Lütfen Siliniz.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan RamizDAYI Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 45
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,681

Istanbul_108306_79912cf3.jpg

Alman Karavan Forumdan tanıdığım bir arkadaṣın bir Türkiye gezisinde Unimog karavanıyla konakladığı yer.

Aṣağıdaki linkte bir baṣka Türkiye gezisine ait resimler var.

Türkiye’yi çok iyi tanıyan ve Türkiye’de çok dosstları olan bir karavancı.

Gezenbilir Forumda da galiba çok Unimog seven var.

Unimog Tecrübesi Ve Willy Janssen Buluşmaları

.
Unimog birkaç hafta için veya yıllık tatillerde yollarda olunacak bir karavan sayılmaz. Aslında en az 6 ay keşfe çıkacaklara dolayısıyla bu zaman boyunca dış dünya ile yeterince boğuşanların gereksinimlerine cevap veren bir yapısı olmalı. Yani fazla pencerenin bozabileceği mahreme çekilme isteği atlanmamalı diye düşünüyorum. Ona felsefesiyle gönül verenlerin, böyle günlerin sonunda bol ve büyük pencerelerin keyfini çıkaran tatlı su karavancılardan farklı kişilik ve gereksinimleri olmalı ?

Hah hah haaa😃 siz forumda benim amatör taslakları atlamış olmalısınız ?
Ben yazarken siz de cevap göndermişsiniz..

Arkadaşınız aracına ne kadar güveniyorsa artık, kaç bin km yol yapmış şu araçla. Nerelere gitmiş...

İnsanlar günümüzde 300-500km yola çıkarken bile yolda kalır mıyım diye tedirgin olabiliyorlar.

63 model sanırım?
Para meselesi, Para her konuyu çözer. Yeterince paranız olursa her yola içiniz rahat çıkabilirsiniz. Aracım sorun çıkarır mı diye kaygılanmak biz fakirlerin sorunu...

Geçen Bursa'ya gidişimde aracın rulmanı dağıldı. Bursa Beşevler'deki Küçük Sanayii'de ustasını bulup yaptırdım arabamı. Param vardı işimi çözdüm. Para olmasa naparsın? O rulmanla dönemezsin de. Yola çıkıyorsan kenarda mutlaka paran olmalı araç ne olursa olsun. Bence...

Arkadaşınız aracına ne kadar güveniyorsa artık, kaç bin km yol yapmış şu araçla. Nerelere gitmiş...

İnsanlar günümüzde 300-500km yola çıkarken bile yolda kalır mıyım diye tedirgin olabiliyorlar.

63 model sanırım?
Hanomag F 45.PNG

Günlük yürüyüṣlerimde önünden geçtiğim bu araç (Hanomag F 45) 10 yıldan fazla bir zamandır aynı yerde durur. Ara sıra sahibiyle karṣılaṣır biraz sohbet ederiz. Motorunu değiṣtirecek kadar araçtan anlayan birisi. Bu araçla Alaska’dan Güney Amerikaya gittiğini anlatmıṣtı. Yolda kalma durumu olursa kendisine yardım edecek sigortası mutlaka vardır. 2011 yılında Norveç’te polar çemberinde aracımın aküsü bozulunca sigortamı aradım ve bir saat içinde yardım geldi. Böyle yolculuklarda tedbirini almak ve araca güvenmek lazım.:smiley:

Aracın resmini ṣimdi Google Maps’ten aldım.

.
Enfess !
Bereket sizin program zamanında Sülün Osman’da yoktu. Yoksa garanti, oturduğu yerden değil İstanbul’u, tüm Türkiye’yi bile satmıştı.. 😊

Estetiğin bir iç mimar için işlevin önünde gelmesi, gayet anlaşılır bir şey.
Sıkmazsam tekrar edeyim.
Böyle araçlarla dünyayı keşfe çıkanların çoğunlukla macera ruhlu girişimci tipler olduğu, dünyayı da yerinde yani dışarıda yaşamak istediği, dolayısıyla karavanının içinden manzara seyretmeyi en azından pasif bulduklarını tahmin etmek zor değil. Onlar için işlev önde geldiğinden bakın, bulldog suratlı araçlarla gezmek bile zülfikarlarına dokunmuyor..
Estetiğin bağımsız olarak herkeze hitap etmesi ise tabi ki tartışmasız.
Ben de endamlı hatunlara bakmaktan gözümü alamıyorum ama benim hanımın yaşamımda eşsiz bir işlevi var.. 😊

Yanılıyor muyum, çekme karavanınızın yatak bölümünün pencerelerini son tasarımınızda zaten benzer nedenle daha muhafazekar çizmiş olmalısınız ?
Uzunca yollarda olanların ev özlemlerinin temelinde, izlenim
yorgunluğu kadar mahremiyetin kaybı da rol oynamakta.
Her neyse konu ‘idrar’ yarışına dönmeden burada keseyim.. 😋
Pencereleri büyük olsun, zaten perde koyarız, olur biter.

Davetinize teşekkürler, ben de tanışmak isterdim.
Her gelişimde zaten birkaç karavandaş ile buluşuyoruz. Biz bahar karavancısıyız. Seçimlerde Ege’deydik, Eylülde Sithonia’da olacağız.
Yani yine Ege’de..

Son düzenleme:

Eskiler her zaman bir başka..

Aracınız ile Türkiye'ye geliyor musunuz? Ankara'ya yolunuz düşerse mutlaka ağırlamak isterim, keza Mesut beyi de aynı şekilde @Doğrucu Davut
Nazik davetiniz için çok teṣekkürler. Bir Türkiye gezisi için 97 model, 398.000 kilometre üzerindeki Sprinter karavanıma güveniyorum. Bazı nedenlerle gelemesemde çalıṣmalarınızı forumda ilgiyle izlemeye devam edeceğim.

Baṣarılar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,735
Kayıtlı Üye Sayımız
166,556
Kaydolan Son Üyemiz
Mehmet_Ali

SON KONULAR

Geri