1979 CJ 5 Efsane Geri Dönüyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan chala Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 264
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 53,866
Ynt: 1979 CJ 5 Efsane Geri Dönüyor

herkese bu iyi dilekleri için teşekkür ederim. aracı ve beni 3 yıl oyalayan usta bozuntusu uşak- eşme de çalıştığı için aramızdan başka mağdur çıkmaz umudundayım.

Etiketler

jeep' Alıntı:
35 lastik için 4.10 oran tercih etmişiniz. Acaba şanzıman nedir? Birde kaporta tamamlanmadan arka çamurluklar için geniş dodik bulup biraz kesme işlemi yapmanız gerekebilir.

şanzımana ayrıca bakmadım ama araç şimdiye dek tamamen orjinal olduğu için muhtelemen t150 dir. 1. ve 2. vitesten atıyordu, bahaneyle o da yapıldı. arka çamurluklar her iki taraftan da 2 cm kesildi. geniş dodikleri de 350 usd lik fiyatından dolayı yapılacaklar listesine dahil edip standart dodik aldım. kaportacım dodikleri çamurluğa uydururuz dedi.

araç ilk söküldüğü anlarda oldukça bi kargaşa da vardı, o kargaşada makinaya yansıyanlar ve bazı şanzıman parçaları.

img9085.jpg

img9084.jpg

teşekkürler ilkay bey. yeni resimler pzt- salı gibi elimde olacak ve hemen paylaşıcam. aracı neredeyse hurdaya çıkardığımız 3 yılı telafi edip cj5 e hak ettiği güzellikleri yeniden kazandırıcaz.

yakınlarım bu maceraya yeniden girmemin ne kadar mantıksız olduğunu ispata çalışıyor, işte nedeni.

yeni alınan parça ve aksesuarlar:

1-arka stop lambası takımı
2-ön sinyal lambası takımı
3-yan sıiyal lambası takımı
4-göz lamba takımı
5-buji takımı
6-buji kablosu
7-tevzi makarası
8-havalandırma sibobu
9-üst kapak contası
10-emme monifolt contası
11-eksoz boğaz contası
12-teker rulmanları
13-aks keçesi
14-aks bilyası
15-arka fren jastik takımı
16-ön fren balatası
17-debriyaj bilyası
18-debriyaj balatası
19-debriyaj baskı
20-kaput mandalı
21-dış dikiz aynası
22-dodik takımı
23-motor takozu
24-kupa takozu
25-cam su alt lastiği
26-ön şaft
27-gösterge tablası
28-torpido tutamaği
29-amortisör takımı
30-ön far çerçevesi
31-yağ filtresi
31-hava filtresi
32-devirdaim
33-rot
34-rotil
35-makas lastiği
36-vites kol başlıkları
37-yağ pompası
38- ayna mahruti
39-4 adet maxxis 35x13.5x15 lastik
40-yarım motor
41-benzin pompası

alınacaklar + yapılacaklar:

1-90 amperlik akü
2-teker flanşı
3-hidrolik direksiyon
4-lpg sistemi
5-koltuk döşemeleri
6-tente
7-iç ofset jantlar
8-müzik sistemi

bütün bu masraf ve harcamalar ortalama bir sıfır yerli araba fiyatına yaklaşıyor. ama aldığım keyif mukayese kabul etmez ve bütün bunlara değer. yeter ki cj 5 im istediğim gibi çıkabilsin :smiley:

valla ısın bayagı zor gıbı gozukuyor cagla abı kolayy gelsın sankı yakınların haklı gıbı gozukuyor yukardakı lısteye bakılırsa ;D ;D

up8453' Alıntı:
valla ısın bayagı zor gıbı gozukuyor cagla abı kolayy gelsın sankı yakınların haklı gıbı gozukuyor yukardakı lısteye bakılırsa ;D ;D

bu listede eşme deki ustaya kaptırdığım para, izmir deki normal ustam, kaportacım, boyacım, elektrikçim , eşme izmir arası ve 2 sanayii arası(4 kez) çekici ücretleri yok.

evet madden oldukça yorucu bi iş. ama ne derler bilirsin: gülü seven dikenine katlanır. ayrıca bu sadece cj cilere mi özgü bilmiyorum ama güzel bi gezide veya zorlu arazi şartlarında aldığım keyif herşeyi unutturuyor.

ben tadilat için harcanan paraya değil de 3 yıl bu keyften mahrum kaldığıma üzülüyorum.

off offf offff :smiley:

allah kolaylık versin, şase hariç herşey değişiyor desenize. yukardaki listeye bakınca o anlaşılıyor. gerçekten zor bir işe girişmişsiniz, merakla yeni resimleri ve son halini bekliyoruz.

saygılar.

Size kolay gelsin. Keyif aldığınız bu yolda her şey pürüzsüz olur inşallah. Bu ayrı bir şey, adını koymak zordur. Harcadığınız paranın çok daha azına temiz bir CJ'de bulabilirdiniz. Ama siz içinize sinen yolu tercih etmişsiniz. Takdir ediyorum.

Dip Not : Garaj bölümümüzün bir güzelliğide burada ortaya çıkmış oluyor. Yapılan işlemler ile yapılan masraflar, paylaşılıyor ve en azından iyi bir CJ'ye binmenin maliyeti aşağı yukarı belli oluyor. ''Hesaplı bir off-road aracı isteyenlerin'' CJ almak gibi bir hata yapmamasını sağlamış oluyoruz.

Satılık ve kötü sayılabilecek 5-6 bin liralık bir CJ ile, sağlıklı off-road yapılmayacağı bilinmeli diyorum. Masraflar gözönünde bulundurulmalı ve ona göre bir yol çizilmelidir.Çünkü, arazi aracı arayanlar bu bilgilere sahip olamayabiliyor ve sonrasında üzülebiliyorlar.

Çağla hocam gerçekten harika bir işe kalkışmıssınız. Sonucu bencede tam sizin istediğiniz gibi olacaktır eminim ki. CJ 5 lerin karizması kesinlikle kendisini kanıtlamıştır. Size heyecanınızdan dolayı alllah sabır versin diyorum :smiley: Kolay gelsin

güzel yorum , eleştiriler ve iyi dilekler için teşekkürler. evet şase hariç herşey yenisiyle değişiyor neredeyse. ucuz bi off-road aracı için cj tercih edilmesininde nekadar yanlış olduğu malum.

daha önce cj5 imi yaklaşık 12 yıl kullanmama rağmen aracımı daha yeni yeni tanımaya başladım, forumdaki tecrubeler ve yorumlar benim için çok yararlı oldu. daha yolun başındayız, asıl sonuç önemli.

bugün yeni resimler çekilecek, umarım yarın paylaşırız.

aracınız inşallah istediğiniz gibi olur bu kadar aradan ve yapım aşamasından sonra...
resimleri bekliyoruz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.