1998 Land Cruiser FJ80

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tugsan75 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 462
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 63,610

Etiketler

Ynt: 1998 Land Cruiser FJ80

Selam Çağlar, Tuğsan'nın konudan haberleşeşiyoruz ama kusura bakmaz herhalde :smiley:
Teşekkür ederim dostum çok şükür iyiyim. Bu aralar Kocaeli toyota kaya yet.servisinden çıkamıyorum. Aracı 10 numara yapmaya kararlıyım. :D Az önce bir kaç resmini çektim. Akşama yeni konu açar ve koyarım. Şu aisin hub işini halletmem lazım. Tek ümidim sizsiniz açıkçası. En kısa zamanda müjdeli haberler bekliyorum. Dediğiniz rakamlar sorun olmaz. İlgilendiğiniz için tekrar teşekkür ederim.

Estağfurullah kızmak nedemek seve seve ;D,ama kendinizle ve aracınızla konu başlığı açmak,bilgi alışverişi yapmak isteyenler için kolaylık olur.Aksi halde benim sayfamın içinde paylaşılacak konular kaybolur. :D

Çağlar Hocam hayırlı olsun, kazasız belasız bol çamurlu günler dilerim. Yeni bir topic açarsanız yerli yerinde rahatça, yaptığınız yapacağınız işleri anlatırsınız, biz de keyifle izleriz.
Gökhan

Gerek arazide gerekse de asfaltta ABS-ESP-ASR-AFU-EDB olmazsa olmazlar arasındamı.+ve - nelerdir.sevgiler bCivan

CivanBaşkan' Alıntı:
Gerek arazide gerekse de asfaltta ABS-ESP-ASR-AFU-EDB olmazsa olmazlar arasındamı.+ve - nelerdir.sevgiler bCivan

Arazide bu yazdıklarınızın hiçbirine gerek yok,tam tersine mümkünse çok az yada hiç donanım olmayacak arazi aracında.Bu saydıklarınız cadde jipleri için geçerli.Doğru vites konumuyla arazide her türlü koşulda ilerlersiniz,tabiki hertürlü koşul derken aracınızda buna hazırlıklı olmalı.

Bu arada Civan bey,avatarınızda veya form bilgilerinizde size ait hiçbir bilgi yok,sizi daha iyi tanımak adına resim veya açıklayıcı bilgiler verebilirmisiniz.Teşekkürler.

Değerli arkadaşlar.Araç alırken araçta en fazla nelerin olmasına dikkat edersiniz.Misal;bir vinç i bir ABS ye tercihmi edersiniz-bir hava yastığinı bir defransıyel kilidinden önemlimi tutarsınız yoksa arkadaş yeterki rengi siyah olsun klıması ve bana uzun yolda da arkadaşlık edecek içinde bir CD çalar olsunda başka hiç birşey olmasınmı dersiniz.Yani yan yana 2 araç olsa ve donanımlarıda farklı olsa.Sizi en fazla araçlardaki hangi donanımlar çeker.Tercihiniz ne olur sevgiler b Civan bşk Yusufeli.

CivanBaşkan' Alıntı:
Değerli arkadaşlar.Araç alırken araçta en fazla nelerin olmasına dikkat edersiniz.Misal;bir vinç i bir ABS ye tercihmi edersiniz-bir hava yastığinı bir defransıyel kilidinden önemlimi tutarsınız yoksa arkadaş yeterki rengi siyah olsun klıması ve bana uzun yolda da arkadaşlık edecek içinde bir CD çalar olsunda başka hiç birşey olmasınmı dersiniz.Yani yan yana 2 araç olsa ve donanımlarıda farklı olsa.Sizi en fazla araçlardaki hangi donanımlar çeker.Tercihiniz ne olur sevgiler b Civan bşk Yusufeli.

civan başkan arazideki istekler kısaca şöyledir...

2 dingil, 4 teker, 1 motor, 1 direksiyon ;)

dingillerdeki difler kiltli olsun,,,

tekerler mt olsun,,,

motor güçlü olsun,,,

gerisi boş, hatta arazide ayak bağı ;D

(resmen buggy tarif ettim ;D ;D ;D benim canım buggy çekemeye başladı :D acilen toplatmam lazım ;) )

CivanBaşkan' Alıntı:

Civan arkadaşım, bizim kullandığımız araçlara dikkat edersen hepsi safkan off road aracıdır. off road 'cuya arazide ne ABS ne de airbag gerekir. Vinç, diff. kilidi, zemin özelliğine
uygun lastik,, kriko yerine hi-jack, telsiz vs. en önemli donanımlardır. Arazide bir kutu WD40, klimadan; iyi bir halat ESP veya ASR'den daha değerlidir.

Ayrıca bu konuyu "serbest muhabbet" köşesine taşıyalım lütfen.

tuğsan bu buzdolabı olayını bende düşünüyodum ama baya meşekkatli bi işe benziyor.galiba hiç uğraşmamak en iyisi.

Torpido sökülecek,klima radyatörün değişecek çünkü kutunun soğutma borularına uygun klima radyatöründe takılacak bağlantı yerleri olması gerekiyor.Birde soğutma işlemi için aracın ve klimanın çalışması gerekiyor. ;D ;D ;D

Artık kara senin bende ilkbaşlarda tatırmak için çok heveslendim ama fabrikasyon standardında yoksa hiç bulaşma.Bukadar para vereceğine harika mobil buzdolapları var hem geniş hem daha hesaplı.Aracın orasını burasınıda dağıtmamış olursun.

tuğsan acaba şu 3 günlük dünyada uzuuuun bi expedisyonla (yağmur ormanlı,kutuplu,çöllü,çamurlu,yağmurlu) okyanus kıyısında güneşi batırmak için ne yapmak ,ne etmek lazımdır.varmıdır bir planın ::smiley: ???

ExpeditionLCaction0208x005.jpg

Bende bundan arıyordum aldığın admın elinde başka varmı sorsana bende alayım.Eğer varsa linki ver ben irtibata geçerim.

Birgün elbet yapacağım böyle bir gezi ama daha var,hem maddi hem manevi olarak yaaş yavaş hazırlanıyorum. ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR