1977 CJ5'in A'dan Z'ye Yeniden Doğuşu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan asilhector Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 594
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 138,116
Ynt: 1977 CJ5'in A'dan Z'ye Yeniden Doğuşu

Vincin halat gecis yerinden goruntuler.

cjcalsmalar010small.jpg

Etiketler

asilhector' Alıntı:
Selamlar Efekan,

Ondeki cikintidan dolayi Seni korkuttuysam Ozur dilerim, o cikinti sokulur takilir seyyar ve oynar basli yani birnevi eski CJ lerde standart olan ceki veya yitme demiridir arti arac surat icin degil arazi amacli hazirlaniyor ve bende zaten hiz tutkunu degilim benim icin asfaltta 80 / 90 km hiz yeterlidir bunun disinda bakalim trafik polisleri buna ne kadar izin verecekler yasayip gorecegiz.

Saygilarimla,
Ali Gulcer.

Bende sizin dediğiniz gibi 80 - 90 giden biriyim.Ama CJ de :smiley:
Üzerinde olduğum her saniyenin tadını alabilmek için :smiley:)

vincin var mı? vinç varsa sarılma tambur genişliği sanki yaptığın parçadan daha geniş olacak gibi duruyor. Eğer öyleyse halat ortada toplanıp belli bir mesafeden sonra vinci sıkıştıracak. Birde vinç platformu en olarak çok geniş olmuş gibi. Gerçi şasinin uc kısmını sınır kabul etmiş olabilirsin. Bir tane vinç ile prova yapmakta fayda var.

bu araba bittiğinde herhalde 3 ton gelir
demir yığınına döndürdünüz

Allah hatasız kazasız kullanmayı nasip etsin... Herhangi bir yedek parça veya aksesuar ihtiyacında bana ulaşabilirsin. Her konuda en uygun şekilde yardımcı olmaya çalışırım...

Selamlar Goktug,

vincin var mı? vinç varsa sarılma tambur genişliği sanki yaptığın parçadan daha geniş olacak gibi duruyor. Eğer öyleyse halat ortada toplanıp belli bir mesafeden sonra vinci sıkıştıracak. Birde vinç platformu en olarak çok geniş olmuş gibi. Gerçi şasinin uc kısmını sınır kabul etmiş olabilirsin. Bir tane vinç ile prova yapmakta fayda var.

Henuz vincim yok, bu nedenle her ihtimale karsi vinc platformunu genis tuttuk, vinc sarma kolun uzun kol araligi 16 cm dir, ne yazikki benim aractan baska CJ veya vincli 1 arac olmadigi icin prova sansimiz yok, uyarilarin icin Tesekkur ederim.

Selamlar cicocum nickli Arkadas,

bu araba bittiğinde herhalde 3 ton gelir
demir yığınına döndürdünüz

CJ bittiginde kac ton gelecek suan bilemem ama arazi agirlikli araclar vinc tamponlari, vinc, bulbar, rolbar, yanbar, stepne, benzin bidonu, hi jack krikosu arti bunlarin tutma ayaklari, terraflex, zflex vs derken ister istemez demir agirliklidir saglik acisindanda cok onemi vardir ve kacinilmazdir.

Saygilarimla,
Ali Gulcer.

Selamlar Selçuk Eroğlu bey,

Allah hatasız kazasız kullanmayı nasip etsin... Herhangi bir yedek parça veya aksesuar ihtiyacında bana ulaşabilirsin. Her konuda en uygun şekilde yardımcı olmaya çalışırım...

Oncelikle guzel Temennileriniz ve yardimci olma teklifinize cok Tesekkur ederim.
Yedek parca olarak egri Pitman kolu, kirmizi renkte takim yan camurluk sinyalleri ve 10 cm et kalinliginda 2 adet flansa ihtiyacim var bu konuda yardimci olabilirseniz Sevinirim.

Saygilarimla,
Ali Gulcer.

Selamlar Arkadaslar,

Bu gun Burdura gittik tum gunumuzu renk secimi ve listemizdeki 1 suru suan isimlerini siralayamadigim gerekli malzemeleri almakla gecirdik.
Renk olarak sunset orange ( gun batimi turuncusu ) begendik ve kararimizi verdik simdi Kaportacimiz Nuri Usta ve benim bir an once kaporta isini bitirerek boyacimiz Celil Ustaya teslim edip boya alt hazirligi ve firin boyaya hazirlanmasi olacaktir.

Bugun heyecandan fotograf makinasini evde unutmusum Burdurdaki renkli gecen renk deneme calismalarini cekemedigime cok uzuldum.
Kod numarasini bulamadigim internette renk cesitleri ararken bir hotrod araca atilmis olarak gorup begendigim ne turuncu ne sari nede kirmizi olan turuncu agirlikli Sunset Orange rengi Burdurdaki boyacidaki yuzlerce renk katologlarindan ve bilgisayardan cikan karisim boyalari sac kutularin uzerinde denemekten sayisini artik takip edemez hale gelmis ve tam umidimi kesmek uzereyken boyaci tam nasil 1 sey istedigimi anlayarak son bir karisim daha yapip gosterdiginde iste bu dedim ve bu rengide kutunun uzerinde deneyerek sonucun benim istedigim gibi cikmasi beni cok sevindirmisti bu son begendigimiz rengin kutu uzerine atilmis halinden evde cekilmis resmini alta ekliyorum.

cjcalsmalar008medium.jpg

cjcalsmalar009medium.jpg

Saygilarimla,
Ali Gulcer.

asilhector' Alıntı:
Selamlar Selçuk Eroğlu bey,

Oncelikle guzel Temennileriniz ve yardimci olma teklifinize cok Tesekkur ederim.
Yedek parca olarak egri Pitman kolu, kirmizi renkte takim yan camurluk sinyalleri ve 10 cm et kalinliginda 2 adet flansa ihtiyacim var bu konuda yardimci olabilirseniz Sevinirim.

Saygilarimla,
Ali Gulcer.

Pitman kolunu yarın bulmaya çalışacağım. Çamurluk sinyallerinin dördünüde'mi kırmızı istiyorsunuz? Normalde önde turuncu, arkada kırmızı olur ama biraz da sizin zevkinize kalmış birşey tabi. Flanş için de istediğiniz bir marka varmı? Yani illa orjinal birşey olsun mu dersiniz yoksa sizin için özel olarak yaptırmamı istermisiniz? Ben tornacı ustama kendi aracıma da yaptıracağım. Eğer isterseniz sizin için de yaptırabilirim...

Selamlar Deniz,

benim renk çok oturaklı ve aracın hatlarını ortata çıkaran bi renk tavsiye ederim

Tavsiyen icin cok Tesekkur ederim ayriyeten tercih ettiginiz o rengide cok begendigimi belirtmek isterim.
Kac aydir renk cesitlerini arastirmaktan gina geldi heleki bugunki renk denemelerinden sonra bu begenip ve karar verdigimiz rengi degistirmek olmaz artik hani hep soyleriz ya CJ Sahibini temsil etmeli diye Sizin renk Seni ve Tarik'i temsil ediyor bu rengi biz Ailecek cok sevdik bu yuzden bu renkte beni temsil etsin bunun yani sira Hollandadan gelmemizde Bizi turuncuya ister istemez bagliyor ve oralarda gecen 30 yili animsatiyor ve yasatiyor.

Pitman kolunu yarın bulmaya çalışacağım. Çamurluk sinyallerinin dördünüde'mi kırmızı istiyorsunuz? Normalde önde turuncu, arkada kırmızı olur ama biraz da sizin zevkinize kalmış birşey tabi. Flanş için de istediğiniz bir marka varmı? Yani illa orjinal birşey olsun mu dersiniz yoksa sizin için özel olarak yaptırmamı istermisiniz? Ben tornacı ustama kendi aracıma da yaptıracağım. Eğer isterseniz sizin için de yaptırabilirim...

camurluk sinyallerin dordude kirmizi olacak,
Sizin guvenerek yaptiracaginiz flanslarin kotu olacagini zannetmiyorum aynisi olsun.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,784
Kayıtlı Üye Sayımız
166,598
Kaydolan Son Üyemiz
emerer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR