Bu aklıma geldi ama eğer fanda müşir arızası varsa değiştirsem daha iyi olur öbür türlü gözüm sürekli hararet göstergesinde olacak.Kolayı var , içeriye bir anahtar koy istediğin zaman açar fanı çalıştırırsın.Benim araçta bu anahtar var.
Bu aklıma geldi ama eğer fanda müşir arızası varsa değiştirsem daha iyi olur öbür türlü gözüm sürekli hararet göstergesinde olacak.Kolayı var , içeriye bir anahtar koy istediğin zaman açar fanı çalıştırırsın.Benim araçta bu anahtar var.
Sn. İnce999, asıl sizin dediğiniz ilk şıkkı kabul ediyorumHiç bir şıkkı kabul etmiyorsun.Peki kendi fikrin nedir?
Sn. İnce999, asıl sizin dediğiniz ilk şıkkı kabul ediyorumHiç bir şıkkı kabul etmiyorsun.Peki kendi fikrin nedir?
Önerdiğiniz şekilde yapmak çok kolay yeter ki müşiri bulun.Müşire gelen iki kablodan kabloları müşirden sökmeden ayrı ayrı iki kablo cekip ucunada bir açma kapama anahtarı bağlarsak söylediğin durum olmuş olur.hem otomatik girmesi (müşürü tamir yani) hem de içeriden manuel devreye alınmasını şeklinde olmasını tavsiye ederim.Örneğin uzun bir rampa çıkmadan önce manuel siz devreye alırsanız daha etkin oluyor, yoksa müşür geç devreye giriyor normal olarak ve geç devreye girdiği için elektrikli fan etkisi az oluyor.
Elektrikli klima fanın da müşür yokmuş beyinden alıyor sanırım hararet müşürü vasıta ile, zaten radyatör yeni değişti öyle bir parça eskisinde yoktu yenisinde de yok, yani hiç bir usta tam cevap vermiyor yada ben doğru kişiyi bulamıyorum, araba normal kullanımda çalıştırdıktan yarım saat sonra 100'ün az üstüne çıkıyor herkes, 100 ile 105 normal diyor ama ben bu arabayla saatlerce dağ bayır gezdim hararet böyle olmuyordu yada ben bu kadar dikkat etmiyordum bilmiyorum.. Klimayı açınca hareretin daha yavaş yükseldiğini gördüğüm için ve klima kapalıyken hareret 103-105 arası olunca elektirkli fanı açtığı için elektirkli fandan şüphelendim. Şuan direk dediğiniz gibi hat çektiriyorum ama içim hiç rahat değil sorunu bulamadığım için.Elektrikli fanın üstünden çıkan kabloyu takip edin şayet bir kutuya girip bir sürü kablo çıkıyorsa takibi bırakın.Radyatörün motora bakan iç kısmının hazne dediğimiz alt veya yan taraflarındaki plastik yada madeni kısımları gözle takip edin bir yerlerde bu hazneye vidalanmış tahminen Bir lira capında bir parça ve o parçadan da çıkan kablo bulmanız gerekir.Bu türden bir şey bulursanız tahminen fan müşirini buldunuz demektir.Bu müşirden iki kabloda çıkabilir,pek mümkün olmasade tek kabloda çıkabilir.Biz radyatör haznesinin plastik olduğunu kabul ederek müşirden iki kablo çıktığını var sayalım.
Kontak kapalı yani motor çalışmıyorken bu radyatöre gömülü müşirin iki kablosunun uclarını bir birine geçici olarak birleştirin ve motoru çalıştırın motor çalışır çalışmaz fanda çalışırsa müşiri buldun demektir.
Yeni müşir almak için radyatör üstündekini sökmek gerekir aman dikkat müşir sökülürken radyatörde sıcak sıvı varsa yanarsın haşlanırsın öyle olmasa bile antifiriz varsa akar gider.
Söktüğün müşirin üstünde kaç derecede açtığı yazar; sen daha düşük derecelisini bulmalısın.
Yeni müşirin capı ve dişi uyduktan sonra markası görünüşü dert değildir.Çünkü eninde sonunda sıcaklıkla çalışan basit bir elektrik açma kapama anahtarıdır.
Reno 9 dizelim varken bu sorun benimde başımda vardı müşir radyatörün en altında içindeki suyun hiç bir zaman ısınmadığı bir yerde duruyordu önce içeriye bir anahtar yaptım,arabayı çalıştırınca anahtarıda acıyordum açılınca yanan parlak kırmızı ışığı hep gözüme giriyordu.Sonraları başka sebebten radyatör sökülüp dışarı çıkarılınca kazanının daha çok ısınan yerine delik açıp diş çektim müşiri oraya monte ettim bundan sonra motor fazladan birazıcık ısınınca fan hemen devreye girmeye başlamıştı.
Bu bir çözümdür ama radyatörü sökmeden yapmak imkansızdır.
Haydi kolay gelsin.
Elektrikli klima fanın da müşür yokmuş beyinden alıyor sanırım hararet müşürü vasıta ile, zaten radyatör yeni değişti öyle bir parça eskisinde yoktu yenisinde de yok, yani hiç bir usta tam cevap vermiyor yada ben doğru kişiyi bulamıyorum, araba normal kullanımda çalıştırdıktan yarım saat sonra 100'ün az üstüne çıkıyor herkes, 100 ile 105 normal diyor ama ben bu arabayla saatlerce dağ bayır gezdim hararet böyle olmuyordu yada ben bu kadar dikkat etmiyordum bilmiyorum.. Klimayı açınca hareretin daha yavaş yükseldiğini gördüğüm için ve klima kapalıyken hareret 103-105 arası olunca elektirkli fanı açtığı için elektirkli fandan şüphelendim. Şuan direk dediğiniz gibi hat çektiriyorum ama içim hiç rahat değil sorunu bulamadığım için.Elektrikli fanın üstünden çıkan kabloyu takip edin şayet bir kutuya girip bir sürü kablo çıkıyorsa takibi bırakın.Radyatörün motora bakan iç kısmının hazne dediğimiz alt veya yan taraflarındaki plastik yada madeni kısımları gözle takip edin bir yerlerde bu hazneye vidalanmış tahminen Bir lira capında bir parça ve o parçadan da çıkan kablo bulmanız gerekir.Bu türden bir şey bulursanız tahminen fan müşirini buldunuz demektir.Bu müşirden iki kabloda çıkabilir,pek mümkün olmasade tek kabloda çıkabilir.Biz radyatör haznesinin plastik olduğunu kabul ederek müşirden iki kablo çıktığını var sayalım.
Kontak kapalı yani motor çalışmıyorken bu radyatöre gömülü müşirin iki kablosunun uclarını bir birine geçici olarak birleştirin ve motoru çalıştırın motor çalışır çalışmaz fanda çalışırsa müşiri buldun demektir.
Yeni müşir almak için radyatör üstündekini sökmek gerekir aman dikkat müşir sökülürken radyatörde sıcak sıvı varsa yanarsın haşlanırsın öyle olmasa bile antifiriz varsa akar gider.
Söktüğün müşirin üstünde kaç derecede açtığı yazar; sen daha düşük derecelisini bulmalısın.
Yeni müşirin capı ve dişi uyduktan sonra markası görünüşü dert değildir.Çünkü eninde sonunda sıcaklıkla çalışan basit bir elektrik açma kapama anahtarıdır.
Reno 9 dizelim varken bu sorun benimde başımda vardı müşir radyatörün en altında içindeki suyun hiç bir zaman ısınmadığı bir yerde duruyordu önce içeriye bir anahtar yaptım,arabayı çalıştırınca anahtarıda acıyordum açılınca yanan parlak kırmızı ışığı hep gözüme giriyordu.Sonraları başka sebebten radyatör sökülüp dışarı çıkarılınca kazanının daha çok ısınan yerine delik açıp diş çektim müşiri oraya monte ettim bundan sonra motor fazladan birazıcık ısınınca fan hemen devreye girmeye başlamıştı.
Bu bir çözümdür ama radyatörü sökmeden yapmak imkansızdır.
Haydi kolay gelsin.
Elektrikli klima fanın da müşür yokmuş beyinden alıyor sanırım hararet müşürü vasıta ile, zaten radyatör yeni değişti öyle bir parça eskisinde yoktu yenisinde de yok, yani hiç bir usta tam cevap vermiyor yada ben doğru kişiyi bulamıyorum, araba normal kullanımda çalıştırdıktan yarım saat sonra 100'ün az üstüne çıkıyor herkes, 100 ile 105 normal diyor ama ben bu arabayla saatlerce dağ bayır gezdim hararet böyle olmuyordu yada ben bu kadar dikkat etmiyordum bilmiyorum.. Klimayı açınca hareretin daha yavaş yükseldiğini gördüğüm için ve klima kapalıyken hareret 103-105 arası olunca elektirkli fanı açtığı için elektirkli fandan şüphelendim. Şuan direk dediğiniz gibi hat çektiriyorum ama içim hiç rahat değil sorunu bulamadığım için.hem otomatik girmesi (müşürü tamir yani) hem de içeriden manuel devreye alınmasını şeklinde olmasını tavsiye ederim.Örneğin uzun bir rampa çıkmadan önce manuel siz devreye alırsanız daha etkin oluyor, yoksa müşür geç devreye giriyor normal olarak ve geç devreye girdiği için elektrikli fan etkisi az oluyor.
Araç normal kullanımda 100-103 oluyor, yani yeni çalışmış bir motor yarım saat sonra bu sıcaklığa çıkıyor daha önce böyle olmadığı için normal karşılamadım, yarım saatlik kullanımda bu kadar yükselince araziye çıktığım zaman kırmızı yanıyordu başıma geldiği için bu kadar üzerinde durdum, rakamlar tabiki tahmini göstergeye bakarak söylüyorum, bu kadar yazıyı boşuna yazmadınız çok yardımcı oldu herkes, teşekkür ederim. Saygılarımla.Kusura bakmayın ama bu kadar yazıyı normali 98-99 derece olması gerekir dediğiniz motor soğutma suyunun 100-103 derecelerde olmasından dolayımı yazdık.Yahu aradaki fark en fazla 5 derece bu farkı nasıl ölçebildiniz ? Labaratuvarda deney yapmıyoruz ki Temmuz sıcağında araç kullanıyoruz sonuçta
Merhaba arkadaşlar aynı sorun bendede başladı.Bir kaç hafta önce 40 derecenin üstü sıcaklikta klima açik olarak bol rampalı arazi gezisi sonrası mola yerinde aracın altında su bırikintisi gördüm yola devam ederken kontrol ederim diye düşündüm ve sonrası bu konuyu unutup yola devam ettim yaklaşık on km düz yolda klima kapalı gittikten sonra hararet göstergesinin kırmızıda ve en son çizgide olduğunu gordüm.Hemen saga cekip araci durdurdun.Su deposuna baktiğimda depoda su kalmamısti ve durdugum yere bir miktar su tahliye etmişti.Hemen suyu tamamladim araci sogutup devam ettim.Gosterge normal duz yol kullanisinda orta cizgiyi gecmedi.Daha sonraki rampa yuksek devirde kullanimda orta cizgiyi gectigini klimayi actigimdada 2. Cizgiye kadar yukseldigini gordum.Bu arada bir kac kez park ettigim yerde suyu tahliye edip suyun azaldigini gordum.Iki gun once radyatordeki çamurlu suyu devridaim yaparak temiz su ile degistirip havasini aldik.Ustteki hortumlar eskimisti catlaklar vardi degistirdik.Fakat degisiklik yok.aracı sıkıstirdigimda veya klimayi actigimda Su eksiltip ortadan sonra ikinci cizgiye kadar cikiyor.
Bu durumda ne onerirsiniz, ilk yaptirdigim hararette kapak contasi yanmis olabilirmi ?
Selamlar saygilar