2001 3.2 V6

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mrdnmz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 285
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 113,200
Ynt: 2001 3.2 V6

sisdagili61' Alıntı:
Merhabalar,
Karadutla ilgili birçok şiir olup bazıları türkü ve şarkı formunda bestelenmşlerdir ve bizlerde zevkle dinlemekteyiz.
Bende size Konya yöre ekibinden alınma bir dörtlükle katılıyorum, nede olsa Antalya-Konya uzak değil.
Karadut parmak gibi,
Kız yüzün kaymak gibi.
Beni yardan ayıranlar,
Çürüsün yaprak gibi.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.
Bende yunan mitolojisindeki hikayesini bilirim klasik ask hikayesi :smiley: fakat tadi ayri bir guzel. Gerci bu 7veren cinsi ama dut duttur her daim yenir rengine bakilmaz....

Etiketler

Merhaba arkadaşım,
Evet karadut güzel fakat ben köyde becerip yetiştiremedim, kısmet köye dönersem yapmam gerekenlerin arasında karadut fidanı dikmek var.Biz komşunun ağacından silkeleyip reçelini yaparız soğuk süzme yoğurtun üzerine dökülünce hem güzel görünür hemde nefis olur.

Sunroof ne işe yarar diyenler için bu fotoğraf iyi bir cevap olmuş ;D
index.php

sisdagili61' Alıntı:
Merhaba arkadaşım,
Evet karadut güzel fakat ben köyde becerip yetiştiremedim, kısmet köye dönersem yapmam gerekenlerin arasında karadut fidanı dikmek var.Biz komşunun ağacından silkeleyip reçelini yaparız soğuk süzme yoğurtun üzerine dökülünce hem güzel görünür hemde nefis olur.
Dut en nazlinagaclardan biri bildigim kadari ile... insallah size de geliriz dalindan dut yemeye ;D

Merhabalar,
Dalından dut yemek belki uzun zaman alır, bence temmuz 15 lerde gelin hem yayla şenlikleri olur hemde taze fındık yersiniz dalından.
Gerçi ben gidebilirmiyim onuda bilemiyorumya kısmet diyelim bellimi olur.

10 mayıs tarihine kadar Prag'tayım. Ben zaten net ten aradım fakat sizinde denk geldiğiniz yerler varsa buradan yazın gider bakarım. Auto shop tarzı ya da aksesuarcı tarzında...

sisdagili61' Alıntı:
Merhabalar,
Dalından dut yemek belki uzun zaman alır, bence temmuz 15 lerde gelin hem yayla şenlikleri olur hemde taze fındık yersiniz dalından.
Gerçi ben gidebilirmiyim onuda bilemiyorumya kısmet diyelim bellimi olur.

Niyazi abi rabbim ömür versin mekan ve yemek önemli değil elbet buluşuruz. :smiley:

geçen cumartesi " otecopel"e çay kahve diye gittik aracı bıraktık geldik ;D

Sağ arka birşey dağılmış onu yaparken fark ettik ki aks yamulmuş. Güven oto'da bulduk o arada madem yatıyor elektriksel işleri de vardı, yağ, su ıvır zıvır kontrolü, radyatör, fan v.b. parçaların değişimi için fırsat bildik. Tüp için de genel bir kontrol, ayar ve kelebek temizliği gibi işleri var.

Sanıyorum bu hafta sonuna kadar araç yatacak.

Ne kadar zormuş yahu araçsız kalmak :(

bu ne arkadaş taaa ne zamandır araca dokunmamışız (buraya yazmamışım anlamında) neyse geçenlerde bir yere yazdığım üzere bir çay kahve için gittiğimiz usta'mızda (ki kendisi otecopel dir) aracı 1 hafta bırakmıştık. Biz ayrıyken yapılanları aşağıda yazıyorum teker teker sonra bitmiş halinin fotolarını da ekleyeceğim.

Kablo Kelepçeleri
Yağ Filtresi
C EPX SAE 80w/90 yağ 3LT
ATF Dexron
Motor yağı 5 litre (10W40)
Hava Filtresi
Dış Aks Körüğü
İç Aks Körüğü
Arka Porya Rulmanı
Kopilya
Ön Sis Far Ampülleri
EGR Valfi
Antifiriz 3Lt. Mavi Castrol
Egzost montaj poryası
El Fren Balatası
Yağ Hortumu (şanzıman)
Fan Soğutma (pervane)
Fan Termik
Su Radyatörü
Sağ Arka Aks
Şanzıman alt karter contaları
offroad sis far tesisatı (ama 10 numara olmuş)
Egzost orta susturucu ve boğazları
Sağ ekzost manifold kaynağı
bir sürü civata
Ekzost manifolt contasu

ve daha bir sürü şey.

aracımı götürdüğüm yer Antalya'daki özel OPEL SERVİSİ ve burada da tanıdığınız "otecopel" dir ve bir kez daha buradan kendisine çok teşekkür ediyorum.

Frontera'ya binmiyormuşuz biz öyle diyim size ;D ;D ;D ;D

bu arada Mehmet'çim kızma bana. Sana da radyatör bulucaz el birliği ile merak etme... :smiley: :smiley:

bu arada Frontimi artık TÜP le kullanmıyorum. KM'de 3-5 krş hesabı yaparken meğerse motora uzun vadede verdiği zararı fark edememişim. Ben ilk defa LPG li araç kullanıyorum o yüzden acemisiyim fakat Antalya içinde çok da fazla km yapmadığımdan, trafik denen şey'den pek eser olmadığından ve haftaiçi toplansan 40km yapmadığımızdan tüp artık hayatımızdan çıkmıştır. dayanabildiğim kadar dayanıcam.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR