2008 Grand Vitara Dizel

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ugurgul Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 206
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 77,204
Ynt: 2008 Grand Vitara Dizel

teşekkürler freebird.alt korumayla ilgili maliyet ve nerde yaptırdığınız konusunda bilgi verirseniz sevinirim

Etiketler

İzmir-Çınarlı Ziebart ta yaptırdım .Benim yaptırdığımda $ kuru çok aşağıdaydı ve bunun yanında birkaç şey daha yaptırmıştım ,orada Ergin Bey le görüşürseniz ödeme şekline göre elinden geleni yapar sanırım...

Bu haliyle bana engel tanımaz geliyor :smiley:

6_01.jpg

6_02.jpg

6_03.jpg

Bu da engel tanımaz bence :smiley:
Vinç uygulaması çok şık. Safari şnorkel, MT lastikler ve arka dif. kilit.

PIC-0214.jpg

Merhaba Değerli Forum Üyeleri,
Önümüzdeki 10 ay içinde (yıl sonuna doğru), temiz, sorunusuz ve az kullanılmış, benzinli (bütçe yeterse dizel) 2. el bir GRAND ViTARA almayı düşünüyorum. Bu nedenle SUZUKi forumunu yakından takip edeceğim.
Burada bahsi geçen YENİ kasa, ACABA hangi yıl modelinden sonrakileri kapsıyor. Ben; 2006 ve üstü modeller diye biliyorum.
AMA daha da önemlisi ESKİ kasa ve "SAĞLAM profil MERDİVEN şase"ye sahip olanlar hangi modeller?
Örneğin 2004-2005 kasalar sözü edilen SAĞLAM profil MERDİVEN şaseye mi sahip?
Beni aydınlatırsanız çok sevinirim. Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

Yeni kasa Grand Vitara 2006 ve üstü modeller. Tam şase olanlar Vitara JLX serisi. Eski kasa ve yeni kasa Grand Vitara'lar monokok şase.

Evet yeni kasa Grand Vitaralar , benzinliler 2006 ,dizeller de 2007 başında geldi.2009 lar da hafif makyajlandı.

nkurtkaya' Alıntı:
Yeni kasa Grand Vitara 2006 ve üstü modeller. Tam şase olanlar Vitara JLX serisi. Eski kasa ve yeni kasa Grand Vitara'lar monokok şase.
Cevaplar için teşekkürler, ama Sn NKurtkaya'nın yazdıklarından sonra biraz daha karıştı durum.
"Tam şase olanlar Vitara JLX serisi" demiş. Şimdi bir de "TAM ŞASE" kavramı çıktı. Bu iyi mi, yani SAĞLAM PROFiL MERDİVEN ŞASE mi, yoksa tercih edilmemesi gereken bir şase mi?
AYRICA
"Eski kasa ve yeni kasa Grand Vitara'lar monokok şase. " demiş. E hani eski kasalar SAĞLAM PROFİL MERDİVEN Şase, yeni kasalar (2006 ve üstü modellerinki) MONOKOK idi.
199x-200x: A şase
200x-2005: B şase
2006-2009: C şase şeklinde belirtilse daha aydınlatıcı olacak.

HARİKA OLMUŞ, ÖN VE ARKA TAMPON ÇIKATILP YERİNE DAHA METALİK GÖRÜNÜMDE TAMPON TAKILIRSA, Kİ ÖRNEKLERİ VAR,DAHADA ŞIK :smiley:) OLACAK GİBİ....

gerçekten araçlar müthiş duruyor.yapılan uygulamalar ve maliyetleri hakkında bilgi verirseniz sevinirim.

İlk 3 resimdeki GV benim değil sadece örnek amaçlı resim dosyama koymuştum,resimdekiler Maslak sanayide bir yere benziyor demek ki off road uygulamaları yeni kasaya da yaygın olmasa da yapılıyor....kendiminki fabrika çıkışlı yalın halde ,ileride elbet bir gün bizimde sonumuz benzeri olacaktır sanırım :smiley:

şuan yapmak biraz cesaret işi sanırım.o kadar parayı bu aracı alıpda o şekle getirmek cesaret gerektirir

BRAVEHEART' Alıntı:
Cevaplar için teşekkürler, ama Sn NKurtkaya'nın yazdıklarından sonra biraz daha karıştı durum.
"Tam şase olanlar Vitara JLX serisi" demiş. Şimdi bir de "TAM ŞASE" kavramı çıktı. Bu iyi mi, yani SAĞLAM PROFiL MERDİVEN ŞASE mi, yoksa tercih edilmemesi gereken bir şase mi?
AYRICA
"Eski kasa ve yeni kasa Grand Vitara'lar monokok şase. " demiş. E hani eski kasalar SAĞLAM PROFİL MERDİVEN Şase, yeni kasalar (2006 ve üstü modellerinki) MONOKOK idi.
199x-200x: A şase
200x-2005: B şase
2006-2009: C şase şeklinde belirtilse daha aydınlatıcı olacak.

Tam şase dediğim sizin merdiven şase dediğiniz ile aynı. Yani aracın şasesi ile kupası birbirinden bağımsız.
Tam şasede tüm yük, eğilme burulma itme çekme vurdurma vs gibi yükler şaseye biniyor (vinç çeki noktası vs şaseye monte edilmek kaydı ile), kupaya yük gelmiyor.
Monokok şase de ise şase kupa ile birleşik olduğundan ve yük tüm parçalara yayılıyor. Yavuz (Discovery-V8) bu hususu çok düzel anlatmıştı, aklımda kaldığı kadarıyla aktarmaya çalıştım. Bu mesajı görürse sanırım tam şase - monokok şase arasında farkları birbirine göre kıyaslamasını yapar.

2008 GVitara sahibiyim. Standart lastiklerle çamurda sorun yaşadıktan sonra değiştirmeye karar verdim. Araştırmalarım ve Mehmet Becce Ustanın önerileri ile standart lastiği BF Goodrich A/T 245/70/16 ile değiştirdim. Sonuç;

IMG_7830.JPG

Arazi yeteneği % 100 arttı diyebilirim aracın, ayrıca yan basamakları söktürdüm, lastiklerlede yaklaşık 2-2,5 cm yükselmiş oldu araç

IMG_7792.JPG
[/img]

Lastikler gerçekten arazi yeteneğini çok etkiliyormuş, bunu anladım..

Sayın KSD, yeni jant ve lastikleriniz + 156HP güç ve 365NM tork sağlayan BOX-tuning uygulaması ile artık bu araca GRAND VİTARA 1.9 DDiS ULTIMATE desek daha uygun olur sanırım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,847
Kayıtlı Üye Sayımız
166,630
Kaydolan Son Üyemiz
VolkanSabah

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR