3. Geleneksel Gezenbilir Doğa Sporları Festivali Ön Duyurusu (03-04 Temmuz 2010)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan YOL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 785
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 110,143
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: 3. Geleneksel Gezenbilir Doğa Sporları Festivali Ön Duyurusu (03-04 Temmuz 2010)

Arkadaşlar yol konusunda kimsenin şüphesi olmasın;ferrari ilebile gidilir ;D

Etiketler
Ynt: 3. Geleneksel Gezenbilir Doğa Sporları Festivali Ön Duyurusu (03-04 Temmuz 2010)

Altun' Alıntı:
Biraz daha ön yazıları okumanızı tavsiye ediyorum, eminim daha bi çok sorunuz vardır cevaplarınızı bulabilirsiniz, yol kışın bile araçla ulaşılabilecek biçimdeymiş kış kampı yapan arkadaşlar billgilendirmişlerdi...Sorun yok yani :smiley:

Mhmt

teşekkürler bilgilendirme için

koroglu1414' Alıntı:
Arkadaşlar yol konusunda kimsenin şüphesi olmasın;ferrari ilebile gidilir ;D

Ferrari olacak mı bakalım festivalde Cevdet Bey:smiley:

koroglu1414' Alıntı:
Değerli gezenbilir arkadaşım yolu en iyi bilenbiri olarak(o memleketliyim zira)..
Eğer otobandan gelecek olursanız;abant'kavşağından E5 yoluna çıkıp Bolu içine girdikten sonra Seben yolunu sorarsınız(ve ya tabela görürseniz devam edin) yoldan 20 küsur kilometre devam edip (gölcük istikameti) Dağı tırmanıp aşagı sarktıktan sonra bir üç km kadar sonra düzlükten sol tarafa eski kartal otel yolu var;oradan bir; iki km kadar yine sol tarafta( izcilik kampı olarak ismini bilirim) orada bina görülür :smiley:
tüm gezen bilir dostlara selam..
(inşallah tarifim rehber olur..

Cevdet bey ayrıca bir sorum olacak..Siz Bolu içinden Seben yolunu takip ederek kamp alanına ulaşacağımızdan bahsetmişsiniz..
Kartalkaya sapağından Kartalkaya ya çıkar gibi ( Sarı Alan yaylasına gider gibi) kamp alanına ulaşmak mümkün değil mi?
Bu, yani Kartalkaya girişi Ankara istikametinden gelecek olan arkadaşlar adına daha kestirme bir yol olmuyor mu?

PajeroCat' Alıntı:
Cevdet bey ayrıca bir sorum olacak..Siz Bolu içinden Seben yolunu takip ederek kamp alanına ulaşacağımızdan bahsetmişsiniz..
Kartalkaya sapağından Kartalkaya ya çıkar gibi ( Sarı Alan yaylasına gider gibi) kamp alanına ulaşmak mümkün değil mi?
Bu, yani Kartalkaya girişi Ankara istikametinden gelecek olan arkadaşlar adına daha kestirme bir yol olmuyor mu?
Hocam;yol eski kartalkaya yolu.
Bolu merkezden gider; gölcük yolu üzerinden (seben yolu)..
Şu an Filiz makarna yolu ile karıştırılmasın;zira ora direkt olarak kartal kaya'ya çıkar ;sarıalan yaylası üzerinden;benim bahsettiğim Kıbrıscık-seben yolu (25. km ye kadar ortak) kızık yaylasından sol'a sapıldıktan sonra iki km kadar sonra solda görülen bir bina orman içinde..

ereğli tayfasında hazırlıklar tam hız dewam

Cevdet bey sorumun tam cevabını alamamış olsam da bilgiler adına teşekkürler..
Siz kendiniz yolu ve araziyi çok iyi bildiğiniz için rahat bir şekilde anlatıyorsunuz ancak oralara hiç gelmemiş olan arkadaşlara yardımcı olmak anlamında, ki bu arkadaşlar ne Seben yolunu nede gölcük yolunu bilirler, bu yüzden ben şu şekilde tarif etmek istiyorum ve bu tarif doğrumudur bunu bilmek istiyorum..İstanbul-Ankara otobanından Bolu Merkez karayoluna, yani eski Ankara yoluna çıkış, Bolu merkeze girmeden Filiz makarnayı geçiş ve Filiz makarnayı yaklaşık olarak 1-2 Km. geçtikten sonra sağ taraftaki ufak siyah-beyaz yazılı Kartalkaya tabelasından sağa giriş..Ve kartalkayaya gider gibi Bolu Aladağlar'da Aladağ Göleti kenarında bulunan GSİM Tesisleri'ne varış..Yanlış bilgi vermemek açısından bu bahsetmiş olduğum yol doğru mudur..?

Hayır hocam..
İstanbuldan bolu merkez'e girdikten sonra Valilik bina yanından (tabela'da vardır) direkt olarak güney istikamet'e şöyle tarif edeyim: kaplıca yolu vardır;o istikamet ayrıca Seben ve kıbrıscık yolu olmakla birlikte gölcük yoludur..
25 km takiben yol alınır ve sol tarafta tabelalar görülür izcilik kamp'ı bilgisi olarak..
netice itibarı olarak:filiz makarna ile ilgisi yoktur yol istikametinin;en kolay ulaşımı2da bu şekilde olur misafirlerimiz için..
saygı ve selam ile;iyi geceler dilerim şimdilik..

Arkadaşlar sanırım Boluya herkes kolaylıkla ulaşabilir.Sonrası için aşağıdaki haritalardan yararlanılabilir.

Cevdet Beycim bir hata varsa geç olmadan düzelteyim :smiley:

Tayfun Sözer.

[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

DSCF0668.jpg

DSCF0669.jpg

DSCF0672.jpg

DSCF0673.jpg

DSCF0675.jpg

koroglu1414' Alıntı:
Hayır hocam..
İstanbuldan bolu merkez'e girdikten sonra Valilik bina yanından (tabela'da vardır) direkt olarak güney istikamet'e şöyle tarif edeyim: kaplıca yolu vardır;o istikamet ayrıca Seben ve kıbrıscık yolu olmakla birlikte gölcük yoludur..
25 km takiben yol alınır ve sol tarafta tabelalar görülür izcilik kamp'ı bilgisi olarak..
netice itibarı olarak:filiz makarna ile ilgisi yoktur yol istikametinin;en kolay ulaşımı2da bu şekilde olur misafirlerimiz için..
saygı ve selam ile;iyi geceler dilerim şimdilik..

Teşekkürler Cevdet bey..
Bu bilgi yöreyi bilmeyen arkadaşlar adına gerçekten yararlı olacak..
Size de saygı ve sevgilerimle iyi geceler dilerim..

Festival duyurusunda yakında yol haritası açılacaktır,yol tarifi muhabbetine son noktayı koymak için ;
İstanbul istikametinden gelenler için : Otobandan Bolu-Batı çıkışından çıkılır,Gişelerden sonraki ilk ışıklar E-5 karayoluna bağlanılır,Karşıya geçilip Bolu istikametine (Sola) dönülür.Yaklaşık 1 km.ilerde Seben-Kıbrıscık ve Gölcük tabelalarını (sağda) takip ederek,Bolu çevre yolunu takiple Karacasu-Termal otel yoluna çıkılır.5 km.lik düz bir yol,Termal Otel yanından 15 km.lik bir tırmanış sizi bekler,Doruğa ulaştığınızda asvalt yoldan devam ederek 5 km.bir inişle,yine bir düzlüğe gelirsiniz,yaklaşık 1km.sonra yol sola ayrılır,(Aladağ izcilik kampı ve Kartalkaya tabelaları var) stabilize bir yola gireceksiniz,bu yoldan (etkinliklerin başlangıcında Tabela asılacaktır) 5 km.ilerde izcilik kampı ve kamp alanına ulaşılır.
Ankara yönünden gelenler için ; Otobandan Bolu-Doğu çıkışından çıkılıp,E-5 karayoluna bağlanılır,yaklaşık 15 km.Sonra şehir merkezi girişinden Seben-Kıbrıscık tabelalarını takiple Karacasu-Gölcük yoluna bağlanılır ve yukarıda anlatmaya çalıştığım şekilde kamp alanına ulaşılır.

Arkadaşlar karışık gelebilir,ancak Bolu küçük bir il olduğu için kaybolsanız bile birine sorarsanız,Karacasu yolunu herkes yardımcı olur :smiley:
Pajerocat arkadaşım sarıalan yayalasından da kamp alanına ulaşılabilir,Sarıalan yayalasına indiğinizde sağdaki yolu (özcan alabalık tabelası var sanrım,kıştan bu yana gitmedim o taraftan :smiley: ) yaklaşık 15-20 km.sonra Aladağ'a ulaşırsınız,ancak bu ara yol stabilizedir.

Bolu merkezden kamp alanı yaklaşık 30 km dir.Karacasu beldesinden 25 km.Yolu Kızık yayalası yol ayrımına kadar dişli asvalt,Kızık yaylası yol ayrımından sonra 5 km.kızmı stabilizedir.Kamp alanı bağlantı yolunun yaklaşık olarak 300-400 m.iç kısmındadır.
Kamp alanında ki kuralların kamp temizliği,güvenliği ve en önemlisi katılımcıların sorunsuz bir kamp yapabilmeleri için konulduğunu unutmayınız,Bolu da görüşmek Üzere :smiley:

cc286nc03' Alıntı:
Ben size işin tezat tarafını söyliyeyim ben senelerdir balık avlarım ama daha 1 tanesini bile yemedim ;D Tuttuğum balıkları mahallede ihtiyacı olanlara dağıttım bu zamana kadar. Ben sadece iş stresini atmak ve güzel vakit geçirmek için gittim hep balık avına.

Bu arada tırıvırı ile avlandığınızı yazmışsınıs. Bu tırıvırı denen illet şeyin göllerimize ve ordaki doğal yaşam alanını nasıl mahvettiğini bilmenizi isterim. Kanunen de yasak olan bu illet icat suyun içindeki dallara yada kayalara takılarak kopuyor ve gölün içinde kalıyor. Balıkç da geri alamadığı için ve misinada suda çözülmediğinden senelerce suyun içinde bir avcı olarak durarak kendisine takılan balıkları öldürüyor. Sizden ricam o tırıvırı denen illeti göllerimizin ve içindeki yaşam döngüsünün devam edebilmesi için kullanmamanız ve hatta kullananları gördüğünüz anda Jandarmaya ihbar etmeniz...

O zamanların üstünden çok vakit geçti ve bir daha kullanmadık zaten.Bilmiyordum zararlı olduğunu.Bahsettiğim göl değil küçük bir göletti zaten.Ama gölet için de yasaktır sanırım.Benim olduğum zamanlarda kopma olayı olmadı,bu bakımdan içim rahat en azından. :smiley:

Esra hanım sizleri ve Türk ailelerinizi tanımak için bir mani cikmazsa orada olup kamp sonunda temizlige katılacagım teşekkür ederim ve tebrik ederim sizi görüşmek üzere hoşca kalınız..

artık teter
gersi insanların elinden tutup götürmekkaldı. gayret gösteren herkese de teşekürler.

tayfunsozer' Alıntı:
Arkadaşlar sanırım Boluya herkes kolaylıkla ulaşabilir.Sonrası için aşağıdaki haritalardan yararlanılabilir.

Cevdet Beycim bir hata varsa geç olmadan düzelteyim :smiley:

Tayfun Sözer.

[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

Haritaya göre boludan sonra (YÜRÜMEYİ SEVENLER İÇİN ) 1 gün yürümemiz gerekiyor herhalde tahminen 16 17 km var bolu merkezden arası , güzellll :smiley: Teşekkürler harita bilgisi için.

Arkadaşlar eklediğim yol notları okumasını bilen için gayet açık 1. festivalimizide bu bölgede yapmıştık. O zaman hazırlanan bir yol notudur. ;)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,778
Kayıtlı Üye Sayımız
166,595
Kaydolan Son Üyemiz
anilcanats

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR