3 Kapı Vitara 1" Yükseltme Operasyonu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan schweps Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 148
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 41,965
Ynt: 3 Kapı Vitara 1" Yükseltme Operasyonu

Sözü geçen bu dengesizlik bagaja köşeye konan küçük lpg deposu olabilir mi ? Geçen yıl bende aynı problemi yaşayıp sebebi tahminimce buna bağlamıştım.

Etiketler

horse' Alıntı:
Sözü geçen bu dengesizlik bagaja köşeye konan küçük lpg deposu olabilir mi ? Geçen yıl bende aynı problemi yaşayıp sebebi tahminimce buna bağlamıştım.

Merhaba, LPG tankı uzun silindir şeklinde ve bagajın tam ortasına takılı.

Mustafad' Alıntı:
Merhaba, LPG tankı uzun silindir şeklinde ve bagajın tam ortasına takılı.

Bende solda duran tankıma bağlamıştım ki sorunu, bu yazınızı görünce şaşırdım. Benim arka yaylar değişti, 3" kitin daha sert ve kalın yayıyla değişti. Ama yinede sol 0.5cm düşük. Sol 86cm, sağ taraf 86.5cm Bunu tüpe bağlamıştım. Bagajdaki yükleri boşaltınca 88 cmye ulaşıyor. Ama yinede kafa karıştırıcı, aracın solu daha mı ağır yoksa ? Yada lastik havalarımı farklı?

herkese merhaba.suzuki vitaramı sattığım için yükseltme kitim boşa çıktı.düşünen arkadaşlar metronom2000hotmail adresinden bana ulaşabilir.

metronom' Alıntı:
herkese merhaba.suzuki vitaramı sattığım için yükseltme kitim boşa çıktı.düşünen arkadaşlar metronom2000hotmail adresinden bana ulaşabilir.
Selam
Bu linke yeni konu açıp resimleri yükleyin, ihtiyaç sahipleri size ulaşır.
http://www.gezenbilir.com/index.php?board=255.0

Yok mu önerisi olan?

schweps' Alıntı:
Aracı 1 1/4" (32mm) yükseltirken, sağ ve sol arasındaki bu 15mm farkı nasıl telafi ettiğimizin detayını paylaşmak istiyorum.
Ama öncesinde, konuya ilgi duyanlar varsa onların görüş ve çözüm önerilerini bekleyeceğim.

satılık vitara 3 kit.fotoları ekledim.

09032010901.jpg

schweps' Alıntı:
Merhaba Mustafa bey,
Yükseltme ile aracınızı güle güle, kazasız belasız kullanmanızı dilerim.

Aracı 1 1/4" (32mm) yükseltirken, sağ ve sol arasındaki bu 15mm farkı nasıl telafi ettiğimizin detayını paylaşmak istiyorum.
Ama öncesinde, konuya ilgi duyanlar varsa onların görüş ve çözüm önerilerini bekleyeceğim.
şenol bey selamlar ,
ben bu yazıyı dikkatlice okudum..
kendi arabamda 2 inç yükseltme yapmak istiyorum2.inç yükseltirken.defransiyel takozu takmadan kurtarırmı ve şaftın çalışma açısından bir sıkıntı yaşarmıyım...
bildiğim kadarıyla 4 tane yayların üzerine get 2 tane amaortisör uzatması ve defransiyel askısı hazırlamam gerekiyor...ayrıca fren hortumlarıda uzatılacak diye düşünüyorum...bu malzemeleri fiber den hazırlamyı düşünüyorum eksiği varsa düzeltirmisiniz.

Merhaba,
Yabancı forumlardaki incelemem neticesinde, 1 1/4" e kadar yükseltmelerde arka difransiyel üstüne takoz, ön difransiyel için yeni askı kolları ve şaftı uzatmak için flanş gerekmediği sonucuna vardım. Ama siz get ile 2" yükseltme yapmak istiyorsanız Sn.Arwin/Ahmet bey ile irtibat kurabilirsiniz.

Why do you only sell 1 1/4" Spacers? / Can you make some bigger ones?

NO!, I personally believe, in my (ten years of offroading Vitara's) experience, this is about the maximum you should go to with spring spacing. If you want more lift than this you need to be looking at a Spring Lift kit from companies such as Pro-Comp and Old Man Emu (etc.) and perhaps augmenting them with Spring Spacers to give you a 3" lift. Or if you can afford it a complete lift solution from Calmini. Fitting spring spacers bigger than these just squashes the spring too much, so that you lose upward articulation. That said, there are other sellers willing to sell you bigger spacers if you want them, you pays your money and you takes your choice...

asem spor' Alıntı:
şenol bey selamlar ,
ben bu yazıyı dikkatlice okudum..
kendi arabamda 2 inç yükseltme yapmak istiyorum2.inç yükseltirken.defransiyel takozu takmadan kurtarırmı ve şaftın çalışma açısından bir sıkıntı yaşarmıyım...
bildiğim kadarıyla 4 tane yayların üzerine get 2 tane amaortisör uzatması ve defransiyel askısı hazırlamam gerekiyor...ayrıca fren hortumlarıda uzatılacak diye düşünüyorum...bu malzemeleri fiber den hazırlamyı düşünüyorum eksiği varsa düzeltirmisiniz.

Herkese merhaba,
Kimseden çözüm önerisi gelmedi. Ben bu 15mm farkı nasıl telafi ettiğimi izah etmeye çalışayım. Benzer sıkıntıyı yaşayan arkadaşlara ışık tutar belki.

Düz mantıkla, bir taraf diğer tarafa göre 15mm çökük ise, oraya konulan getler o kadar büyük yapılır olur biter, büyütülecek ne var bunda diye düşünenler olacaktır muhakkak. Ancak çözüm o kadar basit değil.
Öncelikle şunu açıklığa kavuşturalım, çökük tarafı 15/2=7,5mm kaldırmak kupayı dengelemek için yeterlidir. Bir taraftan kaldırdığın kadar, diğer taraf oturacaktır.
Peki ilave 7,5mm yükseltmek için geti o nispette büyük mü yapmalıyız? Hayır.
Nasıl, aynı yüksekliği elde etmek için arka ve ön helezon üstlerine aynı kalınlıkta get koymuyorsak burada da benzer durum söz konusu.
Aşağıda arka süspansiyon sistemine bakılacak olursa get malzemesini koyacağımız yer, dingil boyunca biraz içerde.

[attachment=1]

X/Y = A/B eşitliğinde Y=7,5mm ve X'i bulmak istiyoruz. A ve B ölçüleri için araç altına inip ölçü almaya gerek yok, sonuçta oranları önemli ve bu oranı krokiden bile çıkarabiliriz. Yalnız, buradan bulduğumuz değer arka get için geçerlidir. X'in ön taraftaki karşılığı ise X/1,33333 olacaktır.

Faydalı olması umuduyla.

schweps' Alıntı:

Arka detay.jpg

Şenol Bey, çözümün bu kadar karmaşık olduğunu bilmiyordum, tekrar teşekkürler.

mrhabalar- bir teknik tabir olarak ikinci kez duyduğum 'faturalı' ne anlama geliyor? arabamın ön disklerindeki problemi izah etmek için bir usta kullanmıştı 'fatura yapmış' tabirini- yine anlamamıştım-

Merhaba,
Siteye hoşgeldiniz.
Fatura diye tabir edilen şey, yüzeyler arasındaki kademedir.
Aşağıdaki fotoğrafta işaretlediğim yerden bahsediliyor.
Fren disklerinde ise aşınan bölgeler bir kanal şeklinde derinleşmiştir ve bu kademeyi de fatura diye tabir etmişler anladığım kadarıyla.

[attachment=1]

aydinturkoz' Alıntı:
mrhabalar- bir teknik tabir olarak ikinci kez duyduğum 'faturalı' ne anlama geliyor? arabamın ön disklerindeki problemi izah etmek için bir usta kullanmıştı 'fatura yapmış' tabirini- yine anlamamıştım-

IMGP1414_resize.jpg

teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için- 'diskler fatura yapmış abi' lafını ustamın mecazi olarak kullandığnı, disklere para harcamam gerektiğinden bahsettiğini sanmıştım oysa ;D

land rover

Şenol bey selamlar ladrover 91 model defender hakkında bir bilgniz varmı diye sormak istiyorum..
elimde mercedes direksiyon sistemi var..bunun montajında ne gibi sıkıntılar yaşarım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,682
Kayıtlı Üye Sayımız
166,530
Kaydolan Son Üyemiz
hekimogluyasin52

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR