Ynt: 1987 Gmc Suburban 6.2 Diesel..yenileniyor
27 mart cuma günü için saat 11:00a randevu almıştım, 10da gittim istasyona, renk için ek1 hazırlattım.. Sıra numaram geldi, gişedeki bayan araç minübüs gözüküyor, yasa gereği ruhsatı otomobile çevirmeden muayeneye alamayız dedi.. renk de işlenecek desem de alamayız dedi..
Yaldır yaldır emniyete gittim, memur arkadaşa durumu izah ettim.. normalde randevulu çalışıyorlarmış resmen acıdı yardımcı olayım dedi.. araç kaydı maltepede olduğundan mail gönderdi, pazartesi hallederiz dedi.. acındırdım biraz daha.. iznim bitiyor, Van'da görev yapıyorum dedim, öğleden sonra 4gibi gelin dedi.. boya faturasında da renk yazmıyor, bari bu arada gidip muayene istasyonundan renk tespiti yaptırın dedi.. muayene istasyonunu aradım, geçerli muayene olmadan renk tespiti yapamayız dediler..
Eyvah dedim, bir hafta uğraşıcam herhalde..ve bu sadece muayeneye girebilmek için.. bir de geçemezsek vay halime derken, faturayı kestirdiğim yere gidip renk yazdırayım dedim..
Bu sefer gittim yaldır yaldır fatura için.. yazdılar, tekrar emniyete döndüm, aynı memur arkadaşla görüştüm, maile cevap gelmiş, iki defa ruhsat çıkartmakla uğraşma komutan, ben sana muayeneye girebilmen için geçici ruhsat vereyim dedi.. saygı duydum.. sağolsun versi geçici ruhsatı, tekrar muayene istasyonuna gittim.. istasyın müdür yardımcısını buldum.. durumu izah ettim.. tamam gidin kayıta benim 11 de randevum vardı geç kaldım diyin dedi.. kayıttaki aynı bayana gittim.. kadın şaşırdı, halletmişsiniz dedi.. aldı kaydımı, ödemeyi falan yaptım.. geçin dışarı isimle anons edileceksiniz dedi..
Ah dedim işler yoluna girmeye başladı.. 15~20dk içinde anons ettiler.. girdim sıraya, görevli arkadaşa tanıttım aracı, söylemen gereken başka birşey var mı dedi, sanki adamın elinden her gün onlarca araç geçmiyormuş gibi emniyet kemerlerinin sarkacını izah ettim, biliyorum onu diyince abi kolay gelsin dedim..
Dışarıda ne yapıyorlar bir kusur çıkacak mı falan diye biraz telaşlı biraz endişeli beklerken komutanım nasılsınız diye bir ses duydum, döndüm Artvinden bir askerim.. iylik muyayeneye geldim ne var neyok diye başladık sohbete sonradan dikkatimi çekti çocuk istasyonda muayene görevlisi..
Bayaca konuştuk, eskileri yadettik, sağolsun hemen çay içelim dedi.. o sırada aracı çıkarttılar, evraklar hazırlanana kadar içeriz çayımızı dedik..
bu sırada benim aracı muayene eden arkadaşın yanına gitti biraz konuştular geri geldi.. aman dedim kusur varsa yazmamazlık etmesin, mahcup olmayalım.. demeye kalmdanbkomutanım ağır kusur yokmuş zaten, hazırlıyor evrakları, bitince haber verecek dedi.. bir oh çektim ki anlatamam..
çayımızı içtik, sohbetimizi ettik, saat 4e geliyor, emniyete geçip bi şansımı deneyim dedim..
16:20de emniyetin kapıdan girdim, elimde evraklar, benle ilgilenen arkadaşın başı kalabalıktı.. başka bşr arkadaş buyrun ben yardımcı olayım dedi.. dedim ruhsat çıkacak, muayeneden geçtim.. saate baktı, 16:45 amirin odasını gösterdi, bş sorun tamam derse hakledelim dedi.. amir hanımın odasına gittim, acındırdım biraz
sağolsun halletsinler, hazırlasınlar evrakları dedi.. 15dk sonra yeni ruhsatım elimde teşekkür ede ede öıktım emniyetten..
Yanlız ben olayın bir günde hallolmasıyla bi garip oldum.. başka yerde olsa hadi anladık ama istanbul gibi bir yerde aynı gün içinde geçici ruhsat, muayene, asıl ruhsat.. oturdum bıcırda bel dakka "anaaam bitti ya" diye sevindim..
ıvır zıvır 3 yada 4 tane hafif kusur varmış.. kolturmacadan ne olduklarına bile doğru düzgün bakamadan ruhsat için evrakları verince sonradan aklıma geldi kusur neydi falan diye.. neyse dedim.. geçtik ya,bu gün büyük gün.. kutmak lazım..