1977 CJ5'in A'dan Z'ye Yeniden Doğuşu

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan asilhector Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 594
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 135,106

Etiketler

Ynt: 1977 CJ5'in A'dan Z'ye Yeniden Doğuşu

Bugun motor kaputun cekme ve celiklestirme islemleri bitti.
Celil Usta dodikleri zimparalayip kaportaya basladi haydi Hayirlisi.

cjcalsmalar012small.jpg


Antronorlugunu yaptigim Hasanpasa genclik spordan birkac futbolcum surpriz yaparak sanayiye beni ziyarete geldiler Sagolsunlar.

img0766small.jpg
 

Ynt: 1977 CJ5'in A'dan Z'ye Yeniden Doğuşu

Kesme bukme yuvarlama en onemlisi teknik islerini yapan Yusuf Ustamizin hic resmini koymadigimi fark edip bende bugun hem tamponun sis lamba yerlerini buktureyim hemde bu vesileyle Ustamizin resmini koyayim diyerek solugu Yusuf Ustanin yaninda aldim.

cjcalsmalar008small.jpg


cjcalsmalar009small.jpg


cjcalsmalar010small.jpg
 

Ynt: 1977 CJ5'in A'dan Z'ye Yeniden Doğuşu

ön makaslara yaptığın tadilat kafama çok takıldı acaba hiç deneyen varmı
görünce aynsını bende yapayımmı diye düşünüyorum
 



Ynt: 1977 CJ5'in A'dan Z'ye Yeniden Doğuşu

Selamlar ofrood nickli Arkadas,

TR de bu sistemi uygulayan varmi bilmiyorum ama yurtdisinda cok ve olumlu sonuclar elde edildigini ifade ediyorlar ben henuz yola cikip deneyemedim.

Buradan http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=46072.msg509873#msg509873 bu konu hakkinda detayli aciklamayi okuyabilirsimiz.

Saygilarimla,
Ali Gulcer.
 



Ynt: 1977 CJ5'in A'dan Z'ye Yeniden Doğuşu

ali abi kolay gelsin. motor üstü kaputun gerçekten çok hoşuma gitti. bende aracım tadilattayken bunun gibi bişey düşünmüştüm ama cesaret edemedim mahvederler diye. bence aracın en güzel yeri üst kaput olucak. o kanallardan kaput yanlarınada koysaydın keşke biraz daha küçük olarak. köpek balığı solungacı tarzı. senin bu tadilat işlerini gördükçe hazır arabamı tadilata sokasım geliyo valla ya ;D keşke yakınlarında filan otursaydım da sana yardıma gelip en azında kendimi tatmin edebilseydim. abi sana birde tavsiyede bulunmak isterim. sanırım üste projektör koyarsın. projektörleri krom yada nikelaj almamanı tavsiye ederim abi. kurulamazsan çabuk paslanıyor. ben aldım pişman oldum valla :-\ 2 hafta içinde paslanmaya başladılar. sabırsızlıkla bekliyoruz abi. tekrar kolay gelsin.
 

Ynt: 1977 CJ5'in A'dan Z'ye Yeniden Doğuşu

Selamlar Savas,

Calismalari begenerek takip ettigin ve guzel Temennilerin icin Tesekkur ederim.
Motor kaputun kenarini ozellikle bos biraktik cunki renegade yazisi gelecek krom aksesuarlarin hepsi mat siyah olacak krom tarihe karisiyor.
Yolun nezaman buralara dusecek olursa Buyur gel Sevinirim.

Saygilarimla,
Ali Gulcer.
 



Ynt: 1977 CJ5'in A'dan Z'ye Yeniden Doğuşu

Selamlar Arkadaslar,

Dun yarim kalan hardtopun ve kapilarin kaynaklarini yaparken gozumu kaynak almis resimleri ancak bugun yukleyebildim.
Boyacimiz Celil Ustanin Ustasi Suleyman bey geldi yapilan macunlamayi kontrol etti ve aldi eline macunu surasini soyle burasini boyle yap diyerek Celil Ustaya yeniden ders ve nasihatlarda bulunarak Meslegin gizli Ustalik sirlarini ve tekniklerini ogretti Celil Ustada pur dikkat Ustasini dinleyip takip etti.

img0782small.jpg


img0783small.jpg


img0784small.jpg


img0785small.jpg


img0786small.jpg
 

Ynt: 1977 CJ5'in A'dan Z'ye Yeniden Doğuşu

kolay gelsin abi. dünden fena gaza geldim ;D bugün tam 8 saat arabayla uğraştım. benzin deposunun alt muhavazasını boyadım. tampon ve bidonluklarımı kromlarla değiştirdim ;D krom konusunda haklısın ama aracını caddede kullananlar için ise krom aksesuarlar şart. ancak offroadda gereksiz bi ayrıntı hatta çok gereksiz. benim aracım nerdeyse tepeden tırnağa, krom olması gereken aksesuarları krom oldu. bugünde ön arka tampon ve bidonluklarım geldi onları monte ettim. öncekiler hep boşa çıktı. tamponlar bidonluklar, kapı üst menteşeleri, ön cam iç kelebekleri, ön cam dış menteşeleri, kaput mandalları vs. buradan ilgililerede duyuruyım satılıktır hepsi. bu arada abi astar olarak ne kullanıcaksın. gemi astarı atmanı tavsiye ederim. biraz pahalıdır ancak bence bu kadar verdiğin emek ve yaptığın masraf yanında lafı olmaz. ereğlide tersane bol olduğu için duydum bende. kir pas kar çamur su içinde yüzüceksin aracınla yeri gelicek. aklında bulunsun kafana uyarsa yap bence. ha bir de çok merak ettim araç ne renk olucak ya ;D tekrar kolay gelsin abi...






[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]

10042010118


10042010119


10042010121


10042010125
 

Ynt: 1977 CJ5'in A'dan Z'ye Yeniden Doğuşu

Gunaydin Savas,

Oncelikle krom tamponlarin Hayirli Ugurlu olsun keske almadan once benim ilanima 1 baksaydin http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=49298.new#new nedenine gelince cogu krom diye satilan malzemelerin gercek krom olmadigi zamanla paslanip curumeye baslamasiyla verilen paranin bosa gitmesidir benim krom tamponlar orjinal gercek krom ve evladiyeliktir.
Gercek kromu anlamanin tek yolu kromun miknatis tutmamasidir eger miknatis tutuyorsa krom degil kaplamadir bu kapi ve cam cerveve menteseleri kisacasi CJ nin tum krom malzemeleri icin gecerlidir.

İlk zamanlar pahali ve goze hos gelen krom aksesuarlarla muzik sistemiyle donatirsin CJ yi mahalle aralarinda sehirde sahilde etrafina aracini gostermek istercesine sonrasinda madem 4x4 aldik diyerek hafif hafif yol kenarlarinda koylerde yaylalarda araziye girersin ve camurla tanisip kucuk dereleri ve tepeleride asmaya basladinmi bunlarla yetinemez daha extremi icin kanin kaynamaya ve hic farkinda olmadan once yukseltme lastik falan derken ufak ufak degisimlere coktan baslamissindir ve 1 gun gelir bu ufak ufak degisimler sorun cikartir Seni yorar ve CJ yi bastan asagi offroad icin uyarlarsin bitti sanma cunki bu islemleri yaparken yabanci sitelerde gordugun kaya tirmanislari seni cezvetmeye ve CJ deki 33'' 35'' likler gozune kucuk gelmeye 38'' 42'' ruyalarina girmeye baslar ve boyle devam eder gider suan daha yolun basindasin tek Sen degil Hepimiz daha yolun basindayiz ne diyeyim Allah kolaylik ve Sabir versin CJ cilere. ( Ozellikle Eslerimize )

Aracimiz turuncu ( Sunset Orange ) onceki krom olan parcalarin hepsi ve dodikler mat siyah olacak.


Saygilarimla,
Ali Gulcer.
 

Ynt: 1977 CJ5'in A'dan Z'ye Yeniden Doğuşu

merhaba
resimlerinden takip ettiğim kadar çok güzel bir iş çıkarmaya çalışıyorsunuz ,allah tamamına erdirsin diyelim .çünkü cj lerle uğraşırken sanki çocuk olup o eski küçüklük dönemine dönüyor,korkunç bir haz alıyorsunuz.bilgi ve belge olarak takıldığınız nokta olursa çekilmeden bizden alabilirsiniz,
hoşçakalın
ulus otomotiv
mustafa çakır
 

Ynt: 1977 CJ5'in A'dan Z'ye Yeniden Doğuşu

kolay gelsin abi. dün kromlar kargo aracından inerken elimde mıknatısla bekliyodum ;D aracının rengi gerçekten çok güzel olucak. dün aynısını AOCENKER'a söyledim http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=48200.msg615710#msg615710. jant ne koyucaksın bilmiyorum ama kesinlikle mat siyah olmalı onlarda..
 



Ynt: 1977 CJ5'in A'dan Z'ye Yeniden Doğuşu

Gunaydinlar Mustafa Cakir bey,

Oncelikle İlgi Alaka ve Temennileriniz icin Tesekkur ederim ayriyeten yeride gelmisken Bilgi ve Tecrube birikimlerinizi Sizler gibi gunluk bu isin icinden gelen arti bu konu hakkinda Bilgi Paylasimlariyla ve olumlu veya olumsuz Elestri ve Destekleriyle Bizlere yardimci olan Arkadaslara'da Tesekkur ederim iyiki varsiniz.

Saygilarimla,
Ali Gulcer.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,522
Mesajlar
1,519,202
Kayıtlı Üye Sayımız
172,180
Kaydolan Son Üyemiz
onurcel

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst