1987 GMC Suburban 6.2 Diesel..Yenileniyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan poorangel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 474
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 217,256
Ynt: 1987 Gmc Suburban 6.2 Diesel..yenileniyor

Abi bendeki GMC logolu, akıbetini öğrenir haberdar ederim.. şu an eksiğim geri vites müşiri.. o da ali abide varmış, irtibat kurucam.. bagaj yan camlarını da ankaraya gidip alıcam.. benimkilerin biri çatlak, diğeri de düz camdan kestirilmiş.. araç yanında olmadığımdan şimdilik başka eksik var mı bilmiyorum.. çok teşekkür ederim..

Etiketler

Telefonu biliyorsun alo dediğin zaman yollarım kısa zamanda.Far çerçevelerine baktırayım bende, pek yok ortalarda, dipte köşede bir yerlerden çıkar inşallah.

Ha gayret her şey güzel olacak, bu arada yaşanan küçük kazadan dolayı abinize geçmiş olsun. Ayrıca elinin uzandığı, gözünün görüp, kulağının duyduğu herkese yardımlarını ve tecrübelerini esirgemeyen Yavuz beyede ilgi ve alakasından dolayı teşekkür ederim.

Başınız belaya girmeden aracın boyacıdan çıkmış olması sevindirici. Bir daha böyle bir aksilikle karşılaşmazsınız umarım.

İlk sayfayı okumaya başladığımda son sayfayı merak ederek okumaya başladım ama şuanda hala tam olarak bitmemiş olması merakımı hüsrana uğratsada gösterilen sabır sonucunda elde edilen görüntü gerçekten tatmin edici(boya ve kaporta olarak) umarım daha fazla aksilik çıkmadan kısa zamanda emeklerinizin ve sabrınızın karşılığını alırsınız.

Gelişme var.. koşturmacadan paylaşamadım..
3 hafta kadar bıcırla uğraştım.. tabi havalar pek müsade etmediği için uzun sürdü..
İzne ayrılıp istanbula gider gitmez başladım aracın içini yerleştirmeye.. abim de fırsat buldukça yardım etti.. hatta izne ayrılıp o da iznini bıcırla uğraşarak geçirdi..
kapı kilit otomatiklerinin ayarı,
pandizotların takılması,
bagaj yan halıların yapıştırılması,
koltukların montajı,
Kapı direği ve tavan kenar çıtalarının montajı,
Emniyet kemerlerinin montajı,
ses sistemi,
göstergelerin elden geçmesi,
sislerin montajı ve tesisatının çekilmesi,
Korna için direksiyonun sökülüp kütükteki eksikliklerin giderilmesi,
Tavan stop lambasının montajı,
kaput Sinek kovarın montajı falan derken bayaca zaman harcadım..

20150317_165651.jpg

20150317_165641.jpg

kızdırma bujilerinden üç tanesi arızalı, hiç çalışmaz haldeydi.. yıllardır tadilatta olduğundan ne egzos muayenesi ne fenni muayene olmadığından, öncelikle bujilerin tamamını değiştireyim, sonra egzos muayenesine sokayım dedim..

20150321_123155.jpg

Bu arada kızdırma bujilerini Ali Sarı ya sordum, kendisinde 6saniyelik bujilerden olduğunu, röle uzunsa patlatabilir diye söyleyince "champion 177 CH77 " taktım..
aksarayda amerikancı Ac delco 60g nin tanesine 24$ fiyat verdi,
Maslakta aynı bujilere ac delco satış bayisinde 50tl dediler,
Hacıya sordum, universal oto.. maslak sanayide championların tanesini 35tl den, 8ini de alıp değiştirdim..

Ardından çatlakları olan ve boyası iyice solmuş olan ön panjur ve far çerçevelerine giriştik.
Abim zaten kaynaklarını yapmıştı, zımparasını yapıp, plastik astar atıp boyadık ve vernikledik..
sefaköyde hazırlattık boyaları, plastik astarı, hyundai gri, siyah, vernik..

20150321_123333.jpg

Egzos muayanesinden geçtim, aynı yerde fren testi yapıyorlardı, bi gireyim ne var ne yok göreyim dedim..
İyi ki de girmişim, sağ arka fren hiç yok diyebilirim.. el freni de neredeyse aynı..
Değerler çok kötü çıkınca girişelim fren işine dedik..

Benim takım taklavat görev yerinde olduğundan girdik sanayiye.. :smiley:

Kampanaların silinmesi,
Balata çakılması,
Mekez lastikleri,
Fren ayarı,
El freni falan derken akşamı ettik neredeyse..

20150324_114810.jpg

20150324_115000.jpg

20150324_115833.jpg

20150324_120756.jpg

20150324_125810.jpg

usta biraz yol yol yapsın, balatalar alışsın tekrar gelirsin ayar yapar tekrar teste sokarız dedi, 2gün sonra gittim bu sefer sağ el freni çok zayıf çıktı..
Tekrar dağıttık, adını tam olarak bilmiyorum, iki ucu u şeklinde bi köprü var, iki balatanın arasına takılıyor.. boşluk çok fazla olunca iki merkezinkini de götürdüm tornacıda neredeyse yarım santim doldurttum..
Montajını, ayarını yaptık..
yanlız içimi kemiren durum sağ ile sol el freni yine yakın değer olmadı.. sağ yine az tutuyor.. el frenine basınca test cihazından atıyor aracı, muayeneden geçmeye engel durum değil aslında ama aklıma takıldı.. zaman ayırıp uğraşamadım.. artık aracı vana getirince ya da bir dahaki iznimde zaman ayırabilicem..

27 mart cuma günü için saat 11:00a randevu almıştım, 10da gittim istasyona, renk için ek1 hazırlattım.. Sıra numaram geldi, gişedeki bayan araç minübüs gözüküyor, yasa gereği ruhsatı otomobile çevirmeden muayeneye alamayız dedi.. renk de işlenecek desem de alamayız dedi..

Yaldır yaldır emniyete gittim, memur arkadaşa durumu izah ettim.. normalde randevulu çalışıyorlarmış resmen acıdı yardımcı olayım dedi.. araç kaydı maltepede olduğundan mail gönderdi, pazartesi hallederiz dedi.. acındırdım biraz daha.. iznim bitiyor, Van'da görev yapıyorum dedim, öğleden sonra 4gibi gelin dedi.. boya faturasında da renk yazmıyor, bari bu arada gidip muayene istasyonundan renk tespiti yaptırın dedi.. muayene istasyonunu aradım, geçerli muayene olmadan renk tespiti yapamayız dediler..
Eyvah dedim, bir hafta uğraşıcam herhalde..ve bu sadece muayeneye girebilmek için.. bir de geçemezsek vay halime derken, faturayı kestirdiğim yere gidip renk yazdırayım dedim..
Bu sefer gittim yaldır yaldır fatura için.. yazdılar, tekrar emniyete döndüm, aynı memur arkadaşla görüştüm, maile cevap gelmiş, iki defa ruhsat çıkartmakla uğraşma komutan, ben sana muayeneye girebilmen için geçici ruhsat vereyim dedi.. saygı duydum.. sağolsun versi geçici ruhsatı, tekrar muayene istasyonuna gittim.. istasyın müdür yardımcısını buldum.. durumu izah ettim.. tamam gidin kayıta benim 11 de randevum vardı geç kaldım diyin dedi.. kayıttaki aynı bayana gittim.. kadın şaşırdı, halletmişsiniz dedi.. aldı kaydımı, ödemeyi falan yaptım.. geçin dışarı isimle anons edileceksiniz dedi..
Ah dedim işler yoluna girmeye başladı.. 15~20dk içinde anons ettiler.. girdim sıraya, görevli arkadaşa tanıttım aracı, söylemen gereken başka birşey var mı dedi, sanki adamın elinden her gün onlarca araç geçmiyormuş gibi emniyet kemerlerinin sarkacını izah ettim, biliyorum onu diyince abi kolay gelsin dedim..
Dışarıda ne yapıyorlar bir kusur çıkacak mı falan diye biraz telaşlı biraz endişeli beklerken komutanım nasılsınız diye bir ses duydum, döndüm Artvinden bir askerim.. iylik muyayeneye geldim ne var neyok diye başladık sohbete sonradan dikkatimi çekti çocuk istasyonda muayene görevlisi.. :smiley:
Bayaca konuştuk, eskileri yadettik, sağolsun hemen çay içelim dedi.. o sırada aracı çıkarttılar, evraklar hazırlanana kadar içeriz çayımızı dedik..
bu sırada benim aracı muayene eden arkadaşın yanına gitti biraz konuştular geri geldi.. aman dedim kusur varsa yazmamazlık etmesin, mahcup olmayalım.. demeye kalmdanbkomutanım ağır kusur yokmuş zaten, hazırlıyor evrakları, bitince haber verecek dedi.. bir oh çektim ki anlatamam..
çayımızı içtik, sohbetimizi ettik, saat 4e geliyor, emniyete geçip bi şansımı deneyim dedim..
16:20de emniyetin kapıdan girdim, elimde evraklar, benle ilgilenen arkadaşın başı kalabalıktı.. başka bşr arkadaş buyrun ben yardımcı olayım dedi.. dedim ruhsat çıkacak, muayeneden geçtim.. saate baktı, 16:45 amirin odasını gösterdi, bş sorun tamam derse hakledelim dedi.. amir hanımın odasına gittim, acındırdım biraz :smiley: sağolsun halletsinler, hazırlasınlar evrakları dedi.. 15dk sonra yeni ruhsatım elimde teşekkür ede ede öıktım emniyetten..

Yanlız ben olayın bir günde hallolmasıyla bi garip oldum.. başka yerde olsa hadi anladık ama istanbul gibi bir yerde aynı gün içinde geçici ruhsat, muayene, asıl ruhsat.. oturdum bıcırda bel dakka "anaaam bitti ya" diye sevindim..
ıvır zıvır 3 yada 4 tane hafif kusur varmış.. kolturmacadan ne olduklarına bile doğru düzgün bakamadan ruhsat için evrakları verince sonradan aklıma geldi kusur neydi falan diye.. neyse dedim.. geçtik ya,bu gün büyük gün.. kutmak lazım..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR