ZJ'niz Ne Kadar Yakıyor - Ne Kadar Yakmalı ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fibonacci Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 70
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,162

fibonacci

Ana Kamp
Yer
İstanbul
4 gün önce 4,0 lerado aldım.sıralı sistem atiker var alırken araştırdığım kadarıyla 300 bin lira yakıyodu km de şehir içi. depoyu doldurdum test ettim şok yaşadım 465 bin lira yaktı.ustunde m7t lastik var bu kadar fark edermi yakışta.şehir içi için konulşuyorum tabi ki.

Etiketler

Ynt: ZJ'niz Ne Kadar Yakıyor - Ne Kadar Yakmalı ?

tekrar fullledim bakalım ne sonuç çıkacak.üstündeki lastik 31*10 galiba öyle bişey.genelde şehir içi kullandığım için lastikleriasfalt tipi yapıcam bakalım

Lastik büyük araç yüksek fark tabi ki olacaktır . Şunuda göz önüne almak lazım . LPG fiyatı illere göre değişken . Ayrıca LPG muazzam zamlandı ve gerçekten aşırı pahalı bir noktaya geldi Ankarada 2 liraya yaklaştı İstanbulda geçti ... Nasıl olacak bilemiyorum ... Geçen sene LPG yi taktırdığımda (Aralık sonu) 1,30TL den LPG alıyordum . Şimdi 1,90 bazı yerlerde 2 lira . Diyelim 20 litre yakan araç 1 sene evvel 26 kuruş yakarken , bugün aynı araç 40 kuruş yakıyor ... Ne söylenir bilmiyorum . Dediğim gibi maksimum ebat bizim araçlarda 235/75/15 . 31 inch lastik ve mt tüketimi bu seviyelere taşımış olabilir . Biraz kullanım tarzı ve trafik durumuyla da ilgili ...

100 km de 23 litre yaktı öyle diyeyim o zaman. eskiden 1,7 tl olsa 23 litre=390 tl, şimdi 2 tl x 23 lt = 460
bi problem var arabada herhalde ama bakalım çözebilecekmiyim.lastikleri değiştiricem p.tesi o zaman tekrar haber veririm size.

Hımm evet litre olarak biraz fazla . LPG filtrelerinize ve ayarlarınıza bir baktırın bence ama lastik bence önemli bir etken .

vallla inşallah lastikten dir yok sa yandım valla her gun işe gidip gelicem. bi de lpg tasarrufu için kit taktırmayı duşunuyorum bakarsınız ordan da biraz duşururum.
zaman sinekten yağ çıkarma zamanı :smiley:

Bana pek sıcak gelmiyor açıkçacı bu yöntemler . Ama deneyip aşama aşama aktarorsanız faydalı olur diye düşünüyorum .

Geçenlerde Ankaradan İstanbula giderken benim ZJ resmen beni bunalttı hatta bir ara yol kenarına yuvarlayıp üzerine de bir bidon benzin döküp yakmayı bile planladım. Makine resmen gaz yemiyor yürümüyor az gaza yüklensem delicesine silkeleniyor vs vs vs ama benzine alınca içindeki canavar ortaya çıkıyordu neyse bu şekilde İstanbula gittim geldim. Gelir gelmez de gaz montajını yapan serviste aldım soluğu adamlar baktılar yazılıma vs herşey düzgün görünüyordu bağladı laptopu amcam çıktık birlikte bir tur atmaya dedi senin beyinde sorun var sağolsun hemen LPG beynini değiştirdi araç biraz daha düzeldi ama performans yine zayıf göründü bana bu kez tekrar birlikte yine laptopa bağlı bir şekilde tecrübeye çıktık enjektörlerin gaz yetiştiremediğini söyledi ve gaz enjektörlerini değiştirdi yani büyüttü. Bundan sonra gerçekten ZJ kullanmaya başladığımı hissettim çünki daha önce bir başkasınınkini de kullanmadığım için aradaki farkı da açıkcası bilmiyordum. Şimdi deli gibi gidiyor deli gibi kükrüyor adeta gaz yerine frene basarak kullanıyorum.

Gelelim yakıta şehir içi bu makine 25 lt/100 km LPG tüketiyor siz ne dersiniz

benim aracım da 4,0 olmasına rağmen ilk hesaplamamda 23lt/100 km buda km de 0,50 kr demek ki bu da çok yuksek bi rakkam bence.
çunku forumlardan okuduğuma gore arabayı almadan once.0,30 kr yakıt sarfiyatı olduğuydu.

fibonacci' Alıntı:
benim aracım da 4,0 olmasına rağmen ilk hesaplamamda 23lt/100 km buda km de 0,50 kr demek ki bu da çok yuksek bi rakkam bence.
çunku forumlardan okuduğuma gore arabayı almadan once.0,30 kr yakıt sarfiyatı olduğuydu.

Aslında araçların yakıt tüketimini lt/100 km olarak belirtmek özellikle ülkemizde elzem gibi görünüyor şöyle anlatayım bir iki ay öncesine kadar Ankarada LPG yi (İpragaz) 1,25 liraya alıyordum oysa şu an ankarada en ucuz LPG 1,6 lira oldu bu durumda yakıt tüketimlerini parasal olarak tekrar hesaplarsak

1,25 liralık LPG de 31,5 krş/km
1,60 liralık LPG de 40 krş/km
İstanbuldaki fiyatları göz önüne alarak

2 liralık LPG de ise 50 krş/km

Çıkıyor yani aslında tüketim hiç değişmemiş gördüğünüz gibi

.com' Alıntı:
Aslında araçların yakıt tüketimini lt/100 km olarak belirtmek özellikle ülkemizde elzem gibi görünüyor şöyle anlatayım bir iki ay öncesine kadar Ankarada LPG yi (İpragaz) 1,25 liraya alıyordum oysa şu an ankarada en ucuz LPG 1,6 lira oldu bu durumda yakıt tüketimlerini parasal olarak tekrar hesaplarsak

1,25 liralık LPG de 31,5 krş/km
1,60 liralık LPG de 40 krş/km
İstanbuldaki fiyatları göz önüne alarak

2 liralık LPG de ise 50 krş/km

Çıkıyor yani aslında tüketim hiç değişmemiş gördüğünüz gibi
Çok doğru.

Az kaldı yakında motorlarımızın yerine pat pat attırıcaz . Eskimiş kızartma yağlarınıda toplayıp yakacağız . Sağdan sağdan gideceğiz ağır ağır ...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,683
Kayıtlı Üye Sayımız
166,530
Kaydolan Son Üyemiz
hekimogluyasin52

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR