1987 Land Rover Defender 110

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hfb44 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,095
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 259,876

Etiketler
Ynt: 1987 Land Rover Defender 110

Knay' Alıntı:
Tek kelimeyle süper. Benim de en büyük hayallerimden biri. Çünkü her ayrıntısı sizin istediğiniz gibi oluyor. Bakalım bu kadar emek harcadıktan sonra aracınıza arazide kıyabilecek misiniz? :smiley:)) Sizi tebrik ediyorum

Haklısınız ayrıntılar üzerinde duruyoruz bu işin en zevkli kısmıda buymuş. Kıyamama durumu bir süre olacak gibi. Aslında vinç, çamur lastiği ve kilit takmadan ormana pek girmek istemem.
İyi temennileriniz için çok teşekkürler inşallah siz daha iyisini yaparsınız.

Daha İyisi Olur İnşallah...

Resimler konunuza hediyem olsun.... İyi etmişsiniz bu kararınızla..... Alana da, satana da hayırlı olsun.....

Land Uğruna Satılan BMW R1100GS
[attachment=1]

[glow=red,2,300][size=18pt]Sonra Alınacak BMW R1150GS - Adventure
[size=2pt][attachment=2]

98r1100gs.jpg

BMWR1150GS-ADV.jpg

İşin Doğrusu, Aklın Yolu!

hfb44' Alıntı:
Haklısınız ayrıntılar üzerinde duruyoruz bu işin en zevkli kısmıda buymuş. Kıyamama durumu bir süre olacak gibi. Aslında vinç, çamur lastiği ve kilit takmadan ormana pek girmek istemem.
İyi temennileriniz için çok teşekkürler inşallah siz daha iyisini yaparsınız.
Yanlış karardasınız! Kızdım şimdi, açık konuşuyorum, haddime değil biliyorum....
Biraz sert gelebilir size, kusura bakmayın.....

Kilit konusunda yanılıyorsunuz, şimdi tam zamanıdır kilit takmanın. 1. sırada kilit olmalı. Kilit olmayan 4*4 MT' de takmasın, AT' de (görsel kaygıları yok sayıyorum). Hazır herşey ortada, dif felan açıkken bitirin işi.... Aracı bitireceksiniz kesin lastik araştırmaya başlayacaksınız, garantiiii.... Herkes size diyecekki şu karda iyi, bu çamurda iyi, şunun yanal tutunması kuvvetli bla bla bla..... Ama sizde kilit yok ki, lastik iyi olmuş neye yarar. Zaten kilitsiz o lastiğin tutunacağı yere korkacak, girmeyeceksiniz, anca güneşli havada pikniğe gidersiniz çoluk çocuk, komşularda gelir, voleybol, yakantop oynarsınız... Kilide ihtiyaç olacak yerde tek teker MT' de boşa döner, AT' de, düz yağmur lastiğide. Ve siz lastikle beraber kilit alıp taktırmakla uğraşacaksınız bide. Araç yapılırken kilit taktırmadığınıza pişman olacaksınız. Demedi demeyin...
Bide işin maddi boyutu var. Kilit temin edeceğiniz parçacı tipiyle şu anda çok haşır neşirsiniz, şu kriz ortamında sizin sayenizde el ovuşturuyo şimdi o, dua alıyorsunuz. Şimdi hallederseniz bu kilit işini, 1 sene sonrasına göre en az 1/4 ucuza alırsınız kilidi, maliyetine bile patlatırsınız, o kadar mal almışsınız. Kozlar sizdeyken oynayın. El bitince kalan kozlar boşa gider. Boşa harcayacak paranız, kozunuz varsa getirin ben yerim :smiley:
Ve kesinlikle maddi değer katacaktır aracınıza... Kilitsiz Land toplayacağınıza, hemde böyle renkli felan, gösterişli bişey, WW felan toplayın daha iyi.....
Gülerler sonra......

Madem görselliğe bu kadar önem veriyorsunuz, en azından, MT tartışılır, tekniğin el verdiği en büyük At lastik ŞART.
Özel bi Jant' a felen gerek yok. Land; aristokrat, kibirli bi İngiliz. Süslü jant Land' de; İngiliz İstihbaratı MI-16 ajanı Bond, James Bond' un, İbrahim Tatlıses' in iğrenç mendilini yaka cebine koymasına benzer... :smiley: Boşa para harcamayın janta, Landlerin orjinal jantları jan janlı olmasada büyük AT/MT lastikle çok maço durur, birazda kalın olursa janta göre, süperrrr.... ( teknik doğruluğu tartışılır ). Aracın kendi rengine veya mat siyaha boyarsınız, yeter....
Lastik Şart! Ne takacaksınız? Düz yağmur lastiği mi?
Gülerler sonra.....

Vinç sonra düşünülebilir ama, harcadığınız paraya kıyasala nedirki! Çok gerekli değil ilk başta, temkinli gidersiniz, olur biter..... Zaten ilk başta kıyıp sıkıştırmayacakasınız makineyi. Vince ihtiyacınız olacak yerlere girecekseniz, o kadar emek, para, zaman ve akıl harcanmamalıydı boyaya stickera ( koruma amaçlı boyadan bahsetmiyorum, yeri gelir insan aracın dışını ince sıvada bırakır :smiley: ama, para harcar sonradan açılamayacak yerlere.
Bide, kaç paraki, süperrr bide görsellik katacak vinç. Şimdi sizin renk felan değişti, yeni ruhsat yapılacak. Vinçi ruhsata işletme hiç ucuz ve kolay bi iş değil, proje mroje bisürü iş. Şimdiden yaptırın vinç işini, ilerideki ikinci ruhsat masrafından kurtulursunuz. Ama, dediğim gibi, çokda şart değil vinç, ağır araziye nekadar sıklıkla gireceksinizki, bi calaskar alın, kol takın ona, hafiflesin. Bide sağlam alet çantası felan, atın onun içine zinciri minciri, eldiveni, bezi, camsili eliniz için, bitti gitti işte....

Şimdi aklıma geldi, hemen ilk iş şöyle kocaman ikitane nazar boncuğu alın, bu işi eşinize pas edebilirsiniz, emin olun hoşuna gider.
Birini servisin içindeki arabanızın görünür yerine, diğerini de servise assınlar.
Bakın; burada kaç kişi konuşuyor hem aracınızla ilgili hemde servisinizle ilgili.... Orada da bi sürü övgüler geliyordur şimdi, korkarım nazar değecek. Bırakın orada nazar boncuğu kirlensin, kırılsın. Nazar çıkıyordur.

Ben çok inanırım nazara. Arabalarımın hem ön tampon altına, hemde arka tampon altına yıllardır asarım, ayda bir ya öndeki, ya da arkadaki kırılır, garantii... :smiley:
Üç sene önce mi ne, tipo var o zaman, kırılmış öndeki Bodrum' da, ihmal ettim yenilemedim. İki gün sonra taş nazar boncuğunu bulamadı geldi farı patlattı. İki günde ya. Yıllardır o yolu her gün kullanırım, hiç bişey olmamıştı....

Şimdi burada bana, orada size gülecekler, boşverin, işime bakarım ben. :smiley:

Kolay gelsin.
Ankaradan bi ihtiyaç olursa yardımcı olurum karşılıksız, bilginize.....

Buda Gezenbilirin, bu konunun nazar boncuğu olsun....
[attachment=1]​

Size katılıyorum ama önce aracımı bitirmem lazım. Daha renkli cam, kilit mekanizmaları, iç izolasyon, çeta kaplamalar, C2 koltukları (ayarlamaları), aracın arkasına takım ve kamp malzemeleri konacak şekilde dolaplar yapılacak, yeni dashboard, yeni direksiyon, sinyal kolları, , highjack, boost jantlar, spacerleriyle ve bijonlarıyla, stickerlar, çeki topuzu, aksesuarlar filan derken biraz bittim anlayacağınız.
Bir kaç aya daha ihtiyacım olacak.
Dediğiniz şeylere tamamen katılıyorum. Hepsini aynı anda bitirmek kesinlikle bütçeniz açısından faydalı fakat bütçenizin ne kadar olduğuyla alakalı. Ben biraz şanslıyım ustalarım çok dürüstler, emeklerinin karşılığını makul seviyelerde tutuyorlar. Bu yüzden aracın yapımının devamı için endişelenmiyorum.
Şu anda iki takım jant lastik yapıyorum. Cadde için Land Rover'ın Alüminyum Alaşım Jantları (6 inch genişliği sanırım), 265/85/16 BF Goodrich lastikler aldım. Arazi için 265 ya da 235'lik insa turbo lastikler alacağım (Henüz yoklar ama Becce getirecek) onları da saç jantlarına takacağım.
Daha önce yazdığımda yapacaklarımın sırasını öylesine yazmıştım. Tabii ki sizin dediğiniz gibi ilk iş kilit olacak.

bencede iyi görünüyor, kolay gelsin, hayırlı olsun, fotoların devamını bekliyorum

Alfonse' Alıntı:
Şimdi aklıma geldi, hemen ilk iş şöyle kocaman ikitane nazar boncuğu alın, bu işi eşinize pas edebilirsiniz, emin olun hoşuna gider.
Birini servisin içindeki arabanızın görünür yerine, diğerini de servise assınlar.
Bakın; burada kaç kişi konuşuyor hem aracınızla ilgili hemde servisinizle ilgili.... Orada da bi sürü övgüler geliyordur şimdi, korkarım nazar değecek. Bırakın orada nazar boncuğu kirlensin, kırılsın. Nazar çıkıyordur.

Ben çok inanırım nazara. Arabalarımın hem ön tampon altına, hemde arka tampon altına yıllardır asarım, ayda bir ya öndeki, ya da arkadaki kırılır, garantii... :smiley:
Üç sene önce mi ne, tipo var o zaman, kırılmış öndeki Bodrum' da, ihmal ettim yenilemedim. İki gün sonra taş nazar boncuğunu bulamadı geldi farı patlattı. İki günde ya. Yıllardır o yolu her gün kullanırım, hiç bişey olmamıştı....

Şimdi burada bana, orada size gülecekler, boşverin, işime bakarım ben. :smiley:

Kolay gelsin.
Ankaradan bi ihtiyaç olursa yardımcı olurum karşılıksız, bilginize.....

Buda Gezenbilirin, bu konunun nazar boncuğu olsun....
[attachment=1]

Nazar boncuğu için teşekkür ederim. Ankaradan bir ihtiyacımız olursa haber veririm teşekkürler. Sattığım motor içinde fotoğraf koymuşsunuz almayı düşündüğüm içinde (gerçi epey sonra ama olsun) Alemsiniz...
Sattığım motorun fotoğrafını ekleyeyim anı olarak.​

[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

Ufak ufak ilerliyoruz. Bu jantlara daha sonra çamur lastiği takılacak. Bir iki güne kadar alüminyum alaşım jantlarıyla, BF Goodrich'leri takacağız...

IMG_0680.jpg

IMG_0683.jpg

IMG_0684.jpg

IMG_0685.jpg

IMG_0686.jpg

En önemli bölüm koltuğun yerleşimi, biraz ufak tefek olduğum için...

[attachment=1][attachment=2]

koltuklu2.jpg

koltuklu1.jpg

Siz nesinizki hacim olarak, bi de beni görseniz. Önceki aracım yerdegiderdi. Budget koltuklar felan vardı. bayağı zorlanıyordum. Şimdiki Grand çok geniş. Ben küçülemedim, aracı büyüttüm. :smiley: Bu seferde lift mift diyorum. Nasıl inip binicem bilmiyorum. Vinci tavanamı taktırsam acaba :smiley: Amerikada obez çok ya, kullanınım kılavuzunda benim Grand Cherokee' nin, emniyet kemeri uzatma aparatından bahsediyor. Yetmezse kemerin boyu servislerden uzatma aparatı temin edebilirmiişsiniz. Ne güldüm ya.... Dünyada hiç bi markada böyle bi orjinal aksesuar görmedim, duymadım :smiley:
Neyse, alışırsınız...
Renk gerçekten süperrrr.....
Maşallah....
Kolay gelsin.....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR