Zorbey Mersin'de... 1987 Land Rover Defender

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bora1071 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 242
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 38,439
Ynt: Zorbey Mersin'de... 1987 Land Rover Defender

thanks. sabahta döşemecide ön koltukların bel kısmına sünger desteği yaptırıp, kaplatıyorum. bitince resimleri ekleyeceğim, inşallah iyi olur ;D

Etiketler

bora1071' Alıntı:
teşekkürler arkadaşlar. ayaklıklar şehiriçinde ailem araca binerken kolaylık olsun diye yapıldı. arazide kaynak yerlerinden kopup gitse bile yedeğini yaptırma şansım var :smiley:
bora iyi yaptırmışsın, yavaş yavaş eksikler bitiyor.

tahaozak' Alıntı:
paylaşım ve araç 10 numara olmuş

teşekkürler daha iyisi sizin olsun :D

koltukların eski hali ve yeni tabanı ekstra süngerle doldurulmuş hali (beli ağrıtmıyor artık)

GetAttachment03.jpg

CIMG5852.jpg

adana'da fatih ticaretten reşit beyden yağ filtresi aldım. sitemiz üyesi (foremost) ibrahim bey'e uğrayıp 2 adet olarak birlikte aldığımız 3 tonluk tmax krikomu teslim aldım. ibrahim beyde aracını yani 1993 defenderini boyatıyor, ayrıca orta konsol revizyonu, izolasyon vb. işlerini hallediyor. konuyu başlatmasını bekliyoruz :D

CIMG5855.jpg

CIMG5856.jpg

CIMG5857.jpg

CIMG5853.jpg

CIMG5859.jpg

Merhaba Bora Bey,
hikayenizi baştan sona bir çırpıda heyecanla okudum.
Aracınız hayırlı olsun. Güle güle kullanın. Kazasız sürüşler dilerim.

Belki de sizinle hikayemiz aynı olacak.
Ben de bir Africa Twin sahibiyim. Yıllardır sürüyorum afrikayı ve Türkiye'nin yarısını gezdik beraber.

Gezenbilire üye olduktan sonra Land Rover lere hasta oldum ve yazılanları ilgiyle takip ediyorum.
Ben de motoru satıp ber land rover almaya karar verdim.
Hatta o kadar sabırsızım ki takar yapan olsa hiç düşünmeden gireceğim.

En kötü ihtimal bu yıl motorla son senem. Onunla bu yaz da güzel bir gezip.
sonra elden çıkaracağım.

Ben de defender hayranıyım. Gözlerim yollarda sürekli defender arıyor.
Siteyi sürekli takip ediyorum.

Temiz bir defender bulursam 15 000 tl ye kadar almayı düşünürüm. fakat bazı defenderler çok kötü durumda

Konfor fazla yok zaten bilindiği gibi. Hatta Discovery almayı dahi düşünüyorum bazen.

Aaracınızın fotoğraf ve hikayelerini ilgiyle takip edeceğim buradan.

Selamlar..

mehmet bey inanın benim motorsikletten vazgeçip bu aracı alabileceğime, motorsiklet sevgimi bilenler başta inanamadı ama sonuç ortada :D bende daha önce hiç kullanıp binmeme rağmen defenderla duygusal bir bağ oluşturdum diyebiliriz. darısı sizin gibi defender sevdalılarına olsun. inanın motoru aramayacaksınız ;) çünkü biz doğada olmayı seviyoruz, motorsikletdeki tek başına olma ve yalnızlık hisleri bu araçta yok. kalabalık dahi olsa aynı kafa yapısındaki insanlarla bu araçlarla yapılan geziler çok keyifli oluyor. görüşmek üzere, selamlar.

01 temmuz ve 02 temmuz günleri yaptırdığım işler. aldığım t max 48 lik krikoyu araç tavan sepetine 2 ane somun ve kelebek civatayla takdık ayrıca kilit ayarlayacağım. aracım 175.000 oldu ve yağ ve yağ filtresi değişimi, motorsilk bor power eklemesi (150 TL) yaptırdım.bugünse kayalardan gelen buji ve buji kablolarımı takdırdım. en son ön sağ tekerin yağ kapağını yeniledim ve özberk abinin kaportacıda toplanan 1988 dizel defenderinede 4 tane yağ kapağı hediye ettim :D işte resimler;

CIMG5859.jpg

CIMG5980.jpg

CIMG5981.jpg

CIMG5983.jpg

CIMG5987.jpg

gece nükleer santrale hayır konserine uğradıktan sonra korucular köyü civarında araç üstünde çadırda kaldık. :smiley:

CIMG6006.jpg

CIMG6008.jpg

CIMG6009.jpg

CIMG6010.jpg

CIMG6018.jpg

son fotoğraf adana için gelsin elimi uzatıyorum, tut elimi artık :D

CIMG6040.jpg

CIMG6044.jpg

CIMG6051.jpg

CIMG6055.jpg

Eminim süper bir gece olmuştur. Land da uyuyarak yıldızları seyretmek..... saygılar murat

ayt07' Alıntı:
Eminim süper bir gece olmuştur. Land da uyuyarak yıldızları seyretmek..... saygılar murat

güzel ve serin bir gece oldu malum mersin'de sıcaklar başladı. selamlar murat bey :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,779
Kayıtlı Üye Sayımız
166,597
Kaydolan Son Üyemiz
emerer

SON KONULAR

Geri