1982 land rover series 3

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sesezgin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 401
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 138,851
Ynt: 1982 Land Rover Series 3

sesezgin' Alıntı:
Torpidonun altt kısmı nasıl sokuluyor dün bütün vidalari soktum ama yerinden hiç oynamadı bence fazla kurcalamaya cesaret edemedim elimde kalmasin diye direksiyonla gösterge tablası arasında 1.5 cm bi boşluk var onu da halletmek lazım gözüme takılıyor hep
Sen hepimizden aceleci çıktın, yav acele etme önce mekaniği hallet baktır ne var ne yok, biryerleri sökmek gerekir bütün bitüselfleri kapladığın yerleri hacamat etmen gerekir. Mekaniği hallet makyaj ve izolasyonu en son yap bence...

Etiketler

umut insan elinden ne geliyorsa onu yapıyor. Serdar da benim gibi kendi yapabileceği kısmından başladı. Ben de alt takımdan önce yapmıştım içini... Gerçi hala yapılabilecek işler var ama sonu yok zaten. Az kaldı ben de torpido ile oynayacaktım. iyiki acele etmemiş oynamamışım. Hem boşa para gidecekti hem de orjinalliği bozulacaktı...

Ynt: 1982 land rover series 3

Ya ben cok sabırsız bi tipim bu huyunu hiç sevmiyom ama kafaya bişey taktiysam bitirmezsem uyuyamam

burakuysal' Alıntı:
umut insan elinden ne geliyorsa onu yapıyor. Serdar da benim gibi kendi yapabileceği kısmından başladı. Ben de alt takımdan önce yapmıştım içini... Gerçi hala yapılabilecek işler var ama sonu yok zaten. Az kaldı ben de torpido ile oynayacaktım. iyiki acele etmemiş oynamamışım. Hem boşa para gidecekti hem de orjinalliği bozulacaktı...
Tabi canım ben de onu diyorum...Tesisata bile baktırsan orada elli tane yer sökülecek. Zaten göstergelerin altı orjinalden boşluklu olması lazım, dediğin gibi orjinale bakıp öyle dalmak lazım...Kapı döşemesi falan tamam, herhangi bişey için sökmeye gerek yok çürük yoksa ama torpidoyu düşünmek ve beklemek gerek.

Kapı döşemelerine ben aluminyum kompozit panel kesip perçinledim. 100 yıl ömrü var

ImageUploadedByTapatalk1406798999.820593.jpg

Ben her yere sürme memran uyguladım. Hiçbir yere bitüself yapmadım. Benim uyguladığım sürme membranın üzerine hiçbirşey yapışmıyor. O yüzden de üzerini komple kalın mineflo kapladım

su geçirmeyeceği için çürümeyi paslanmayı engeller. Ben bu araçta izolasyona çok fazla inanmıyorum açıkçası. Gerçekten de işe yarayacak izolasyon yapılabilir ama o zaman da suya girdiğinde ne olur yada aracın şanzımanına yada başka biryerine içeriden müdahale etmek gerektiğinde o gerçekten çok iyi yapılmış izolasyon ne olur bilmiyorum.

Yazın sıcakta yapılabilecek çok fazla şey yok ama kışın ısınmak için çorum kalorifer yapılabilir... Zaten offroad a çıkıyorsan kalın giyineceksin...

Abi ben sıcağı sevmiyorum kışın sorun yok yazında ne kadar kessem o kadar fayda benim için . Şanzımanda sorun çıkmasın diye dua edeceğiz artik. Bituselfi yaptıktan sonra pişman olmadimda değil yani birlasa kontrollerini yaptırıp arabanın yapsaydım daha sağlıklı olacaktı. Ama bi gazla yaptım olan oldu benim araç ruhsatta 6 kişilik sizin ki kaç kişilik lpg tankı bagajda muayene de büyük ihtimalle sorun olacak alta almak gerekecek diye düşünüyorum

Arka koltuklarda emniyet kemerin yoksa zaten uğraşacaksın yada kemer raktıracaksın onlara uygun yada koltukları değişeceksin. her şekilde uğraşacaksın. Benim arabayı aldığım arkadaş laz kafası arabayı 2 kişilik yapmış kurtulmuş .

2015 ekimde muayenesi daha çok var o zaman bakarız ama gideceğim yerlere kalabalık gideceğim için emniyet kemeri yaptırırım kesin

o zaman bence koltuk düzenini normal araçlardaki gibi değiştir. arkaya 3 kişilik emniyet kemer bağlantıları üzerinde koltuk koy. Ön tarafa da yine ford transitin ön sağdaki 2 kişilik koltuğundan koy. şanzıman her daman açılacak birşey değil. illa da açılacaksa koltuk sökülür... Şoför koltuğunu da değiştirirsin yine ford koltuklarıyla al sana 6 kişilik rahat emniyetli koltuk takımı
koltukların arkasına da lpg tankını koydurursun olur biter...

Abi bende bu koltuklardan 4 tane var orjinali bozmicam bunları yapicam önlerinde orjinal koltukları var onları da kaplaticam. Bunlara emniyet kemeri ayarlarim transit koltuğu almak yerine lpg tankini alta alırım daha orjinal olur

uploadfromtaptalk1406809243020.jpg

araziye çıkacaksan lpg tankı tehlikeli olur.
kafalık olmayan koltuk arazideki en ufak bir yan yatmada bile boyun kırılmasına yol açabilir. Bu katlanır eski tip koltuklarda kafalık olmuyor genelde. Arabanın orjinal koltuklarında da kafalık yok. Bana hiç mantıklı gelmiyor.
eğer bu arabaları offroad için yapıyorsak her türlü güvenlik önlemini de almalıyız.
ben öne taktığım yeni emniyet kemelerinin yerinden memnun değilim en kısa zamanda değiştireceğim yerlerini.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,616
Kaydolan Son Üyemiz
doggukann

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR