Arama sonuçlarınız

1. Akdeniz45

Depremzedelere Giyecekler Yeni Ve Faturalı Olacak

Yücel Bey, burada yardım toplayanlar genellikle kullanılmıṣ giyeceklerin, yıkanmıṣ, temizlenmiṣ olmasına dikkat ediyorlar. Aslında bu giyecekleri görünce de bu durum anlaṣılır sanıyorum. Ülkeler arasında kültürel farklar olabilir. Bu da normaldir.

2. Akdeniz45

Karavanda Yaşadığım 10 Olumsuz Şey

Orhan Bey teṣekkürler. Adımı yazınca, bana forumda deneyimli çok arkadaṣımız olduğunu yazma fırsatı verdiniz. Bir kısmını uzun zamandır forumda göremesekte unutulmuṣ değiller.
  3. Akdeniz45

Almanya’da kargo ṣirketleri, bazı hava yolları, „Birlikte Yardım Edelim“ baṣlığı altında bir yardım kampanyası baṣlattılar. Wir helfen gemeinsam Pazartesinden itibaren yirmi kiloya kadar pakeleri ücretsiz göndermek mümkün. Gönderilecekler listesinde „kulanılmamıṣ veya yeni durumdaki kıṣlık...

4. Akdeniz45

Konuyu açayım mı diye iki gündür düṣündüm. Galiba konuṣmakta fayda var. Yakınımdaki bir yerleṣim yerindeki gönüllü itfaiyeciler depremzedeler için yardım toplamıṣlar. Toplam 150 paket. Paketlerde yeni giyeceklerin yanında iyi kaliteli ve iyi durumda kullanılmısları da var. Münih...
  5. Akdeniz45

Karavanda Yaşadığım 10 Olumsuz Şey

Camlar gördüğümüz yerler. Iç tarafta metal üzerindeki buğulanma paslanmayı tetikliyor. Gündüzleri karavanı iyi havalandırmak önemli. Aynı evdeki gibi. Isıtma ile havalandırmayı dengeleyebildiğim gecelerde buğulanmayı önleyebiliyorum. Ama her zaman mümkün olmuyor.

6. Akdeniz45

Şarj Cihazı Seçiminde Akü Kapasitesinin Önemi

Uzun zamandır kullandığım ṣarj cihazının kullanım klavuzu aṣağıda. CTEK AKÜ ŞARJ CİHAZI MXS 7.0 Kullanım Kılavuzu - Kılavuzlar+ Benim deneyimlerime göre ṣarj cihazı devamlı aküde bağlı kalabilecek kalitede olmalı. Kademeli çalıṣan cihazlar akü %80 doluncaya kadar bütün kapasitelerini...

7. Akdeniz45

Önemli Haberler Neden Gezenbilirde Paylaşılmıyor?

„Önemli Haberler Neden Gezenbilirde Paylaşılmıyor?“ Yücel Bey, konuyu bilen herkes istediği anda bilgileri Gezenbilir’de paylaṣabilir demekten baṣka bir ṣey söylemek mümün değil. Sanıyorum hepimiz ṣok altındayız. Bu durumda fiilen yardım edebilene ne mutlu…
  8. Akdeniz45

Tam Zamanlı Karavan Yaşamımızdan Tecrübeler

Vaktiniz müsait olduğunda cevap yazarsınız… Çok değerli bir yardımda bulunuyorsunuz. Yardım konusunda biraz bilgi verebilir misiniz? Daha önce bir hazırlık eğitimi gördünüz mü? Dün eṣim anlattı. Çalıṣtığı gruptaki (gönüllüler) bir konuṣma sırasında, birisinin telefonu alarm verince, üyesi...
  9. Akdeniz45

Gün Geçmiyor Ki Karavancılarla Ilgili Nahoş Bir Haber Yapılmasın...

Aynı şeyler 30-40 yıl önce Avrupalı karavancıların başına geldiǧi için hep oradan örnek veriyorum. Çünkü sorunları yaşayan o karavancılardan biriside bendim. Denize yakın, güzel manzalı park yerlerinin girişleri 2 metreden yüksek aracın giremeyeceǧi şekilde olan yerler süratle çoǧalmıştı. Aynı...

10. Akdeniz45

Camper Camları İçin Tente

Güneşte duran karavanların içinin ısınmasının önemli bir nedeni pencereden karavanın içine giren güneş. Levent Beyin pencere tentesi benzerini bir kaç yıldır kullanıyorum. Bu tente sayesinde güneş pencereden karavanın içerisine giremiyor. Karavanın her penceresine böyle bir tente iyi olur...

11. Akdeniz45

Karavana Ne Kadar Para Verebilirim ?

Avrupa’daki karavan parkların neden çoğunun çekme karavan almadığını videodan anlamak mümkün. Almanya’da çekici araca bağlı olmayan çekme karavan bir yerde iki haftadan fazla kalamaz. Türkiye’deki durumun bir kaç yıl devam edeceğini ama düzelmeye baṣlayacağını düṣünüyorum. Videoda görülenler...
  12. Akdeniz45

Videoyu izleyince ne yazacağımı ṣaṣırdım. Altyapısı olmadan bu kadar karavan trafiğe çıkarsa böyle durumlar kaçınılmaz. Sorunun çözümü, paylaṣımımın altındaki imzada görülen Fransa örneğinde var. Fransa Tütkiye’nin 2/3 büyüklüğünde ve daha az sahilleri var. Fransız belediyelerinin açtığı ve...

13. Akdeniz45

Solar Sistemimle Nerede, Ne Zaman, Ne Kadar Konaklayabilirim

Bekir Bey, buzdolabının arkasında motorun yanında veya içinde kaç wat olduğunu yazmıyor mu? Veya bir elektrik sayacı kullanarak da günlük sarfiyatı hesaplamak mümkün.
  14. Akdeniz45

Solar Sistemimle Nerede, Ne Zaman, Ne Kadar Konaklayabilirim

„Yazın sıcağı yaşlanmayı hızlandırıyor Bir araba aküsü için 20 °C'lik bir dış sıcaklık idealdir. Ancak yaz aylarında, sıcaklıklar genellikle 30 °C'nin üzerine çıkar. Bu, akünün kendi kendine boşalmasına ve daha hızlı eskimesine neden olur.“ Bugün okuduğum internet sayfasında, fazla sıcağın...
  15. Akdeniz45

Karavancı olmak isteyen kendi istek ve olanaklarına göre bir karavan alıyor. Karavanla ne kadar gezebileceğimiz konusunu sanırım ayrı değerlendirmek lazım. 2017 yılından bu yana yaptığım gezilerin masraflarını karṣılaṣtırınca ilginç bir durum ortaya çıkıyor. 2018 yılındaki 7 haftalık Isveç...

16. Akdeniz45

Karavan Fuarı

Türkiye’deki Kamp ve Karavan sektörü karavanforumlar sayesinde Avrupa’nın bütün ülkelerinde sesini duyurabilyor. Bir örnek vereyim: Almanya’daki Wohnmobilforum‘ da çok sayıda ve çok güzel Türkiye gezi anıları var. Wohnmobil Forum Türkiye Avrupalı karavancıların sevdiği bir ülke. Fiyatların...
  17. Akdeniz45

Karavan Fuarı

Karavan üretimini diğer araçların üretiminden ayıran önemli farklar var. Karavan üretimi bir çok üretim dallarını tetikler. Kamp yaṣamını destekler, geliṣtirir. Ülkesini tanıyan insanların sayısının süratle artmasını sağlar. Her yıl Türkiye içinde yüz binlerce karavancının gezdiğini bir...
  18. Akdeniz45

Norveç

Norveç’te 1700 adet fyord 47 tane de ulusalpark var. En uzun fyord 200 kilometrenin üzerinde. Bir çok fyordu ancak gemiyle gezmek mümkün. Aṣağıdaki linkte görülmesi gereken 7 Fordla ilgili bilgileri gözden geçirebilirsiniz...

19. Akdeniz45

Tam Zamanlı Karavan Yaşamımızdan Tecrübeler

Sanıyorum 10 yıl oldu. Karavanımda megapulse desülfatör kullanıyorum. Ilk yıllar AGM akülerde denedim. Bir faydasını görmeyince sulu motor aküsüne taktım ve faydasını gördüm. Benim tahminim sulu aküde bu cihazlar daha etkili. Yaṣı gelmiṣ aküleri canlandırmayı çok denedim ama hiç baṣaramadım. Bu...
  20. Akdeniz45

Bulgaristandan Karavan Almak

Bulgaristan vatandaṣı değilseniz veya Bulgaristan’da oturumunuz yoksa ancak bir Bulgaristan vatandasının üzerine karavanın kaydını yaptırarak planınızı geçekleṣtirmeniz mümkün olabilir. Çekme karavanı park yerine bırakmak ayrıca sorun yaratabilir.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,735
Kayıtlı Üye Sayımız
166,555
Kaydolan Son Üyemiz
07ZirveNet

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri