İkiyüzlü Motokaravan

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fordmotokaravan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 795

fordmotokaravan

Yeni Üye
Mesajlar
7
Tepkime Puanı
0
İkiyüzlü Motokaravan

Merhabalar, ford transit aracımı karavana dönüştürüyorum. Tatil yerlerinde karavanları hep şikayet etmeleri, aracın dıştan görünüşünün karavana benzemesi, hırsızlığa açık hedef olması, jandarmaya sürekli şikayetler oluyormuş youtube de sürekli kovuyorlar vs konuları beni çok kaygılandırıyor. Diğer taraftan karavana benzememesi için yapılacak Camların minibüs camı olarak takılması(camı yukarı doğru açamama yağmurda, karda vs, ayrıca ısı yalıtımı vb konularda sıkıntı oluyor.) şunu düşünüyorum aracın sol tarafı karavana benzese fakat sağ taraftan bakınca normal karavan gibi görünse. Park ederken vs sol tarafa yanaşsam sizce nasıl olur? Aklıma şu takılıyor tenteyi sol tarafa takacağım için pişmanlık yaşar mıyım?

Aracın sol tarafında olacaklar, tente, kasetli wc dış kapağı, boiler Isıtıcı kapağı, su dolum girişi, dış elektrik girişi

Sağ tarafında orijinal minibüs camı dışında hiçbir şey olmayacak.
 
Son düzenleme:

İkiyüzlü Motokaravan

Merhabalar, ford transit aracımı karavana dönüştürüyorum. Tatil yerlerinde karavanları hep şikayet etmeleri, aracın dıştan görünüşünün karavana benzemesi beni çok kaygılandırıyor. Diğer taraftan karavana benzememesi için yapılacak Camların minibüs camı olarak takılması(camı yukarı doğru açamama yağmurda, karda vs, ayrıca ısı yalıtımı vb konularda sıkıntı oluyor.) şunu düşünüyorum aracın sol tarafı karavana benzese fakat sağ taraftan bakınca normal karavan gibi görünse. Park ederken vs sol tarafa yanaşsam sizce nasıl olur? Aklıma şu takılıyor tenteyi sol tarafa takacağım için pişmanlık yaşar mıyım?

Aracın sol tarafında olacaklar, tente, kasetli wc dış kapağı, boiler Isıtıcı kapağı, su dolum girişi, dış elektrik girişi

Sağ tarafında orijinal minibüs camı dışında hiçbir şey olmayacak.

Aracınızı bir karavan nasılsa öyle yapmanızı tavsiye ederim. Önemli olan aracın karavana benzemesi veya benzememesi değil bence. Önemli olan çevreye saygılı olarak karavanı kullanmak.

Tentenin önemli bir faydası yağmurlu havada karavandan inip ıslanmadan tentenin altına gidebilmek.

Tente sol tarafta olduğunda:

1. Siz tentenin altında otururken bir hırsız araca girebilir. Sürmeli kapıyı hiç açık bırakmamanız lazım.

2. Sürmeli kapıyı ve sol taraftaki pencereyi açarak sıcak havalarda karavanı serinletmek mümkün. Siz tentenin altında otururken bunu yapamazsınız.

3. Tentenin altına yemek masası kurduğunuzda her ṣeyi sürmeli kapıdan masaya taṣıyacaksınız. Her seferinde de sürmeli kapıyı açıp kapatarak.
 

Motokaravanınızın STEALTH, yani gizli camper olması önemli avantajlar sağlayabilir. Kendi istekleriyle bu tarz panelvanlara binen bir sürü insan var. Ancak aracın sağında da solunda da hiçbir belirti olmamalı bana kalırsa. Sadece tavandan havalandırma olmalı yeteri kadar... Biraz denizaltı hissi oluşturur ama rahatsız edilme durumu çok azalır. Neyleyim böyle karavanı da diyebilirsiniz. Renkler ve zevkler meselesi...
 

Tentenin sol tarafa monte edilmesinin sakıncaların Mesut bey güzel anlatmış.
Siz dışarıdan aracınız karavana benzemesin dediğinize göre ,şehir içinde yol kenarlarında ücretsiz kalmayı daha çok planlıyorsunuz sanırım.
Eğer konaklamanız çoğu o şekilde geçecekse, tente sizi eleverecektir.Tenteyi açtığınızda da bariz birileri rahatsız olduğunda şikayet edebilir.
Bir başka sakıncasıda ;tenteyi sola monte ettiğinizde ,gidiş yönünde aracını park edemeyeceksiniz hiç bir zaman. Tenteyi kullanmak içim mutlaka aracınıza yolda mavera yaparak 180 derece döndürmek zorunda kalacaksınız.O da başka sıkıntı doğurabilir.
 

Siz ne yaparsanız yapın tatil yörelerinde zaten tek başınıza olmayacaksınız.

Tamamen kapalı bir kamyonet ile bilinen adıyla korsan karavan olabilir. Ancak bu tarz yerledeki görevliler ilk gördüklerinde yine de uyaracaklar.

Korsan karavan yapıp ruhsatı değiştirmediğinizde, buyrun ticari aracım derseniz.

Uzun vadede sorun çözülemeyecek inanın.

O kadar fazla karavankondu var ki. Özellikle bölge insanı çekme karavanlarını bırakıp gittikleri için millet illallah etmiş durumda.


Sorun kültürsüz insanın kendine çeki düzen vermemesi.

Kendi adıma tatil noktalarına gidiyorum ama insanın, kalabalıkların en az olan noktalarına, 3 günden fazla kalmayacak şekilde geziyorum.

Zaten amaç da bu değil mi.

Çingene çadırı gibi onlarca içiçe karavankondular oldukça, yerel yönetimler çözümü sadece ceza yazmakta buldukça, daha çok bu problemlerle uğraşırız.
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,461
Mesajlar
1,518,216
Kayıtlı Üye Sayımız
172,115
Kaydolan Son Üyemiz
SoundofSilence

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst