Ynt: 1980 Jeep CJ-7
Merhaba Tuncay Bey,
Esenceli gezisi sonunda Sofular sahilinde karşılaştık. Siyah pick-up la turalarken bizim gruba rastlamıştınız.Konuşmalar sırasında aracınızdan bahsetmiştiniz. Gayet güzel ve alımlı bir araç olmuş ellerinize emeğinize sağlık.
Yazdıklarınız ve resimlerden anlaşılıyor ki güzel para harcanmış. Cj serisine her zaman sempatiyle yaklaşmışımdır, hele Golden Eagle ve Cj 7 grubunun tadından yenmez. Kıymetli ve klasik bir araç sahibisiniz. Şayet yanlış anlamazsanız bir kaç tavsiyem olacak...
1) Diff kilidini söküp atın,
2) Aracın üzerinden çamur lastiklerini sökün.
3) Arazi kabiliyetini kısıtlayın.
Ulan ne diyor bu deli diye bir durdunuz değil mi? Gerçekten ciddiyim. Dünya para harcayıp, binbir emeklerle topladığınız aracınız 5 -6 off - road gezisinden sonra yine geriye sarmaya başlayıp aynı olmasa da yine size para harcatacaktır. Mükemmel olan aracınızı arazide yormayın, onu sevin okşayın, üstünü açıp caddede binin, pikniğe gidin ama sert araziye sokmayın. Bugün 20000 dolarları zorlayacak aracınız, yorulduktan sonra satıyorum dediğiniz anda 10-15000 TL'lere zor gidecek duruma gelecektir.
Kardeşim manyakmısın? Seni sayıylamı üye yaptılar bu siteye parada benim arabada, ister kırarım ister hoplatırım - derseniz alınmam ;D Sadece eskiye olan saygı ve sevgimden bu cümleleri sarfettim.
Tekrar elinize ve emeğinize sağlık.
Sevgiler selamlar.