3. Geleneksel Gezenbilir Doğa Sporları Festivali Ön Duyurusu (03-04 Temmuz 2010)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan YOL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 785
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 110,150
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: 3. Geleneksel Gezenbilir Doğa Sporları Festivali Ön Duyurusu (03-04 Temmuz 2010)

jumanji14' Alıntı:
Festival duyurusunda yakında yol haritası açılacaktır,yol tarifi muhabbetine son noktayı koymak için ;
İstanbul istikametinden gelenler için : Otobandan Bolu-Batı çıkışından çıkılır,Gişelerden sonraki ilk ışıklar E-5 karayoluna bağlanılır,Karşıya geçilip Bolu istikametine (Sola) dönülür.Yaklaşık 1 km.ilerde Seben-Kıbrıscık ve Gölcük tabelalarını (sağda) takip ederek,Bolu çevre yolunu takiple Karacasu-Termal otel yoluna çıkılır.5 km.lik düz bir yol,Termal Otel yanından 15 km.lik bir tırmanış sizi bekler,Doruğa ulaştığınızda asvalt yoldan devam ederek 5 km.bir inişle,yine bir düzlüğe gelirsiniz,yaklaşık 1km.sonra yol sola ayrılır,(Aladağ izcilik kampı ve Kartalkaya tabelaları var) stabilize bir yola gireceksiniz,bu yoldan (etkinliklerin başlangıcında Tabela asılacaktır) 5 km.ilerde izcilik kampı ve kamp alanına ulaşılır.
Ankara yönünden gelenler için ; Otobandan Bolu-Doğu çıkışından çıkılıp,E-5 karayoluna bağlanılır,yaklaşık 15 km.Sonra şehir merkezi girişinden Seben-Kıbrıscık tabelalarını takiple Karacasu-Gölcük yoluna bağlanılır ve yukarıda anlatmaya çalıştığım şekilde kamp alanına ulaşılır.

Arkadaşlar karışık gelebilir,ancak Bolu küçük bir il olduğu için kaybolsanız bile birine sorarsanız,Karacasu yolunu herkes yardımcı olur :smiley:
Pajerocat arkadaşım sarıalan yayalasından da kamp alanına ulaşılabilir,Sarıalan yayalasına indiğinizde sağdaki yolu (özcan alabalık tabelası var sanrım,kıştan bu yana gitmedim o taraftan :smiley: ) yaklaşık 15-20 km.sonra Aladağ'a ulaşırsınız,ancak bu ara yol stabilizedir.

Bolu merkezden kamp alanı yaklaşık 30 km dir.Karacasu beldesinden 25 km.Yolu Kızık yayalası yol ayrımına kadar dişli asvalt,Kızık yaylası yol ayrımından sonra 5 km.kızmı stabilizedir.Kamp alanı bağlantı yolunun yaklaşık olarak 300-400 m.iç kısmındadır.
Kamp alanında ki kuralların kamp temizliği,güvenliği ve en önemlisi katılımcıların sorunsuz bir kamp yapabilmeleri için konulduğunu unutmayınız,Bolu da görüşmek Üzere :smiley:

irfan bey günaydın;
vermiş olduğunuz bilgiler adına teşekkürler..
Yol anlatımınız bir çok arkadaşa da yararlı olacaktır..
Görüşmek dileğiyle..
Karadeniz Ereğliden sevgiler..

Etiketler
Ynt: 3. Geleneksel Gezenbilir Doğa Sporları Festivali Ön Duyurusu (03-04 Temmuz 2010)

Sora sora Bağdat bulunur ;D

Bence telaş yapmayalım arkadaşlar Bolu Merkeze geldiğinizde kime sorsanız yolu tarif eder zaten.Daha önce gitmemiş olsanız bile bulursunuz yolu.Ben zamanında kendim yolu sorarak bulup bir yayla evine gitmeyi becerdim :smiley:

harita baya açıklayıcı bence

PajeroCat' Alıntı:
'' Aslan yattığı yerden belli olur ''

(İnsanların kişilikleri ile sürekli bulundukları yerler arasında bir özdeşlik kurmak mümkündür. Bir kimsenin kişiliği çalıştığı iş yerinin niteliğinden; yatıp kalktığı yerin temizliğinden ve düzeninden anlaşılır).

Valla bu sözü afiş yaptırıp altına küçük puntolar ile çevrenizi temiz tutunuz diye yazmak lazım.

Teşekkürler paylaşım için.

'' Valla bu sözü afiş yaptırıp altına küçük puntolar ile çevrenizi temiz tutunuz diye yazmak lazım.
Teşekkürler paylaşım için. '' Umarım böyle bir afiş ile karşılaşabiliriz..
sevgiler..

Arkadaşlar

Tüm katılmak isteyen arkadaşlarımızın içi rahat olsun her türlü detayı en kısa zamanda Festival'in kesin Duyurusunda sizlerle paylaşacağız; Tüm sorularınıza orada cevap bulabileceksiniz.

Gezenbilir Ailesi olarak canla başla çalışıyoruz. Destekçilerimiz Bol-off ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi Beden Eğitimi Meslek yüksek okulu, Bolu Valiliği, Bolu Orman Bölge Müdürlüğü, Bolu Gençlik Spor İl Müdürlüğü, ve daha bir çok kamu kuruluşu yardımlarını esirgemiyorlar; Çok güzel bir Fetival olması için tüm arkadaşlarımızla hazırlıklara devam ediyoruz.

Selamlar
Ender

Kesin duyuruyu sabırsızlıkla bekliyoruz Ender bey..
Karadeniz Ereğliden sevgiler..

Murat slm,
Geçtiğimiz Ocak ayında o bölgede kamp yapmıştık.
Gps datasını ekte gönderiyorum.
*.gpx uzantılı dosyayı direkt google earth ile açabilirsiniz, diğeri için garmin uygulaması gerekir.

PajeroCat' Alıntı:
Cevdet bey sorumun tam cevabını alamamış olsam da bilgiler adına teşekkürler..
Siz kendiniz yolu ve araziyi çok iyi bildiğiniz için rahat bir şekilde anlatıyorsunuz ancak oralara hiç gelmemiş olan arkadaşlara yardımcı olmak anlamında, ki bu arkadaşlar ne Seben yolunu nede gölcük yolunu bilirler, bu yüzden ben şu şekilde tarif etmek istiyorum ve bu tarif doğrumudur bunu bilmek istiyorum..İstanbul-Ankara otobanından Bolu Merkez karayoluna, yani eski Ankara yoluna çıkış, Bolu merkeze girmeden Filiz makarnayı geçiş ve Filiz makarnayı yaklaşık olarak 1-2 Km. geçtikten sonra sağ taraftaki ufak siyah-beyaz yazılı Kartalkaya tabelasından sağa giriş..Ve kartalkayaya gider gibi Bolu Aladağlar'da Aladağ Göleti kenarında bulunan GSİM Tesisleri'ne varış..Yanlış bilgi vermemek açısından bu bahsetmiş olduğum yol doğru mudur..?

Ekli dosyalar

• 2010 Ocak 23 Bolu Aladag.gpx
    234.4 KB · Görüntüleme: 339
  • 2010 Ocak 23 Bolu Aladag.gdb
    41.3 KB · Görüntüleme: 206

bayayhan' Alıntı:
listeler ne zaman asılacak yada yol haritası, kordinatlar ne zaman verilecek , ..heycanlandımm.. :D

Buyrun GE görüntüsü.
GE= Google Earth
[attachment=1]

GE'de Festival Koordinatlar.jpg

schweps' Alıntı:
Murat Selam,
*.gpx uzantılı dosyayı direkt google earth ile açabilirsiniz, diğeri için garmin uygulaması gerekir.

Teşekkürler Şenol..:smiley:
incelemeye aldım dosyaları..

ufuk' Alıntı:
Arkadaşlar eklediğim yol notları okumasını bilen için gayet açık 1. festivalimizide bu bölgede yapmıştık. O zaman hazırlanan bir yol notudur. ;)

Ufuk Bey iyi günler.
Yol notu Okumasını bilmeyen yüzlerce kişiden biri olarak açıklamalarınız için yine de teşekkür ederim :smiley:

Tayfun Sözer

Beypazarı ekibide hazır .

schweps' Alıntı:
Murat Selam,

Şenol Hocamın dosyalarına ek olarak bir görüntü ;

[attachment=1]

Ve O dosyaların Google Earth üzerinde çalışmasını sağlamaya yarayan KML uzantılı dosya.
[attachment=2]

GE'de Bolu'dan Kamp Yerine Güzergah.jpg

Ekli dosyalar

• Bolu GSÄ°M.kml
    1.7 MB · Görüntüleme: 282

cc286nc03' Alıntı:
.

Bu arada tırıvırı ile avlandığınızı yazmışsınıs. Bu tırıvırı denen illet şeyin göllerimize ve ordaki doğal yaşam alanını nasıl mahvettiğini bilmenizi isterim. Kanunen de yasak olan bu illet icat suyun içindeki dallara yada kayalara takılarak kopuyor ve gölün içinde kalıyor. Balıkç da geri alamadığı için ve misinada suda çözülmediğinden senelerce suyun içinde bir avcı olarak durarak kendisine takılan balıkları öldürüyor. Sizden ricam o tırıvırı denen illeti göllerimizin ve içindeki yaşam döngüsünün devam edebilmesi için kullanmamanız ve hatta kullananları gördüğünüz anda Jandarmaya ihbar etmeniz...
evet mesajları takip etmekteyim.etme bulma dünyası. şimdi gülme sırası banamı geldi acaba?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,784
Kayıtlı Üye Sayımız
166,598
Kaydolan Son Üyemiz
emerer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri