Arama sonuçlarınız

1. cculsuzz

Biraz da Gülelim

Ynt: Biraz da Gülelim Mantık Zamanin birinde mükemmel erkek ve mükemmel kadin karsilasmislar. Mükemmel bir flört döneminden sonra mükemmel bir evlilik yapmislar. Birlikte mükemmel bir hayat sürmüsler. Bu mükemmel çift karli,firtinali bir noel aksami mükemmel arabalariyla giderken yolda...

2. cculsuzz

Tayyarecilik Alfabesi; Uçuyoruuuuum...!

1927 yılında Türk Hava Kurumu genç Cumhuriyetimizin geleceğini gördüğü gökleri halka anlatmak için bu kitapçığı yayınlar.Aslı Osmanlıca olan kitabı yeni harflere çevirilmiş olarak aşağıya alıyorum.Resimleri ayrıca koymadım.Bu broşürle birlikte halk uçuşları Ankara da başlamış binlerce...
  3. cculsuzz

Mercan Kırmızısı

Ali Kocaoğlu mercan kırmızısı rengini (Çini sanatında)elde edebilmek için ağabeyi ile yaptığı binlerce deneyden sonra umutsuzluğa kapılmış,"benim için hayatın anlamı kalmadı" diyerek yaşamına son vermiştir.Ağabeyi araştırmalara devam etmekte ve hala bu renge ulaşabileceği umudunu...

4. cculsuzz

İki İhtilal; 1789 Fransız İhtilali ve 1917 Bolşevik İhtilali

Ynt: İki İhtilal Bu ihtilallere sanırım Çin ide dahil etmek gerekir.Ve sanırım Fransa için Bourbon mutlakçığının çelişkilerini,Çin için göksel imparatorluktan sistemin çöküşünü,Rusya içinde az gelişmişlik kavramlarının analiz edilmeleri gerekir.Elbet bu ihtilallerin dünya üzerinde kalıcı...
  5. cculsuzz

" J'accuse ...! - Suçluyorum...! "

“J’accuse” - “Suçluyorum”, ünlü Fransız Yazarı Emile Zola’nın, 1898’de zamanın Fransız Cumhurbaşkanı Felix Faure’a, Alfred Dreyfüs’ün aklanması için yazdığı, L’AURORE gazetesinde yayınlanan açık mektubun adı... Bu deyim, dünyada, haksızlıklara, yalan iddialara karşı tepkilerin, adeta “tanıtma...

6. cculsuzz

Dünya İzmir'i Konuşuyor, Haydi İzmir, Sıra Sende, Ses Ver...

Ynt: Dünya İzmir'i Konuşuyor, Haydi İzmir, Sıra Sende, Ses Ver... Nejat bey....saygı ile eğiliyorum önünüzde.

7. cculsuzz

Son Osmanlı Şehzadesi Defnedildi

Ynt: Son Osmanlı Şehzadesi Defnedildi İmam Hatipoğlu, "Osmanlı soyunun bizler için yaptıkları ortadayken bizim nasıl bir hakkımız olabilir bilemiyorum ama haklarınızı helal ediyor musunuz?" İmam hatipoğlu tam anlamıyla haddini,boyunu,aşan bir yorumda bulunmuş.Buna nevi şahsına munhasır bir...
  8. cculsuzz

Biz Barbar Türkler, Savaşmayı Öğrenemedik!!!

Ynt: Biz barbar Türkler,savaşmayı ögrenemedik!!! Bay ufukk, umarım ironi yaptığımı anlamışsınızdır ;)
  9. cculsuzz

Biz Barbar Türkler, Savaşmayı Öğrenemedik!!!

1969’da Vietnam’da askerliğini yapan bir grup Amerikan askeri,My lai halkından bazı sivilleri öldürmüştü.Bu,Vietnam Savaşı nın sıkandallarından biri haline geldi ve kişisel ahlaki vicdan ile yetkeye iteat arasındaki çelişkiyi yeniden toplum bilincine getirdi. Aşağıdakiler CBS News’dan Mike...

10. cculsuzz

Kavram Kargaşası

Ynt: Kavram Kargaşası Yine irtica hep din eksenli değerlendirilmiş ve öyle düşünülmüştür.Sizin yazdığınız gibi bu kavramın dinle alakası yoktur.Bunun sebebi her türlü gerekçe ile yapılan isyan ve başkaldırıların hep halkı galeyana getirmek için din elden gidiyor vb söylemini kullanmalarıdır.

11. cculsuzz

Kavram Kargaşası

Ynt: Kavram Kargaşası Ancak dünyanın her yerinde muhafazakarlar aynı zamanda kendilerini dini bir inancın savunucusu ve koruyucusu gibide bir anlam yüklemesi yapmışlardır.Kafa karıştıran ana sebeb budur birazda.
  12. cculsuzz

Kavram Kargaşası

Ynt: Kavram Kargaşası Aslankurt72 sanırım internetten kopyalayarak yapıştırma meselesine haklı olarak takmışsınız.Ve bizide sanırım bu anlamda aba altından kınıyorsunuz.Bu duyarlılığınıza cevap verme hasıl oldu tabiyki. Öncelikle internette sınırsız kaynak var,aynı konuda sayısız farklı...

13. cculsuzz

Kavram Kargaşası

Ynt: Kavram Kargaşası Özellikle inkilap başlığının altında yazılanlanlara tümüyle katılıyorum.Yani bu kavramlar olayın durumuna,zamanına göre şekil ve renk değiştirebiliyorlar.
  14. cculsuzz

Teşkilatın Silahşörü Yakup Cemil

Ynt: Teşkilatın Silahşörü Yakup Cemil Sanırım metni Soner yalçın ın teşkilatın iki silahşöründen aldınız.Her ne kadar hikayeniz gerçekleri yansıtıyorsada ,milli hisleri heyecanlandıracak daha ziyade tevatür yoğunluklu bilgiler içeriyor. Bu sebeble Yakup Cemil in biyografisini yazmayı uygun...
  15. cculsuzz

Kavram Kargaşası

Ynt: Kavram Kargaşası Islahat: Dar anlamda, Osmanlı tarihinde gerile­me döneminde başlatılan, 19. yüzyılın başlarından itibaren daha çok Batı örneği­ne göre girişilen yenileşme ve ilerleme atı­lımları. Geniş anlamda, Herhangi bir usulde, iş­te, müessesede, kuruluşta veya devlet dü­zeninde...

16. cculsuzz

Kavram Kargaşası

Ynt: Kavram Kargaşası Ağam anarşizm i yeni bir rejim olarak nasıl nitelendirirsin, :D İkimizin yazdıklarıda ortada ,gıcık birisi olduğumu biliyorum. :DAma bu durumda ne anlamışım başkaları ne anlamış yakında tarafsız olarak yazacak arkadaşlar ifade eder :DSaygılarımla
  17. cculsuzz

Kavram Kargaşası

Ynt: Kavram Kargaşası Anarşizmi hala karmaşa olaraka nitelendireceksen birde fiziksel anlamını düşünmeni öneririm doğrusu.Şu başlık altında araştırabilirisin "entropi" yani düzensizlikte bir düzendir ;)
  18. cculsuzz

Kavram Kargaşası

Ynt: Kavram Kargaşası ''yirmi yasinda anarsist olmayan kalpsizdir. kirk yasinda hâlâ anarsist olan aptaldir" bu lafı çok severim doğrusu. :Dİnsanın özgürleşmesi nin yolunu tıkayan, insanların üzerinde tahakküm kurarak onların yaşam alanlarını belirlemeye soyunan her türden kuramın kökünün...

19. cculsuzz

Kavram Kargaşası

Ynt: Kavram Kargaşası Ağam böyle zor bir konuyu açtın, başına iş açtın.Şimdi eleştirilerim yağmur gibi gelecek umarım kızmazsın bana. Kavram kargaşası gibi bir başlık açarsanız,önce kendi yazdıklarınızla çelişirsiniz.Çünki önce kastetdiğiniz hangi tür kavramdır, ondan bahsetmeliydiniz.Sizin...
  20. cculsuzz

Kore Gazisi Evinde Ölü Bulundu

Ynt: Kore Gazisi Evinde Ölü Bulundu DE GÜLÜM ................... ................... de gülüm! De ki: bitmiştir umut, bitmiştir sevgi, bitmiştir güven! güven bana gülüm! sana bitmemişliği öğretecek, tattıracaktır hasretten-hakikaten-ten değiştiren yüzüm! göreceksin gülüm! Bekle...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,741
Kayıtlı Üye Sayımız
166,558
Kaydolan Son Üyemiz
yldrmsvs58

SON KONULAR

Geri