3. Geleneksel Gezenbilir Doğa Sporları Festivali (03-04 Temmuz 2010)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan son_kral_54 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,160
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 124,395
Ynt: 3. Geleneksel Gezenbilir Doğa Sporları Festivali (03-04 Temmuz 2010)

Çocuklar için yüz boyama - İp atlama - Uçurtma Uçurma - Kağıt Katlama ve Çiğdem'in bahsettiği gibi animatörlerler yapılacak çocuk etkinlikleri çok uygun düşecektir.
Gezenbilir Ailesi içinde bu gibi konularda Gelecek seneki festival için yardımlarını esirgemeyecek üyelerimiz ve/veya tanıdıkları vardır mutlaka.
Daha büyük, daha eğlenceli - çoşkulu ve herkesin bir ucundan tuttuğu bir festival için çalışmalara şimdiden başlamalı ve biz yöneticiler beyin fırtınasına başladık bile.

Etiketler

sayyıldız' Alıntı:
Öncelikle amacımın nasıl daha iyi yapabilir.

Doğaçlamadan kasıt şu; tabiki etkinliklerin adı konumuş ve belli, tabi ki aynı anda birkaç etkinlik beklemiyorum. Ancak bu etkinliklerin detayları belli değil.
Kimsenin alınganlık göstermemesi için sadece şunu söyleyebilirim,

Festival alanının girişine uygun bir yere bir pano yapılarak;

Her etkinlik için; etkinliğin günü, saati, yeri, sorumlusu (gerekirse cep telefonu) gibi bilgiler bu panoda yer alırsa, telsizle yapılan duyurulara ihtiyaç duymadan daha genele yayabilirsiniz. Örnek ; Pazar sabahı yürüyüşü içi katılım 11 kişi, sizce normal midir?

Özellikle böyle katılımı yüksek etkinliklerde detaylar çok önemlidir, bunlar iyi yapılırsa memnuniyet artar, özellikle yeni katılımcılar memnun kalır ve grup büyür.

Selam ve saygılarımla,

Bizler zaten millet olarak herzaman her durumdan memnun olabilen ve hoşgörülüyüz ve biz yeni üyelerde buraya katılarak bizde kendimizi bu ailenin içinde görüyoruz. Olan aksaklıklar tabiki eğlenmemize engel olmadı ama bu hep beraber eksikliklerimizi bulup bunların bir daha olmamısı için elbirliği içinde çalışmalıyız yoksa bu kadar geniş bir aile olan Gezen bilirin 10-15 yöneticisinden fazlasını bekleme gibi birşey olamaz, gördüğüm kadarıyla formları ilgilenen her arkadaş takip ediyor ve burdan yapılan duyurularla yöneticilerin yetemediği durumlarda işe dahil olmak isteyecek birçok arkadaşımız olduğunun bilinmesi fena olmaz..

TezzMertek' Alıntı:
Çocuklar için yüz boyama - İp atlama - Uçurtma Uçurma - Kağıt Katlama ve Çiğdem'in bahsettiği gibi animatörlerler yapılacak çocuk etkinlikleri çok uygun düşecektir.
Gezenbilir Ailesi içinde bu gibi konularda Gelecek seneki festival için yardımlarını esirgemeyecek üyelerimiz ve/veya tanıdıkları vardır mutlaka.
Daha büyük, daha eğlenceli - çoşkulu ve herkesin bir ucundan tuttuğu bir festival için çalışmalara şimdiden başlamalı ve biz yöneticiler beyin fırtınasına başladık bile.

Selam;

Benim de nacizane bir fikrim var, daha sonra daha detaylı paylaşacağım ama ilk aklıma gelen yaka tanıtım kartları yadadaha faklı birşey olabilir. Böylece insanlar sadece araçlarıyla tanınmazlar, kişi olarak da daha rahat kenilerini tanıtmış olurlar.

Saygılar.

sayyıldız' Alıntı:
Herkese Merhaba,

Öncelikle bu etkinliği düzenlemekte emeği geçen herkese ayrıca katılımcılara teşekkür ediyorum. Ancak eksik gördüğüm birkaç konuya da değinmek istiyorum;
- Festival kapsamındaki etkinliklerin detayları iyi çalışılmamış ve biraz doğaçlama gibi oldu. Büyük gruplar ile yapılan etkinliklerde bu birçok insanın rahatsız olmasını sebep oluyor. Etkinlikler tüm detayları ile gerekirse yerinde önceden çalışılmalı ve sitede paylaşılmalı diye düşünüyorum.
- Festival kapsamındaki etkinliklerin sayısı ve katılımı bir şekilde mutlaka artırılmalı ki insanlar böylece birbirlerini daha iyi tanıyıp, ilişkilerini geliştirebilirler.
-Festival kapsamında özellikle çocuklara yönelik de bazı oyunlar, etkinlikler planlanmalı.
-Rahatsız olduğum bir diğer husus ise Off-Road meraklısı gibi görünen bazı kişilerin pervasız ve vurdumduymaz bir tutum içinde olarak etraftaki diğer katılımcıları rahatsız ettiklerine şahit oldum ve üzüldüm.

Şimdilik bunlar. Tekrar teşekkürler.

NOT : Adnan abiye özellikle teşekkür ediyor ve saygılar sunuyorum.

macsacal' Alıntı:
sayyıldız' Alıntı:

Doğaçlamadan kasıt şu; tabiki etkinliklerin adı konumuş ve belli, tabi ki aynı anda birkaç etkinlik beklemiyorum. Ancak bu etkinliklerin detayları belli değil.

Her etkinlik için; etkinliğin günü, saati, yeri, sorumlusu (gerekirse cep telefonu) gibi bilgiler bu panoda yer alırsa, telsizle yapılan duyurulara ihtiyaç duymadan daha genele yayabilirsiniz. Örnek ; Pazar sabahı yürüyüşü içi katılım 11 kişi, sizce normal midir?

Özellikle böyle katılımı yüksek etkinliklerde detaylar çok önemlidir, bunlar iyi yapılırsa memnuniyet artar, özellikle yeni katılımcılar memnun kalır ve grup büyür.

Selam ve saygılarımla,

Yukarıda yazılanlar ben de katılıyorum. Hatta çok fazla yıkıcı olmamak adına daha itina ile seçilmiş ve biraz da ayıklanmış düşünceler. Bu kadar da değil tabi bahsedilecek konular fakat, zaten arkadaşımızda daha iyi olsun diye serzenişte bulunuyor.

Kendisine kesinlikle ve kesinlikle katılıyorum, daha düzenli tertipli ve organize edilebilir bir organizasyon da, bu kadar büyük bir aileye sahipseniz, gerekli yardımı alabileceğiniz, yardım isteyebileceğiniz insanlar var yani bizler vardık.

Kimden isteseniz seve seve size yardım edeceklerdir.

Bende ilk defa böyle bir kampa katıldım, açıkça söylemek gerekirse eylenebildiğimi ve zevk aldığımı inanın söyleyemiyorum.

İzci lideri olduğumdan ve bu tür kamplara alışık olduğumuzdan dolayı inanın izci kamplarında ki eğlanceyi iç çekerek andım.

Ama sizlerinde dediğiniz gibi bu etkinlik yeni başlayan bir etkinlik, gelişmekte, ama söylediğim gibi destek alınmayacak bir ortam da yok tu.

Kamptan erken ayrılan arkadaşların çoğu zaten benim gibi sıkılmış olanlardır belki de.

Yönetici arkadaşlar ve görevli arkadaşlar, ekip fazla olmadığından olmadığından dolayı gereksiz yere de yorulmuştur kendilerini de yürekten kutluyorum bu özverili çalışma için.

Konuyu ben sadece şöyle özetleyebilirim, acemice ve aceleye getirilmiş bir festivak olarak yorumluyorum.

Sonuçta bu gibi büyük organizasyonlarda herkesi memnun edemeyeceğinizde bir gerçek, bunu da unutmamalı.

Saygılarımla.

Cayiri, cimeni, agaci, deresi, goluyle cok guzel bir kamp alaniydi
Emegi gecenlere tesekkurler

gezenbilir bolu 2010 059.jpg

gezenbilir bolu 2010 007.jpg

Tek Kamp atesi yakilacak denmisti, oyle olmadigini ogrenene kadar getirilen yakacak agaclar zaten bitmisti,
Toyotacilardan Erkan ve Burak arkadaslara yanastik bizde, sonra Haldun Abilerden bir kac parca agac caldik
ama yetmedi, gecemiz erken bitti

gezenbilir bolu 2010 045.jpg

sayın Cengiz Demirturk;çok güzel manzara kareleri olmuş;ellerinize sağlık.
Tebrikler.

sayyıldız' Alıntı:

Selam ve saygılarımla,

Yapıcı eleştirilerin bu camiaya yarar sağlayacağına inandığım için sizi destekliyorum.Yönetimce duyurulan bazı kurallar maalesef katılımcılar tarafından ihlal ediliyor.Tatsızlık çıkmaması için bazılarına göz yumuluyor...bunlar olmamalı, GEZENBİLİR sponsoru olduğunu yukarıdaki Bannerinden anladığım bir firma kampın ana meydanına kurduğu stantında cumartesi gecesi o kadar gürültü,o kadar seviyesiz sarhoş kahkahası ile çevreyi rahatsız etti ki yaktıkları ateşi elektrikli fanla desteklemelerinin uğultusunu bile sineye çekmek zorunda kaldık.>Bizler eşlerimizin yanında utanır hale geldik...toplanıp bunları susturamaz mıydık..?Şüphesiz sustururduk ama bizler birileriyle didişmek için katılmadık ki oraya.

-Dileklerimizi yönetime sunalım mutlaka ilgi görecektir.
-Kuralların uygulanması için yönetime yardım etmemizin şart olduğu ortada.
-Kamp ateşi konusu ayrıca ele alınmalı.
-Kamp ana meydanı mutlaka boş alan olmalı.
-Sürücüsü de 4x4 olmayan araçlar uyarılmalı.
-ÖNEMLİ....Yönetimce teklif edilmiyor olabilir...: Katılımcılar kamp yerine katılım ücretlerini
(Tamamını...yarısını...çeyreğini...yönetim belirlemeli) 1 hafta önceden ödemeli.

-
-
-
-
-

Bence muhteşem bir etkinlikti biz Ankara ekibi olarak çok eğlendik.

Tek üzüntüm medaratör arkadaşlar çok yoruldu ben mehmet ali kardeşimi her gördüğümde içim gitti.

Bu nedenle naçizane tavsiyem önümüzdeki sene bir özel güvenlik tutularak kapıda medaratör arkadaşların beklememesi.
Yine bunun yanında tuvletler içinde bir temizlik şirketi ile anlaşılıp aynı şekilde tuvaletlerin temiz tuulmasını sağlayabiliriz diye düşünüyorum.
Bunun için girişte 30 yerine 35 tl toplanması yeterli olur diye düşünüyorum.

Ayrıca tüm arkadaşlar gönüllü üye olursa bu platformun gücü de daha çok artacaktır. Sonucunda da bu etkinliklere de yansıyacağı düşüncesindeyim.

Ama yine tek kelime ile çok emek verilmiş bir etkinlikti.
Organizasyonda emeği geçen tüm arkadaşlara tekrar sonsuz teşekkürler.

recep_altay' Alıntı:
Tek Kamp atesi yakilacak denmisti, oyle olmadigini ogrenene kadar getirilen yakacak agaclar zaten bitmisti,
Toyotacilardan Erkan ve Burak arkadaslara yanastik bizde, sonra Haldun Abilerden bir kac parca agac caldik
ama yetmedi, gecemiz erken bitti
Ayıp ayıp bir toyotacının odunu bitermi? al sana bir toyota dolusu geniş geniş ısınırsın :D :D :D[attachment=1]

03072010300.jpg

Selamlar
niyet iyi olduktan sonra, karşılık anlayış ve saygı olduğu sürece çözülemeyecek bir sorun... bunlardan biri dahi olmadığında da çözülebilecek bir sorun yok bence.. Katılımcı "statüsünde" festivale katılan bir üye/yönetici olarak çok hakılısınız diyorum. Her aktivite ekip işidir, hele hele bu büyüklükteki bir aktivite "çok sıkı koordine olmuş ekipler" gerektirir. Demek k, bir kez daha "katılımcı" olarak katılmanın yanı sıra , hepbirlikte birşeylerin ucundan da tutarak (fikir vererek, yapıcı eleştirerek.. olmadı hatırlatarak) dostlarımıza yardım edip, teşekkürümüzün bir bölümünü de bu şekilde yapacağız.

Tekrar, düzenleyen dostlarımıza çook teşekkür eder, akıl yorarak ve "bu bizim de festivalimiz" diyen herkese "işte budur, toplumumuzun çok beceremediği bir şeyi **birlikteliği** " gösteren ve gösterecek dostlarıma tesekkur ederim, reha

reha' Alıntı:
Selamlar
niyet iyi olduktan sonra, karşılık anlayış ve saygı olduğu sürece çözülemeyecek bir sorun... bunlardan biri dahi olmadığında da çözülebilecek bir sorun yok bence.. Katılımcı "statüsünde" festivale katılan bir üye/yönetici olarak çok hakılısınız diyorum. Her aktivite ekip işidir, hele hele bu büyüklükteki bir aktivite "çok sıkı koordine olmuş ekipler" gerektirir. Demek k, bir kez daha "katılımcı" olarak katılmanın yanı sıra , hepbirlikte birşeylerin ucundan da tutarak (fikir vererek, yapıcı eleştirerek.. olmadı hatırlatarak) dostlarımıza yardım edip, teşekkürümüzün bir bölümünü de bu şekilde yapacağız.

Tekrar, düzenleyen dostlarımıza çook teşekkür eder, akıl yorarak ve "bu bizim de festivalimiz" diyen herkese "işte budur, toplumumuzun çok beceremediği bir şeyi **birlikteliği** " gösteren ve gösterecek dostlarıma tesekkur ederim, reha

İyi niyetimiz karşılıklı reha bey...biz burada şu satırlarda görevleri için çırpınan yönetici arkadaşlarımızı kutlamak için yazıyor olmalıydık,aksaklık olmaması için didinen kendileri yorgunluktan eğlenemeyen pek çok arkadaşımız oldu.Biz bu arkadaşlarımızın gönlünü almaya uğraşacağımıza bakın nelerle uğraşıyoruz.Bir dahaki etkinlikte kendimi bir görevli gibi addedeceğim...1000-1500 kişiyi rahatsız edecekler hep olacaktır,bunlara meydanı boş bırakmamalıyız.Daha güzel etkinliklere diyorum.

By-pass' Alıntı:
İyi niyetimiz karşılıklı reha bey...biz burada şu satırlarda görevleri için çırpınan yönetici arkadaşlarımızı kutlamak için yazıyor olmalıydık,aksaklık olmaması için didinen kendileri yorgunluktan eğlenemeyen pek çok arkadaşımız oldu.Biz bu arkadaşlarımızın gönlünü almaya uğraşacağımıza bakın nelerle uğraşıyoruz.Bir dahaki etkinlikte kendimi bir görevli gibi addedeceğim...100-1500 kişiyi rahatsız edecekler hep olacaktır,bunlara meydanı boş bırakmamalıyız.Daha güzel etkinliklere diyorum.

Bizlerde farklı şeyler söylemiyoruz, sonuçta her kesimin katılacağı birlikteliklerden çıkacak ortak sonuçlardan yola çıkılarak daha sağlıklı ve kimse için yorucu olmayan ve zevkli olabilecek bir festivaldir amacımız.

Erken den yapılacak ve bir konsey tarafından planlamar daha başarılı olacaktır.

Selamlar
haklısınız ama sizleri/bizleri rahatsız eden konuları/olayları dile getirirsek, bir sonraki festivalimiz daha da güzel olmaz mı? birlikte, hep daha iyiye diyelim ki.. "körlerle sağırlar, birbirini ağırlar" noktasına da gelmeyelim ;-) reha

reha' Alıntı:
Selamlar
haklısınız ama sizleri/bizleri rahatsız eden konuları/olayları dile getirirsek, bir sonraki festivalimiz daha da güzel olmaz mı? birlikte, hep daha iyiye diyelim ki.. "körlerle sağırlar, birbirini ağırlar" noktasına da gelmeyelim ;-) reha

Çok haklısınız Reha Bey,

Bence ileride başka başlık altında dilek ve öneriler dinlenebilir. Umuyorum daha farklı bir festival olacaktır.

Şimdilik herkes iyisiyle kötüsüyle, yaşadığıyla kalsın.

Saygılarımla.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR