2. Geleneksel Gezenbilir Toyota Buluşması Duyurusu Sapanca - Soğucak Yaylası (14-15 Kasım 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tugsan75 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,014
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 108,407
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: 2. Geleneksel Gezenbilir Toyota Buluşması Duyurusu Sapanca - Soğucak Yaylası (14-15 Kasım 2009)

:D :D :D :D kabinimin kapalı olmasına laf edenleri düşündürmek istiyorum ;D

Etiketler
Ynt: 2. Geleneksel Gezenbilir Toyota Buluşması Duyurusu Sapanca - Soğucak Yaylası (14-15 Kasım 2009)

tugsan75' Alıntı:
Arkadaşlar,biraz önce Tekirdağda yapılacak olan off-road oyunlarıyla ilgili karalama çalışması başlatan bazı şahısların yazısını okudum,hem üzüldüm hemde çok sinirlendim.Bu dakikadan itibaren İl olarak adapazarına bağlı olmasından dolayı bu etkinliği bu bölgede yapmakdan vazgeçiyorum.Geziyi İzmit sınırlarında yapacağım.Katılmak istemeyenler bu saygısız insanların düzenleyeceği etkinliğe katılabilirler.Yer konusunu İzmit bölgesindeki arkadaşlarla görüşüp bildireciğim.Konu başlığıda ona göre deyişecektir. :mad:

Bi kaç kişinin yaptığını Adapazarı'na mal etmek bence doğru olmaz alındım doğrusu, ama Kuzuyayla'da olmasına sevindim bana daha yakın kesin gelirim ziyaretinize o zaman :smiley:

tugsan75' Alıntı:
Kasım 14/15 de çok aşırı kar olacağını pek sanmam ama sahilde o zamanlarda rüzgarda oturup giremiyeceğim denizi seyretmektense,karda(eğer yağmış olursa) ateş başında olmayı tercih ederim. ;D

Söz sahil aktivitesi yapacağız,oraları bilirim,bizim baja yarışı yapılmıştı.2006 da. ;)

abi atesin basında sucuk varsa sonrasıda semaverde cayy abi ben heryere varım :D

Haklısınız ama sabah yaşanılanlar aslında birkaç haftadır süren sataşmalarla başladı.Bende bu kişilerin gerçek Sakaryalı olduğunu sanmıyorum,birkaç kendini bilmez ama belki akıllanırlar diye veya gerçek sakaryalılar onları uyarır diye bu tarz tepkilerimiz olacak.

Burakcım sen oduncuklarını al gel,gene bitince bizim oradan temin ettiklerimizi kullanırız.Sende haklısın aslında aracın bütün gün mal taşıyor,boş durmaya alışık deyil,kampa giderkende dolu olması şart. ;D

Arkadaşlar Mesut abiden ve İzmit grubundan yardım istemiştim,saolsun Mesut abi hemen dönüş yaptı,bayada çalışmış,sizlerle paylaşıp fikirlerinizi alayım dedim.

Tuğsan merhaba,
gezi için aşağıda görülen parkuru önerebilirim,
haritadaki turuncu renk parkurun en zor etabı olacak ve alternatifi yok,
ikinci zorluk derecesi ise siyah renk ile gösterdiğim etapdır,
o günkü hava yol durumuna göre siyah renkli etabın alternatifi olarak zorluk derecesi oldukça düşük eflatun renk ile belirtilen etabı geçeriz.
Kırmızı renkli etap ise mıcır ve asfalt yol yani hiç zorluk derecesi olmayan etapdır.
parkura her iki yöndende girebiliriz ama maşukiyeden yani kımızı ile başlarsak kuzuyayla girişinde araç başına ~8tl ödeyeceğiz.
siyah yada eflatun renk ile başlarsak böyle bir şey söz konusu olmayacak. Buradan başlarsak soğucakta tanışma molası veriiriz daha sonra kuzuyayla (zirve altı) na devam ederiz.

O günkü hava ve yol şartlarına bağlı olmak kaydıyla parkur ne çok zor nede çok kolay olmayacak, bu sebeple Antalya, Ankara gibi uzak mesafelerden gelecek arkadaşların büyük bir beklenti içinde olmaması gerekiyor,

kamp için zirve altı diye belirttiğim yeri öneriyorum, geçen nisanda LR cilerle burada kamp attık, (1.gezenbilir LR buluşması resimleri bi incele istersen) yinede yol üzerindeki Altıoluk yaylasını çok beğenirsek orada da kamp atabiliriz.
Altıolukta su var, zirve altında yok ama kuzuyayla da var. dolayısıyla herkesin aracında en azından su bidonu olmasında fayda var.
bi arkadaşımız çıra, odun demiş hava yağışlı olursa ağaçları kurutarark yakacağız ama yanımızda ilk ateş için bir miktar odun olması gerekecek, Kar olursa sorun yok, derler ya yağmur altındaki yanmaz ama kar altındaki yanar diye...
ben çadırda kalamam diyen olursa kamp alanından Greenpark otele ulaşmak mümkün,

buluşma noktamız hem istanbul tarafından hemde ankara tarafından otoyoldan giirişi mümkün olan otoyol üzerindeki belirtilen göl manzaralı kısım olabilir, bu alana otoyoldan çıkmadan girmek ve tekrar otoyola girmek mümkündür. (yinede gezi öncesi kontrol edilmeli.) Bir başka buluşma noktamız ikinci haritada belirtilen Özdilek olabilir ama Ankaralı dostların yolu ~15 km daha uzar)

ikinci haritada da ise Ercuva yaylasının Ankara için aslında daha uzak olduğu daha açık belli oluyor, birde Ercuva Adapazarı yaylası diye geçer ama 5km uzağındaki İnönü Kocaeli yaylasıdır, İnöünü yaylasında su her daim vardır.

konuyu izmitten Fatih (metehan41 ile) müzakere edebildim ama diğer Mustafa yada Önder ile halen görüşemedim, Fatih İnönü yaylasına ~7km yakınlarda Kıaranyurt yaylasınıda önerdi ama o yaylada Adapazarı il sınırları içinde, ancak WC için kapalı mekanın mevcut olduğunu belirtti.

umarım bilgiler yardımcı olur, ilerleyen günlerde detay konuları netleştiririz.
Bu arada Yunus dan ses çıkmıyor! Yunus Yuvacıklıdır ve İnönü, Ercuva tarafı ona daha yakın ve Yunus hep oaralara gidelim ister....

selamlar.

parkur1.jpg

parkur2.jpg

Bence bütünlüü bozmamak açısından tek ve güvenli yoldan çıkalım,sonra bir şekilde azarız diye tahmin ediyorum hatta 2 farklı azma etabı ayarlıyalım;Donanımlı araçlar için ve donanımsız araçlar için.Yoksa bütün araçlar biryerde tıkanırız gibime geliyor.Hadi ama kimseden ses çıkmıyor. :D

Bayağı karışmış burası arkanı dönmeye gelmiyor foruma..
Kuzuyaylanin yolu asfalt beyler otele kadar asfalt gerisi toprak sorun yok. Sogucak birçok kişinin bildiği bir yayla bizimde gittiğimiz. Kuzuyaylanin en az 4/5 kati buyuklukde çok güzel bir yayla suda var. Hatta aşağıda dere boyunda bir su var ki sif o su için oraya gidilir.
Yayla içinde bir iki yapay tepe var. Uygun yerlerde var. Taktir size kalmış kuzu yayla sogucak yada tersi yapılabilir.
Ama sogucakdan o suyun yanından dere boyu inebiliriz. Mustafa Bey bize o yoluda tarif edecektir.
Her halükarda her turlu şartlarda ben geliyorum.
Sogucak için birkaç resim atarim eve geçince

valla heyecandan yazamıyorum dermişim ;D ,tuğsan ,bence öncelikle en kolay yoldan kamp alanına ulaşıp,kampa yerleşip ateş ,odun, vb gibi sonrada aynen dediğn gibi saldırırız sağa sola, benim kitte takılmış olacak ogüne kadar deneriz bakalım nasıl oluyormuş :D

cihanülker' Alıntı:
valla heyecandan yazamıyorum dermişim ;D ,tuğsan ,bence öncelikle en kolay yoldan kamp alanına ulaşıp,kampa yerleşip ateş ,odun, vb gibi sonrada aynen dediğn gibi saldırırız sağa sola, benim kitte takılmış olacak ogüne kadar deneriz bakalım nasıl oluyormuş :D
Abi ben kaya vinçlemem bi daha bak söliiim ;D ;D ;D

Yani yerimizi sağlamlaştırıp gezmekde fayda far sonra açıkıp gelir muhabbete başlarız.

umutcelikel' Alıntı:
Abi ben kaya vinçlemem bi daha bak söliiim ;D ;D ;D

umut bende artık arabayı patinaja düşürmem ,düşürürsem artık bendede vinç takıldı ,yavaş yavaş vinçlerim ,vinç yansın, diff kırılmasın ama çünki türkiyede başka yok sonuncusunu aldım aman diyeyim ;) ;D

cihanülker' Alıntı:

abi sen varya seeeen.
hemen tezgahı kuralım mangal olur, içecek oluur ::smiley: ::smiley:

tugsan75' Alıntı:
Yani yerimizi sağlamlaştırıp gezmekde fayda far sonra açıkıp gelir muhabbete başlarız.

aynentuğsan dediklerine katılıyorum, hatta ,ben bu kuzu çevirme işine kafayı takmış durumdayım ,antalyadaki otelden teşkilatı hazırlattım bakalım belkide çeviririz

çağlar' Alıntı:
abi sen varya seeeen.
hemen tezgahı kuralım mangal olur, içecek oluur ::smiley: ::smiley:

aynen çağlar ,akşam şöyle güzelce, ateş başında bir sohbet, anılar,fıkralar , gülelim , birazda ateş suyu tamam işte

Şu listeyi birdaha bir koyalım kimler varmış kimler.

1- Tuğsan Moral (Tugsan75) Toyota Land Cruiser VX 80 İstanbul
2- H.Sedat Başar (hsbasar) Toyota Land Cruiser FJ 40 Ankara
3- Erkan Baydemir (CDM-SUBARU ) İstanbul
4- Çağlar (çağlar) Toyota Land Cruiser VX 80 Ankara
5- Cihanülker Toyota Land Cruiser VX 100 Ankara
6- Umut Çelikel (umutcelikel) Toyota Land Cruiser BJ 60 Ankara
7- Mucahit maden (Redline) Toyota Land Cruiser VX 80 İstanbul
8- Burak Akkan (bakkan) Toyota Land Cruiser FJ 40 İstanbul
9- Ersun Büyükpınar (OffRoader-EB) Toyota Land Cruiser HZJ 80 İstanbul
10-Ahmet Demir (Ahmet07) Toyota Land Cruiser VX 80 Antalya
11-Erdoğan Özdemir Toyota Land Cruiser VX 80 Antalya
12-Halit Kavuk Toyota Land Cruiser VX80 Antalya
13-Ali Özkan Toyota Land Cruiser Prado Antalya
14-Faruk Kayhan Toyota Hilux Antalya
15-Lokman Yavuz Toyota Hilux Antalya
16-Burak Ayvaz ( eko ) Toyota Hilux İstanbul
17-Onur Kolçak (fastjunkie) Toyota Hilux 4x2 Ankara
18-altan (altay41) Toyota Land Cruiser VX 80 İzmit
19-Heytem Dağıstanlı (xxsilveradoxx) Toyota Land Cruiser Fj 70 İstanbul
20-Kağan Morkoç (T392syncro) Toyota Land Cruiser VX 80 Ankara
21-Mustafa Özdağ Toyota Land Cruiser VX 80 iZMİT
22-Selcuk KOCA (crocodile hunter ) Toyota Land Cruiser Fj 70 KOCAELİ
23-Ergün ÜÇYAŞAR (ergunucyasar) Toyota Land Cruiser FJ 40 İstanbul
24-Salih Karakaş (scrambler) Toyota Hilux YALOVA

İşte şimdi güzel fanteziler yapıyoruz ama net donanım son hafta belli olur hava durumuna göre,kuzuda çeviririz,herşeyi yaparız.Bu arada şöyle ud,cümbüş,kemençe,tulum,saz falan bir müzik aleti çalan varmı,yoksa İzmit ekibi bize bir kıyak yapıp getirebilirlermi hani belkiiii ;D ;D ;D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,602
Kaydolan Son Üyemiz
aytar6363

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri