2001 3.2 V6

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mrdnmz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 285
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 112,953

Etiketler
Ynt: 2001 3.2 V6

Havalarin keyfini cikarmak lazim.

IMG_20121208_151036.jpg

IMG_20121208_150818.jpg

IMG_20121208_150800.jpg

PANO_20121208_161428.jpg

Merhabalar,
Emre kardeşim, senin port bağaj acaba benim arabaya uyarmı ki.
Benim arabamın yağmur olukları var ayaklar vasıtasıyla oraya bağlanması gerekiyor.
Sanırım biraz tadil etmek gerekebilir gibi.Ne dersiniz.
Tabi akçe durumları da ne seviyelerde.Sisleride satıyormusun.Gerçi bana kargo tadilat filan çok parayı bulurya.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.

eveeet bende motor yaptıranlar kervanına katılıyorum. Geçen cumartesi günü Saklıkent'te kartopu oynamak için niyetlenmiştik. Sabahta erkenden Hüseyin usta ya uğradım bayağıdır görüşemiyorduk bir sorun sıkıntı da yoktu aracımda sohbete gitmiştim. Dönüş yolunda ki en fazla 1km gitmişimdir motordan vuruntu sesi gelmeye başladı. bildiğiniz üzere şehir içinde de benzinle kullandığımdan aracı zorlamam gibi bir durum olamıyor :smiley:

her neyse döndüm geri seste değişme yok stabil bir halde benimle geldi artmadı da azalmadı da. Hüseyin de şaşırdı zaten beni uzaktan görünce sonra sesi duydu ve "Motoru indirin" diye daha ben kontak kapamadan koydu teşhisi.

tedavisi içinse bu sesin kaynağı ve sebebini bulmak lazımdı. 2 gün sürdü tanı süreci. kısaca (daha doğrusu anladığımı yazıyorum) besleme kelebeğini tutan perçin/civata ya da neyse sen yerinden çık pistonun içine gir ortalığı dağıt.

piston u da gördüm, yatağı da gördüm.

Şu an komple motor yapılıyor. 10 gün kadar yatacak araç.

Eş'imle tabi paylaştım durumu. Yorumu beni o kadar rahatlattı ki. AA ne güzel Gürcistan a sıfır motorla gidicez yani.

Allah herkese böyle anlayışlı eşler nasip etsin.

Bütün hesaplar şaştı. Kitapta hesaplamayı zaten bırakalı bayağı olmuştu. Bakalım nasıl kalkacağız bu işin üstesinden.

Not: Benim eş'im benden kat be kat daha iyi anlar bu arıza işlerinden.

emre bey geçmiş olsun..tabiki maddi ve manevi olarak yıpratacaktır sizi ama yinede şanslısınız birde bu olay gürcistan gezisinde meydana gelseydi sorunlar problemler birbirini takip ederdi

emre abi geçmiş olsun, oralardan bulamadığınız parça felan olursa buralardan ben istediğiniz yerlere gider görüşürüm, kendimde araştırırım her konuda yardımcı olurum

Geçmiş olsun. Araç kullanıyor olmanın böyle tarafları da oluyor ne yazık ki...

İşiniz yolunda, sağlığınız yerinde olsun.

yaş farkı gözetmeksizin dostlarım diyeceğim bundan sonra... :smiley:

şimdi gelinen nokta da bir sorun yok aslında. Hatta iyi bile oldu. motorum öyle bir yapılıyor ki herhalde bundan sonra (inşallah) 1000000km lik bir motor olacak. beni üzen kısmı zor günlerimin üstüne denk gelmesi oldu. birde benim baht ım biraz farklıdır. şans faktörü yanımda olmaz genellikle. bu arıza da olduğu gibi. Hüseyin bile hayatımda ilk defa görüyorum dedi ki her gittiğimde motoru dikkatlice bir dinlerdi ve saat gibi derdi. Olacağı varmış.

ya dağ başında ya da gürcistan da olsa idi?? her iş'in bir hayrı vardır. bunun da vardır elbet.

aracımı malum site de satılığa çıkarmıştım. bir sürü mesaj geldi fakat hepsine SATMIYORUM şeklinde yanıtladım. eğer gören varsa aklında soru işareti olmasın :smiley: satarsam zaten önce sizlere haber veririm.

bu arada Gürcistan gezisi maalesef ekonomik şartlar dolayısı ile ertelendi. yani en azından biz gidemiyoruz. onun yerine Levent Abi ile bir projemiz var kısmet olursa onu çok daha geniş katılımlı olacak şekilde ve hepimizin katılacağı bir hale getirerek sizlerle paylaşacağız. işin içine 4x4 faktörü de girecek, kamp ortamı da olacak ve en önemlisi UMKE lere ders veren abimiz bize 4x4 ün püf noktalarını gösterecek. bir nevi eğlenceli eğitimsel kamp :smiley:

herkese kazasız/belasız sağlıklı günler dilerim.

BIM01' Alıntı:
emre bey geçmiş olsun..tabiki maddi ve manevi olarak yıpratacaktır sizi ama yinede şanslısınız birde bu olay gürcistan gezisinde meydana gelseydi sorunlar problemler birbirini takip ederdi

kesinlikle katılıyorum. inşallah bundan sonra motor la ilgili soruları aklımdan silmiş olacağım.

Quinsley' Alıntı:
emre abi geçmiş olsun, oralardan bulamadığınız parça felan olursa buralardan ben istediğiniz yerlere gider görüşürüm, kendimde araştırırım her konuda yardımcı olurum

süpersin sen. çok teşekkür ederim. Otec Opel de araç zaten. bu arada sen Karadeniz e gidiyorum demiştin detayları bekliyoruz :smiley:

sisdagili61' Alıntı:
Merhabalar,
Emre kardeş geçmiş olsun.Biraz belki sıkıntı yaşayacaksın arabasızım diye olsun sonunda yeni makineli araban olacak.
Türkülele kalın, sağlıkla kalın.

Niyazi abi şirket arabası var o konu da sıkıntı yok :smiley: ama akşam aracı garajda yerinde göremeyince için cız ediyor :smiley: bağlanmışız farkında olmadan....

arcaved' Alıntı:
geçmiş olsun. allah beterinden saklasın.

amin. cümlemizi korusun rabbim.

bluebeyaz' Alıntı:
Geçmiş olsun. Araç kullanıyor olmanın böyle tarafları da oluyor ne yazık ki...
İşiniz yolunda, sağlığınız yerinde olsun.

elbette. bunlara da hazır olmak gerekli. sonuçta bu araçları en azından ben normal yollarda kullanmıyorum. zamanlama da bir sıkıntı oldu o yüzden üzüldük...

ayrıca hepinize de tekrar teşekkür ederim moral veren mesajlarınız ve yardım teklifleriniz için.

Güneşli Antalya'dan sevgilerle...

SLM.Arkadaşlar olmaz işler malesef oluyor. var dır bunda da bir hayır demek lazım ve o yönde bakmak lazım gaz valf lerin kelebeklerin tutan saplama vidası düşüyor pistonun üstüne.Ayrıca şunu iyi anladımki opel frontera gercekten sağlam makina bu arıza başka bir markada olsaydı durum cok cok daha kötü olurdu arac 100000km üstünde ana ve kol yatakları ilk gün takılmışgibi ha bu arada motoru daha ilk acılıyor bu işe gm yetkili motor rektefiyecisi bile hayret etti bu kadar sağlam bir makina diye hayret içinde kaldı.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,560
Kaydolan Son Üyemiz
yalnisdost

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.