1974 Land Rover Series 3 / 88' - 2.25 Benzinli

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Sentinel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 214
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 47,930
Ynt: 1974 Land Rover Series 3 / 88' - 2.25 Benzinli

ozcour' Alıntı:
Hadi distribitör hallolur da Oktay abi :smiley:

Disk freni nasıl yaptın :smiley: hem de 4 disk

Ayrıntı istiyorz abi

Çıkan anadol westinghouse na talibim, bendekinde sıkıntı var sanırım, motor kapalıyken de açıkken de aynı sertlikte frenler :D
özgür naber ;)görüşemiyoruz... yapıncaya kadar göbegim çatladı...fakat ugraştıgıma degdi...ayrıntıları net fotoları çekince paylaşacagım... :D çıkan anadol westinghouse nı hurdacıya verdim iş görmez diye :(

Etiketler

ozcour' Alıntı:
Büyük bobin kullanmayacaksak pek farkını görür müyüz bilemiyorum abi.. Rölantide düzgünsüzlüğü alıyor diyorlar. Elektronik ateşleme farkını yüksek devirlerde bariz belli ediyormuş, lakin bizim araçlar düşük devirli 2000 3000 arası gidiyoruz. Ben de çok araştırmıştım. Britpartın dönüşüm kiti var lucas 4d için, benim distribitörüm düzgün çalışıyor ama istersen getirebilirz dönüşüm kitini ingiltereden, hem tornacı vs tofaş distribitörü uğraşmamış oluruz

accuspark falan gibi markalar buldum ebay'de...
britpartı da görmüştüm

benim ateşlemede de sıkıntı yok ama sonuçları gayet iyi oluyormuş
ama söküp takmayı da öğrenmemiz lazım

arazide bozduk diyelim. platin meksefeyi geri takıvermemiz lazım
ya da kişi başı iki takım getiririz.

okitay' Alıntı:
özgür naber ;)görüşemiyoruz... yapıncaya kadar göbegim çatladı...fakat ugraştıgıma degdi...ayrıntıları net fotoları çekince paylaşacagım... :D çıkan anadol westinghouse nı hurdacıya verdim iş görmez diye :(

Oktay seninki land rover seri3 değil artık
Oktay Seri1 olarak adlandırabiliriz:smiley:

Sentinel' Alıntı:
Oktay seninki land rover seri3 değil artık
Oktay Seri1 olarak adlandırabiliriz:smiley:
;D görünüşe bak.... içini boş ver fırat... ;)

IMG_3046.jpg

defender 110 a 20 km de meksefe yakma sorunu sebebıyle vosvosta kullandığım elektronık ateslemeyı uydurmustum. Cok az bır tornacı ısıyle sorunsuz montaj oldu. Tabı bobın ve beynı dahıl. Fakat araca hıcbır sekılde avans ayarı tutmadı. Bende soktum ve meksefe yakma sorununu cozunce platınlıye donus. Vosvosa taktıgım elektronık ateslemede platınlıye gore az cok degısıklık verdı. Fakat serı lerde cok fark edecegını zannetmıyorum. Bırde arazıde elektronık her zaman sıkıntı. Sorun verırse ne yapılacak? Yanınıza alacagınız yedek bobın, platın ve meksefeyle 15 dak. ıcınde yola devam edebılırsınız. Ya elektronıkte ? Burdakı dıger noktada her bujının aracın orjınal bobınden cıkan voltaj degerıne gore uretılmesı. Elektronık ateslemede voltaj platınlıye gore yuksek olacagı ıcın bujının omrunden yıyecektır. Ne kadar yer ? Takıp gormek lazım.

tommycan' Alıntı:
Merhaba...yazılanlara zevkle takip ediyorum......

Lastik içerden biryere sürtüyor sanırım.............
bilinçli kişilerle yazışmak keyif verici ;) fotodan lastige birşeyin sürttügünü fark etmeniz çok güzel :smiley:exzos takozu kopmuştu virajlarda exzos sürtmüş ;D

vosdost' Alıntı:
defender 110 a 20 km de meksefe yakma sorunu sebebıyle vosvosta kullandığım elektronık ateslemeyı uydurmustum. Cok az bır tornacı ısıyle sorunsuz montaj oldu. Tabı bobın ve beynı dahıl. Fakat araca hıcbır sekılde avans ayarı tutmadı. Bende soktum ve meksefe yakma sorununu cozunce platınlıye donus. Vosvosa taktıgım elektronık ateslemede platınlıye gore az cok degısıklık verdı. Fakat serı lerde cok fark edecegını zannetmıyorum. Bırde arazıde elektronık her zaman sıkıntı. Sorun verırse ne yapılacak? Yanınıza alacagınız yedek bobın, platın ve meksefeyle 15 dak. ıcınde yola devam edebılırsınız. Ya elektronıkte ? Burdakı dıger noktada her bujının aracın orjınal bobınden cıkan voltaj degerıne gore uretılmesı. Elektronık ateslemede voltaj platınlıye gore yuksek olacagı ıcın bujının omrunden yıyecektır. Ne kadar yer ? Takıp gormek lazım.
merhaba siz hiç duydunuz mu orjinal elektronik üretilmiş bir aracın disrirübütörden arıza yaptıgını ??? dediğiniz gibi işin özü elektroniği araca takmakta değil avansı tutturmakta ;) fabrikasyon (yansanayi değil) bobin +kablo+tabla+buji= sağlamlık ;D

okitay' Alıntı:
;D görünüşe bak.... içini boş ver fırat... ;)

Bu gece fotoğrafından benim de var
süper görünüyor:smiley:

bu kadar yazıyoruz da bi gösterge tablasıyla stepne taşıyıcıyı halledemedikkkkk

okitay' Alıntı:
merhaba siz hiç duydunuz mu orjinal elektronik üretilmiş bir aracın disrirübütörden arıza yaptıgını ??? dediğiniz gibi işin özü elektroniği araca takmakta değil avansı tutturmakta ;) fabrikasyon (yansanayi değil) bobin +kablo+tabla+buji= sağlamlık ;D

Duydum ve gördüm. Her parçanın bir ömrü vardır, ve çeşitli sebeblerden parça orjinal olsun veya olmasın, elektronik olsun veya olmasın bozulabilir. Her parca bolzulabılır. Onemlı olan bu parcanın yolda kalmaya sebeb vermemesı. Arazıde bır sorun yasanırsa sehre cekılerek ındırmek mumkun olmuyabılıyor. Veya o an parca bulup degıstırmek cok daha zor. Platın meksefe ve bobın fıyatları uygun oldugu ıcın yedekte bulundurulabılır. Ve en oemlı noktada arazıde arac su aldıgında verecegı tepkı. Platınlı dıstırbutor su alsada sorun yaratmaz. Arac stop eder, wd 40 ıle yıkanır yola devam. Ya elektronık dıstrıbutor su alırsa ne olur? Eger serı 3 lerle arazıde gezılmıyecekse olabılır. Avansı tuturamamak olayına gelınce. Uydurdugum golf 1 ın elektronık ateslemesı ( once vosvosa taktıgım ), mekanık olarak montajda sorun yoktu fakat motorun atesleme zamanlarına uymadı. Verım vermedı.

Benim bulduğum kitlerde Distribütör değiştirilmeden uygulanıyor
kit içeriğinin dayanıklılığı yine de bilinmeyen bir durum
açıkçası standart distribütör ile elektronik olanın suya dayanıklılık kabiliyetini bilmiyorum
aslında şu bulaşık eldivenlerinden yapmak lazım sanırım her durumda da.

sökme takma olayını ustamdan öğreneyim en iyisi,
volvoya biner gibi binmeyelim seri3 e ...

Sentinel' Alıntı:
Benim bulduğum kitlerde Distribütör değiştirilmeden uygulanıyor
kit içeriğinin dayanıklılığı yine de bilinmeyen bir durum
açıkçası standart distribütör ile elektronik olanın suya dayanıklılık kabiliyetini bilmiyorum
aslında şu bulaşık eldivenlerinden yapmak lazım sanırım her durumda da.

sökme takma olayını ustamdan öğreneyim en iyisi,
volvoya biner gibi binmeyelim seri3 e ...

Wd 40 suda yeterı kadar ıyı koruma yapıyor.Bobın cıkıs, bujı, bujı kablosu baglantılarına, dıstrıbutor kapagı ıcıne dısına, dıstrıbutorun ıcıne sıkılırsa sudan etkılenmıyor. Motor calısırken hortumla yıkıyabılırsınız. Fakat su camurlu olmuyacak. Camurlu suda ıse yaramıyor. Dıstrıbutor kapagının dıstrıbıtore bastıgı yerın cevresıne erıyen bant denen eleltrık baglantılarını sudan yalıtmak ıcın kullanılan bantla cevrelenırse butun su sorunu cozuluyor. Wd 40 ve erıyen bant.

Arkadaşlar Ebay (Fleabay)'den seri3 distribütörüne uyumlu, platin ve meksefenin yerine bir aparat ve ilave rotor kolu ile takılan elektronik ateşleme kiti getirteceğim, maliyet 30 pound civarı

Nasıl takıldığına ilişkin videoları izledim, distribütörü çıkarıp kapağını açınca rotor kolu söküp 2 vida ile iş halloluyor.

bakalım neler olacak...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,774
Kayıtlı Üye Sayımız
166,594
Kaydolan Son Üyemiz
SEMİHFİDAN33

SON KONULAR

Geri