3 Sistem Buzdolapları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 209
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 123,566
Ynt: 3 Sistem Buzdolapları

insel' Alıntı:
Amonyak gazinin omru 8 sene diyorlar. Westfalialarin buzdolabinin verimsiz olmasi normal. Maalesef Turkiye'de bulamadim amonyak gazi basan bir babayigit.
http://www.obrienscamping.co.uk/
Bir link vereyim incelersiniz.

gezmen' Alıntı:
İnsel Bey, Manisa'da Faik Minibar var; büyük olasılıkla biliyorsunuzdur. İki yıl önce uğradığımda, ünlü bir markaya üç sistem buzdolabı fason üretim yaptıklarını da görmüştüm. (Waeco) Konuyu onlara bir sormanızda, belki bir yarar olabilir. (Ferhat Bey-fsirin ile Özdal Beyin-mycamper üç sistem buzdolapları da bu firmanın ürünleri)
http://www.fmminibar.com/index.php

Cavid Sezen

insel' Alıntı:
Faik Bari hic tavsiye etmem. Kullanan birkac kisi Ozdal dahil memnun olmadiklarini soylemislerdi.

İnsel Bey, sanırım yanlış anladınız. Ben, Faik Minibarı tavsiye etmedim. Konu, burada satın alma değildi; sizin amonyak gazı basacak bir yiğit yok mu sorusuna belki bir yanıt bulabilme isteği idi..

Cavid Sezen

Etiketler

Tüplü buzdolaplarında, propan gazının yanma odacığına gelene kadar dolaşarak soğukluk sağladığını düşünüyordum.
Çalışma prensibi tüplü kullanımda da amonyak dolaşımı üzerine mi? O zaman tüp niye yanıyor?

bır yerlerden edındıgım bılgılere gore dolap ıcerısınde kullanılan amonyak gazının aldıgı ısı nıspetı ıle dolasımını surdure bılmesı ıcın sımdı hatırlayamadıgım daha ıleve olarak ıkı veya uc gaz daha gaz karısımı eklenmıs . sadece amonyak degıl. uzun beklemeler sonucunda dolapların calısmama medenı bu gazların yogunluguna gore katmanlara ayrılarak cokmeler sagladıgından dolayı karısımın etkısı kayboluyor ve dolap calısmıyor . boyle durumlarda dolabın ters cevrılmesı veya dolabın masrapa gıbı calkalanması sorunu cozebılıyor :smiley: . bu bılgıyı manısada uretıcı olan bır fırmadan yıllar once edınmıstım.hatırlayabıldıklerım bu kadar.
herkese selamlarımla mehmet.

Haklisiniz. Ters cevirmek bir sureligine ise yariyor. Faik evet belki amonyak basabilir.

Bir karavanci agabeyimiz bunu ozellikle belirtti. Amonyaklilarda iki tip oldugunu tekne icin olanlari tercih etmemiz gerektigini soyledi. Bana da mantikli geldi. Teknede yamukluk derdi oldugundan amonyakli zor calisir diye farkli bir uygulama yapiliyor olunabilir.

evet teknede düz zemin sağlamak imkansız o zaman farklı bir gaz sistemi kullanıyorlar, fiyatıda ona göredir ;D eee yat için imal edilmiş neticede

Gerçi buzdolabı araştırırken çokca dolaba baktık hiç karavan için ayrı yat için ayrı yazmıyordu belki olabilir ama öğle olsa karavan yolda giderken daha çok sallanıyor o dolaplar yolda durup park halindemi çalışıyor acaba ;)

senin dolap sorunsuz çalışıyorsa bize en uygun olanı bu bence senin dolaptan alacağım, tabiki önce arabayı almam lazım :-[

Abi acele etme zaten istesende kışın soğuklarada çalışılmıyor işe en iyi başlama mart sonu havalar yumuşuyor ve önümüz yaz olduğu için bir başka oluyor heyecan ve gayret,ben dolaptan şimdi memnunum gerçi elektroniği değiştikten sonra tam olarak test edemedim ama şimdilik sorunsuz çalışıyor ve iyi soğutuyor.

arkadaşın kaporta atölyesinde yapacaktım yer geniş rahattı fakat dükkan sahibi yılbaşına kadar dükkanı boşalt demiş rahat rahat araba arıyordum :-[ şimdi işler karıştı :-\

O kadar denizcilik yaşantım oldu, binlerce tekne gördüm ama hayatımda hiçbir teknede amonyaklı 3 sistem buzdolabı görmedim. Bu iş teknelerde en pratik şekilde buzlukla çözülür. İçerideki koltuklardan birinin içi strofoam ile izole edilir ve galvanizle kaplanır. Eriyen buzların suyunun akabilmesi için de dışarıya bir tahliye hortumu verilir hepsi bu.
Alırsınız iki kalıp buz, sizi bir hafta idare eder. Çok büyük teknelerin zaten normal kompresörlü dolapları çalıştıracak jenaratörleri vardır. Ya da çok donanımlı olanların danfoss kompresörlü olanları..
Düşününce denizde 3 sistem buzdolabı çok da mantıklı gelmiyor. Özellikle yelkenlilerin kapalı yaşam alanları ve buzdolabının koyulabileceği yerler su hattının altındadır. Havalandırması ve egsoz çıkışı problem olur. Seyir halinde gazla kullanmak zaten imkansızın imkansızı onu düşünemiyorum. Limanda bile her an su ile iç içesiniz. Solağan olur, motoryat geçer dalga olur, bir şekilde bir yerden su alır. Ne gördüm, ne de duydum bu güne kadar.

Belki vardır. İddia etmemek gerek. Ama ben görmedim. Denizde tüplü kullanımın pratik olacağını sanmıyorum. Yelkenli değil de küçük balıkçı teknesi tipinde denizden yüksek kabinleri olan teknelerde belki kullanılabilir. Ama yolda motokaravan ne kadar sallansa bile denizle kıyaslanmaz. Yeri gelir tekne dalganın içine komple girebilir ya da aynı şekilde yalpaya düşebilir. Hiçbir şey olmasa, havalandırmalarından su girmesi kaçınılmaz. Motoryatları zaten saymıyorum. Bu tür tekneler çok lüks donanıma sahip oluyor. Jenaratör, akü ya da danfoss kompresör masrafından kaçınıp 3 sistem buzdolabı kullanmazlar.Yurtdışında iç sularda bile küçük yelkenlilere rastlamak mümkün insanlar haftasonunu göllerde teknelerinde geçiriyorlar. Kullanım açısından belki böyle bir duruma uyabilir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,757
Kayıtlı Üye Sayımız
166,571
Kaydolan Son Üyemiz
sezginelif09sena@gma

SON MESAJLAR

SON KONULAR