Arama sonuçlarınız

1. Akdeniz45

Tam Zamanlı Karavan Yaşamımızdan Tecrübeler

Mantar yemeğiniz için afiyet olsun. Forumda topladığı mantarlardan yemek yapan karavancılar oldukça az. Gezilerimizde eṣimle bende mantar toplarız. Bu iki mantar türünden emin olduğumuz için bunları toplarız. Taṣ mantarı (Google tercümesi) Horoz mantarı (Google tercümesi) Birde yaban...

2. Akdeniz45

O1 Belgeli, 750 Kg Altı Çekme Karavanın Şasi Ve Metal Karkas Ağırlığı Ne Kadardır?

Sık sorulan sorulara cevap verecek bir baṣlık oldu. :smiley: 750 kg altı bir karavanla gezmek ve kamp dıṣı konaklamak söz konusu olunca, büyük su deposu, solarpanel, büyük akü gibi ilavelere ihtiyaç oluyor. Böyle bir durumda 750 kilonun atında kalmak çok zor. Bu zor durumu aracı üreten de ve...
  3. Akdeniz45

Karavanda Sky Window (cam Tavan) Olması Gerekli Mi? Kullanışlı Mi?

Levent Bey, profilinizdeki „yokluk ve çaresizlik adamı mucit yapar“ ifadesi çok hoṣuma gider. 750 kilo altı 01 tip onaylı hafif karavanlara MDF mobilya yapan üreticiler varsa, onlar için de anlamlı bir cümle bulmak lazım. :smiley:

4. Akdeniz45

İzmir Seferhisar'da 70 Araçlık Karavan Parkı Hizmete Açıldı.

Karavancılar için sevindirici bir haber. Katkısı bulunanları alkıṣlamak lazım. Avrupa’daki benzerleriyle karṣılaṣtırınca ilk aklıma gelen soru: Kamping mi karavan park mı oldu. Avrupa örneklerinde ikisi iç içe olmaz ama yan yana olur. Kampinglerde tatil geçirilir, dinlenilir. Kampinglerde...
  5. Akdeniz45

İzmir Seferhisar'da 70 Araçlık Karavan Parkı Hizmete Açıldı.

Saat 09.00’dan önce çıkıṣ yasaktır olsa bir anlamı olurdu. Böyle bir kural kampinglerde olabilir ama Avrupa karavan parklarında hiç rastlamadım.

6. Akdeniz45

Sıfır Karavan Ek Ötv+kdv

Türkiye’de trafik sigortasında karavancılara yapılan haksızlığı yıllardır sorumlulara anlatamadık veya anlamak istemiyorlar. Bize aṣağıdaki gibi istatistikler lazım. Türkiye’deki sayıların da benzer olduğunu düṣünüyorum.. "Alman karayollarından sorumlu kurumun 2016 yılı istatistiklerine göre...

7. Akdeniz45

Sıfır Karavan Ek Ötv+kdv

Bu önemli bilgiler için çok teṣekkürler. Konuyu sabitledim. Böylece bilgiler göz önünde olurlar. Ayrıca aldığınız yeni motokaravan hayırlı olsun. Güzel ve sıhhatli geziler dilerim. Yeni motokaravan, Türkiye’de kamp ve karavan turizminin geliṣmesi için çok önemli. Çünkü Avrupa ülkelerinde çekme...
  8. Akdeniz45

Karavan Gaz Ve Su Tesi̇satini Bi̇ti̇rdi̇m

Faydalı bulduğumda videonuzu beğendiğimi yazdım. Forum yönetimi olarak elektrik ve gaz tesisatları konusunda çok hassasız. Videolarınızı tek tek izliyorum. Yanlıṣ bulduğum gaz hortumu bağlantısı, bir baṣka videoda dekupaj testere ile karavana elektrik giriṣ prizi için yuvarlak bir delik...
  9. Akdeniz45

Karavan Gaz Ve Su Tesi̇satini Bi̇ti̇rdi̇m

Bu gaz hortumunun bağlantılarını TSE onaylıyormu bilmiyorum ama ben böyle bir karavanda uyumak istemem.

10. Akdeniz45

01 Tip Onaylı Karavanlar Hakkında Bildiklerimiz

Neden 01 tip onaylı karavanlar çok yapılıyor? Sadece tüve gitmemek ve ruhsat çıkarmaktan kurtulmak için mi? 750 altı karavanların şasileri ve tabanları karavanın 750 kilonun üzerindeki aǧırlıǧını taşıyacak saǧlamlıkta mı yapılıyorlar? Bu sorulara kendi deneyimlerimizle ve bilgilerimizle cevap...

11. Akdeniz45

Lütfen Siliniz.

Nazik davetiniz için çok teṣekkürler. Bir Türkiye gezisi için 97 model, 398.000 kilometre üzerindeki Sprinter karavanıma güveniyorum. Bazı nedenlerle gelemesemde çalıṣmalarınızı forumda ilgiyle izlemeye devam edeceğim. Baṣarılar.
  12. Akdeniz45

Yerli Karavan Ocak - Tüp Bağlantı Sorunsalı

Engin Bey, konuyu teorik olarak öğrendiniz. Şimdi iṣin en hassas yerine gelindi. Hortumun boruya bağlanması, çelik borunun çelik boruya bağlanması, bakır borunun bakır boruya bağlanması özel bilgi ve deneyim gerektirir. Iṣi bilen bir usta için 1-2 saatlik bir iṣ. Karavanda gaz sisteminde en...

13. Akdeniz45

Lütfen Siliniz.

Günlük yürüyüṣlerimde önünden geçtiğim bu araç (Hanomag F 45) 10 yıldan fazla bir zamandır aynı yerde durur. Ara sıra sahibiyle karṣılaṣır biraz sohbet ederiz. Motorunu değiṣtirecek kadar araçtan anlayan birisi. Bu araçla Alaska’dan Güney Amerikaya gittiğini anlatmıṣtı. Yolda kalma durumu olursa...
  14. Akdeniz45

Lütfen Siliniz.

Alman Karavan Forumdan tanıdığım bir arkadaṣın bir Türkiye gezisinde Unimog karavanıyla konakladığı yer. Aṣağıdaki linkte bir baṣka Türkiye gezisine ait resimler var. Türkiye’yi çok iyi tanıyan ve Türkiye’de çok dosstları olan bir karavancı. Gezenbilir Forumda da galiba çok Unimog seven var...
  15. Akdeniz45

Çekme Karavanda Destek Ayakları Ne Iṣe Yarar?

Karavanımda yıllardır inatla takoz kullanmadım. Son iki yılda yaptığımız Italya’nın dağlık bölgelerindek geziler fikrimi değiṣtirdi. Ebay küçük ilanlarda bu takozları gördüm ve satın aldım. Pazarlık sonucu kargo dahil 30 € ödedim. Yenisi kargo dahil 50 € civarında. Froli marka XL büyklüğünde...

16. Akdeniz45

Yerli Karavan Ocak - Tüp Bağlantı Sorunsalı

Aṣağıdaki Linkte faydalı olabilecek resimler var. Bunlardan iki tanesi bence mutlaka yapılması gerekenler. Gaz kutusunun kapağına, kolay görülecek ṣekilde renkli bir etiket yapıṣtırıp üzerine 30 mbar yazmakta fayda var. Ilerde dedantör veya ocak değiṣtirirken cihazların kaç mbar olduğunu hemen...
  17. Akdeniz45

Trafik Sigortaları Iyice Soygun Aracı Oldu

Türkiye’de sigortasız araç sayısını önce Yapay Zeka’ya sordum. Cevap: Merhaba! Türkiye'de sigortasız araç sayısı hakkında kesin bir veriye sahip olmamamın yanı sıra, güncel istatistiklere de erişimim bulunmamamaktadır. Ancak, sigortasız araçların varlığı trafik güvenliği açısından ciddi bir...
  18. Akdeniz45

Resimde benim Sprinterin sigorta poliçesi var. Üç ayda bir 45,06 € zorunlu trafik sigorta ücreti ödüyorum. Hasarsızlık oranı % 45. Yıllık ücret 180, 24 € yapar. Yılda bir defa ödesem sigorta ücreti sizin ödediǧiniz miktarın € karşılıǧına yaklaşır. Ödediǧim ücretin içinde % 19 sigorta vergisi de...

19. Akdeniz45

Almanya’dan ayrılanların hepsi Alman vatandaṣı değil. 2021 yılında Amanya’dan giden 994.000 kiṣiden 247.000 kiṣi Alman vatandaṣı. WANDERUNGEN ZWISCHEN DEUTSCHLAND UND DEM AUSLAND Im Jahr 2021 gab es etwa 994.000 Fortzüge über die Grenzen Deutschlands. Darunter sind gut 247.800 Deutsche...
  20. Akdeniz45

Çekme Karavanda Destek Ayakları Ne Iṣe Yarar?

System Leichtbauchassis | Alko-Tech Her çekme karavan kullananın yukardaki resimde görülen karavan ṣasisinin destek ayaklarını iyice incelemesi lazım. Bu destek ayaklarını kullanarak karavanı kaldırırsak neler olabilir konusu aṣağıdaki baṣlıkta detaylı olarak iṣlendi. Doğru sandığımız...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,735
Kayıtlı Üye Sayımız
166,555
Kaydolan Son Üyemiz
07ZirveNet

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri