Doğrucu Davut / Evliya Çelebi2 Nerede?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TA2RX Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 52
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,648
Değerli görüṣleriniz için teṣekkürler.

Karavanda elektrik, solar panel, akü, gaz tesisatı, su tesisatı gibi yıllarca çok ilgi duyulan konular forumda değiṣik yönleriyle tekrar tekrar dile getirildi. Forumda yüzün üzerinde karavan yapıldı. Forumda, belkide tüm karavan forumlarda demek lazım, teknik konularda bilgi doygunluğu var. Teknik konularda sorular artık genellikle yeni üyelerden geliyor. Istenilen bilgiler forumda olmasına rağmen deneyimli üyeler sabırla tekrar tekrar bilgi veriyorlar.

Forumda hemen her teknik konuda oldukça bilgi biriktiği için, yabancı kaynaklardan tercüme ederek teknik bilgi aktarmanında bir anlamı kalmadı!

40 yıldan fazla bir zamandır, kendi yaptığım üçüncü karavanla Avrupa yollarında geziyorum. Bildiğim teknik bilgileri forumda tekrar tekrar yazdım. Son zamanlarda teknik bilgi konusunda foruma verebilecek yeni bir bilgimin olmadığının da farkındayım. Yazdıklarım ya tekrar veya yeni gezilerimle ilgili anılar.

Forumların geleceği konusunda hepimizin kafa yormasında fayda var.

Gözleminiz doğru. Bahsettiğiniz bilgi ve deneyimlere ulaşmak zahmetsiz hale geldi.
Daha fazla karavan yolcusunu teşvik etmek için forumu notlar, keşifler ve farklı coğrafyaların tanıtımlarını içeren çeşitli gezi yazıları ile zenginleştirmek faydalı olacaktır.
 

Etiketler
Facebook da karavan gruplarında h ç isimli üni. Öğretim üyesi itfaiyeci bir şahıs vardı bir paylasim yaptığında yüzlerce begeni alırdı herkes de saygı gosterirdi. Sonradan ukalaşmaya, kendini herkesten üstün görmeye başladı. Yaptığı paylaşımları 3 kişi 5 kişiden başka begenen yoktu simdi kayboldu gitti. Insanlar ne kadar bilgili olursa olsun saygı yoksa bilgininde bir değeri olmuyor.
Hakan Çitil hocam mı dediğiniz kişi
 

Facebook da karavan gruplarında h ç isimli üni. Öğretim üyesi itfaiyeci bir şahıs vardı bir paylasim yaptığında yüzlerce begeni alırdı herkes de saygı gosterirdi. Sonradan ukalaşmaya, kendini herkesten üstün görmeye başladı. Yaptığı paylaşımları 3 kişi 5 kişiden başka begenen yoktu simdi kayboldu gitti. Insanlar ne kadar bilgili olursa olsun saygı yoksa bilgininde bir değeri olmuyor.
Hakan hocam kaybolmadı karavanını sattı şimdi hayvan yetiştiriyor ben sizin tanıdığınız gibi kendini beğenen birisi deyil dost canlısıdır siz yanlış tanımışsın
 


internet çağındayız. Paylaşımların, keyiflerin, zevklerin, rekreasyonel güdülerin hızlı bir şekilde tüketilerek sosyal medyada 4K videolarla adeta voyuerist bir fetişizmle paylaşıldığını görüyoruz.

Yaşadığı karavan hayatını veya kamp deneyimlerini kameraya çekerek, çektiği videoları edit etmek için ciddi bir mesai harcayarak sosyal medyada etkileşim ve takipçi peşinde koşmak; karavancılık ile ilgili oldukça tuhaf bir popüler kültür inşasına sebep oluyor.
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,438
Mesajlar
1,517,951
Kayıtlı Üye Sayımız
172,091
Kaydolan Son Üyemiz
Engin Koygun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst