3. Geleneksel Gezenbilir Doğa Sporları Festivali Ön Duyurusu (03-04 Temmuz 2010)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan YOL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 785
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 109,910
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: 3. Geleneksel Gezenbilir Doğa Sporları Festivali Ön Duyurusu (03-04 Temmuz 2010)

eftaLYa' Alıntı:
Zeynep hanım yurtdışında ki pek çok festivale katılan "Türk" dostlarım var. Yabancıların da duyarsızlarının ne kadar pis olduklarını hep anlatırlar. Duyarlı "yabancı"ların ardından çöp toplayan "Türk" arkadaşlarımız da var..

Gezenbilir ailesinin %99,9 u Türk.. Bizim festival yada kamp yaptığımız alanları öncesinde ve bizden sonrasında ziyaret etmenizi tavsiye ederim. Bulduğumuzdan temiz bırakırız Norma Türk Ailesi gibi..

Türklüğümle gurur duyuyorum. Sizde duyun bence. Etrafı pisletenler yüzünden milliyetinizden utanmayın. Onları uyarın.
Esra hanım ... yazdıklarınıza nerdeyse bütünüyle katılıyorum ancak kendi düzenlediğimiz etkinlikten olan deneyimimle yinede her arkadaş olması gerektiği gibi davranamayabiliyor ... özelliklede geceleri .. sabah ilk uyananlar yani henüz mıntıka temizliği yapılmamışken.. etrafa baktığında meydan savaş alanına benziyor.. eminim bu duruma deneyimli bir kampçı olarak sizde birçok kere şahit olmuşsunuzdur... biz bu duruma kendi düzenlediğimiz etkinlikte tek çare olarak görevlendirdiğimiz elemanlarla çözüm bulabildik... yinede katılımcılar ne kadar bilinçli ve doğasever.. ayrıca organizatörlere ne kadar yardımcı olmak istediklerine bağlı olarak eminim bu sorunun çözümünü kolaylaştırabilirler... :smiley:

Etiketler
Ynt: 3. Geleneksel Gezenbilir Doğa Sporları Festivali Ön Duyurusu (03-04 Temmuz 2010)

freegraf' Alıntı:
yani...şu hiyerarşi yoktur..

Çadır kurma konaklama aşamasında ; Yönetici - Forum Kullanıcısı , Eski Kullanıcı - Yeni Kullanıcı vs ayrımlar kesinlikle yok.
Yapanı görürseniz lütfen bize bildirin..

Kamp alanına geldiğiniz gün-saat itibari ile gözünüze kestirdiğiniz, tesis tarafından bize kullanın diye tahsis edilmiş alanın istediğiniz yerinde çadırınızı kurabilirsiniz.

sanırım çözdük hiyerarşi konusunu :smiley:

Off_Road' Alıntı:
. sabah ilk uyananlar yani henüz mıntıka temizliği yapılmamışken..

Sabahları dağınık vede pis olabiliyor mıntıka, haklısınız.. Ama yine aynı arkadaşlarımız kamp alanından ayrılırken topluyorlar çevreyi. Geçen sene bize toplayacak çöp bırakmamıştı kampçılarımız. Bu yıl da aynısını bekliyorum :smiley:

lizz' Alıntı:
Ben de balık tutmayı seviyorum.Tabi tutabildiğim zamanlar çok olmuyor ama ;D Offroad zaten çok ilgimi çekmiyor.Gelirsem ben vaktimi yürüyüş,seyir ve balık avlamaya çalışmakla geçiricem.Basit bişiyle olur mu bu iş o gölde acaba?Şu misinalardan alsam diyorum.Ucuna nasılbir iğne taktırsam uygun olur.Misina uygun olur mu acaba göl tabanına?Ben bu işi sürekli yapmıyacağım için makina almam gereksiz olur.Daha önce de hep misina kullanmıştım.Geçen yaz memlekette bir teyze gördüm 70 yaşlarında.Oturduğu yerden hiç kalkmadan balıkları denizden çekip duruyodu,imrendim :smiley: :smiley: Bir de hamağa uzanıp keyif yapmak var.....

50m 0,30 - 0,35 misina, 5 - 6 numara mustad veya mustang iğne , 50 gr kurşun , 2 bilyalı 3m civarı teleskopik kamış o göldeki sazan cinsi balıkları yakalamak için uygundur. Kamış almak istemiyorsanız 50m civarı misinayı olta malzemesi satan bir dükkanda bir kasnağa sardırmanız da yeterli olacaktır...

Yada ben zaten herhalukarda hazırlıklı geleceğim için her türlü yedek malzemem var ihtiyacı olanlara seve seve tedarik edebilirim stok durumuma göre ;D

kesinlikle .....sağol .

Hiyerarşi gibi bir durum olacağını sanmıyorum. Orası ne bir askeri kamp nede ona benzer bir yer. Herkesin ortaklaşa toplandığı ve gününü ailesiyle arkadaşlarıyla güzel vakit geçirdiği biryer. Bu seneki festivalde bungalowlar var ve sayıları sınırlı. Bungalowların dağıtımı nasıl olacak onu bilmiyorum. Benim kendi düşüncem biz yeni katılımcıların bu bongalowlardan faydalanması biraz zor. Daha önceki festivallere katılım yapmış ve belli bir arkadaş grubu ve çevre edinmiş arkadaşlarımızın bu bungalowlarda geceleme ihtimali daha yüksek gibi geliyor bana. Bu benim düşüncem. Bungalow da kalmak istemem zaten ;D Onun haricinde gözümüze kestirdiğimiz yere çadırı yığacaz bu kadar basit ;D

cc286nc03' Alıntı:
50m 0,30 - 0,35 misina, 5 - 6 numara mustad veya mustang iğne , 50 gr kurşun , 2 bilyalı 3m civarı teleskopik kamış o göldeki sazan cinsi balıkları yakalamak için uygundur. Kamış almak istemiyorsanız 50m civarı misinayı olta malzemesi satan bir dükkanda bir kasnağa sardırmanız da yeterli olacaktır...

Yada ben zaten herhalukarda hazırlıklı geleceğim için her türlü yedek malzemem var ihtiyacı olanlara seve seve tedarik edebilirim stok durumuma göre ;D

Çok teşekkür ederim hem verdiğiniz bilgiler için,hem de paylaşım teklifiniz için.Ben daha önce de hep kasnakta kullandım zaten.Çok profesyonel ya da lüx takılmadım hiç yani.Verdiğiniz bilgiler doğrultusunda alacağım malzemeleri inşallah.Zevkli bir hobi olmasına rağmen hüzün de veriyo bana bir cana benim son veriyor olmam.Yakaladığım balıkları hep geri attım ya da bizim cingöz kedilere ayırdım bugüne kadar.Daha hayatımda hiç kendi yakaladığım balığı pişirmedim.Bu kampta da zaten büyük balık yakalasam bile pişiremiyeceğime göre sanırım göle geri postalanacaklardır.Ya da istiyenlere hediyem olur.Amasya'da bir gölde tıriveri dediğimiz bir ağ çeşidiyle bolca balık avlıyorduk.Tuzlusu balıklarını severim ama tatlısu balıklarını pek değil.Sazan çok boldu orada ama ben hiç sevmiyorum sazanı.Levrek tam benim damak tadıma göre.Bu arada kılçıklar ile aram hiç iyi değil :smiley: Birgün bir lokantada kremalı mantar çorbası içerken boğazıma bir kılçık saplandı ve cımbızla aldılar.En son Sapanca gezisinde garsona kılçıkları da aldırdığım halde ve o kadar da dikkat ettiğim halde gene kılçık saplandı dişimin kenarına.Allah'tan kendimin alabileceği kolaylıktaydı.Kılçık korkusu yüzünden balık yemeye korkuyorum bazen :smiley: Sohbet sohbeti açtı,Allahtan askerlik anılarım yok ;D ;D ;D Gelebildiğim taktirde bana işin püfnoktalarını da anlatırsınız artık bu işin ustaları ;D Haydi hoşçakalın :smiley:

Ben size işin tezat tarafını söyliyeyim ben senelerdir balık avlarım ama daha 1 tanesini bile yemedim ;D Tuttuğum balıkları mahallede ihtiyacı olanlara dağıttım bu zamana kadar. Ben sadece iş stresini atmak ve güzel vakit geçirmek için gittim hep balık avına.

Bu arada tırıvırı ile avlandığınızı yazmışsınıs. Bu tırıvırı denen illet şeyin göllerimize ve ordaki doğal yaşam alanını nasıl mahvettiğini bilmenizi isterim. Kanunen de yasak olan bu illet icat suyun içindeki dallara yada kayalara takılarak kopuyor ve gölün içinde kalıyor. Balıkç da geri alamadığı için ve misinada suda çözülmediğinden senelerce suyun içinde bir avcı olarak durarak kendisine takılan balıkları öldürüyor. Sizden ricam o tırıvırı denen illeti göllerimizin ve içindeki yaşam döngüsünün devam edebilmesi için kullanmamanız ve hatta kullananları gördüğünüz anda Jandarmaya ihbar etmeniz...

Belki yönetimin mıntıka temizliği gibi bir başlığı festival organizasyonuna eklemesi zor olabilir ancak en azından,
'' Festival alanı girişine '' Lütfen Doğamızı Temiz Bırakalım veya Herkes Kendi çöpünden sorumludur '' gibi bir afiş fikride olabilir..
Ama zaten Gezenbilir ailesi ve tüm üyeleri bu festival etkinliği çerçevesinde örnek bir davranış ile doğamıza saygılı davranacaktır..

'' Aslan yattığı yerden belli olur ''
(İnsanların kişilikleri ile sürekli bulundukları yerler arasında bir özdeşlik kurmak mümkündür. Bir kimsenin kişiliği çalıştığı iş yerinin niteliğinden; yatıp kalktığı yerin temizliğinden ve düzeninden anlaşılır).

Kızılderili rumuzlu arkadaş kimse duyarlı olduğu için tebrik ederim .. ....///// zeynep hanım kızılderili rumuzu yok kendisi kızılderilidir :smiley:) boluda yaşayan kızılderili kültürünü benimsemiş arkadaşımdır bu sebepten söylemişdim doğaya zarar vermeyin diye giderseniz kızılderili cafede oturup tanışın bence ne demek istediğimi anlarsınız istanbuldan jeepci ünalın selamı var demeniz yeterli :smiley:))

Geçen yıl alanı son terkedenlerden biri olarak ,festival alanında tek bir poşet bile kalmadığını bizzat gören biri olarak söyleyebilirim...Doğada kalma kültürü olan ya da bu kültüre alışmak isteyenlerin bir araya geldiği bir grupta olumsuzluk rastlanacağını sanmam...

listeler ne zaman asılacak yada yol haritası, kordinatlar ne zaman verilecek , ..heycanlandımm.. :D

Arkadaşlar Merhaba

Festival alanımızın yol notları ektedir bilginize. ;)
Yol notu mesajımın altında "3. Geleneksel GEZENBİLİR Doğa Sporları Festival Alanı Yol Notu.doc" olarak yer almaktadır. ;)

Ekli dosyalar

• 3. Geleneksel GEZENBÄ°LÄ°R Doğa Sporları F
    35.5 KB · Görüntüleme: 226

tayfunsozer' Alıntı:
Ekinizi göremedim
yol notu eki ..word olarak arkadas asagida imza bolumunde vermis ... belki kamp yerine ait google haritasi detay icin birkac parcaya bolunerek daha kullanisli olabilirdi ..

bayayhan' Alıntı:
listeler ne zaman asılacak yada yol haritası, kordinatlar ne zaman verilecek , ..heycanlandımm.. :D

gelicek kimselerin listesi mi var, varsa nasıl kayıt olucaz?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR

SON KONULAR