ZJ'niz Ne Kadar Yakıyor - Ne Kadar Yakmalı ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fibonacci Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 70
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,162
Ynt: ZJ'niz Ne Kadar Yakıyor - Ne Kadar Yakmalı ?

Bir ara Beypazarında atıyorlardı Tuzla lara falan o pancar motordan sıkı bir ses izalasyonundan sonra kimse çakmaz nasılsa ;D ;D ;D

Etiketler

Zaten çok yer kalacağı için , kaput içini izocamdı , pu köpüktü doldururuz :smiley:

Sonra da sahibinden ilanlarında bundan az yakan ZJ yoktur diye ilan verir satarız ;D ;D ;D

ama ben diyorumki arabaların çekişini fazla düşürmeyelim ön için ayrı motor arka için ayrı motor bağlayalım ikisi senkronize çalışsın ;D ;D ;D

fibonacci' Alıntı:
ekoyak 3 ay içinde beyenmezsen paran iade ediliyo % 18 yakıt tasarrufu

ben bunu ilk çıktığında kullanmıştım faydasını gördüğümü söyleyemiyeceğim..

ayrıca aracınızda yükseltme ,büyük ve mt lastik bence şehirde normal veya biraz üstü yakıyor.gaz filtresi ve ayarı ,ateşleme sisteminizin bakımı az bir miktar daha düşürebilir yakıtı.
aracı mormal yüksekliğine getirmek ,asfalt lastiği takmakda yakıt ekonomisine çok fayda sağlar.

ama benim 300 kuruş yakıyorum diyen zj cilerin bu beyanlarına nedense aklım ermiyor :D

aracım land cruiser düz 6 silindir 4500
2,5 inch yükseltme 33 at lastik ,şnorkel ile sakin kullanımda 400-450 kuruş yakıyorum şehirde.(ateşleme ,filtre ve tüp ayarları kusursuz)

agresif kullanımda lpg ile 600 kuruşa kadar çıkarabilirim ayrıca ;D

lpg litresi 1,8 tl iken 300 kr yakıyo diyodu herkes uzerine %10 zam geldi hadi 330 kr yaksın dedik aldık aracı 465 kr yaktı bende haliyle sarıldım forumlara.
bakalım normal lastik ve normal yukseklikle bişeyler değişecek mi gorucez .

fibonacci' Alıntı:
lpg litresi 1,8 tl iken 300 kr yakıyo diyodu herkes uzerine %10 zam geldi hadi 330 kr yaksın dedik aldık aracı 465 kr yaktı bende haliyle sarıldım forumlara.
bakalım normal lastik ve normal yukseklikle bişeyler değişecek mi gorucez .

Fibonacci bey,

Benim 98 5.2 bu yılbaşında uzun yolda 310 yaktı. Amasra-Ankara. Ama sıkıştırmadan, 110 km/sa. hızı pek geçmeden. Eğer sizin aracınızda gerek alt takım ve gerekse motorda herhangibir düzensizlik yoksa 110 u geçmeden deneyin göreceksiniz , 310 civarlarında yakacaktır.

Ben ZJ yi, çocukluğumdan beri arzu ettiğim büyük hacimli motoru, onun çalışırken çıkarmış olduğu eşsiz sesi ve tabii ki, her kullanışımda yinelenen heyecanı ve keyfi için aldım. Bu yüzden süratli kullanmıyorum. Bu yüzden az yakıyor olabilir. Yoksa, performanslı kullansam herhalde km de çok rahat 600 yaktırabilirim.

Bu sebeplerle aracınızı , iyi günlerde kazasız, yavaş ve keyifle kullanmanızı dilerim.

Selamlar,

Bu arada aracım standart ZJ . Hiçbir değişikliği yok. Sizin aracınızında lastikleri standarty hale gelince yakıt sarfiyatı azalacaktır elbette.

Sonuçtan bizleri bilgilendirirseniz memnun oluruz.

Kolay gelsin,

Merhaba Arkadaşlar.
İlk izlenimleri sizinle paylaşayım öncelikle.lastiklerimi normal asfalt tipi lastikle değiştirdim.şöyle ki ; ev şirket arası 31*10 lastikle :25km,
yeni aldığım 235x70x15 lastikle 28 km çıktı lastik boyutundan dolayı daha az km yaptığım o yuzden hesaplamanın yalnış olduğunu anladım.yeni lastikle depoyu fulledim.onun yakışını da size bilgi olarak vericem. bu arada çıkma çok temiz 31*10 lastiklerim oldu satılıktır :smiley:

merhabalar yakın zamanda resmimi ekleyeceğim bu arada bendeniz Kocaeliden Yaşar Serdar Peker 1961 doğumluyum Amerikan cılık eskilerin bildiği Türki yede 11 tane cadillac varken 1 taneside Adapazarı nda 1960 lı yıllarda Hurdacı Remzi kendileri rahmetli dayım olur ondan bulaşmış bir hastalıktır.Bendede 2 yıldır 1998 mddel 5.2 G.C var oldukça temiz ilk sahibi arkadaşımın eşinden almıştım ,şu anda 160,000 km de onunla uzun bir dönem ben yada o beni terketmediği sürece boşanmama kararı aldık bu arada 2 gün önce Bursa ya giderken lpg izmitt en aldım 5 kişi v e bağaj full normal kullanımda bursa girişinde lpg yi fulledim araçta Brc sistem var 300 tl yaktı bilgilerinize selamlar

hayırlı olsun aracınız bol çamurlu günlerde kullanın yakıt olarak ta çok iyimiş ben de 1 hafta kadar önce zj kasa 1996 model GC aldım eskişehir bursa arası sakin kullanımda 375 tl yaktı 2 kişi bagaj yok,ertesi gün buji,hava filitresi,yağ filitresi,yağ,değiştirdim enjesiyon temizleme işlemi yaptırdım toplamda 260 tl mal oldu işçilik dahil, sıralı sistem gaz bilgisayar ile ayarlandı 20 tl yakıt 540 tl çıktı ??? bir başka ustaya gitim bujilerden kaynaklanabileceğini söyledi bujiler buarada Bosch marka bakıcaz bakalım olmadı bujileri değiştireceğim.

yavuz arkadaşım senin dediğine göre bakım yaptırmamak gerekiyo galiba :smiley:)
ben ölçümleri yapıcam daha yapamadım malum ruhsatı 1 hafta da veriyo emniyet o yuzden :smiley: ama sizlerle paylaşıcam en kısa surede

hııı..!ilginç soru bence.zj benzinde ne yakıyor?son benzine aldığımda otobanda ortalama 150 ile gidiyordum.bi ara gözüm benzin göstergesine takıldı.oda ne.ibrenin resmen indiğini görebiliyordum.(tabi biraz dikkatli bakıldığında)şimdi sadece ara ara benzine alıyorum.unutmasın diye.

son_kral_54' Alıntı:
hııı..!ilginç soru bence.zj benzinde ne yakıyor?son benzine aldığımda otobanda ortalama 150 ile gidiyordum.bi ara gözüm benzin göstergesine takıldı.oda ne.ibrenin resmen indiğini görebiliyordum.(tabi biraz dikkatli bakıldığında)şimdi sadece ara ara benzine alıyorum.unutmasın diye.

son_kral_54
Senden başka benzinde kullanan yok galiba.... :-\ :-\ :-\

Ben rutin olarak aralıklarla benzinde kullanıyorum aracı . Zaten her kontakta benzinde açılıyor ... Ama bir ölçüm yapmadım açıkçası. Yalnız benim araç 4.0 .

Şehir içinde 20 litre desek desek 100 km de ... 3,6 TL lik benzin fiyatıyla 70 milyon civarı yakar 100 km de ...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,683
Kayıtlı Üye Sayımız
166,530
Kaydolan Son Üyemiz
hekimogluyasin52

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR