2000 Model 4.7 V8 Grandcherokee Mi Aldım Sonunda..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erolkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 262
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 120,857

Etiketler
Ynt: 2000 Model 4.7 V8 Grandcherokee Mi Aldım Sonunda..

Arkadaşlar haftaya Antalya ya gideceğim. Orda benım araç için önerebilecegınız usta varmıdır?

Xperia Z

erolkan' Alıntı:
Arkadaşlar haftaya Antalya ya gideceğim. Orda benım araç için önerebilecegınız usta varmıdır?

Xperia Z

http://www.proauto4x4.com/ birçok Jeep araç hazırlamıştır bir de genelde Toyotalara bakar ama Ahmet Demir Usta vardır kendisi de offroad işi ile ilgileniyor zaten yardımcı olur olmadı yönlendirir sizi değişmedi ise telefonu 05323266617 yanlış hatırlamıyorsam Akdeniz Sanayisinde OTEC Opel'in orada idi işyeri ama kime sorsanız söylerler zaten tanıdım birisidir sanayide.

Bu arada karşılaştıralım derseniz Jeep ve Subaru arasında ne kadar fark var? Baya kullandınız iki aracı da.

Teşekkürler Antalyadım bugün. Ahmet ustayla gelmeden konuşmuştum o bakmıyormuş. Ama yarın proautoya uğrauacagım. Birde atiker için Antalyada nereyi önerirsiniz ayar için?

Xperia Z

Jeep ve Subaru arasındakki farklara gelirsek;
Subarudan sonra cherokeenin kasası ilk başta çok oynak geldi ama alıştım artık
Jeep daha konforlu ve donanım seviyesi yılına göre gayet iyi
Arazide ise jeep yükseklıkten dolayı daha çok işimi görüyor ama asfaltta özellıkle virajlarda Subaru daha iyi
Amma V8 in sesi ve hızlanması dehşet
Herşeye bedel...

Xperia Z

Tabiki cherokenin yaşı itibariyke ufak tefek masrafları oluyor..
Yakışta ise bugün Fethiye- Antalya arası 100km de ortalamam 12 lt ydi..

Xperia Z

tenekekutu' Alıntı:
http://www.proauto4x4.com/ birçok Jeep araç hazırlamıştır bir de genelde Toyotalara bakar ama Ahmet Demir Usta vardır kendisi de offroad işi ile ilgileniyor zaten yardımcı olur olmadı yönlendirir sizi değişmedi ise telefonu 05323266617 yanlış hatırlamıyorsam Akdeniz Sanayisinde OTEC Opel'in orada idi işyeri ama kime sorsanız söylerler zaten tanıdım birisidir sanayide.

Bu arada karşılaştıralım derseniz Jeep ve Subaru arasında ne kadar fark var? Baya kullandınız iki aracı da.
Birde etap otomotıv güçlü ustayı tavsiye ettiler.

Xperia Z

Etap Otomotivde ilgilenir evet, lpg ayarını heryer yapar sorun değil.

Bugun sanayıde gittiğim ustalara sıkıntılarımo anlattım..
Sorunlarımın kaynagı olarak;
Ön lsd kilit balatasının biri aşınmış
Ön Difransiyel bilyası veya rulmanı aşınmış olabilirmiş..
Difransiyel bilyası ve rulmanı değşşimi için 800-1000 arası işçilik ve parça dahil bi masraf var..
Ama bende şimdilik para olmadıgı için biraz erteleyeceğim...

Xperia Z

1-2 gündür araç benzınde çalışırken sallıyor ve ılk çalıştırışta devır düşüp stop edıyordu ve gaz yemıyordu.Benzınde çalışırken"pup pup pup "dıye çalışıyordu..Lpg ye geçince sıkıntı kalmıyordu yada dırek lpg de çalıştırınca sıkıntı yoktu.Antalya ya gittiğimde atıker bayısıne götürdüğümde kontrol ettıler ve kontrol sonucunda lpg montajı srasında benzın enjektorlerının kablolarını sıyırırken biraz fazla kurcalanmış oldugu kanısına vardılar ve lpg tesısatının tekrar kontrol edılmesını ve uzun sürecegını soyledıler.
Bende bunların aynısının Fethiye de benım araca lpg montajı yaptıgım yerdekı ustaya söyleyecegım bakalım ne diyecek?
gerçi tahmın edebılıyorum denılecekleri öncekı araçlarımdan
"abi bu arac lpg de bışey yapmıyo benzınde yapıyo.Önce sen benzındekı sorunu hallettır"
Bende" arkadaş lpg takılmadan önce böyle bı sorun yoktu" diyecegım muhabbet uzayıp gidecek bakalım
Bu arada Antalya-Fethiye arası hız sabıtlemeyle 100Km hızla 0.31krş yakıt kullandım.Arada 140-150km oldu hızım ..Lpg lıtresı 2.20Tl..

Biraz önce kontak açıp kapama yoluyla yanan arıza lambası kodusunu okuttum..
P0172 ve p0175 çıktı..
system too rıch .. ne demek oluyor?

güzel araç hayırlı olsun merak ettiğim tuzlu suda aracı niye denediniz

gakko' Alıntı:
güzel araç hayırlı olsun merak ettiğim tuzlu suda aracı niye denediniz
sağolun ..Tuzlu su olsaydı çok ugraşırdım.Tatlı suyun denıze dökuldugu dereydi geçmeye çalıştıgım yer :smiley:

Bugün sabah nöbet çıkışı soluğu lpg montajımı yapan yerde aldım. Önce daha önce belirttiğim gibi " benzinde yapıyor bizle ilgili değil" falan desede Antalyadaki ustanın dediğini söyleyınce göstermelikte olsa kablolara baktı. Sonra bi ayar yaptı. Şimdilik benzinde çalıştıgındada sıkıntı yok gibi ama en net bilgiyi yarın sabah aracı çalıştırdıgımda alacagım. Ama şimdilik bi sıkıntı kalmadı gibi. Umarım sabahta sıkıntı olmaz :smiley:

Xperia Z

Ayardan önce böyleydi..
[youtube]http://youtu.be/ka5VlTOIhSA[/youtube]

Xperia Z

bugün arabayı bayagı kullandım.Özellıkle sabah ilk çalıştırmada olan sıkıntıdan eser kalmamıştı.Herhalde lpg ayarları yapılınca sorun çözüldü gibi duruyor.1-2 gün daha kullanayım bakalım ne olacak..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,756
Kayıtlı Üye Sayımız
166,569
Kaydolan Son Üyemiz
lystrakon

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR