1977 CJ5'in A'dan Z'ye Yeniden Doğuşu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan asilhector Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 594
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 137,944
Ynt: 1977 CJ5'in A'dan Z'ye Yeniden Doğuşu

sabırla bitmesini bekliyorum sonuçta nasıl bir canavar çıkacağını tahmin etmekte zorlanmaya başladım artık ;) emeğinize sağlık

Etiketler

Selamlar Arkadaslar,

(Sayın Ali Gülcer bey hard top arka tarafında bagaj kapağını nasıl yapmayı düşünüyorsunuz,yoksa kapak olmayıpta sadece tek bir cammı düşünüyorsunuz.)

Araci aldigimda, arka koltuk ve kapagin arasinda LPG tupu oldugundan kapagi sabitlemisler, bende bu kapagi gereksiz gorup actirmadim sadece belki yinede gerekli olabilir diyerek arka camida surgulu acilabilir sekilde uyarlayatdim.

(sabırla bitmesini bekliyorum sonuçta nasıl bir canavar çıkacağını tahmin etmekte zorlanmaya başladım artık :D emeğinize sağlık)

:D :D :D Tesekkur ederim.

Saygilarimla,
Ali Gulcer.

Ali bey bagaj kapağında sürgülü cam yerine yukarı doğru açılan bir sistem yapsanız görünüm olarak daha iyi olmazmı bunu bir düşünün isterseniz.

(Ali bey bagaj kapağında sürgülü cam yerine yukarı doğru açılan bir sistem yapsanız görünüm olarak daha iyi olmazmı bunu bir düşünün isterseniz.)

Cam kendinden cerceveli ve Hardtopa disardan yapistiriliyor ilerleyen zamanda gerek goruldugunde Hardtopu bozmadan cok kolay uygulanabilir.

Hardtopun CJ uzerindeki durusuna ve CJ ye genel bakista dikkati ceken ilk sey 31''X10.50 lastiklerin nekadarda kucuk kaldigidir.

img0417w.jpg

Yarim kalan kapi uzeri yagmurluk cerceve calismasinin devami.

img0416l.jpg

img0418j.jpg

img0419b.jpg

img0420vh.jpg

Camlarin yuvarlak kose olculerini alabilmek icin camlari gecici olarak Hardtopa taktik.

img0424zg.jpg

img0421q.jpg

img0423s.jpg

Selamlar Arkadaslar,

Bugun cam kenarlarina kivirdigimiz saclari kaynaklayip trasladik sonrasinda nokta kaynakla tutan seyyar kapi ustunun civata deliklerini acip 3mm kosement demir ile icerden saglamlastirarak somunlarida kaynaklayip sabitledik artik nezaman istersem 4 civatayi sokup ust bolumu cikartarak hem kislik hem yazlik olarak ayni kapiyi kullanabilirim.

Cam cerceve koselerinden goruntu.

resim007.jpg

resim003i.jpg

Kapinin yazlik ust seyyar bolumunun kapidan cikartilmis halinden goruntu, resim biraz kotu cikmis.

resim006h.jpg

Ust yazlik seyyar bolumunun kapiya civatali baglanti goruntusu, ic baglanti resimleri cok kotu cikmis bu yuzden ekleyemedim.

resim008o.jpg

Saygilarimla,
Ali Gulcer.

Maşallah, araç baya baya ortaya çıkmaya başladı.

Ali Bey lastik konusunda haklısınız bu araca en az 35 numara pabuç şart oldu artık.

Selamlar Arkadaslar,

Mustafa bey, dediginiz gibi 35'' pabuclar sart oldu artik kurtulusu yok en yakin zamanda alicaz 35'' likleri oncelik kaportanin ince isleri ve boyada.

Arkadaslar imageShackta 1 problem vardi acilmiyordu kac gundur bu yuzden resim ekleyemedim 1 de onceden almis oldugumuz kabin kilitleri hosumuza gitmemisti bu yuzden Antalyadan suziki jeepten cikma 1 cift takim kilit aldik ne yazikki kargoyu Arkadas teslim aldi ve kargomuzdan kapi kilitleri cikti ama kollar yok gonderen Arkadas 2 paket ayri ayri gonderdim diyerek kargo numaralarinida verdi kargoyu aradik kargo biz teslim ettik bizde yok dediler teslimat imzalandigi icinde elimizden 1 sey gelmedi ve artik donusu yok diyerek eldekileri buradan tamamlamaya calistik lakin kilit sistemi cok degisik oldugundan 2 ayri degisik sistemi uyarlamak bizi baya ugrastirsada sonunda basardik.

Ust yazlik seyyar bolumunun kapi ici baglanti goruntusu.

resim010q.jpg

resim009a.jpg

resim011p.jpg

Saygilarimla,
Ali Gulcer.

Allah Peygamber sabrı vermiş Ali bey size.Ben çatladım nerdeyse.
saygılar.

:smiley:))
Peygamber sabrı neredeyse hafif kalır...
ben zor kaçtım..ama Ali abi sabırla (!) devam etmekte kararlı...
Ha gayret Ali abi..[attachment=1]

P1160883.jpg

Selamlar Mustafa Ekinci bey,

Oncelikle İlgi ve Alakaniz icin Tesekkur ediyorum konumumuz itibariyle tek caremiz Sabir elden baska bir sey gelmiyor İns. Sabrin sonu Selamet olur.

Saygilarimla,
Ali Gulcer.

Selamlar Mustafa'cim,

Bu mangal Keyfi sanayiden kurtulusunun Kutlamasimi yoksa baska 1 anlammi cikarmam gerek anlayamadim.

Saygilarimla,
Ali Gulcer.

Selamlar Arkadaslar,

Suzuki jeep kilitlerinin kargoda kaybolan kapi kollari yerine bizi bir hayli ugrastiran yerli kapi kollarini uyarlama ve kilitleme sisteminden bir kac goruntu.

cjcalsmalar003.jpg

cjcalsmalar004.jpg

cjcalsmalar001.jpg

cjcalsmalar002.jpg

Saygilarimla,
Ali Gulcer.

bir nevi kurtuluş....ama daha çok senin sanayi de can sıkıntın için düşünülmüş bir olay...
senesi gelecek neredeyse Ali abi..

bu işler hiç kolay olmuyor, kendimden biliyorum. neyi nekadar topladığınızla ilgili bir durum ve ne istediğiniz önemli. ali beyin şu anda istediği parçaları bulabilmesi, teknik malzeme ve destek , bu işi kotarabilecek, amatör ruhla çalışabilecek usta ,ama en önemlisi maddiyat. yoksa aynı işi 1 ayda da bitirebilirsiniz. ustaya 3 lira fazla verip araya girebilirsiniz, bütün parçaları ve aksesuarları 3 gün içinde tamamen getirebilirsiniz. bu işe nekadar çok para harcarsanız işiniz o kadar çabuk biter. ali bey de bu işlerden anladığı için bizzat kendi emeğinide vererek sindire sindire yapıyor işini. :smiley:

Selamlar Arkadaslar,

Musatafa'cim mangal icin Tesekkur ederim lakin benim artik bu asamadan sonra inan hic canim sykylmiyor tam aksine tum mahrumiyetin sonucunda yapilan islemlere soyle donup baktigimda gelinen nokta ve Basariyla Gurur duyuyor daha yeni projelere atilmak icin Can atiyorum ornegin hedefimde suan vinc tamponi var hem Sen nerelerdesin ya gelmez oldun Ozlettin Kendini bekliyorum bak.
Cagla Kardesimin dedigi gibide olurdu, olurdu ama benim titizligim ve isteklerim dogrultusunda olmazdi cunki benim isteklerimi ne anlayan nede anlasalar bugune kadar CJ ile calisma yapmadiklari icin bu islemleri yapabilecek Usta var yinede Nuri ve Celil Ustalar cok Sagolsunlar bana bu imkanlari verdiler Destek ciktilar bunun disinda yerimizde cok dar misal bugun yine cogu zaman oldugu gibi boya isi vardi hic bir is yapamadim durum boyle olunca ister istemez islerde uzayip gidiyor bir gun ben Ustalara bir gun Ustalar bana karsilikli Anlayis icinde kucucuk isyerini paylasarak bu gunlere gelebildik.

Saygilarimla,
Ali Gulcer.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,583
Kaydolan Son Üyemiz
onurcagritosun

SON KONULAR

Geri