Kolay gelsin. Bir kaç düzeltme yapmak istiyorum affınıza sığınarak.
evde kullanılan bağlantının aynısı, evde uyuyabiliyorsanız karavanda da uyuyabilirsiniz, araç hareket halindeyken tüpü vanadan kapatıyoruz.Ekli dosyayı görüntüle 642901
Bu gaz hortumunun bağlantılarını TSE onaylıyormu bilmiyorum ama ben böyle bir karavanda uyumak istemem.
merhaba, yorumunuz için teşekkürler.Kolay gelsin. Bir kaç düzeltme yapmak istiyorum affınıza sığınarak.
Hidrofor çıkışına mutlaka çekvalf koyunuz.
Soğuk su kollektörü yapmışsınız, 5 li. Gayet mantıklı. Yalnız sıcak suda kullandığınız hortumlar ısıya dayanıklı mı? Şofben çıkışı 50°C leri geçebilir. Zamanla pnömatik quick bağlantılardan atmasın.
LPG tüpü sabitleme için gergi kullanmışsınız. Metal bir aparat yaptırsaydınız daha iyi olurdu.
Ayrıca hortum ve kelepçe ek yerine bakır boru olsa çok daha güvenli olurdu. Tüpün ve şofbenin olduğu yere siz büyük bir menfez koymayı da ihmal etmeyin. 12 kg lık vanalı tüplerin dedantörleri girişinde kendi anahtarları bulunur. Bunu sabitlerseniz, ses yapmaz.
İyi çalışmalar dilerim.
SM-S908E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
karavan da fazla su olmasının ne gibi bir zararı olacak anlamadım, çağdaş karavan normları "küçük depo koyun sürekli çeşme mi arayın" diyor, 2 kişi her gün duş alsa yemek bulaşık yaklaşık 40 lt tüketim olur, 6 bilemedin 7 gün anca yeter, biz ücretli kamp alanlarına da girmiyoruz (kendi karavanımız da yiyip içip yatıp üstüne günlük 500 tl vermek saçma geliyor bize), aracın ağırlığı için diyorsanız araç zaten 3500 kg civarı 100/150 kg fazla olmasından dolayı ne kadar çok yakar..
Bilmiyorum tavsiye ettiğiniz gaz sisteminizi kurmadan önce çağdaş karavan normları üzerine bilgi edinmeyi gerekli gördünüz mü ?
Umarım kimse sizi örnek alıp böyle bir kurum yapmazdı dersem gücenmezdiniz ?
Aşağıda böyle normlardan bahseden özet bir dosya var.
250 litre temiz su deponuz da ancak keşif karavanlarına yakışacak hacımda.
Gerçi tam doldurmazsınız olur biter.
…
Lütfen yanlış anlamayın.
Samimi niyetinizden asla şüphem yok ama gaz gibi özellikle sorumluluk gerektiren bir konuda tavsiyede bulunurken önceden bilgi sahibi olmanın gerektiğinde hemfikir olmalıyız ?
Ev ve karavani gaz açısından bir tutmak çok yanlış.evde kullanılan bağlantının aynısı, evde uyuyabiliyorsanız karavanda da uyuyabilirsiniz, araç hareket halindeyken tüpü vanadan kapatıyoruz.
evde kullanılan bağlantının aynısı, evde uyuyabiliyorsanız karavanda da uyuyabilirsiniz, araç hareket halindeyken tüpü vanadan kapatıyoruz.