3 Kapı Vitara 1" Yükseltme Operasyonu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan schweps Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 148
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 42,248
Ynt: land rover

Bilemiyorum hocam.
Land Rover başlığında sormayı denedin mi?

asem spor' Alıntı:
Şenol bey selamlar ladrover 91 model defender hakkında bir bilgniz varmı diye sormak istiyorum..
elimde mercedes direksiyon sistemi var..bunun montajında ne gibi sıkıntılar yaşarım.

Etiketler
Ynt: 3 Kapı Vitara 1" Yükseltme Operasyonu

Şenol bey,orda da konuyu açtım daha cevap alamadım.
bizim suzukiciler gibi konuya hakim deiller sanırım..
aslında bir arkadaşıma yardımcı olmaya çalışıyorum...
benim buralarda araştırdığım kadarıyla şu sonuç ortaya çıktı mercedes hidrolik sistemi montajında şu sıkıntı ortya çıkar dediler direksiyonu saga çevirdiğinizde sola, sola çevirdiğinizde sağa döner çolak lar ters gelir diye sonuç çıktı..daha sonra sağdan direksiyon sistemi olan mercedes hidroliğini sordum onda da çolaklar değişmez dediler.daha işleme başlamadan araştırma yapmak istedim..
bakalım üstesinden geliriz umarım..

Merhabalar,
Grand Vitara için benzer yükseltme geti soran arkadaşlar oluyor.
'99 - '05, 3kapı ve 5kapı Grand Vitara'lar için yükseltme geti hazırlığı devam etmektedir,
Yakında uygulama fotoğraflarını ve deneme sonuçlarını bir başka başlıkta paylaşırım.

Konuyu dirilteyim dedim.. :D..Sağolsun Şenol Bey den 1 hafta önce aldığım getleri yarın sabah aksilik çıkmazsa ustaya taktıracağım. İzin verirseniz resimleri buraya eklemek istiyorum.İşin kötü yanı aracın normal halinin yakından çekilmiş fotosu pek yok. Bu arada Şenol Bey e ölçü verirken aracımın sola doğru 1-2 cm yatık olduğunu farkettim ;D ;D. Şenol Bey getleri bu na göre ayarladı.Yarın iş biterse fotoları eklemeye çalışacağım.Heycan yaptım valla... ;)

Umarım dengesizliği telafi edebilmişizdir.

turkergen' Alıntı:
Bu arada Şenol Bey e ölçü verirken aracımın sola doğru 1-2 cm yatık olduğunu farkettim ;D ;D. Şenol Bey getleri bu na göre ayarladı.

turkergen' Alıntı:
Konuyu dirilteyim dedim.. :D..Sağolsun Şenol Bey den 1 hafta önce aldığım getleri yarın sabah aksilik çıkmazsa ustaya taktıracağım. İzin verirseniz resimleri buraya eklemek istiyorum.İşin kötü yanı aracın normal halinin yakından çekilmiş fotosu pek yok. Bu arada Şenol Bey e ölçü verirken aracımın sola doğru 1-2 cm yatık olduğunu farkettim ;D ;D. Şenol Bey getleri bu na göre ayarladı.Yarın iş biterse fotoları eklemeye çalışacağım.Heycan yaptım valla... ;)

Benim araçta sola yatıktı, Şenol Bey'in gönderdiği malzemeler monte edildikten sonra, yükseklik farkı ortadan kalktı. Türker kardeşim, araç olumlu anlamda çok değişecek ;) haberin olsun. Selamlar.

Sonunda oldu...yükseltme işlemi bitti..araç süper oldu..Şenol Bey in hazırladığı malzemeler tüm dengesizliği ortadan kaldırdı..Aracı saat 19:30 gibi teslim aldım..Gittiğimde araç ön düzencideydi yeni geldi..Aracı gördüğümde '' ahh işte.. şimdi tamam oldu'' dedim. Adnan abi resimleri bu hafta içi ekleyeceğim geç vakit fotoğraf çekemedim.. Şenol Bey' e çok teşekkür ediyorum. Mustafa abi sanada, beni doğrucu ve titiz bir ustaya gönderdiğin için çok teşekkürler.Gelelim sıcak sıcak ilk izlenimlerime ama önce yükseltme yapacakları bilgilendireyim diye şöyle bir büyük harfli başlık atmak istiyorum izin verirseniz...
BENİM GİBİ ARACINI YÜKSELTMEKTEN KORKANLAR LÜTFEN İYİ OKUSUN Kİ FAYDASI OLSUN..
Aracımı uzun zamandır yükseltmek istiyordum kendimce sanayide 3-5 ustayla görüştüm. İş yerim sanayiye yakın olduğu için polyamid malzemeci 3-5 yerle daha görüştüm. Kendimce ölçülendirmek ve yaptırmak istiyordum. Fakat anladım ki bu iş öyle kendinizce şu kadar cm malzeme yok bu kadar civata yok uzatma falanla olacak iş değilmiş onu anladım. Bu arada kafamda hep yükseltirsem acaba şöyle mi olur yok böylemi olur gibi yüzlerce tilki dolaşıyordu.Açıkçası korkuyordum yükseltme yapmaya..Tabii bunda gittiğim ustalarında söyledikleri şeyler var. En son kararı verip Şenol Bey le bağlantıya geçtim. Şenol bey benden aracın ölçülerini istedi. Ölçüleri aldığımda çok şaşırdım. Ölçüler aynen şöyle.
Sol Ön:74 cm
Sol Arka:77 cm

Sağ Ön:76 cm
Sağ Arka:78 Cm

Yani araç sola doğru yatmış ;D ;D .İnanamadım bi daha ölçtüm..yine öyle.. başka düz olduğuna inandığım bir zemine gittim yine öyle..şaştım kaldım ;D. Şenol Bey bu ölçülere göre Get malzemelerini imal edip gönderdi. Malzemeleri taktırmak için Mustafa Bey in yönlendirmesiyle çok titiz bir usta olan Erol Ustaya gittim. Sabah 9:30 gibi aracı bıraktım akşam 19:30 gibi aracı aldım.

SICAK SICAK İLK İZLENİMLER:
Aracın görüntüsü tamamiyle değişti. Jeep gibi bişey oldu :D :D..Üzerindeki 215/75/15 lastikler küçük kaldı. (Bu işin kötü tarafı şimdi bir de 225/75/15 lastik almak lazım ;D)
Aracın ön tarafını oturduğum yerden daha rahat görür oldum ve daha düzgün görünür oldu.En çok korktuğum şey Get malzemeleri taktıktan sonra aracın çukurlardan geçerken daha tangır tungur olacağı idi. Fakat o da ne.. .her zaman eve gelirken geçtiğim çukurlar ve tümseklerden geçerken araç sanki dağılacak gibi ses çıkarıyordu ama GET lerden sonra gayet yumuşak bir geçiş yaptığını farkettim. İkinci şaşıp kalmamda bu yönde oldu ;D ;D. Aracı özellikle bozuk yerlere sürdüm.O tangır tungur sesler yok oldu.Araç kendine geldi sanki..Mustafa Bey olumlu yönde çok değişiklik olacak demişti gerçekten bunu hissettim.Gelelim son yükseklik durumuna. Eve gelince fazla özen göstermeden metreyle ölçü aldım. Arkalar 81 cm önler ise 80 e yakın . Yarın gündüz gözüyle daha üzgün bir ölçü alırım. Yükseklik ölçülerini ve fotoları buradan yayınlarım. Diyeceğim son şey aracınızı yükseltmekten korkmayın. Kendiniz bu işte usta değilseniz malzemeleri hazırlamaya kalkmayın..Bence Şenol Bey den temin edin..Aracın konforu bozulmuyor sanki daha da yumuşuyor. Virajlara gelince biraz daha yavaş girersiniz olur biter. Daha önce girdiğim viraja Get li olarak aynı hızda girdim..Araç daha da bir yatıyor. Bu demek oluyor ki bu hızdan biraz daha yavaş girmek gerekiyor..Yalnız sorun bende olabilir çünkü ben virajlara normal araç varmış gibi giriyordum. Özen göstermiyordum. Bundan sonra biraz dikkat etmek lazım..Hem daha önce dediğimiz gibi bizim hızla işimiz yok. (Bu arada 95 le radara yakalnmışım 290 lira ceza geldi ;D ;D) Son söz vakit kaybetmeden aracınızı yükseltin...Herkese selamlar..

Türker kardeşim, yükseltme işleminden memnun olmana sevindim. Şenol Hocam'ın gönderdiği malzemeler de zaten sıkıntı olmaz.

Ben Erol Usta'dan biraz bahsedeyim ;

Kendisi eski Amerikancılardan, 60'lı yaşlar da eski nesil diferansiyel ve şanzıman ustası. Randevu almadan iş yerine gidemezsiniz, aracın lifte alınması 20 dakika sürer, takılan her civata en az üç kere kontrol edilir, lastikler sökülmeden önce jant ve kampana tebeşir ile işaretlenir, takılırken bijonlar torkmetre ile sıkılır. Rot, rotil vb. çekiçle değil, çektirme ile sökülür, uygun boyutta çektirme yoksa, imal edilir vs.vs. Üç saatte yapılacak iş beş saatte biter, ancak ordan gönül rahatlığı ile ayrılırsınız.

İzmir ve çevre illerdeki arkadaşlara önerebileceğim bir Usta.

Selamlar.

Çok sevindim.
Kazasız belasız sürüşler dilerim.

turkergen' Alıntı:
Sonunda oldu...yükseltme işlemi bitti..araç süper oldu..Şenol Bey in hazırladığı malzemeler tüm dengesizliği ortadan kaldırdı..

Şenol Bey tekrar çok teşekkür ederim . Mustafa abi dediğin doğru..Usta inanılmaz titiz. En azndan İzmir de güvenebileceğim bir alt takımcı buldum diyebiliim. Diğer Arızalar içinde güvendikleri ustalar varmış öbür ay tekrar bakıma sokayım diyorum arabayı. Erol ustaya gidicem onun yönlendirmesiyle diğer sorunları halledicem..Şu aralar LPG çok yakıyor ve debriyaja bastığımda araç stop(soğukken) ediyor.Her şeyi (hava filtresi,buji, lpg filtresi, buji kablosu)değiştirdim ama düzelmedi.Lpg ci geçici olarak hava hortumunun ucunu bantla kapattı alttan gelen emiş tarafına yeni hortum takarak durumu gözlememi istedi ama nafile...Bu arada resimlerini çekmeye fırsatım olmadı. Bu hafta içi fırsat bulabilirsem (işler çok yoğun) siteye ekleyeceğim..Araç daha bi havalı oldu. Keşke en başından yaptırsaymışım..tek dedğim bu oldu...Neredeyse 8 ay sanayi de gezdim kendim yapıcam diye ;D. Bu arada XJ ler için 2 '' yükseltme soran arkadaşım var Şenol Bey..Bu tarz bir uygulama XJ lere yapılabiliyor mu? Şimdiden herkese selamlar ve teşekkürler..

Bilemiyorum, tanıdığım bir araç değil.

turkergen' Alıntı:
Bu arada XJ ler için 2 '' yükseltme soran arkadaşım var Şenol Bey..Bu tarz bir uygulama XJ lere yapılabiliyor mu?

erol ustaya nasıl ulaşabiliriz peki bir telefonu varmı acaba bende bi randevu istesem...

turkergen' Alıntı:
Hala fırsat bulup ekleyemedim şu fotoları...

takip ediyorum,,.deneyimli arkadaşlardan edindiğim bilgilere göre getle yükseltme pek sağlıklı değil.ki onlara hak veriyorum.helezon ve amörtisör ölçüleri değiştiği için ,o ölçülere uygun helezon ve amörtisör takılması gerekiyor.ayrıca aks eksenlerinin bozulmaması içinde lastik ebadlarınında büyümesi gerekiyor.ustanıza birşey demiyorum ama bence doğrusu bu..ayrıca onların iletişim billgilerinide yazarsanız iyi olur.

Sn Mobidik,
Görüşlerini paylaştığın iyi olmuş ancak keşke biraz daha araştırsaydın.
Get ile yapılan yükseltme aslında tam da, helezon ve amortisörleri değiştirmemek adına yapılan uygulamadır.

MOBİDİK' Alıntı:
helezon ve amörtisör ölçüleri değiştiği için ,o ölçülere uygun helezon ve amörtisör takılması gerekiyor.

Bana bu gerekliliği izah edebilirsen çok memnun olurum.
Aks eksen bozukluğunu telafi etmek için lastiği ne kadar büyütmek gerekir sence?

MOBİDİK' Alıntı:
ayrıca aks eksenlerinin bozulmaması içinde lastik ebadlarınında büyümesi gerekiyor. ustanıza birşey demiyorum ama bence doğrusu bu..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,851
Kayıtlı Üye Sayımız
166,647
Kaydolan Son Üyemiz
Pw250

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR