1977 CJ5'in A'dan Z'ye Yeniden Doğuşu

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan asilhector Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 594
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 137,348
Ynt: 1977 CJ5'in A'dan Z'ye Yeniden Doğuşu

Kaldigimiz yerden devam,

Kapi kilit dili yeri yapimindan goruntuler.

img0741small.jpg


img0742small.jpg


img0743small.jpg


img0745small.jpg
 

Etiketler
Ynt: 1977 CJ5'in A'dan Z'ye Yeniden Doğuşu

Nuri Usta arka kapak saci cok deforme olmus diyerek yeni sac kesip eski sacin uzerine kaynakladi ve yiv yeri acarak kaynaklamadan olusan yamulmalari cektirtip ve saci isitip sogutarak saci celiklestirdi.

img0738small.jpg


img0744small.jpg
 






Ynt: 1977 CJ5'in A'dan Z'ye Yeniden Doğuşu

harika gidiyo ben tanponda biraz ilerleme kaydettim . yemek konusunda keske yakın olsaydık hem yemek hemde fikirlerimizi bol bol anlata bilseydik :smiley: :smiley: benim tanponla ilgili fikirlerin bana cok yardımı olur beklerim.

DSCN3034
 

Ynt: 1977 CJ5'in A'dan Z'ye Yeniden Doğuşu

Selamlar Yürki,

Arac metal agirlikli bunun nedeni onceleri cok pahali olan parcalari kendimiz ustelikte plastikten daha dayanikli olan sactan yapamazmiyiz diye denemeye girdik ve gordukki biz bu isi basariyoruz bunu basardigimiza gore diger parcalarida neden yapmayalim derken ister istemez Sizinde dediginiz gibi arac plastikli araclara gore daha agir ve cok saglam oldu projemizde rolcage da vardi bunu gecici olarak iptal ettik once aracin performansini denemek istiyoruz.

Saygilarimla,
Ali Gulcer.
 

Ynt: 1977 CJ5'in A'dan Z'ye Yeniden Doğuşu

Selamlar Goktug,

Kaporta bitip boya atilsin ic dosemeler dosensin sonrasinda ilk isim ayna mahrutileri oranini saymak olacak suan icin daha erken gormek istemedigim sonuc cikarsa canimi sikmak istemiyorum.
Senin ilaninida gordum icim gitti lakin kor olasi butce elimi kolumu bagliyor suasamada bana cok luks daha sirada oncelikli bekleyen kaportaci var boyaci var dosemeci var 35'' lastikler var pitman kolu var 10cm lik flanslar var 2 yildir ara verdigimiz evimizin insaatina mayista baslayacagiz varda var ooof of İns bu of cekmeler yakinda bitecek ve suan duymak istemedigimiz bu of cok sevdigimiz of - Ofroad a donusecektir Hayirlisi olsun.

Saygilarimla,
Ali Gulcer.
 

Ynt: 1977 CJ5'in A'dan Z'ye Yeniden Doğuşu

Selamlar Kuzne,

Yemek Davetiyen icin cok Tesekkur ederim Sagol yemis kadar oldum.
Tampon konusunda ondeki bari alcaltmaniz iyi olmus yoksa cok yuksek ve isiklarida onluyordu bari civatali sokup takilir yapmanizda iyi olmus bakarsin TUV de sorun cikar bari soker sonra geri takarsin lakin vinc takmayi dusunuyorsan halat kivrilmasini onleyen roller icinde cok alcak olmus gibi gorunuyor tavsiye olarak tamponun onune sagli sollu ceki kancalarida eklersen daha guzel gorunur ayriyeten eger CJ nin bu goruntusunu Seviyorsan secim Senindir ama bana soracak olursan orjinal gril ve yuvarlak lambalar araci ve yeni tamponunu dahada one cikaracaktir.

Saygilarimla,
Ali Gulcer.
 




Ynt: 1977 CJ5'in A'dan Z'ye Yeniden Doğuşu

Selamlar Savaş,

Oncelikle İlgi, Alaka ve Oneriniz icin Tesekkur ederim.

Hardtopu sadece kislik olarak kullandigimizdan arti yasadigimiz yerin rakim 1500 de yaylada cok soguk gecmesi ve aracin tum camlarinda acilir olmasindan dolayi sunroofa gerek duymadik.

Saygilarimla,
Ali Gulcer.
 

Ynt: 1977 CJ5'in A'dan Z'ye Yeniden Doğuşu

Bugun Rolbari dogrultup 8 cm kisaltarak komple trasladim ve yerine uyarladim gun sonunda ancak nokta kaynagini yapabildim kalan kaynak isine yarin devam.

Celil Usta dodikleri yeniden traslayip temizleyip son kontrolunu yaptiktan sonra macunladi.

cjcalsmalar006small.jpg


cjcalsmalar007.jpg


cjcalsmalar008small.jpg


Ustalar motor kaputunu kazidilar yarinda Nuri Usta kaputtaki cokuklerin cektirme isleminden sonra cekicleyip dogrultma sonucunda isitma sogutma islemiyle kaput sacini celiklestirecek.

cjcalsmalar003small.jpg


cjcalsmalar005small.jpg
 

Ynt: 1977 CJ5'in A'dan Z'ye Yeniden Doğuşu

fikirlerin icin tesekkürler. dediyini aynen uyguladım böyle nasıl oldu sence senin aracta süper oluyor yanlız su asvaltta gezme huyunu cozemedim bununla ılgılı bi fikrin varmı . :-[

DSCN3052


DSCN3052
 

Ynt: 1977 CJ5'in A'dan Z'ye Yeniden Doğuşu

Gunaydinlar Kuzne,

Tampon boyle cok daha guzel olmus, gezme problemini buradan http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=46072.msg509873#msg509873 okuyup sorunu arastirabilirsin.

Saygilarimla,
Ali Gulcer.
 

Ynt: 1977 CJ5'in A'dan Z'ye Yeniden Doğuşu

Nuri Ustanin bugun yine dis isleri cok yogundu aksama kadar gelmedi bende can sykintisindan once rolbarin eksik kalan kaynak isini bitirdim sonra arka makas takozlarini hazirlayip yerine kaynakladim Usta hala gelmeyince CJ nin on makaslari sabitlemeden olusan yukselmeden once on amortisorler icin uyarladigimiz kollari suan ihtiyac olmadigindan iptal etmek icin kaynaklarini kesiyordumki Nuri Usta geldi ve motor kaputun cektirme islemine basladi basladi baslamasinada zaten aksam olmustu boyle ucundan kenarindan azcik azcik bizim CJ bitermi bilmem Hayirlisi olsun diyerek sabrediyoruz.

Arka makas takozlari.

img0762small.jpg


img0763small.jpg
 



Ynt: 1977 CJ5'in A'dan Z'ye Yeniden Doğuşu

Onceden uzatma yaptigimiz amortisor kollarini kesip kaynaklari traslayip eski haline getirdim.

img0765small.jpg


Nuri Usta motor kaputunu dogrultuyor.

img0770small.jpg
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,624
Mesajlar
1,521,252
Kayıtlı Üye Sayımız
172,270
Kaydolan Son Üyemiz
Engin paslı

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR

SON KONULAR



Geri
Üst