2000 Model 4.7 V8 Grandcherokee Mi Aldım Sonunda..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erolkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 262
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 120,850
Ynt: 2000 Model 4.7 V8 Grandcherokee Mi Aldım Sonunda..

Geçen haftaki gezimizde ekibi biraz daha kalabalıklaştırdık :smiley:
Gündüz geziye başlarken;

Akşamüstü dönerken;

Etiketler

Arkadaşlar 4,7 nin 4000 km de 1 lt ye yakın motor yağ eksiltmesi normalmi? Yağ yakıyo desem hiç mavi duman görmüyorum :smiley:
Aracım 234000 km de. Bor katkısı veua restore gibi motora faydası oldugu söylenen ürünlerden kullanmaya gerek varmı?

Xperia Z

Hiç eksiltmemesi lazım, LPG de var sizin araçta normalde yakmaz. Kompresyon testi yaptırın araca rektefiyeciler yapar,siboplardan ise basit ama segmanlardan ise motor iner. 234 bin km yüksek bir km değildir ayrıca. Tam olarak nereden kaynaklandığına emin olun. Tabi yağ kaçağı yoksa bu dediklerim varsa kaçakları giderin önce.

tenekekutu+1 diyorum. o km hikaye bu motorlara. normalde kesinlikle yağ eksiltmez.

Bugün aracıma taktırmış oldugum Atiker gold serisi lpg sistemimin obd bağlantısını yaptırdım..
Obd bağlantısı ne işe yarar derseniz ;
Atiker’in OBD özellikli kitlerinin kullanıldığı montajlarda, sistemden alınan verim bir adım öteye taşınıyor. Bu sistem endirek sıralı enjeksiyon sistemi kullanan modern araçlara uygulanabiliyor.

Gaz sistemin kontrol ünitesi, benzin sisteminin kontrol ünitesi ile standart protokolleri kullanarak OBDII arayüzü aracılığıyla iletişim sağlayarak aracın karbürasyonunda anlık düzeltmeler yaparak, sürekli optimum değerleri kullanmasını sağlıyor.

OBDII özellikli kitlerin artıları
Sürekli daha iyi motor performansı sağlanması.
Farklı LPG üreticilerinin gazlarının kullanıldığı durumlarda, sistemin otomatikman yeni gaza adapte olabilmesi.
Mevsim sıcaklığından dolayı değişen motor şartlarına göre yakıt karbürasyonun otomatikman ayarlanabilmesi.
Zaman içerisinde otogaz sistemi ile ilgili mekanik parçalar eskise dahi en yüksek verimin sağlanabilmesi.
Bayilerimizin aracınızın yakıt değerlerini daha iyi görerek, işlerinin kolaylaşması.

Bugün egzosla ufak bi oynama yaptık
http://youtu.be/yvzz4g9QSug

Xperia Z

Arkadaşlar bu ara araç direksiyonu bırakınca sağa çekmeye başladı. Lastik havalarım eşit.Nerden başlıyayım sorunu aramaya?

Sağ arka lastiği sol öne,sol ön lastiği arkaya takmak ile başlayın,sonra rot balans,ayar yaptırırken ön takıma da bakarlar haliyle değişmesi gereken parça varsa değişir,sonra direksiyon amortisörü, daha sonra trackbar en poryalara kadar gider.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,752
Kayıtlı Üye Sayımız
166,565
Kaydolan Son Üyemiz
ömer sarıhan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR