2000 Model 4.7 V8 Grandcherokee Mi Aldım Sonunda..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erolkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 262
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 120,850
Ynt: 2000 Model 4.7 V8 Grandcherokee Mi Aldım Sonunda..

Dün lastikleri değiştirdik,havalarına baktık, daha sonra rot balans yapııldı. Alt takım kontrol edildi. Görünen bi sorun yok ama sağa doğru çekme devam ediyor hala...

Xperia Z

Etiketler

Arkadaşlar 4,7 nin 4000 km de 1 lt ye yakın motor yağ eksiltmesi normalmi?

Bazı araçların kullanma klavuzlarında 1 lt'ye kadar varan yağ eksiltmesinin normal olduğu fakat yağın kontrol edilip tamamlanması gerektiği yazar.
Hiç gördüm mü? Hayır. Bence normal mi? Hayır. Peki neden öyle yazmışlar? E, yani, garantiden binlerce motor açmak istemiyoruz o yüzden. Zararlı mı? sebebine bağlı. Sizinkinin sebebini kim bilir? Biz değil.

Arkadaşlar 2000 model grand cherokee 4,7 v8 aracıma 3 ay önce Atiker gold serisi gri enjektörlü obd destekli kit taktırdım. Bu ara araç dipgaz yapınca 3500-4000 devir arası lpg sıkışır gibi oluyordu. Montajı yaptırdıgım yer sorunla uğraşmayıp benzin ilavesini açtı. Bu şekildede benzin yetmedi ;)
Daha önceki lpg cime gittim. Önce 2,6 olan nozulleri 3mm yaptık. Bu arada takılan. Regulator sr06 nın 8mm lik olanı..dünden enjektörleri kırmızı valtek atiker enjektorle değşştşrdim. Sıkıntım biraz ortadan kalktı gibi. Ama videoyu izlerken başka bir ustanın söylemesiyle dipgaz yaptıgımda regulatör ısısının birden düşmeye başladıgını gördü. Sizce bu asıl sorunumun kaynagımıdır,yad nasıl sorun oluşturur?
Çektiğim video gri enjektörlerle benzin lavesi kapalıyken olan durumu gösteriyor..
https://youtu.be/QpqeaTs4gRA

Xperia Z

Bugün ufak bi hızlanma denemesi yaptım lpg de..
https://youtu.be/2_Gm2g8KGHA

Xperia Z

Arkadaşlar klimanın soğutmasından memnun değilim. Gazı tamam,kompresör gayet iyi çalışıyor. Kaputun altındaki klima borusu buz gibi oluyor ama içeriye buz gibi gelmiyor. Sorun ne olabilir?

Xperia Z

Sorun ne olabilir?

http://enlightenme.com/auto-air-conditioner-repair/
Tarzanca tercümesi: https://translate.google.com/translate?sl=en&tl=tr&js=y&prev=_t&hl=tr&ie=UTF-8&u=http%3A%2F%2Fenlightenme.com%2Fauto-air-conditioner-repair%2F&edit-text=

buna da bakın http://www.justanswer.com/car/0ayb2-low-coolant-level-affect-effectiveness-auto.html (motor soğuması ile ilgili problemler bile klimanın çalışmasını etkileyebiliyormuş aynı site bunu da iyi kötü tarzanca tercüme eder)

(Kısaca özetlemek gerekirse ya klima sisteminde bir çatlak var soğutma gazı sızdırıyor bu sebeple seviyesi yetersiz, ya da ilgili fan çalışmıyor ya da motorun kendi soğutma sistemi (klima değil) problemli motor o kadar sıcak ki klimanın çalışmasını etkiliyor diyor)

Bunların hiçbiri değilse, bence fethiyede havalar ya çok sıcak ya da sizin soğutma beklentileriniz fazla yüksek :D

klimanın gazı olması gerekenden fazlaysa da soğutma performansı düşer. o motorun yağ eksiltmesi doğal değil. ya kaçak vardır ya da yağ yakıyordur.

Klimanın olması gereken gaz mıktarını nereden öğrenebiliriz?

Xperia Z

Fethiye de havalar 36-40 derece arası. Aracomda güneşte duruyor hep onun etkisi olabilirmi acaba? Gaz kaçağı yok,komprresör gayet iyi,fanda çalışıyor,motor bölmesindeki klimanın borusu soğuga açtığımda buz gibi oluyor..

Xperia Z

yetkili servise gitmeli ve gaz kontrolü yaptırmalısınız. fabrika servis kitapçığını bulursanız herhangi bir klima ustasına da kontrol ettirebilirsiniz.

24 = Right temperature door travel too large
54 = Left temperature door travel too large
benim anlayacagım dilden bu kodların manası nedir?Google çeviriye yazınca..
54 = Sol sıcaklık kapı hareketi çok büyük
24 = Sağ sıcaklık kapı hareketi çok büyük
çıkıyor ben anlamlandıramadım :smiley:

Sürücü tarafına soğuk ,yolcu tarafına sıcak hava vermeye ayarladıgımda gayet iyi komutları yerıne getırıyor ama verılen soğuk havada bi değişiklik olmuyor ama yolcu tarafına gayet iyi sıcaklık veıyor...
Şimdi klıperler iyi çalışıyor gibi çünkü sağa ve sola sıcak ve soğuk hava vermeye ayarladıgımda gayet iyi
klima gazı tamam r134A
klima kompresorü gayet iyi
Motorun yanındakı soğutmayı açınca klıma borusu buz gibi oluyor
Ama sorun ne?En yakın yetkılı servis Antalyada birmot ve İzmirde A.aydın..Şimdilik oralara gitme planımda yok ne yapayım?

Anlaşılamayan sorunlara deneme yanılma yöntemiyle müdahale mantığıyla önce polen filtresi (varsa) değiştirilir, yoksa servisin ya da usta klimacının yolu tutulur... :D

sakyuz' Alıntı:
Anlaşılamayan sorunlara deneme yanılma yöntemiyle müdahale mantığıyla önce polen filtresi (varsa) değiştirilir, yoksa servisin ya da usta klimacının yolu tutulur... :D
Polen filitresinide değiştirdim ama buradakı klımacıların bu aracın sorununu anlayabılecegı konusunda şüphelerim var.O yüzden buraya yazdımkı daha önce böyle sorunu olup çözülen varsa direk nokta atışıyla problemı çözelım .Yoksa işimiz ustaya kaldımı ya bundadır ya şunda diyerek başlıyorlar :smiley:

Bence klima klimadır ondan da anlar ama hangi civatayı sökeceğini daha önce görmemiş olabilir ;) biraz sakat bir durum tabi

o arıza kodları çıkıyorsa sizin klima sisteminizde elektrikli hava ayar kapakları arızalanmış yad akırılmış demektir. bu o araçlarda kroniktir. alırken dikkat edilmesi gereken normalde tamiri için tüm göğüs ve altındakileri sökmeye mecbur bırakan bir tür chrysler tasarım hatası. bunun tamiri sökülmeden mümkün. yolcu tarafından orta ksımın alt kapakları sökülüyor osnrada krıılan kapaklar sağ sol birbirine sabitleniyor bölgesel klima iptal oluyor ancak iki tarafta doğru şekilde üflüyor .bunlar için kitler satıyorlar. hatta yetkili servis için bile verilen tamir talimatı bu şekildeymiş. arakdaşımla konuşmuştum zamanında..

https://www.youtube.com/watch?v=8Pkw-bPSQCw

buyrun izleyin.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,752
Kayıtlı Üye Sayımız
166,565
Kaydolan Son Üyemiz
ömer sarıhan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR