Ynt: 2001 3.2 V6
Daha önceki mesajlarımdan birinde önce ne istediğimize karar vermiş ve buna göre de kendimizce bir liste çıkarmıştık. şimdi listemizin kontrolünü yapıyoruz.
Hava debimetresi (alındı tekrar teşekkürler vedat bey) tamam
tüm yağlar / filtreler tekrar değişecek tamam
tüm fitiller kontrol edilecek/değişecek kontrol ettik sadece ön kapılar değişecek
Ufak tefek kaporta işlemleri var sıkıntı yapacak durum yokmuş rötüşluk işler
sunroof ta bir sıkıntı var o giderilecek (su alıyor) sırada bu iş var
elektrik ve donanım eksikleri/aksaklıkları giderilecek artık fazlamız var yani tamam
üst e sepet en kralı bende
balta/kürek filan tamam
vinç aldık sadece takması kaldı
4 adet Hella 2 tane hella 3000 blue yetti de arttı
Telsiz tamam (araç telsizi yerine PMR denen el telsizlerinden aldım)
*Araç üstü çadır bu iş başka bir projeye dahil oldu
Ön Bullbar hala gerek var mı diye düşünüyorum
arka bagaj kısmına bir şey var aklımda onu denicem denedim olmuyor
şanzıman kontrol edilecek canavar canavar maşallah
lastikler değişecek cooper STT tamam
**araç içi navigasyon / görüntü sistemi sistem değişikliğne gittim anlatacağım
*Sepet içine özel çantalar çadır ile diğer projeye dahil oldular
Özel Stickerlar tamam hatta kıyafetler bile tamam
v.s. her daim v.s. vardır
yukarıdakilerin dışında yine ucuz olduğunu düşündüğüm ve yeri geldiğinde hayat kurtaracak bir iki ufak elektronik parça daha aldım araçta her daim duruyor. Ayrıca 10TL ye 15cm lik el testeresi aldım acaip işe yarıyor herkese tavsiye ederim. Ayrıca 4m uzunluğunda ve 5 ton çekerli halat var nerede lazım olur bilinmez ama yokluğunu tuz gölünde çok hissetmiştik...
* Gelelim diğer proje diye bahsettiğim konuya. Malumunuz arkada fabrika çıkışlı çeki demiri var. bizde bunu kullanmaya karar verdik. Çekme karavana kadar uzayan bir konuşmanın ardından bir römork almak ve üstüne çadırı yerleştirmek ve içinide ayrıca çekmeceli gibi istediğimiz şekilde dizayn ederek ihtiyaçlarımıza göre kullanmayı planlıyoruz.
Bu proje için bir sürem yok. Yine aracımızı yaparken olduğu gibi en pahalısı değil ihtiyaçlarımız için en uygunu kıstas olacak. Çok pahalı bir parça ihtiyacım olursa ve gerçekten ihtiyacımız olduğunu düşünürsem yeteri kadar bekler ve sonra alırım. sonuçta bu işler zevk işleri ancak bir de değeri var.
** Navigasyon işini tablete yükledik. 3G ile heryerdeyiz. Ancak yol kaydı ve diğer kayıtlar için Go Pro gibi aletlere bakarken linktekini buldum. Hem çift kamera içi HD kayıt daha da güzeli takip ettiğiniz yolları GPS ile rota üzerinde de ayrıca kayıt etme özelliği olan ve baktığım diğer ürünlerden nispeten daha ucuz olan bu cihaza göz koydum. sırası gelince onu da araca ekleyeceğim.
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-guvenlik-sistemleri-cift-kamerali-gps-ve-g-sensorlu-arac-kamerasi-111070432/pasif-ilan/#classifiedTitle
konu devam etsin, bütünlüğü bozulmasın
Kimse sanmasın biz bu işlerden vazgeçtik
herkese tekrar selamlar...