1974 Land Rover Series 3 / 88' - 2.25 Benzinli

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Sentinel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 214
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 47,826
Ynt: 1974 Land Rover Series 3 / 88' - 2.25 Benzinli

dopamin' Alıntı:
Öztürk kardeş fırat kardeşimin yarasını deştin dedeyi unutmaya çalışırken :smiley:

Aynen öyle oldu Ömer Abi çok haklısın:smiley:
Dedeyle kanka olmuştuk.

Etiketler

ozturk41' Alıntı:
okudum okudum ve kendime çok kızdım bu konuya ben nasıl dahil olmadım diye :smiley:

bu arada yağmurlar çok yağmaya başladı buralarda aracın için akvaryum gibi oldu zaten sorunları bitmiyor son çıkan sorunlar
1) yaylar çok sert şaseyi çatlattı
2) şaseye zamanından beri akan akü suyu zayıflatmış argon kaynak tutmuyor
3)manifolt contası kaçırıyordu değiştirdimbu sefer taşlamak gerekti yine kaçakyapıyor
4) vites kolu kırıldı kaynattırdım ama denyo ters kaynatmış geri 1 3 karsı duvara çarpıyor
5) arka çeki demirini frontera çekerken (teker boyu çamura batmış) saplamalardan koptu kaynatılıcak eeee series sahibiysen bunlara katlanmak gerekiyor

Hoşgeldiniz Birol Bey,
Açıkçası bunlar seri3 için ufak problemler, motoru sağlam olduğu sürece sıkıntı yok yola devam....
Laptop parasına alıp biniyoruz, vurmadığımız yol kalmıyor.
Güncel arabalara yetişmeye çalışıyoruz.

Spor salonunda 18'lik gençler var
Ben bayılmak üzereyken onlar çatır çatır devam ediyorlar

akü suyu önce akü sacını çürütüyor, şaseye kadar inmesi ilginç, makaslar nereden çatlattı şaseyi?

Vites kolu herkesin arabasının başına gelmiştir, tam da kökünden kırılıyor, araba bende ilk senesindeyken ışıklarda 1e takarken kırılmıştı, yandaki mobilyacıdan matkap elektrik isteyip orayı delip içine yıldız tornavida gömüp devam etmiştim. Gecikmeli de olsa varmıştım evime :smiley:

Selamlar

merhabalar herkese...
series hakkında bilgi alayım derken bu forumda buldum kendimii..
tam yerimidir bilmiyorum ama sizlere danışmak istedim olayı..
2.araç olarak bir jeep alayım diyorum...
şu anda hali hazırda sanki4-4.5 arası biteceğini düşündüğüm bir 76 var..
tüpsüz, fenni muayenesiz v.b. aliminyum kasa.. bir fabrikadan çıkma.düzgün bir araç ama tabi ne kadar düzgün olabilir o bir muamma.
bu işten anlayan bir ustam var bakabiliriz onunla.. ondada vardı aynısı rehberlik eder yanii..
esas derdim zaman zaman sitelerde çok hesaplı araçlar çıkabiliyor.

mesela 8 liraya 98 samıraı
5750liraya 88 model yeni toplanmış lada v.b.
bana bir yol gösterin lütfen ne yapmalıyım..

samuraı tente var kapalı değil,
ladalar çabuk kırılıyıor diyorlar,
bahsettiğim ustam ise series yer yutar hepsini diyor...

kullanma amacım tamamı ile hobi..
dağ taş v.b.
birde bahçem var..
yaw hiç bir sosyal yaşantı kalmadı evlenince.. birşeylerle uğraşmam kendimi aşmam lazım...
ufaktan başlamak ve ona göre yol almak istiyorum... favorim vx80 ama küçükten başlayıp arazi araçlarını tanımak istiyorum...

Her zaman söylediğim bir söz vardır.
Her evde mutlaka bir Land Rover olmalıdır. Yılda bir kez bile kullansanız ; O kullanım bir yıla değer.
Şu anda garajımda 1983 Seri 3 109 , Defender Olarakta 2,5 dizel, TDİ 300, 3,5 V8 ve 1991 Toyota Land Curusier VX 80 im var
Bunların içerisinde hangisi derseniz Land Rover lerin hepsi derim.
Land hastalığı başka bir şeye benzemez, Tiryakilik gibi bir duygudur.
Eğer siz ilk basamak olarak seri 3 ten başlamak istiyorsanız. Hiç durmayın başlayın derim.
Keçi gibi araçtır. Şimdiden hayırlı olsun :smiley:

SERİ 3 109' Alıntı:
Her zaman söylediğim bir söz vardır.
Her evde mutlaka bir Land Rover olmalıdır. Yılda bir kez bile kullansanız ; O kullanım bir yıla değer.
Şu anda garajımda 1983 Seri 3 109 , Defender Olarakta 2,5 dizel, TDİ 300, 3,5 V8 ve 1991 Toyota Land Curusier VX 80 im var
Bunların içerisinde hangisi derseniz Land Rover lerin hepsi derim.
Land hastalığı başka bir şeye benzemez, Tiryakilik gibi bir duygudur.
Eğer siz ilk basamak olarak seri 3 ten başlamak istiyorsanız. Hiç durmayın başlayın derim.
Keçi gibi araçtır. Şimdiden hayırlı olsun :smiley:

üstadım garajınızda tam benim favori arabalarım var..maaşallah, allah kaza bela vermesin sağlıklı günlerde kullanın inşallah.. dün buradaki 76 seri III'e baktım ama gerçekten zor durumda araç.sadece binilmiş bir kuruş para harcanmamış.bu sadece dışarıdan gördüğüm.kimbilir yürüyeni nasıldır.. son derece özensiz bir arabaydı yani direkt pas geçtim..Kısaca 4 liraya bile alsam aracı 8 lira daha harcarım ki bu paralarada derli toplu bir araç almak daha mantıklı. yakın muhitimde şimdi bir tek lada niva kaldı.88 model.. onunda yeni toplandığını biliyorum ama model v.b. zayıf.. 5750'de verdikten sonrada direkt samuraı yada temiz bir defender yakalamaya çalış diyorum kendi kendime.. kendi adıma direkt seri 3 den başlayacağım diye bir kaidem yok lakin, anlamadığım bir segment olduğundan dolayı yanılma payım olacaksa küçük araçta olsun diyorum.. bu arada ilginizede teşekkür ederim..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,766
Kayıtlı Üye Sayımız
166,580
Kaydolan Son Üyemiz
mmehmet

SON MESAJLAR

SON KONULAR