1977 CJ5'in A'dan Z'ye Yeniden Doğuşu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan asilhector Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 594
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 138,108
Ynt: 1977 CJ5'in A'dan Z'ye Yeniden Doğuşu

ali bey ben amortisörün makasla uyumunu anlayamadım.amortisörler orjinale göre daha fazla açılacak ama makaslar buna uyum sağlayabilecekmi?sonuçta o makaslarla lastik yine havada kalmayacakmı?makaslarla ilgilide bi planınız varmı?

Etiketler

Merhaba Monster nickli Arkadas,

Cok dogru 1 tespit, makaslara arkaya Terraflex onlerde Z Terraflex veya benzeri sistem olmasi gerekli zamanla onlarida uygulamayi dusunuyorum.

asilhector' Alıntı:
Selamlar torlak_t nickli Arkadas,

( bole yapicna ne oluyormus peki? )

Bu sorunuz, TUV e yonelikmi yoksa bu sisteme yonelikmi anlayamadim ben yinede 2 sinide aciklamaya calisayim.

Sitemizde veya baska 1 yerde okumustum yaniliyor olabilirim, TUV İle ilgili acilmis 1 konuda aracin takili yan camini orjinali degil diyerek sokturtup orjinalini takmaya mecbur tutmalari ve buna benzer, cam filmleri, bulbarlar, yan basamaklar, ust sapka sislambalari, ceki demiri, vinc vs ruhsata isli degil diye 1 sehirde sokturtulup veya ruhsata isletme zorunluluklarini kosarken diger sehirdeyse gerek yok Bizimle ilgili degil diyerek rahatca TUV den gecmesi haliyle benide bu sistemi uygulama asamasinda cok dusundurmustur.

ali by bence tüv konusunu bukadar büyütmeyin derim uykularınız kaçar hale gelir
cj pvs camla bile tüv alıyo ona emin olun harttabı söküp gitsen muaineden geçmezmi sanki yeterki mekanik firenler motor şase saglam olsun gerisine bakmıyolar bile

bende yeni bi cj 6 topluyorum ama tüvden geçecekmi geçmeyecekmi girince görecez hertarafdan ofsayt SAO var 35 lastik araba yeşil harttap siyah daha ne sayayım sana ama geçerse geçer geçmessede bakıcaz bi hal çaresine ama söküp orjinale dönemiyecegimiz kesin :smiley:

bi araştırma yaptınızmı peki bu sistem hakkında?maliyeti nekadar,uygulandığında randıman veriyormu?benimde kafamda bu konuda bi çalışma yapmak var.bende makasları iptal edip helezon gibi bi sistem düşünüyorum.aracın yol tutuşu hoşuma gitmiyo.virajlarda devrilecekmiş gibi geliyo bana.hem arazide hem asfaltta iyi bi yol tutuş için acaba ne yapabiliriz?tabi biraz da fiyatının uygun olması lazımki uygulayabilelim

ben hiç araştırmadım ama hardtop ve diğer işlemler bittikten sonra aracın yeniden projesini çizdirip,33 lastikleri,hardtopu,dodikleri ve tamponlarıda dahil etmeyi düşünüyorum.modifiyeli arbalarda trafikten men,muayeneden geçememe vb. sıkıntılar var.bi modifiyeli araç sahibinin trafik polislerinden bıkıp yaptırdığı tüm modifiyelerle beraber aracın projesini çizdirip ruhsatına eklettiğini biliyorum.o oto dergisini bulabilirsem resmini paylaşırım

Merhabalar Deniz ve Monster nickli Arkadas,

Deniz yazdiklarina aynen katiliyorum benimde hardtopla dodikler mat siyah aracin rengiyse tam olarak henuz belli degil ve 1 suru degisim TUV un sonucunu merak etsemde bu isin daha onceki degisikliklerinde ilkleri oladugu gibi bu uyarlamalarinda mutlaka ilkleri olmasi gereklidir diyerek ise devam ediyorum haydi Hayirlisi diyelim.
TUV un artik boyle araclarinda varligini bilmesi ve ona gore karar vererek kontrol sistemini gozden gecirmesi gerekli Bizim suanda uyguladiklarimiz bu extrem gidisatin 1 baslangici ve arkasi mutlaka gelecektir zaten bugune dek CJ ler devamli degisim gormus orjinalliktan coktan uzaklasmis gunumuze uyarlanmis ve halende istekler dogrultusunda uyarlanmaktadir bu degisiklige Bizim sadece hiz kazandirarak Bize gore cok normal sayilabilecek degisikliklere TUV un daha yeni yeni gorerek bunlara alisirken hic gormedigi extremleri karsisina cikartarak nasil bir tepki vereceklerini hep Birlikte yasayarak arkadan Gelenlere kolaylik saglayacaktir.

CJ ye uyarlanan degisiklige Pitman koluyla birlikte uyarlanan yol tutusuna ve yolda gezmesine hissedilir sekilde katkisi oldugu yazilip cizilen alttaki resimde gorulen sisteme ben bugun basladim lakin fotograf makinamda kucuk 1 ariza nedeniyle fotograf cekemedim en kisa zamanda resimleride ekleyecegim.

03014wdtech06zoom.jpg

Saygilarimla,
Ali Gulcer.

Uyarlanan arka amortisor ve limiter sisteminden goruntuler.

cjparcalar011.jpg

cjparcalar013.jpg

Kupanin terazide kalmasini saglayan kolun yerini hazirladim lakin kolun uclarina takilacak koca kafalari buralarda bulamayinca bu durumda beklemeye kaldi.

cjparcalar012.jpg

Aracin gezmesini bir nebze onlemesi icin uyarlanan sistemden goruntuler.

Makaslarin orjinal hali.

cjparcalar014.jpg

Makaslari sabitleme kutusu.

cjparcalar015.jpg

Orjinal makaslarin baglanti yeri bu sistemle 5 cm daha one gelmis ve aracin onu 4 cm daha yukselmis olacak haliyle arazi saftini yeniden tornaya gonderecegim cunki saft tahminen 10 cm daha uzadi..

cjparcalar016.jpg

Makas sabitleme kutularini birbirine baglayarak asil sabitlemeyi saglayan celik kol.

cjparcalar020.jpg

cjparcalar021.jpg

cjparcalar022.jpg

Onden cikan oynar kollari pazartesi makaslarin diger ucuna monte edecegim lakin sokulmusken Z Terrayimi uyarlasam diye kara kara dusunuyorum.

Saygilarimla,
Ali Gulcer.

Z Terralari Tuvden korkuma ilerki zamana erteledim.

Burc kollarin yeri degisip onlerde 4 cm yukseltilip sabitleninince onceki amortisorlere uyguladigimiz sisteme gerek kalmayip amortisorler orjinal yerine gelmis oldu.

oscar013.jpg

Bu sistemi uyguladiktan sonra saft yerinden 10 cm disari cikti ve eksozada degmeye basladi yarin safti sokup tornacida uzattirmam gerekecek.

oscar016.jpg

Arkadaslar, alttaki resmin ust orta bolumunde gorulen ve goruldugu gibi orjinal olan bu saseye bagli ayakli takozun ne ise yaradigini bileniniz varmi.

kopyasoscar015.jpg

Ön diferansiyelin üzerinde düz bir çıkıntı vardır. İkisi biribirine karşılıklıdır. Bu kadar yükseltmeden sonra buluşmaları biraz hayal ;D

Selam Goktug,

Resme iyi bakinca gordum makas takozlarina uzatma yapilacak ve defransiyelede makas burkmayi onleyen kollardan takilacak dedigin gibi bu kadar yukseltmeden sonra bu takozuda uzatmanin bir faydasi varmidir yoksa gereksizmidir.

Saygilarimla,
Ali Gulcer.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,777
Kayıtlı Üye Sayımız
166,594
Kaydolan Son Üyemiz
SEMİHFİDAN33

SON KONULAR

Geri