Ynt: 2001 3.2 V6
eveeet bende motor yaptıranlar kervanına katılıyorum. Geçen cumartesi günü Saklıkent'te kartopu oynamak için niyetlenmiştik. Sabahta erkenden Hüseyin usta ya uğradım bayağıdır görüşemiyorduk bir sorun sıkıntı da yoktu aracımda sohbete gitmiştim. Dönüş yolunda ki en fazla 1km gitmişimdir motordan vuruntu sesi gelmeye başladı. bildiğiniz üzere şehir içinde de benzinle kullandığımdan aracı zorlamam gibi bir durum olamıyor
her neyse döndüm geri seste değişme yok stabil bir halde benimle geldi artmadı da azalmadı da. Hüseyin de şaşırdı zaten beni uzaktan görünce sonra sesi duydu ve "Motoru indirin" diye daha ben kontak kapamadan koydu teşhisi.
tedavisi içinse bu sesin kaynağı ve sebebini bulmak lazımdı. 2 gün sürdü tanı süreci. kısaca (daha doğrusu anladığımı yazıyorum) besleme kelebeğini tutan perçin/civata ya da neyse sen yerinden çık pistonun içine gir ortalığı dağıt.
piston u da gördüm, yatağı da gördüm.
Şu an komple motor yapılıyor. 10 gün kadar yatacak araç.
Eş'imle tabi paylaştım durumu. Yorumu beni o kadar rahatlattı ki. AA ne güzel Gürcistan a sıfır motorla gidicez yani.
Allah herkese böyle anlayışlı eşler nasip etsin.
Bütün hesaplar şaştı. Kitapta hesaplamayı zaten bırakalı bayağı olmuştu. Bakalım nasıl kalkacağız bu işin üstesinden.
Not: Benim eş'im benden kat be kat daha iyi anlar bu arıza işlerinden.