonyağın ısıtılarak sıvı halden gaz haline geçişi ile soğutma
sağlanmakta,eğer söylediği doğruysa yatçılar bu habere sevinecekler. Ancak yeni 3 sistemlerde en güzel tarafı geçişlerin otomatik oluşudur. Örnek 12 V yetersiz
olduğunu algılayan cihaz 220 V arar bulamazsa lpg'yi devreye alır. Yada lpg yetersiz kaldığında diğerlerini deneyerek sistemin verimli çalışmasını sağlar.
Eski sistemde geçişlerin kullanıcının insiyatifinde olması verimi düşürdüğüde bir gerçek. Ben dahil 3 sistem kullananların ortak sıkıntımız üst bölümde buz oluşurken alt bölümde soğutmanın verimsizliği, acaba yeni cihazlarda bu duruma bir önlemmi alındı incelemek gerekir.
Yeni versiyon Dometic 3 sistemi ben elektronik oluşu ve servisi kim verecek sorularına cevap bulmadan kullanmayı istemem.

Levent abi,

Alman amcamız artık amonyak yok dedi, lakin ben konuyu pek bilmiyor herhalde diye dikkate almadım...

Lakin performans olarak artık Lpg de çalıştırmanın eski modellere göre çok daha kullanışlı olduğunu ve aracın eğiminden etkilenmediğini söyledi ki, bunu da deneyimlerinden yola çıkarak belirttiği için önemli buldum...

Eltesan'ın Dometic/waeco nun sadece 12 V olanları getirdiğini, 3 sistem dolap ithal etmediğini söyledim de, bu talebin ülkenizde olduğunu direk Waeco ya yazın, mutlaka dikkate alırlar dedi...

Sevgili kardeşler Haldun, Levent,
Eski bir üç sistem kullanıcısı olarak Alman karavancının söylediklerine sevinçle katılıyorum.
Bizim dolaplar 8-10 yıllık Tropicana lar şimdilik iyi performans sergiliyor.
Yeni nesil Dometic ler herhalde büyük keyif.Kendi kendine konumu değiştirebiliyor. Nerede kalırız acaba cereyan bulurmuyuz gibi endişelere yer yok.Tüpe tıkladın mı iş bitiyor.SankiAtatürk barajının dibindesin... ;D

Bizde bu işler kabin amirime ait.Dolabı boşta bırakmak yok. Yola ilk çıkışta kaptan tarafından ilk soru "12 ye geçtinmi ?,durunca son soru "tüpe geçtinmi ya da ceryana geçtinmi ?.
Haldun da bir Dometic olsa imiş daha keyifli olurmuş anlaşılan.Eğer TV de yoksa 100-120 Ah akü en az dört beş gün rahatsın :D
Bir de en az 100 lt. su deposu...Ohhh kebap.

Rüzgar

Haldun,belki tercüme aşamasında yanlış anlaşılma olabilir. Amonyak devasa soğuk hava depolarında dahil kullanılmakta olan sistem
yerine konacak ne olabilir bilmiyorum.

Hüseyin abi,kabin amiri sayesinde Dometic lüksüne zaten sahip ne güzel,saadetler dilerim.

Hüseyin abi,

Aracı aldığımda Hicon marka bir büro dolabı vardı 220V, hala duruyor kullanmıyorum...

Bir tırcı tanıdıktan 41lt lik 12V kompresörlü Vitrifrigo üstten kapaklı dolap aldım...

Bu Datça turunda çok rahat ettik onunla...

Eğer denk getirebilirsem dometic in 3 sistem 45-50 lt lik bir modelini de alma hedefindeyim...(Önceden Waeco CR-80 modeli almayı düşünürdüm, artık bende lpg ci oldum ;) )

TV hiç izlemiyoruz, çayımız, çekirdeğimiz ile iskambil oynuyoruz akşamları yada dergi-kitap okuyoruz...

Su depomuzu 100 lt yaptım, fazlasıyla yetiyor...

Cidden çok keyifli oluyormuş kış gezileri... :D

Üç sistem artı 12 V üstten kapaklı bileşimi yıllardır kullanıyorum.
Kabin amirim bu sistemi güzel ayarlıyor.Yani dolabın miktar olarak yüklenmesi, raflara üstten aşşağıya doğru konacak yiyecek türleri,buzluğa konacaklar falan...
Çarşı pazar dönüşünde hemen bir saat içinde 12 V içinden döndürerek yiyecekleri üç sisteme soğuk olarak aktarıyor.En sonunda yemekler ve salata malzemeleri üç sistemdeki , meyva ile içecekler 12 V daki yerlerini alıyorlar.Tabii alış verişteki miktarları da stok boşluklarına göre ayarlıyor.
Bir Alman demişti bir zamanlar.
One for the foods (3 sistem) and the other for the drinks (12V) diye...Eee her zaman öğrenecek bir şeyler oluyor karavancılıkta.
Su deposu yeterliymiş.

O Almanın dediği gibi dünyada ticaret çok gelişti. Artık her yerde herşey var.O eskinin "bizim kasap","kardeşler bakkaliyesi" falan biteli çok oldu malumumuz.
En uç nokta Datça da bile Tansaş,Migros ve daha başkaları...

Mutlu ve sorunsuz geziler hepimize..

Rüzgar

Herkese selamlar

Bizim çekme karavanda elektrolüks silo modeli var .Pek duyulmamış çünki 1975 model evet 1975 model ve halen çalışıyor geçenlerde yani karavanı ilk aldıgımızda sadece lpg ıle calışıyordu ocak ayı ıcınde maslaktaki ustasına goturduk termostatı bozulmuş termostatı bozuldugu içinde resıstansı çalışmaktan bozulmuş.Ama ilgınctır 36 yıldır 12 voltla hıc calısmamıs.yenı kablo çektık 12 volt için ve resıstansı çalıştı ve sogutmaya başladı.220 voltta test ettım 24 saat kaldı evet soguttu ancak hava da soguktu ıstanbulda malum ocak ayı.Daha sonrakı haftada lpg ıle calıstırdım gene 1 gun ve aynı soguttu.sadece 12 voltta hıc denemedım sadece test ıcın servıste calıştı.Bırde bende ustten kapaklı eletroluxs dolap var .gecen sene aldıgımda lpg de yazın cok kar tutmadıgın farkettım herkes 30 mpg lık detantor al demiştim aldım ama olmadıo .En sonunda kıtapcıgını ınternetten buldum.Ve 50 mbarlık dedantor ıster yazıyordu.Ve sonuc ıpragaza sıparış 1 hafta sonra geldı.Taktım ve basarı hakkaten soguk .Detantör onemli hemde cok.Karavandakı pek hosuma gıtmedı belkıde orjınal parmak resıstanı yok dıye .Anlayamadım.Birde 12 voltta termostat calışmaz dedı servıs.Onuda cok cozemedım.Yine servıs dolapta açı onemlı degıl cok yamuk olmasın yeter dedi.Amonyak soguttumu sogutur sadece krıstalıze oldugunda artık calısmaz dıyede bır bılgı verdı.Bu arada karavandakı dolabın kıtapcıgıda mevcut ancak almanca::smiley:)Umarım bıraz bılgı verebıldım.Saygılar.

sn.alperkaf,
buzdolabınızı iyi günlerde kullanın. Servis bilgilerinizi yazarsanız seviniriz. Benim tavsiye ile gittiğim servis İstinye'de semtler yakın acaba aynı servis
olabilirmi? değilse bile alternatif olmasında yarar var.
Levent

Ofiste tam adresı var ama galıba aynı servıs timur bey ogluyla beraber ama unuttum ıstınye yokusundan ınınce solda bır yerlerde kalıyor ..

Camperi aldığımdan beri (daha 1 ay olmadı ama) 1 sistemini (220V ) la çalışanı ancak çalıştırdım. 12V ceryan ve gaz bağlantısı yapılmamış.

Bursada bu işlerden anlıyan pek yok. Çaresizlik içinde kıvranıyoruz, bakalım kim anlıyacak dolabın bağlantılarından :'(

Not: Dolap Elektrolux Tropicana modeli. (Ön kapağı beyaz olandan)

erdenbay' Alıntı:
Camperi aldığımdan beri (daha 1 ay olmadı ama) 1 sistemini (220V ) la çalışanı ancak çalıştırdım. 12V ceryan ve gaz bağlantısı yapılmamış.

Bursada bu işlerden anlıyan pek yok. Çaresizlik içinde kıvranıyoruz, bakalım kim anlıyacak dolabın bağlantılarından :'(

Not: Dolap Elektrolux Tropicana modeli. (Ön kapağı beyaz olandan)
12V bağlantı uçları belli değil mi? ::smiley:

fsirin' Alıntı:
12V bağlantı uçları belli değil mi? ::smiley:

Ferhat bey merhaba
Dolap için 12 V ceryan çekilmemiş. Bu hafta hem yaşam aküsü bağaltmaya çalışıcam hem de dolaba 12V tesisat çektiricem.

Dolabı genelde LPG ile çalıştırmak istiyorum. Daha iyi soğutuyor deniyor. Ama burada da büyük tüp olayı karşımıza çıkıyor. Küçük tüple 3 sistem dolaplar tüpün tamamını kullanamıyor ve çok çabuk bitiriyormuş. Büyük tüp için yer ayarlamak durumundayım.

3 sistem buzdolabı için 12 kg lık tüp mü kullanılıyor yoksa başka çözümler uygulayan arkadaşlar var mı?

ben pıkmık tupuylede kullandım detantoru 50 mbarlık olsun yeter ona bır aparat alıyorsunuz pıknık tupune takılıyor ben 11 gun kullandım pıknık tupuyle saygılar..ALper

alperkaf' Alıntı:
ben pıkmık tupuylede kullandım detantoru 50 mbarlık olsun yeter ona bır aparat alıyorsunuz pıknık tupune takılıyor ben 11 gun kullandım pıknık tupuyle saygılar..ALper

Merhaba...
Yanlış anlamadıysam, piknik tüpüyle 11 gün devamlı durdurmadan çalışmak üzere hem LPG'li buzdolabı çalıştı hem de ocağı mı kullandınız? ::smiley:

Piknik tüpüyle kullananlar, kalan gazın %30 dan sonrasının çekilemediğini, kullanım süresinin de en fazla 2 gün sürdüğünü söylerler. Çelişkide kaldım...

Bu konuda kalıcı çözüm yeriniz varsa 12 kg'lık büyük tüp yada araç altına gaz tankı...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,756
Kayıtlı Üye Sayımız
166,569
Kaydolan Son Üyemiz
lystrakon

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR