2008 Grand Vitara Dizel

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ugurgul Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 206
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 77,209
Ynt: 2008 Grand Vitara Dizel

Bilgilendirme için teşekkür ederim Freebird.
ACABA sizin aracın model yılı kaçtı? ::smiley: AYRICA sizi çağıran yetkili servisin telefonu neydi? ::smiley:
Ben de meraklandım şimdi :-\ hiç değilse sizi çağıran servisi arayıp bir sorayım. BAKALIM benim 2007 model için de aynı düzenleme-ayarların yapılması gerekiyor mu? ::smiley:
Ben yaklaşık 4 aydır bu aracı kullanıyorum ve ben almadan önce de hep yetkili servisde yapılan bakım kayıtlarında rutin değiştirilen parçalar dışında, size yapılan "turbo kodlaması veya çıkış basınç ayalaması" gibi bir ifade yer almıyor.

Etiketler

Ben 2007 Temmuz da almıştım aracımı ,ilk sahibiyim.
Aslında Suzuki Genel Md lüğü birşekilde bağlı bulunduğunuz servis aracılığıyla size ulaşıyor,çünkü gerekli şasi numaraları Japonya'dan bildiriliyormuş.Ben İzmir'de oturduğum için ve son olarak çağrıldığımda İzmir Oto Işık Yetkili Servisinde konuyu halletmişlerdi,ilk olarak da geçen yıl Denizli Coşkunlar Serviste intercooler re-set olayını yaptılar(aracı oradan aldığım için çağırmışlardı).Bence konuyu servise değil de İzmit Gn Md lüğe şasi numarasıyla danışmanız daha yerinde olacaktır(btavelli@suzuki.com.tr , otossh@suzuki.com.tr , mahmut@suzuki.com.tr adreslerinden de bilgi alabilirsiniz) ama yine de İzmir Oto Işık tan Kubilay Beye her konuda yardım bilgi için ulaşabilirsiniz,kendisinden her konuda bilgi alabildiğim için memnunum.Tel 0232 435 7740

Sayın Freebird,
Üstteki mesajınızda bildirdiğiniz email adreslerine gönderdiğim mailde telefon numaramı da bildirmiştim. Mamut Bey de bana telefondan ulaştı. Aracımın şimdiki ve ben almadan önceki plaka numaralarını ve önceki sahibinin adını sordu. Bu bilgilerden aracın şase numarasına ulaştığını, şase numarasından, aracımda nelerin yeniden ayarlanma-düzenlenmesinin gerekli olacağını araştırıp, buradaki yetkili servise bildirieceğini, eğer yetkili servisin temin etmesi gereken parçalar varsa bunlar temin edildikten sonra servise davet edilebileceğimi bildirdi. Doğrusu bayiilere sıfır araç bakmaya gidip, satın alana kadar firmaların merkezinden "bayimizde gösterilen ilgiden tamin oldunuz mu?" gibisinden fuzuli aranmalara alışmıştım AMA satıştan 2,5 yıl sonra, servis konusunda SUZUKI'nin gönderdiğim emaile telefonla cevap verip konuyla ilgileneceklerini bildirmeleri beni ŞİMDİLİK memnun etti. Bundan sonra neler olacağını göreceğiz bakalım.

BRAVEHEART' Alıntı:
Son mesajdan bu yana 1 ay geçti, anlaşılan yeni kasa Grand Vitara 1.9 DDiS cephesinde değişen birşey yok.
İçinde bulunduğumuz ay da MTV'nin 2. taksidinin ödeneceği ay.
Yeni kasa Grand Vitara 1.9 DDiS Grand Vitara 1.9 DDiS'ler de Türkiye pazarına gireli 3. yıl olduğundan, bu araca sahip herkes MTV 2. taksidi olarak 868 küsür TL ödeyecek.
Bakalım sonra bütçemizi nasıl denkleştireceğiz? Güzel ülkemde bu vergiler çok ağır geliyor artık.
arkadaşlar sıkı duralım şimdi yeni açılan pakette 3. bandrol vergiside var yani yılda iki kez bile ödeyemediğimiz yada zorlanarak ödediğimiz bondroller şimdi yılda 3 defa ödenecek yanlış anlaşılmasın aynı bedel 3 taksitle değil fazladan bir taksit daha örneğin 6 ayda 670TL ödeyen bi kullanıcı artık 4 ayda bie 670+zam+zamadazam ben içinden çıkamadım bilmiorum

Aynı araca sahip bir arkadaşımla beraber, aracımıza uygun paspas arıyoruz.
SUZUKI yetkili servislerinde 90TL'den aşağı bulamadık. 4-5 kauçuk parçasına da bu kadar vermek gelmiyor içimizden.
En iyisi 40-50TL'ye universal paspas alıp, kesim yerlerinden keserek aracın taban şekline uygun hale getirmek GALİBA.

Dün yaklaşık 540km'lik bir şehirler-arası yolculuk yaptım. Yola çıkmadan önce ORTALAMA Yakıt Tüketim göstergesini sıfırladım.
Yaklaşık 25km şehir içinde, ışıklarda dur kalklarla, 220 km'si otoyolda, 120 km'si duble yolda, geri kalan yaklaşık 175 km'de normal karayolunda katedildi
Otoyol ve duble yollarda: 100km/saat ve mümkün olduğunca HIZ SABİTLEYİCİSİ ile sabit hızda seyredildi.
Normal yollarda 80-90 km/saat ve mümkün olduğunca sabit hızda kalmaya dikkat edildi.
Tüm yolculuk boyunca klima sürekli açıktı.

540km sonunda ORTALAMA Yakıt Tüketimi 100km'de 5.9 litre'yi gösteriyordu.
(Araçta DTE-Systems BOX-Module olduğunu da belirtmem gerek)

MAŞALLAH yakıt tüketiminde sorun yok da hala aracın tabanına uygun kauçuk paspas seti bulamadık.
2006'dan itibaren üretilen YENİ KASA 5K Grand Vitara tabanına uygun kauçuk paspas seti alan, gören, duyan varsa ilgi ve yardımlarını bekliyoruz.

merhabalar

grand vitara, sizlerinde yonlendirmeleri ile listemin basında.

2002 den 2007 ya kadar modellere bakıyorum.

bu 4-5 yıllık surecte degisen kasa bilgilerini verebilir misiniz?
2002 de benzinli modellerde cv dizelde cd kasa cıktı, 2005 de bitti, 2006 da yeni kasa lc kasa cıktı halen son kasa bu, dizelde 2007 de kasa degisti gibi.

birde, freelander gibi, td4 classic , se, hse gibi yanı kasada ic donanımdan fark eden model adları var mı.

sunroof, deri doseme otomatik vites, dizel , dizel de otomatik goremedim, otomatik yoksa benzinilide bu ozellikleri olan model icin hangi yıl hangi seriye bakmam gerekir. fiyat bilgisi icinde yardımcı olabilirseniz, bu hafta satın almayı dusunuyrum.

bilgiler icin simdiden cok tesekkurler.

2006'da GV yeni kasasına kavuştu ve 2009 da makyajlandı. 2.0 benzinli ve 1.9 dizel motorlarda aynı kasa kullanılıyor (5K). Benzinli de hem manuel hem de otomatik şanzıman seçenekleri mevcut iken dizel de sadece manuel şanzıman var. (1.6 benzinli 3K modeli de var, bu modelin orta diferansiyel kilit sistemi 5K'daki gibi değil)

2006-2008 modellerinde 2 farklı Donanım paketi var. JLX-AL sun roof, deri döşeme, 6'lı CD changer gibi ekstra donanıma sahip.
2009'daki makyajlı kasada bu donanıma EPS ve birkaç yemilik eklendi ve paket JLX-EL olarak isimlendirildi. http://www.suzuki.com.tr/otomobil/index.asp?sayfa=altkategori&urungrup=8&ids=25#

Son günlerde aklıma takılan bir konu var:

ACABA yeni kasa Grand Vitara 1.9 DDiS'lerin, soğuk kış şartlarında, bir dağa tırmanan, karlı, buzlu ve bol rampalı YOLLARDAKİ (ON-Road) yol tutuş ve tırmanma performansı, benzer araçlar olan HYUNDAİ Santa Fe, Tucson, KIA Sorento, Sportage, CHEVROLET Captiva, HONDA CR-V ve TOYOTA RAV4'e göre nasıldır acaba? (hepsinde aynı kalitede kar lastiği takılı olduğunu varsayalım)

Karlı, buzlu ve bol rampalı da olsa sonuçta söz konusu YOL performansı olunca hepsi aynı mıdır?

YOKSA yeni kasa SUZUKI Grand Vitara'ların üstünlüğü var mıdır?

acıkcası kullanmıslıgım yok ama, araba alıs surecinde oldugum icin gunde 8 saat araba calısıyorum desem yeridir.

suzuki, diger SUV gruplarının tumunden ayrı bir yere konuyor. 4L vs gibi vitesleri ve sanzuman yapısı nedeni ile sanırm... bahsettiginiz kia hyndai gibi aracların herhangi bir kosulda suzukiye ustunluk saglayacagını dusunmuyorum, bu sebeple suzuki ye yoneldim zaten.

Ama arac bulabilsem, LR discovery TD5 yada mitsubishi Pajero dusunuyordum...

Benim kinin tecrubeden uzak bir his oldugunu, konunun uzmanlarının dogru cevabıda verecegini eklemeliyim...

selamlar.

dizel suzuki yi bende test etme fırsatını bulmuştum,motor satıcının doğrulaması ile reno laguna motoru (norm olarak bir eski dizayn)
bana ilk viteste biraz gürültülü geldi,hızlandıkça sesi kesildi
sürüş truck handling tipi,bunu da lr 2 yi sürdükten sonra anlıyorsunuz (car handling)
merdiven şaseden ağırlık dolayısyla artık kaçılıyor,rijiditeyi farklı dizaynlarla da sağlama yoluna gidiyorlar
merkes diff. lsd olarak çalışmakta ama lock edilebiliyor,devamlı 4wd çalışmakta,ön ve arka diff.ler open diff. şeklinde
gv de artık elektronik sistemlere bel bağlamış vaziyette
su anki modelin altı yere daha yakın geldi bana eskilere göre,tek geri lambası yanması da dizayn açısından en hoşuma gitmeyen yanlarından biri olmuştu
selamlar

Sayın Usas (Uğur) ve Unc Bey,
Yeni kasa Grand Vitaraların birkaç özelliğini detaylı olarak hatırlatan cevaplarınız için teşekkürler.
ANCAK ben hala soruma net bir yanıt alamadığımı düşünüyorum:

ACABA yeni kasa Grand Vitara 1.9 DDiS'lerin, soğuk kış şartlarında, bir dağa tırmanan, karlı, buzlu ve bol rampalı YOLLARDAKİ (ON-Road) yol tutuş ve tırmanma performansı, benzer araçlar olan HYUNDAİ Santa Fe, Tucson, KIA Sorento, Sportage, CHEVROLET Captiva, HONDA CR-V ve TOYOTA RAV4'e göre nasıldır acaba? (hepsinde aynı kalitede kar lastiği takılı olduğunu varsayalım)

Karlı, buzlu ve bol rampalı da olsa sonuçta söz konusu YOL performansı olunca hepsi aynı mıdır?

YOKSA bu şartlarda yeni kasa SUZUKI Grand Vitara'ların üstünlüğü var mıdır? Varsa bu üstünlük(ler) hangi özelliklerden kaynaklanır?

BRAVEHEART' Alıntı:

YOKSA bu şartlarda yeni kasa SUZUKI Grand Vitara'ların üstünlüğü var mıdır? Varsa bu üstünlük(ler) hangi özelliklerden kaynaklanır?

Yukarıdaki şartlarda, sürekli 4 çeker ve sürücü kontrollü orta diff kilidi olan araçlar daha avantajlı. Suzuki GV böyle. Tucson, Sportage, Captiva, CRV'deki 4x4 sistemleri böyle değil. Diğerleri hakkında net bilgim yok.

sayın braveheart
ben offroad ve teknik bilgilerim ışığında gv yi yazdığınız diğer araçlardan ayrı tutarım
ama tork ve vites dağılımlarının çekişe yansımasına cevap verebilmek için aracı o anlamda kullanmak gerekli,ben test ettim ama ,açıkçası arazide değildi,ve rampaya vuramadım
ses,konfor görüş açısından baktım,zaten arazi kabiliyeti iyi bir araç,zaten şehrin ortasında imkanda pek yok,sahibi olan arkadaşlar çekişi konusunda daha iyi bilgi verebilirler
selamlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,633
Kaydolan Son Üyemiz
blackrass

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR